CindysPhotoos

'439682' door CindysPhotoos '439682' door CindysPhotoos

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

In de regen

CindysPhotoos

Met een tentboot zijn we de Surinamerivier overgezet. Halverwge begon het te plenzen en dat deed het aan de overkant nog steeds. Maar ja, de tentboot moest weer terug, dus daar sta je dan in de regen, de boot na te kijken...

'439680' door CindysPhotoos '439680' door CindysPhotoos

SurinameCommewijne

SurinameCommewijne

Zoeff...

CindysPhotoos

In de buurt van Frederiksdorp zijn we in een swampbootje gestapt en met een rotgang door moerassen, mangrovebossen en veel meer prachtige natuur gescheurd naar het strand van Matapica. Matapica is prachtig (zeker wanneer je een aantal schildpadden ziet), maar de toch ernaartoe was zeker ook heel erg de moeite waard!

'439541' door CindysPhotoos '439541' door CindysPhotoos

Ierland

Ierland

Ring of Kerry

CindysPhotoos

Tijdens onze motorrondreis door Groot-Brittannië en Ierland hebben we niet altijd het beste weer gehad. De Ring of Kerry stond niet op het programma, maar zat wel in ons achterhoofd. Ter plekke was het weer niet al te best, maar onze gastvrouw laat ons weten dat het weer "not too bad" wordt, dus we gaan ervoor. En wij zijn er nog steeds heel blij mee want wat is het daar prachtig! Zeker als het weer "not too bad" is.... Dan heb je helemaal geen zon nodig.

'439537' door CindysPhotoos '439537' door CindysPhotoos

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Kleine, kleurrijke...

CindysPhotoos

Vanuit het Commewijnedistrict zijn we al fietsend teruggegaan naar Paramaribo. Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt in Peperpot waar we deze kleine en kleurrijke rakker tegen het lijf liepen...

'439536' door CindysPhotoos '439536' door CindysPhotoos

SurinameJungle

SurinameJungle

Rust!

CindysPhotoos

Tijdens mijn laatste reis in Suriname een kayaktrip geboekt over de Coesewijne. 2 dagen lang niemand anders gezien of gehoord dan onze kleine groep. Wauw!

'426560' door CindysPhotoos '426560' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Nog eentje....

CindysPhotoos

Nog een foto uit Lijiang waar we in alle vroegte de bedrijvigheid hebben gaden geslagen van de lokale bevolking op weg naar de markt of wanneer ze restaurant afgingen om hun waren te verkopen.

'426552' door CindysPhotoos '426552' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Durfal

CindysPhotoos

Deze foto is gemaakt in de Tiger Leaping Gorge. Hier hebben we een paar dagen gewandeld met gids, Heren. Leuke vent, veel praatjes, maar ook veel interessante verhalen. Om te laten zien hoe groots het allemaal is, ging hij even op 1 van de rotsblokken in de rivier "een dutje doen".

'426464' door CindysPhotoos '426464' door CindysPhotoos

ChinaXinjiang

ChinaXinjiang

Vroeg op

CindysPhotoos

Nog een foto uit Lijiang waar we in alle vroegte de bedrijvigheid hebben gaden geslagen van de lokale bevolking op weg naar de markt of wanneer ze restaurant afgingen om hun waren te verkopen.

'426154' door CindysPhotoos '426154' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Naar de markt...

CindysPhotoos

In Lijiang zijn we één ochtend supervroeg opgestaan. Nog geen toerist ter zien en de lokale bevolking druk in de weer. Voorbereidingen treffen om naar de markt te gaan en het openen van winkeltjes.

'425551' door CindysPhotoos '425551' door CindysPhotoos

Kaapverdië

Kaapverdië

Dragon Tree

CindysPhotoos

De Dragon Tree is een boom die op niet zo veel plekken ter wereld voorkomt (subtropische gebieden) en die het landschap van Kaapverdië erg typeert. Zo ook op Sao Nicolau waar deze boom mooi de schaal aangeeft ten op zichte van het prachtige en hoge gebergte waarin ze zich bevinden.

'425528' door CindysPhotoos '425528' door CindysPhotoos

Cuba

Cuba

Muziek

CindysPhotoos

Deze twee mannen speelden muziek bij een klein lokaal restaurant waar we zaten te lunchen. Het klonk heerlijk en ze leken er ook erg veel plezier in te hebben.

'425425' door CindysPhotoos '425425' door CindysPhotoos

ZimbabweBulawayo omgeving

ZimbabweBulawayo omgeving

Lekker dansen

CindysPhotoos

In een dorpje in Matopos werden we opgewacht door vrolijk dansende mensen. Natuurlijk deden ze dit speciaal voor ons, een groep westerse toeristen, maar de meesten leken er ook echt plezier in te hebben. Zoals deze kleine meid.

'425290' door CindysPhotoos '425290' door CindysPhotoos

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Mooi griezelig?

CindysPhotoos

Bijna elk stadje in Groot-Brittannië heeft er één. Een mooi kerkje met een mooi kerkhof. Soms helemaal niet bijgehouden, maar toch erg mooi. Deze grafstenen horen bij het kerkhof in Cardigan, in Wales. Beetje griezelig misschien, maar wel mooi.

'425161' door CindysPhotoos '425161' door CindysPhotoos

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Land's End

CindysPhotoos

Na 1200 km te hebben gereden, komen we aan bij Land's End, het uiterste puntje van Cornwell in het zuidwesten van Engeland. We hoorden een misthoorn blazen, maar wisten niet waar het geluid vandaan kwam, totdat de mist een beetje verdween en de vuurtoren in de verte opdoemde. Het was onze eerste, lange motorreis en het voelde speciaal om daar te staan.

'425140' door CindysPhotoos '425140' door CindysPhotoos

Cuba

Cuba

Maria

CindysPhotoos

Las Terrazas ligt in een mooie groene omgeving. In het plaatsje zelf is deze dame, Maria, jaren geleden, vanaf het moment dat het runnen van een eigen zaakje mocht, begonnen met een koffietentje. Zowel de lokale bevolking als de toeristen komen eropaf. Maria zelf werkt niet meer in het koffietentje. Dat doen haar kinderen en kleinkinderen. Wel geniet zo nog steeds van alle mensen die langskomen en leunt ze uit het raam van haar huis om alle bedrijvigheid te bekijken.

'425029' door CindysPhotoos '425029' door CindysPhotoos

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Nog 1 minuut

CindysPhotoos

Met de trein vertrekken we vanuit Peking in de richting van Xi'an. Wanneer ik nog een laatste blik uit de trein werp, zie ik dit beeld van de conductrice die ook bijna klaar is voor vertrek.

'424638' door CindysPhotoos '424638' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Na de regenbui....

CindysPhotoos

In Lijiang hadden we niet al te best weer, maar eigenlijk maakt dat in Lijiang helemaal niets uit. Het wordt ook wel het Venetie van het Oosten genoemd en staat op Unesco's Werelderfgoedlijst. Het is een prachtig stadje en na een fikse regenbui glimmen de straten je tegemoet.

'424624' door CindysPhotoos '424624' door CindysPhotoos

Kaapverdië

Kaapverdië

Boze blik

CindysPhotoos

Nadat we de hele dag hadden gewandeld in het Monte Gordo NP op Sao Nicolau liepen we terug naar de hoofdweg om te wachten op een busje dat langs zou komen en niet vol zou zitten. Aan de rand van het park waren mannen bezig met het kappen van stenen. Deze man keek een beetje verschrikt op toen hij ons zag staan. Hij was niet echt boos....

'424245' door CindysPhotoos '424245' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Effe bellen...

CindysPhotoos

Op de markt in Zhongdian wordt vanalles verkocht en de meeste mensen dragen hier klederdracht. Zo ook deze dame. Maar hoe ver je soms ook van de bewoonde wereld af zit, een mobieltje hebben ze allemaal.

'423939' door CindysPhotoos '423939' door CindysPhotoos

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Vroeger

CindysPhotoos

In Cuba lijkt de tijd te hebben stilgestaan. En zeker in Trinidad. Elke ochtend gingen we vroeg op pad en waren we erbij als de stad ontwaakte. We hebben in Trinidad bij mensen thuis geslapen en dat was een bijzondere ervaring.

'423934' door CindysPhotoos '423934' door CindysPhotoos

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Vrolijke noot

CindysPhotoos

Trinidad was voor mij één van de hoogtepunten van de reis. Heerlijk struinen door de straten en zien hoe de mensen hun zangvogels 's ochtends "buiten hingen". Het vroege zonlicht zorgde voor een mooie, lange schaduw.

'423761' door CindysPhotoos '423761' door CindysPhotoos

CubaVinales

CubaVinales

Paul Newman?

CindysPhotoos

Tijdens onze wandeling in Vinales kwamen we de oom van onze gids tegen. Volgens eerdere toeristen lijkt hij op Paul Newman en dat vonden wij ook wel een beetje...

'423584' door CindysPhotoos '423584' door CindysPhotoos

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Lachebekje

CindysPhotoos

Op weg naar Zhongdian kwamen we langs kalkterrassen. Hier waren een groep dames bezig met de struiken te snoeien om het pad naar boven beter begaanbaar te maken. Deze dame zag mijn camera en wilde graag op de foto. Uiteraard hebben we de foto daarna nog even samen bekeken wat voor veel hilariteit zorgde...

'423459' door CindysPhotoos '423459' door CindysPhotoos

China

China

Heet!

CindysPhotoos

Na een treinrit van meer dan 12 uur zijn we aangekomen in Xi'an, de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Na een dutje lopen we een beetje verdwaasd rond en we moeten dan ook 2x kijken naar wat deze man aan het doen is, nl. pepertjes snijden...

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >