ChristaThieme

9
Duitsland Trier
ChristaThieme was hier 31 May 2019
Trier is de oudste stad an Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Ondanks de vele toeristen vind ik het een prachtige stad. Zeker als je de bezienswaardigheden heel vroeg of juist heel laat op de dag gaat bekijken, dan vermijd je de grootste drukte. Zeker een bezichtiging waard is de Dom van Trier, de oudste bisschopskerk van Duitsland. Hij gaat in de kern terug op een Romeinse basilica die vanaf 326 werd gebouwd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote. In de 11de eeuw kreeg de dom zijn huidige westfaçade, die de Salische stijl vertegenwoordigt. De dom van Trier staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wil je even de toeristische drukte vermijden? Loop om de kerk heen en ga aan de achterzijde de pandhoftuin in. De tuin wordt omringt door een Gotische kloostergang. En in alle drukte is het hier... stil en ben je (vrijwel) alleen! Geniet van dit stiltemoment!
Stad
  • Vind de rust in de pandhoftuin aan de achterzijde van de dom
  • De dom is een must-see als je in Trier bent
  • de enorme hoeveelheid toeristen
Review geplaatst op 2019-07-29
7
Groot-Brittannië The Cotswolds
ChristaThieme was hier 30 Sep 2018
The Cotswolds is een mooie streek in het midden van Engeland met zacht glooiende heuvels, enorm vriendelijke mensen die wonen in pittoreske huizen. Een van de meest bezochte dorpjes is Bibury. Ontzettend overspoeld door de Japanse toeristen, want de bordjes met 'privé' in het Japans zijn veelvuldig aanwezig op de hekjes van de tuinen. Druk met mensen misschien, maar gek genoeg niet over-toeristisch. Geen souvenirs kramen die het zicht op de straten verpesten, alhoewel je ze wel kopen in de winkel van de forellenkwekerij of in het theehuisje. Het hele dorp is nog in de authentieke 17e eeuwse stijl en zeker wat meer in de achteraf straatjes waan je jezelf terug in de tijd. Vergeet dan ook niet om iets verder te wandelen dan het alom bekende Arlington Row want daarmee doe je het dorpje te kort.
Highlight
  • Perfect voor de 'typical English' foto
  • Heel het dorp is nog 17e eeuws
  • Superdruk in het hoogseizoen
  • Parkeren is wat lastig
Review geplaatst op 2018-11-05
8
Italië
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Het Colosseum in Rome is een must-see als je daar bent! Er is al zo veel over dit amfitheater geschreven dat ik daar volgens mij niet over hoef uit te wijden. Omdat we een overnachting net buiten Rome hadden duurde het even voordat we met het openbaar vervoer in de ochtend bij het overbekende bouwwerk waren. De eerste lange rijen hadden zich al gevormd. Nou, daar hadden we geen zin in met onze kinderen! Daarom zijn we eerst Rome zelf gaan verkennen en op het eind van de dag terug gekomen. Niks geen lange rijen, geen busladingen met mensen en dringen in de gangen. Nee, het was er heerlijk rustig en we hebben op ons gemak het machtige Colosseum inclusief de infoborden kunnen bekijken! Zelfs in het hoogseizoen!
Land
  • Heel veel info over het bouwwerk te vinden in het Colosseum zelf, geen gids nodig
  • Historisch gezien erg belangrijk
  • Heerlijk rustig aan het eind van de dag
  • Enorme drukte overdag
Review geplaatst op 2016-11-20
8
Frankrijk Carcassonne
ChristaThieme was hier 31 May 2018
De allerlekkerste Franse pannenkoekjes vind je in het straatje Rue de Plô binnen het ommuurde gedeelte van het stadje Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. In de derde eeuw werd de stad voorzien van een omwalling met 52 torens. Tussen de wallen is het een wirwar van straatjes en steegjes met prachtige huizen waar souvenirwinkeltjes of restaurants in zitten. Carcassonne is namelijk ontzettend toeristisch. Ga of heel vroeg óf juist later in de middag op pad om de grootste drukte te vermijden. Wij waren later op de middag waardoor enkele straatjes al een verlaten uitstraling hadden. In het straatje Rue de Plô ligt halverwege, naast restaurant La Table Ronde, een piepkleine crêperie waar je voor slechts 1 euro de allerlekkerste crêpe als een snack kan kopen, vers gemaakt waar je bij staat en overheerlijk!
Stad
  • Overheerlijke crêpes
  • Prachtige omwalde stad
  • Carcassonne is super toeristisch
Review geplaatst op 2018-06-29
9
Andorra kerkje-sint-johannes-van-caselles-in-canillo
ChristaThieme was hier 31 May 2018
Principat d'Andorra oftewel het Vorstendom Andorra is een dwergstaatje tussen Frankrijk en Spanje in, gelegen in de oostelijke Pyreneeën. We waren een paar dagen in Zuid Frankrijk en konden het niet laten om even door te rijden naar Andorra. Yeah, weer een land op ons lijstje erbij! De route vanaf Frankrijk vanuit Toulouse is prachtig. Het glooiende landschap maakt langzaam plaats voor de ruige bergen van de Pyreneeën. De kleine kerk 'Sint Johannes de Casseles' is gelegen in het plaatsje Canillo en ligt gemakkelijk te bereiken langs de hoofdweg van Frankrijk naar Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra. Je kan er eenvoudig op de nabijgelegen parkeerplaats je auto kwijt. Het kapelletje is een mooi voorbeeld van Andorese Romaanse architectuur. Het kerkje is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw en heeft de hoogste kerktoren van Andorra. De toren is apart gebouwd van de rest en werd later met steen verbonden aan de kerk. Het interieur herbergt een verrassend mooi altaarstuk uit de Renaissance. Vele toeristen racen er langs zonder te stoppen maar wij vonden het een pareltje om onderweg even snel te bezichtigen.
Architectuur Gebedsplaats Cultuur Highlight
  • mooi pauzemoment wanneer je onderweg bent van Frankrijk naar Andorra la Velle
  • zeer gemakkelijk te bereiken, gelegen langs de hoofdweg
  • Prachtig kerkje in lokale stijl
  • geen
Review geplaatst op 2018-06-22
8
Frankrijk Toulouse
ChristaThieme was hier 31 May 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Stad
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
9
Duitsland Bonn
ChristaThieme was hier 28 Feb 2017
We hadden een druk programma in Bonn en daarom maar weinig tijd om de stad te bekijken. Gelukkig was er wel genoeg tijd om door de wijk Muffendorf te rijden. De hele wijk bestaat uit deze vakwerkhuizen die zich rondom een Oud-Frankische kerkje op de heuvel hebben genesteld. Ik vind het bijna een wonder dat het bewaard is gebleven, gezien de hevige strijd met de vele bombardementen die in de Tweede Wereldoorlog is geleverd. Het was voor mij de grootste verrassing tijdens een paar dagen in de stad Bonn in Duitsland; deze paar straten die alleen maar bestaan uit zeer goed onderhouden oude Frankische vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Het is alsof je terug in de tijd gaat. Alleen de geparkeerde auto’s laten je weten dat dit niet zo is. Net zoals veel grote steden is de Duitse stad Bonn in de loop der tijd uitgebreid en heeft daarmee dorpen en gehuchten uit de omgeving opgeslokt. Muffendorf, nu een wijk van het stadsdeel Bad Godesberg behorende bij Bonn, is zo’n dorp. Het ligt op een heuvel en wordt voornamelijk gebruikt als (dure) woonwijk. Terwijl in het centrum van Bad Godesberg de oude statige villa’s worden afgewisseld met voornamelijk modernere architectuur uit de zestiger en zeventiger jaren,is het oude centrum van Muffendorf geheel intact gebleven
Stad
  • Alsof je terug in de tijd gaat
  • Goed onderhouden wijk
  • Pittoresk
  • De straten zijn smal dus pas op met je auto
Review geplaatst op 2017-04-02
7
Duitsland Bonn
ChristaThieme was hier 28 Feb 2017
Bonn is een stad met vele gezichten. In het verleden was het de zetel van de Duitse regering en die invloed is nog steeds zichtbaar. Statige herenhuizen worden afgewisseld met moderne architectuur (veel uit de zestiger en zeventiger jaren). Onze grootste verrassing was de wijk Muffendorf waar nog enkele straten alleen maar bestaan uit goed onderhouden oud-Frankische vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Je waant je echt terug in de tijd. Zeker een aanrader om er even doorheen te lopen of te rijden! Het stadsdeel Bad Godesberg, waartoe Muffendorf behoort, is in vergelijk met het centrum van Bonn erg groen door zijn vele parken en vrijstaande huizen. In deze oomgeving lig ook de Godesburcht en het kasteel Drachenburg dat zeker een bezoekje waard is
Stad
  • Veel afwisseling in stadsarchitectuur
  • Behalve de stad zijn er ok enkele kastelen in
  • Een grauwe stad
Review geplaatst op 2017-03-21
5
Canada Lake Louise
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Rond het middaguur komen we de Icefields Parkway op en rijden we naar Lake Louise. En dat was echt een foutje in de planning! Mijn god, wat een drukte! De hele ochtend bijna geen kip op de weg en bij Lake Louise is er geen parkeerplaatsje meer vrij. Bussen, campers en auto’s rijden af en aan. We rijden steeds verder naar boven en uiteindelijk zien wij een camper wegrijden en kunnen wij zijn plekje innemen. In en rond het prachtige Fairmont Chateau Hotel dat langs de oever van Lake Louise ligt is het een drukte van belang. Kruiers lopen af en aan met bagagewagens vol met koffers van de gasten, overal waar je kijkt zie je dagjesmensen van allerlei nationaliteiten en hoor je het geluid van klikkende camera’s om je heen. We wilden eigenlijk iets gaan drinken in het hotel maar het was zo ontzettend stampvol dat ik eigenlijk alleen maar weg wilde. Daarbij bleek het in het hotel niet mogelijk om een biertje, een koffie en wat fris op één plek te drinken. Koffie kon je krijgen in de koffiebar die er helemaal niet gezellig uitzag. Het biertje kon je bij de bar krijgen, maar daar mochten de kinderen niet mee naar binnen omdat zij nog te jong waren voor alcohol. Lake Louise wordt gezien als één van de mooiste meren van de Rockies, maar ik heb er eigenlijk niet van kunnen genieten. Het enige wat ik dacht is “weg uit deze mensenmassa”. Conclusie, rond de middag naar Lake Louise is een absolute No-Go!
Stad
  • Prachtig gelegen aan het meer
  • Mooie uitzichten
  • De architectuur is ook mooi
  • Kasteelachtig hotel
  • Het kan heel druk zijn
Review geplaatst op 2017-01-31
7
Frankrijk Parijs
ChristaThieme was hier 31 Dec 2008
Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.
Stad
  • Met de metro kom je overal
  • Cultuur opsnuiven in een wereldstad
  • Leuke kleine eettentjes
  • De metrobewegwijzering in Gard du Nord
  • De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 2017-01-28
8
België Han-sur-Lesse
ChristaThieme was hier 30 Sep 2016
Even een dagje uit naar de Grotten van Han in België, één van de grootste grotcomplexen van Europa. Echt een aanrader! Geweldige galerijen en zalen vol met stalactieten en stalagmieten en al die andere soorten druipsteen. En natuurlijk de ondergrondse rivier de Lesse die er nog een extra mooi sfeertje aan geeft. De wandeling door de grotten is ongeveer 2 km lang en zeer goed te doen doordat de paden goed begaanbaar zijn (met trappen daar waar nodig). De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en wordt met een gids afgelegd.
Stad
  • Goed begaanbare paden
  • Tram van centrum van Han naar de grotten
  • Ook mogelijkheid om een wildpark te bezoeken
  • Buiten het toeristenseizoen geen parkeergeld
  • Rustig buiten toeristenseizoen
  • Zoals bij vele attracties kan het druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-10
10
Oostenrijk Serfaus
ChristaThieme was hier 31 Jan 2015
Serfaus in Oostenrijk is voor ons in de winter even de boel de boel laten en genieten van elkaar. Heerlijk genieten van Tiroler skipistes, Gröstl, Wiener Schnitzel en de Schnapps op een zonnig terras waar je de kracht van de zon kan voelen. En ja, ook in Nederland schijnt de zon regelmatig in de winter, maar de warmte van zonnestralen kan je dan niet echt voelen. Wél in Oostenrijk op het terras, waarbij je zelfs bijna kan wegbranden met een graadje of vijf op de bergtop en veertien in het dal. En dan ook nog eens lekker naar beneden suizen... gewoon super! De sneeuw was trouwens niet eens zo slecht, ondanks de hoge temperaturen. Zelfs in het dal was het nog goed te doen. Voor de kinderen is het een feest van herkenning (we komen hier al jaren) en alle oude en natuurlijk ook nieuwe plekjes (her)ontdekt te worden. Skivakantie is voor hen niet alleen op de latten staan en zo snel, stuntend of steil mogelijk naar beneden gaan. Skivakantie is ook sneeuwballen gooien, ijspegels verzamelen en spelen in de tiefschnee, maar ook rodelen, Kaisersschmarrn en Apfelstrudel eten, heiβe Choco en Johannesberensaft drinken en met z´n vieren een potje kaarten.
Stad
  • Het dorp is doordeweeks autovrij
  • Gratis vervoer met de dorpsmetro
  • Skipistes voor alle niveau's
  • Absoluut kindvriendelijk!
  • Nederlandse skileraren
  • Sneeuwzeker
  • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-22
9
Canada Edmonton
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Nationaal Park Jasper ligt midden in de Rocky Mountains en is een must-see voor de natuurliefhebber. De majestueuze eeuwenoude bergen vormen een prachtig decor voor de ongelooflijke blauwe meren. Er zijn genoeg cabins of campings om te overnachten van eenvoudig tot zeer luxe. Voor ieder wat wils. Bijna alle highlights zijn binnen enkele minuten van de 3 hoofdwegen; de Icefields Parkway, Yellowhead Highway en Maligne Road. Wij hebben veel wildlife langs de wegen gezien zoals, herten, steenbokken, bergschapen en natuurlijk de beren die je van echt heel dichtbij (vanuit de auto) kan zien. Het was voor ons een geweldige ervaring die wij nooit zullen vergeten!
Stad
  • Wildlife te zien vanaf heel dichtbij
  • Echt prachtige natuur en uitzichten
  • Niet, of het moet de vele toeristen zijn
Review geplaatst op 2016-09-05
7
Canada Blue River
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Bijna alle meren in de Candese Rocky Mountains worden gevoed door de smeltend sneeuw en ijs. Eleanor Lake is daar echter een uitzondering op. Dit meertje ligt midden in het kleine stadje Blue River tussen de natuurparken Jasper en Wells Grey in. Door zijn centrale ligging en de warme temperatuur van het water wordt het vooral gebruikt voor recreatieve doeleinden. Zowel bewoners van Blue River als toeristen maken hier gebruik van. Er is een klein strandje waar je kan zwemmen, er wordt gevist en je kan met een klein bootje varen. Het is ideaal voor families met jonge kinderen. Overdag is het vol leven, maar ’s-avonds wordt het rustig en valt er een serene stilte over het meer. Dat is het moment dat ik het meest geniet van Eleanor Lake.
Stad
  • Zwemmen in Eleanor Lake
  • Kamperen en huur van cabins mogelijk
  • Mooie stop tussen Jasper en Wells Grey NP
  • Overdag druk en toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-24
8
Canada Banff
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Banff is een pittoresk en toeristisch stadje midden in de Canadese Rocky Mountains. Zonder de vele toeristen zou het stadje niet kunnen floreren. Ze doen er dan ook alles aan om het de toeristen naar hun zin te maken. Er is van alles te doen en te zien. Winkeltjes, souvenir shops, knusse restaurantjes en vele hotelletjes en een enorme kampeergelegenheid. Je kan er verschillende hikes lopen, met een gondel omhoog voor spectaculaire uitzichten, vissen, golfen, kanoën en nog veel meer. Overdag is het erg vol met mensen in de straten, maar in de ochtend kan je in alle rust genieten in de avond is het erg gezellig. Kortom, je kan er dagen vertoeven!
Stad
  • Mooi voorbeeld van Canadese architectuur
  • In het stadje is alles op loopafstand
  • Walhalla voor de standaard toerist
  • Erg mooi gelegen in de bergen
  • Heel veel verschillende activiteiten mogelijk
  • Heel, heel erg toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-20

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik