ChristaThieme

10
Groot-Brittannië Gloucestershire
ChristaThieme was hier 26 Apr 2022
Je krijgt een beetje het gevoel dat je in een jungle rondloopt als je wandelt door het bos Puzzlewood. Puzzlewood is een bos gelegen in The Forest of Dean en is een klein maar zeer apart particulier bos dat geopend is voor bezoekers. In eerste instantie werd op deze manier geld ingezameld voor een lokaal goed doel, maar de mensen waren zo enthousiast dat het daarna ook opengesteld is voor toeristen. Naast het bos zijn er ook enkele dieren en een picknickweide. Voor de kinderen is er een soort speurtocht uitgezet. Honden worden helaas niet toegelaten. Reden is dat de lokatie zo uniek is (ook voor Engeland) dat er hele zeldzame bloemen, planten en dieren wonen. Dat is ook de reden dat de paden zijn afgezet met houten hekwerk. Ik vind dat het op een mooie manier gerealiseerd is en dat het ondanks de toeristische insteek zeker een bezoek waard is.
Regio
 • Uniek landschap met bos, kloven, rotsformaties en heel veel mos
 • toeristische insteek
Review geplaatst op 2022-05-18
7
Groot-Brittannië Jurassic-coast
ChristaThieme was hier 29 Apr 2022
We parkeerden de camper op het immens grote maar vrijwel lege parkeerplaats bij Lulworth Cove. Het was vroeg, maar het was duidelijk dat ze veel mensen verwachten want er stonden meerdere parkeerwachten rond te hangen tot ze aan het werk moesten. Op loopafstand van de parkeerplaats liggen geologische bezienswaardigheden Lultworth Cove, Lulworth Bay, Stair Hole en Durdle Door. De rotsenbogen en de bijna perfect rond uitgesleten baai aan de Jurrasic coast zijn zeker een bezoekje waard. Zo vroeg in de ochtend waren de excursie-bussen vol met schoolgaande jeugd er nog niet, maar later op de dag stroomden het terrein vol. De site is namelijk een van de weinige plekken waar je veel geologische aspecten kan zien zonder dat je hoeft te graven. Helaas is het bijbehorende doprje ook zeer toeristisch ingesteld, maar daardoor wel zeer goed onderhouden. Het enige krakkemikkige zijn de twee vissersbootjes in de baai, de enige twee boten die er van de vloot zijn over gebleven en die nog steeds gebruikt worden voor het vangen van krabben (die je dan weer kan eten in de restaurantjes van het dorp).. Er is een mogelijkheid om een wandeling rondom de baai te maken. Je klimt dan eerst een heel stuk omhoog om boven op de rotsen te komen en halverwege de cirkelvormige baai loop je weer naar beneden om op het strand uit te komen. Deze wandeling duurt zo'n anderhalf uur. Ondanks de toeristische inslag zeker een bezoekje waard.
Regio
 • Imposante zeer gevarieerde kustlijn
 • Mogelijkheid om een wandeling rondom de baai te maken
 • Gemakkelijk te bereiken met camper of auto
 • Uitgesleten rotsbogen, grillige kust en bijna perfect ronde baai op loopafstand van elkaar
 • Niet geschikt voor mindervalide mensen
 • Het zal vaak druk zijn met toeristen en schoolexcursies
Review geplaatst op 2022-05-16
9
Groot-Brittannië Engeland
ChristaThieme was hier 28 Apr 2022
Wat een spectaculaire verrassing was Cheddar Gorge, de grootste kloof van Groot Britannië vlakbij het dorpje Cheddar in Somerset, Engeland. Als je het woord Cheddar hoort, dan denk je vast aan de beroemde kaas die uit het dorpje in Zuid-West Engeland komt. Vanaf nu zal ik ook denken aan de Cheddar Gorge De wanden torenen ruim 120 meter boven het wegdek. Ooit ontstaan doordat na de ijstijd een gletsjerrivier hier het gesteente heeft weggeslepen. De kloof maakte ook bij schrijver J.R.R. Tolkien indruk. Hij verbleef in Somerset tijdens zijn huwelijksreis in 1916. De Lord of the Rings fans zullen nu wel begrijpen waar hij de inspiratie voor Helm’s Deep in The Two Towers vandaan heeft gehaald. Je hebt een spectaculair uitzicht als je door de kloof heen rijdt via de B3135. Een andere kijk op de kloof krijg je vanaf boven, wat je kunt verkrijgen door de Cheddar Gorge Walk. In 5,5 kilometer loop je de kloof aan beide kanten af (in een ronde). Pas wel op bij de randen want er zijn geen afzettingen! (kijk op cheddarwalking.org.uk/gorge-walk voor meer info om te wandelen). Er zijn ook grotten uitgesleten in de rotswanden. In één van de grotten is het oudste complete skelet van Groot-Brittannië gevonden. Hij kreeg de toepasselijke naam Cheddar Man. Het is nog toepasselijk als je weet dat Cheddar afkomt van het Oud-Engelse woord ceodor, wat diepe donkere holte of buidel betekent. De rotsenwanden zijn ook erg geliefd bij klimmers.
Regio
 • erg mooie wandelroute
 • de hoogte van de wanden zijn vanaf de weg enorm
 • wilde geiten en schapen klimmen op de rotswanden
 • spectaculair uitzicht op de top
 • de geiten en schapen weigeren uit de weg te gaan als ze op straat staan ;)
 • in de zomer kan het er druk zijn want het s een toeristische plek
Review geplaatst op 2022-05-04
9
Duitsland Trier
ChristaThieme was hier 31 May 2019
Trier is de oudste stad an Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Ondanks de vele toeristen vind ik het een prachtige stad. Zeker als je de bezienswaardigheden heel vroeg of juist heel laat op de dag gaat bekijken, dan vermijd je de grootste drukte. Zeker een bezichtiging waard is de Dom van Trier, de oudste bisschopskerk van Duitsland. Hij gaat in de kern terug op een Romeinse basilica die vanaf 326 werd gebouwd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote. In de 11de eeuw kreeg de dom zijn huidige westfaçade, die de Salische stijl vertegenwoordigt. De dom van Trier staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wil je even de toeristische drukte vermijden? Loop om de kerk heen en ga aan de achterzijde de pandhoftuin in. De tuin wordt omringt door een Gotische kloostergang. En in alle drukte is het hier... stil en ben je (vrijwel) alleen! Geniet van dit stiltemoment!
Stad
 • Vind de rust in de pandhoftuin aan de achterzijde van de dom
 • De dom is een must-see als je in Trier bent
 • de enorme hoeveelheid toeristen
Review geplaatst op 2019-07-29
7
Groot-Brittannië The Cotswolds
ChristaThieme was hier 30 Sep 2018
The Cotswolds is een mooie streek in het midden van Engeland met zacht glooiende heuvels, enorm vriendelijke mensen die wonen in pittoreske huizen. Een van de meest bezochte dorpjes is Bibury. Ontzettend overspoeld door de Japanse toeristen, want de bordjes met 'privé' in het Japans zijn veelvuldig aanwezig op de hekjes van de tuinen. Druk met mensen misschien, maar gek genoeg niet over-toeristisch. Geen souvenirs kramen die het zicht op de straten verpesten, alhoewel je ze wel kopen in de winkel van de forellenkwekerij of in het theehuisje. Het hele dorp is nog in de authentieke 17e eeuwse stijl en zeker wat meer in de achteraf straatjes waan je jezelf terug in de tijd. Vergeet dan ook niet om iets verder te wandelen dan het alom bekende Arlington Row want daarmee doe je het dorpje te kort.
Highlight
 • Perfect voor de 'typical English' foto
 • Heel het dorp is nog 17e eeuws
 • Superdruk in het hoogseizoen
 • Parkeren is wat lastig
Review geplaatst op 2018-11-05
8
Italië
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Het Colosseum in Rome is een must-see als je daar bent! Er is al zo veel over dit amfitheater geschreven dat ik daar volgens mij niet over hoef uit te wijden. Omdat we een overnachting net buiten Rome hadden duurde het even voordat we met het openbaar vervoer in de ochtend bij het overbekende bouwwerk waren. De eerste lange rijen hadden zich al gevormd. Nou, daar hadden we geen zin in met onze kinderen! Daarom zijn we eerst Rome zelf gaan verkennen en op het eind van de dag terug gekomen. Niks geen lange rijen, geen busladingen met mensen en dringen in de gangen. Nee, het was er heerlijk rustig en we hebben op ons gemak het machtige Colosseum inclusief de infoborden kunnen bekijken! Zelfs in het hoogseizoen!
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
 • Heel veel info over het bouwwerk te vinden in het Colosseum zelf, geen gids nodig
 • Historisch gezien erg belangrijk
 • Heerlijk rustig aan het eind van de dag
 • Enorme drukte overdag
Review geplaatst op 2016-11-20
8
Frankrijk Carcassonne
ChristaThieme was hier 31 May 2018
De allerlekkerste Franse pannenkoekjes vind je in het straatje Rue de Plô binnen het ommuurde gedeelte van het stadje Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. In de derde eeuw werd de stad voorzien van een omwalling met 52 torens. Tussen de wallen is het een wirwar van straatjes en steegjes met prachtige huizen waar souvenirwinkeltjes of restaurants in zitten. Carcassonne is namelijk ontzettend toeristisch. Ga of heel vroeg óf juist later in de middag op pad om de grootste drukte te vermijden. Wij waren later op de middag waardoor enkele straatjes al een verlaten uitstraling hadden. In het straatje Rue de Plô ligt halverwege, naast restaurant La Table Ronde, een piepkleine crêperie waar je voor slechts 1 euro de allerlekkerste crêpe als een snack kan kopen, vers gemaakt waar je bij staat en overheerlijk!
Stad
 • Overheerlijke crêpes
 • Prachtige omwalde stad
 • Carcassonne is super toeristisch
Review geplaatst op 2018-06-29
9
Andorra Kerkje-sint-johannes-van-caselles-in-canillo
ChristaThieme was hier 31 May 2018
Principat d'Andorra oftewel het Vorstendom Andorra is een dwergstaatje tussen Frankrijk en Spanje in, gelegen in de oostelijke Pyreneeën. We waren een paar dagen in Zuid Frankrijk en konden het niet laten om even door te rijden naar Andorra. Yeah, weer een land op ons lijstje erbij! De route vanaf Frankrijk vanuit Toulouse is prachtig. Het glooiende landschap maakt langzaam plaats voor de ruige bergen van de Pyreneeën. De kleine kerk 'Sint Johannes de Casseles' is gelegen in het plaatsje Canillo en ligt gemakkelijk te bereiken langs de hoofdweg van Frankrijk naar Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra. Je kan er eenvoudig op de nabijgelegen parkeerplaats je auto kwijt. Het kapelletje is een mooi voorbeeld van Andorese Romaanse architectuur. Het kerkje is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw en heeft de hoogste kerktoren van Andorra. De toren is apart gebouwd van de rest en werd later met steen verbonden aan de kerk. Het interieur herbergt een verrassend mooi altaarstuk uit de Renaissance. Vele toeristen racen er langs zonder te stoppen maar wij vonden het een pareltje om onderweg even snel te bezichtigen.
Architectuur Gebedsplaats Cultuur Highlight
 • mooi pauzemoment wanneer je onderweg bent van Frankrijk naar Andorra la Velle
 • zeer gemakkelijk te bereiken, gelegen langs de hoofdweg
 • Prachtig kerkje in lokale stijl
 • geen
Review geplaatst op 2018-06-22
8
Frankrijk Toulouse
ChristaThieme was hier 31 May 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Stad
 • Interessant voor de wijnkenner
 • Prachtig glooiend landschap
 • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
 • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
9
Duitsland Bonn
ChristaThieme was hier 28 Feb 2017
We hadden een druk programma in Bonn en daarom maar weinig tijd om de stad te bekijken. Gelukkig was er wel genoeg tijd om door de wijk Muffendorf te rijden. De hele wijk bestaat uit deze vakwerkhuizen die zich rondom een Oud-Frankische kerkje op de heuvel hebben genesteld. Ik vind het bijna een wonder dat het bewaard is gebleven, gezien de hevige strijd met de vele bombardementen die in de Tweede Wereldoorlog is geleverd. Het was voor mij de grootste verrassing tijdens een paar dagen in de stad Bonn in Duitsland; deze paar straten die alleen maar bestaan uit zeer goed onderhouden oude Frankische vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Het is alsof je terug in de tijd gaat. Alleen de geparkeerde auto’s laten je weten dat dit niet zo is. Net zoals veel grote steden is de Duitse stad Bonn in de loop der tijd uitgebreid en heeft daarmee dorpen en gehuchten uit de omgeving opgeslokt. Muffendorf, nu een wijk van het stadsdeel Bad Godesberg behorende bij Bonn, is zo’n dorp. Het ligt op een heuvel en wordt voornamelijk gebruikt als (dure) woonwijk. Terwijl in het centrum van Bad Godesberg de oude statige villa’s worden afgewisseld met voornamelijk modernere architectuur uit de zestiger en zeventiger jaren,is het oude centrum van Muffendorf geheel intact gebleven
Stad
 • Alsof je terug in de tijd gaat
 • Goed onderhouden wijk
 • Pittoresk
 • De straten zijn smal dus pas op met je auto
Review geplaatst op 2017-04-02
7
Duitsland Bonn
ChristaThieme was hier 28 Feb 2017
Bonn is een stad met vele gezichten. In het verleden was het de zetel van de Duitse regering en die invloed is nog steeds zichtbaar. Statige herenhuizen worden afgewisseld met moderne architectuur (veel uit de zestiger en zeventiger jaren). Onze grootste verrassing was de wijk Muffendorf waar nog enkele straten alleen maar bestaan uit goed onderhouden oud-Frankische vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Je waant je echt terug in de tijd. Zeker een aanrader om er even doorheen te lopen of te rijden! Het stadsdeel Bad Godesberg, waartoe Muffendorf behoort, is in vergelijk met het centrum van Bonn erg groen door zijn vele parken en vrijstaande huizen. In deze oomgeving lig ook de Godesburcht en het kasteel Drachenburg dat zeker een bezoekje waard is
Stad
 • Veel afwisseling in stadsarchitectuur
 • Behalve de stad zijn er ok enkele kastelen in
 • Een grauwe stad
Review geplaatst op 2017-03-21
5
Canada Lake Louise
ChristaThieme was hier 31 Jul 2016
Rond het middaguur komen we de Icefields Parkway op en rijden we naar Lake Louise. En dat was echt een foutje in de planning! Mijn god, wat een drukte! De hele ochtend bijna geen kip op de weg en bij Lake Louise is er geen parkeerplaatsje meer vrij. Bussen, campers en auto’s rijden af en aan. We rijden steeds verder naar boven en uiteindelijk zien wij een camper wegrijden en kunnen wij zijn plekje innemen. In en rond het prachtige Fairmont Chateau Hotel dat langs de oever van Lake Louise ligt is het een drukte van belang. Kruiers lopen af en aan met bagagewagens vol met koffers van de gasten, overal waar je kijkt zie je dagjesmensen van allerlei nationaliteiten en hoor je het geluid van klikkende camera’s om je heen. We wilden eigenlijk iets gaan drinken in het hotel maar het was zo ontzettend stampvol dat ik eigenlijk alleen maar weg wilde. Daarbij bleek het in het hotel niet mogelijk om een biertje, een koffie en wat fris op één plek te drinken. Koffie kon je krijgen in de koffiebar die er helemaal niet gezellig uitzag. Het biertje kon je bij de bar krijgen, maar daar mochten de kinderen niet mee naar binnen omdat zij nog te jong waren voor alcohol. Lake Louise wordt gezien als één van de mooiste meren van de Rockies, maar ik heb er eigenlijk niet van kunnen genieten. Het enige wat ik dacht is “weg uit deze mensenmassa”. Conclusie, rond de middag naar Lake Louise is een absolute No-Go!
Stad
 • Prachtig gelegen aan het meer
 • Mooie uitzichten
 • De architectuur is ook mooi
 • Kasteelachtig hotel
 • Het kan heel druk zijn
Review geplaatst op 2017-01-31
7
Frankrijk Parijs
ChristaThieme was hier 31 Dec 2008
Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.
Stad
 • Met de metro kom je overal
 • Cultuur opsnuiven in een wereldstad
 • Leuke kleine eettentjes
 • De metrobewegwijzering in Gard du Nord
 • De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 2017-01-28
8
België Han-sur-Lesse
ChristaThieme was hier 30 Sep 2016
Even een dagje uit naar de Grotten van Han in België, één van de grootste grotcomplexen van Europa. Echt een aanrader! Geweldige galerijen en zalen vol met stalactieten en stalagmieten en al die andere soorten druipsteen. En natuurlijk de ondergrondse rivier de Lesse die er nog een extra mooi sfeertje aan geeft. De wandeling door de grotten is ongeveer 2 km lang en zeer goed te doen doordat de paden goed begaanbaar zijn (met trappen daar waar nodig). De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en wordt met een gids afgelegd.
Stad
 • Goed begaanbare paden
 • Tram van centrum van Han naar de grotten
 • Ook mogelijkheid om een wildpark te bezoeken
 • Buiten het toeristenseizoen geen parkeergeld
 • Rustig buiten toeristenseizoen
 • Zoals bij vele attracties kan het druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-10
10
Oostenrijk Serfaus
ChristaThieme was hier 31 Jan 2015
Serfaus in Oostenrijk is voor ons in de winter even de boel de boel laten en genieten van elkaar. Heerlijk genieten van Tiroler skipistes, Gröstl, Wiener Schnitzel en de Schnapps op een zonnig terras waar je de kracht van de zon kan voelen. En ja, ook in Nederland schijnt de zon regelmatig in de winter, maar de warmte van zonnestralen kan je dan niet echt voelen. Wél in Oostenrijk op het terras, waarbij je zelfs bijna kan wegbranden met een graadje of vijf op de bergtop en veertien in het dal. En dan ook nog eens lekker naar beneden suizen... gewoon super! De sneeuw was trouwens niet eens zo slecht, ondanks de hoge temperaturen. Zelfs in het dal was het nog goed te doen. Voor de kinderen is het een feest van herkenning (we komen hier al jaren) en alle oude en natuurlijk ook nieuwe plekjes (her)ontdekt te worden. Skivakantie is voor hen niet alleen op de latten staan en zo snel, stuntend of steil mogelijk naar beneden gaan. Skivakantie is ook sneeuwballen gooien, ijspegels verzamelen en spelen in de tiefschnee, maar ook rodelen, Kaisersschmarrn en Apfelstrudel eten, heiβe Choco en Johannesberensaft drinken en met z´n vieren een potje kaarten.
Stad
 • Het dorp is doordeweeks autovrij
 • Gratis vervoer met de dorpsmetro
 • Skipistes voor alle niveau's
 • Absoluut kindvriendelijk!
 • Nederlandse skileraren
 • Sneeuwzeker
 • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-22

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier