ChristaThieme

'1105756' door ChristaThieme '1105756' door ChristaThieme

Canadakelowna

Canadakelowna

Op zoek naar voedsel

ChristaThieme

Afgelopen winter lag er behoorlijk wat sneeuw in Kelowna, een vrij grote stad in British Columbia, Canada. Voedsel wordt schaars en de herten in de omgeving komens steeds dichter bij en in de bewoonde wereld. Zo ook dit jonge muideldierhert. Het wordt een muildierhert genoemd, vanwege de grote oren die doen denken aan de oren van een muildier. Het muildierhert heeft een bruine vacht. Zomers is deze meer rossig tot gelig bruin, 's winters is de vacht grijziger van kleur. De buik is roomwit van kleur, de binnenzijde van de poten, de keelvlek en het binnenste van de oren zijn wit. De staart is aan de bovenzijde wit met een zwart puntje.

'1103297' door ChristaThieme '1103297' door ChristaThieme

Canadakelowna

Canadakelowna

Winters vooruitzicht

ChristaThieme

Yesss! Ik mag, kan en ga weer naar Canada volgende maand! Wat een heerlijk vooruitzicht, de bergen, het Okanagan Lake en de sneeuw die hopelijk dan al regelmatig valt. De stad Kelowna in British Columbia is prachtig gelegen aan weerzijden van het meer. Verbonden door een smalle brug is Kelowna op zowel de oostelijke als westelijke oever te bereiken. Het klimaat is heerlijk in alle jaargetijden. In de zomer is het een zwoel warm mediterraan klimaat en doen de wijnranken aan de oever van het meer je denken aan Frankrijk. In de winter lijken de temperatiuren en de vele sneeuw meer op het Oostenrijkse Tirol. Skiën op Big White, langlaufen op geprepareerden paden in de buurt van Peachland of tijdens een hike op zoek naar de herten in Knox Mountain Park... ik hoef mij niet te vervelen! Trouwens, in de winter hoef je niet eens de bergen in om herten te spotten. Je komt ze regelmatig tegen in de stad, op zoek naar voer wandelen ze regelmatig door de straten!

'1102059' door ChristaThieme '1102059' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Wie kijkt er naar wie

ChristaThieme

Ondanks dat de huismuis in Nederland veel voorkomt, zie je hem niet vaak. Zijn naam doet vermoeden dat hij vooral in huizen zit maar deze zat buiten in een heg. Ik vond het wel bijzonder om hem helemaal naar boven te zien klimmen. Huismuizen zijn echte alleseters. Ze hebben een voorkeur voor granen, zaden, noten, wortelen en insecten, larven en wormen, maar bij gebrek aan beter voedsel kunnen ze ook papier of zelfs zeep en lijm eten. Ze eten het liefst vet- en eiwitrijk voedsel; koolhydraatrijk voedsel als fruit en groene planten worden minder vaak gegeten. Graanzaden pakken ze beet met hun voorpoten, draaien het op zijn kop en eten zo'n twee derde van het zaad. Per dag eten ze zo'n 3,5 gram. Huismuizen kunnen overleven zonder water te drinken, zolang het voedsel dat ze eten voor minstens 15 procent uit water bestaat. Huismuizen zijn voornamelijk 's nachts actief. Ze maken een rond hol in de grond, dat met een ingang is verbonden met een nestkamer, die op twintig centimeter diepte ligt. Soms leggen ze ook voedselvoorraden aan, in heuveltjes tot wel 50 centimeter hoog. In gebouwen leven ze onder de vloer of tussen opgeslagen artikelen. N.B. Helaas ben ik door omstandigheden de laatste tijd niet zo actief op Columbus als ik zou willen, enkele andere zaken hebben op dit moment meer prioriteit. Gelukkig lukt het mij wel om af en toe wat te uploaden en soms om even door de foto's te bladeren. Maar als de tijd daar is, ben ik wel van plan om weer actiever te worden!

'1101724' door ChristaThieme '1101724' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Paraglider

ChristaThieme

Behalve de wintersport kun je In het dorpje Mayernhofen, gelegen in het Zillertal in Oostenrijk, in de winter een tandemvlucht maken. Zonder enige voorbereiding of opleiding ga je met een ervaren en bevoegde instructeur de lucht in. De duur van je vlucht wordt voornamelijk bepaald door de aan- of afwezigheid van thermiek (stijgende lucht) en kan variëren van enkele minuten tot een half uur. De start van deze tandemvlucht was midden op een piste. En terwijl zij hoger en hoger de lucht in gingen skiede ik de helling af om ze te volgen zodat ik ze kon fotograferen.

'1101371' door ChristaThieme '1101371' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Rups uit eigen tuin

ChristaThieme

Het is bijna een woord voor galgje, de naam van deze prachtige rups: bastaardsatijnvlinderrups. De jonge rupsen van de bastaardsatijnvlinder overwinteren tezamen in winternesten aan het uiteinde van een tak in de zon. Maar dit beestje was gisteren in zijn uppie tussen mijn aarbeienplanten aan het scharrelen. Het is een redelijk vaak voorkomende nachtvlinder, vooral in de kuststreek. Maar het is best uniek dat ik hem hier in Noord-Brabant gezien heb want hier komt hij niet veel voor. Ik heb gemerkt dat hoe kleurrijker de rups is, hoe neutraler het uiterlijk van de vlinder is. En ook bij deze soort klopt dat. De rups is vrij bont van kleur terwijl de vleugels van de bastaardsatijnvlinder bovenop enigszins zijdeachtige en zuiver wit zijn. Info"vlinderstichting

'1100858' door ChristaThieme '1100858' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Immigrant

ChristaThieme

De grijze eekhoorn komt oorspronkelijk uit Canada en de Verenigde Staten en is ook terecht gekomen in Groot Brittanië waar het diertje zich erg thuis voelt. De grijze eekhoorn vormt een bedreiging voor de inheemse rode eekhoorn. In Engeland is de rode eekhoorn al bijna helemaal verdreven, in Nederland is de grijze eekhoorn ook gespot maar komt de rode eekhoorn gelukkig nog veelvuldig voor. De grijze eekhoorn is niet alleen een voedselconcurrent maar draagt ook een virus bij zich waar hij zelf niet ziek van wordt, maar dodelijk is voor zijn rode neefje. De vestiging van de grijze eekhoorn wordt hier dan ook zoveel mogelijk bestreden. De grijze eekhoorn komt ook veelvuldig voor in de Londense parken, zoals hier in Greenwich Park. Ze zijn zo gewend aan de mensen dat je ze goed kan benaderen en als je genoeg geduld hebt komen ze zelfs uit je hand eten. Maar dan moet je naturlijk wel wat lekkers bij je hebben!

'1100738' door ChristaThieme '1100738' door ChristaThieme

NigeriaLagos

NigeriaLagos

Schubben als medicijn

ChristaThieme

Een foto uit de hele oude doos, uit de jaren zeventig toen wij in Nigeria woonden en die afgelopen week gedigitalisseerd is om niet verloren te laten gaan. Op de stoffige buitenwegen zat dit merkwaardige dier midden op de weg. Om het zeldzame dier niet te laten overrijden of erger nog, in één of ander medicijn te laten belanden heeft mijn vader het dier opgepakt en een eind van de weg tussen de struiken gezet. Pas later kwamen we er achter dat het een unieke ervaring was en dat je ze zelden ziet. Het is een pangolin, een dier waar wij ook wel schubdier of soms zelfs miereneter tegen zeggen. Hoewel het uiterlijk van de pangolin anders doet vermoeden, is het geen reptiel maar een zoogdier. Het is een langwerpig maar klein dier dat een harnas draagt van vele harde schubben. Dit maakt ze ook uniek in de zoogdierwereld. De naam komt van het Maleise woord pengguling, dat los vertaald 'iets dat oprolt' betekent. Pangolins worden 40 tot 70 centimeter lang, exclusief de lange staart. Bij gevaar rollen ze zich op waardoor ze voor veel roofdieren niet interessant meer zijn. Enkel hyena's en een handjevol grote katachtigen weten hiermee om te gaan. Aangezien deze dieren geen tanden hebben, bestaat hun eten voornamelijk uit mieren, termieten en larven. Deze likken ze op met hun plakkerige tong. Pangolins zijn één van de meest verhandelde diersoorten ter wereld. Comlumbus heeft hier in maart 2019 nog een artikel over geschreven (https://www.columbusmagazine.nl/artikel/10243/nog-meer-druk-op-al-bedreigd-wildlife). Ze worden op grote schaal illegaal vervoert naar landen als China en Vietnam. De vraag in deze landen is groot. In Azië laat het dier op je bord zien hoeveel geld je hebt. De exemplaren die in Azie gevangen zijn, worden regelmatig levend in de restaurants uitgekozen. De schubben van de pangolin zijn van keratine: hetzelfde materiaal als onze vingernagels, en dus ook van de hoorns van de neushoorn. Dat verklaart waarom ook pangolins de pineut zijn als het gaat om medicijnen. China is de laatste jaren enorm aan het investeren in Afrika zodat ze gebruik kunnen maken van de aanwezige grondstoffen in dit continent. Daardoor neemt helaas ook de illegale handel toe.

'1100479' door ChristaThieme '1100479' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Wandelen in de bergen

ChristaThieme

We gaan wandelen, weer of geen weer! Het weer zit niet echt mee deze vakantie maar ja, je wilt toch wat van de omgeving zien. We zijn niet de enige die dat denken. Ook dit gezin heeft besloten om de regen te trotseren en een ommetje te maken. Maar zeg nou zelf, die laaghangende wolken maken er toch ook iets bijzonders van!

'1100350' door ChristaThieme '1100350' door ChristaThieme

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Chillen in het...stad

ChristaThieme

Lekker chillen in het stadspark, spetteren en snateren. De wilde eend is geen onbekende in Nederland maar een veel geziene gast in de vijvers en sloten van de stad. Altijd leuk om even naar hun capriolen te kijken terwijl je even zit op een bankje.

'1100230' door ChristaThieme '1100230' door ChristaThieme

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

O Canada

ChristaThieme

Een prachtig uitzicht van het typisch Canadadese landschap, in ieder geval in British Columbia. En ja, ik heb mijn steentje bijgedragen aan de creatie op de voorgrond. De foto is afgelopen januari genomen tijdens een laat-ik-maar-gewoon-ergens-beginnen-en-zien-waar-ik-terecht-kom-hike in de buurt van Peachland. Het werd een mooie tocht door de bergen rondom Okanagan Lake die ik in mijn eentje liep. Omdat het winter was en er niet veel mensen dan zomaar de bergen ingaan heb ik de app "life360"op mijn mobiele telefoon (android) aan gezet zodat mijn zus elk moment kon zien waar ik was. Mocht mij iets overkomen dan kon ze met behulp van deze GPS-tracking-technologie gemakkelijk de plek des onheils vinden. Veiligheid gaat tenslotte boven alles. De titel van deze foto is tevens de naam van het volkslied. Vorig jaar heeft Canada het volkslied genderneutraal gemaakt. De tekst van O Canada begint met "O Canada, our home and native land, true patriot love in all thy sons command". De nieuwe tekst is "O Canada, our home and native land, true patriot love in all of us command". De tekst werd anderhalf jaar geleden al door het Lagerhuis goedgekeurd, maar nu dus ook door de Senaat. Het wetsvoorstel kwam op initiatief van de inmiddels overleden liberale politicus Mauril Bélanger. Het was een van de laatste wetsvoorstellen die hij inbracht voor hij eind 2016 overleed aan de spierziekte ALS.

'1100199' door ChristaThieme '1100199' door ChristaThieme

FrankrijkCordes-sur-Ciel

FrankrijkCordes-sur-Ciel

Cordes in de avond

ChristaThieme

Ooit na lang zoeken een mooie plek gevonden waar je een prachtige zonsondergang vast kunt leggen (zie mijn andere foto's van Cordes-sur-Ciel). Later nog een keer terug gegaan om het nog eens te proberen. Helaas was de lucht niet zo mooi als toen maar tijdens het bijna-blauwe-uurtje levert de strook gele lucht en de lampen die aan gegaan zijn toch een leuk plaatje op. Cordes-sur-Ciel is een vestingstadje aan de voet van de Franse Pyreneeën in het departement Tarn. Het wordt gezien als één van de mooiste (kunstenaars)dorpjes van Frankrijk en tevens de mooiste bastide. Het dorpje bestaat uit drie ringmuren, elk met zijn eigen toegangspoort. Het laat duidelijk de groei en ontwikkelingzien. In de loop der tijd ontwikkelde Cordes zich tot een welvarende handelsstad wat je heden ten dage kan zien aan de mooie gotische huizen in de hoofdstraat. De plek met het mooie uitzicht kan je vinden op een heuvel ten westen van Cordes. Je volgt de D7 (Avenue de Republique) richting westen tot je in een flauwe bocht een klein parkeerplaatsje ziet. Daar parkeer je de auto en loop je het wandelpad op dat daar begint. Er staat ook een bordje bij waarop staat dat er paragliding gedaan kan worden. Aan het einde van het wandelpad bevindt zich het uitzichtspunt. Het is slechts een paar minuten lopen. Ik heb de plek zo goed mogeljk op de bijbehorende kaart aan gegeven (alhoewel je die helaas niet kan zien bij het bekijken van de foto)

'1099986' door ChristaThieme '1099986' door ChristaThieme

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Reuzenhand

ChristaThieme

Zoals beloofd na de Hobbitbrug nu ook de waterval die erbij hoort. De Schiessentümpel waterval is een kleine en pittoreske waterval in de rivier Zwarte Ernz rivier in Luxemburg. De driedelige waterval is van sprookjesachtige allure en ligt in het hart van de Luxemburgse regio dat Klein Zwitserland genoemd wordt. Het water valt in drie smalle stromen over de gladde groene rotsen die ondertussen zodanig versleten zijn dat met een beetje fantasie het op een reuzenhand lijkt, waar het water tussen de vingers door glijdt. Ook de waterval lijkt zo uit een boek van J.R.R. Tolkien te komen, vooral door de Hobbitbrug van mijn vorige foto natuurlijk. De Schiessentümpel waterval mag dan een symbool zijn van Klein Zwitserland, maar het zou zo een favoriete plek kunnen zijn van de Hobbits in de Gouw, Midden Aarde uit de verhalen van Tolkien. De waterval komt trouwens ook voor als decor in de historische thriller film Colonia (2015) met de Britse Emma Watson en Duitse Daniël Brühl in de hoofdrollen. De waterval en brug zijn gemakkelijk te bereiken omdat deze vlak langs de weg ligt. Je auto kan je parkeren op een nabijgelegen parkeerplaats.

'1099902' door ChristaThieme '1099902' door ChristaThieme

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Hobbitbrug

ChristaThieme

Vlak voor de Schiessentümpel waterval in het Müllerthal is een kleine stenen brug gebouwd waarmee je het riviertje de Zwarte Ernz oversteekt. De brug is onderdeel van een hikeroute. De brug lijkt zo uit een boek van J.R.R. Tolkien te komen, vooral door de toevoeging van de weelderige begroeiing door planten en mossen. De gammel lijkende houten leuning van de brug lijkt haast door elfen gemaakt te zijn. Het zou zo een favoriete plek kunnen zijn van de Hobbits in de Gouw, Midden Aarde uit de verhalen van Tolkien. Sowieso is wandelen in deze sprookjesachtige omgeving geen straf! Vlakbij de waterval is een parkeerplaats waar je gemakkelijk de auto kwijt kan. Omdat de waterval vlak langs de weg ligt en daardoor gemakkelijk te bereiken is, kan het er druk zijn. Een foto van de waterval plaats ik later nog.

'1099865' door ChristaThieme '1099865' door ChristaThieme

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Geheime doorgang

ChristaThieme

Luxemburg Stad is een populaire bestemming als stedentrip. Ook al is het centrum een plek waar veel toeristen komen, toch zijn er nog steeds locaties die verborgen blijven voor de standaard toerist. Eén van die geheime plekjes is de Passage du Palais, een kleine maar schitterende middeleeuwse doorgang van de vismarkt naar het groothertogelijke paleis. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan, tenminste als je de graffity op de muren in gedachten weg kan filteren. Graffity kan prachtig zijn maar vaak is het in mijn ogen slechts het bekladden van stukken muur, vooral als het slechts om een "handtekening" van de artiest gaat. Op de foto zie je eens stukje van de doorgang waar de zogenaamde kunstenaars hun artistieke talenten (nog) niet hebben laten zien. In de smalle doorgang zitten een klein restaurantje, een gallerie en misschien nog wat winkeltjes verstopt. Ik vond het een supergave ontdekking, te vinden in één van de oudste straatjes van Luxemburg Stad, Rue de la Loge. In mijn blog "Geheime doorgang", kan je meer over de locatie en andere informatie hierover vinden (iets wat best moeilijk bij elkaar te sprokkelen was omdat het niet zo bekend is).

'1099821' door ChristaThieme '1099821' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Fourageren

ChristaThieme

Het is volop zomer en de meesjes vliegen af en aan en genieten volop van de zaadjes en meelwormen die ruim voorradig zijn in deze tuin. Ze bereiden zich voor op de komende winte door de oude veren langzaam aan te vervangen door een winters verenkleed. Ook de jonge vogeltjes sterken aan en leren van hun ouders waar ze voedsel kunnen vinden. In een vogelvriendelijke tuin kunnen vogels prima jaarrond worden bijgevoerd, dus ook in de zomer! Bovendien laten de vogels zich nog meer in je tuin zien en geniet jij van al het leven om je huis. Helaas bestaan er nog steeds veel misverstanden over het in de zomer bijvoeren van vogels. Zo zouden vogels er lui of afhankelijk van worden. Dit is niet waar! Vogels zijn slimme eters; ze gaan altijd eerst op zoek naar natuurlijk voedsel, pas dan komen ze naar de voederplaats. Ook zullen ze zich niet volproppen, ze stoppen als ze genoeg hebben. Ten onrechte wordt er beweerd dat het voeren van vet in de zomer tot diarree leidt bij vogels. Uit diverse onderzoeken, onder andere door de Duitse professoren Peter Berthold en Martin Kraft, blijkt echter dat vet direct door de vogel wordt opgenomen en zeker geen spijsverteringsproblemen oplevert. Infp: vivara

'1099702' door ChristaThieme '1099702' door ChristaThieme

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Kelowna in winter

ChristaThieme

Kelowna is een relatief grotere stad in West-Canada en ligt aan Okanagan Lake in een streek waar veel fruit- en wijngaarden zijn te vinden. De Okanagan Valley heeft een mild klimaat en heeft hierdoor een minder bosrijke uitstraling. Er zijn bewijzen dat de Salish Indianen ruim tweeduizend jaar geleden in de Okanagan Valley hebben gewoond. Een Europeaan ontdekte in 1811 de vallei maar David Stuart van de Pacific Fur Company heeft de fundamenten van het infrastructureel netwerk in de regio aangelegd. De naam Kelowna bekent “Grizzlybear” in het indiaans. Kelowna ligt tussen een bergketen en staat bekend om de mooie meren in de omgeving, bossen, zandstranden en op de glooiende heuvels langs het meer liggen de vele bomen- en wijngaarden. Locals noemen de stad ook wel Tiny Town. Op de foto zie je de stadshaven op loopafstand van het centrum , erg leuk om even langs te wandelen.

'1099667' door ChristaThieme '1099667' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Zeilschip in Londen

ChristaThieme

Een avondfoto van een prachtig verlichte klipper, de Cutty Sark, met de Thames op de voorgrond. De Cutty Sark is een vrachtschip met zeilen die werd gebouwd in 1869 in Dumbarton, Schotland. Het schip verwierf grote roem door de races tegen zijn grote concurrent, de Thermopylae, en andere theeklippers. Het schip is gerestaureerd in opdracht van Wilfred Dowman en ligt sindsdien in een droogdok bij het Nationale Zeevaartmuseum in Greenwich (Londen). Het is voor het publiek toegankelijk. Op 21 mei 2007 brak er brand uit op het schip dat op dat moment in restauratie was. De masten en het interieur waren elders opgeslagen voor reparatie en onderhoud. De schade was aanzienlijk, maar men gaat ervan uit dat ongeveer 90% van de originele constructie gered is. Het schip is op 25 april 2012 plechtig heropend door Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. De restauratie kostte 25 miljoen pond (30,6 miljoen euro).[

'1099617' door ChristaThieme '1099617' door ChristaThieme

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Klederdracht

ChristaThieme

Woon je op Gran Canaria dan wordt de eigen cultuur je met de paplepel in gegoten. Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat het eiland het enige derdewereldland in Europa is. De echte Canraio's zijn arm, het geld gaat voornamelijk naar de grote projectontwikkelaars die de zich richten op de toeristen. Desondanks zijjn ze erg trots op hun cultuur. Zo pakken ze elke gelegenheid aan om hun klederdracht te dragen op feestdagen, in dit geval Dias de Canarias. Dit kleine meisje zit op de kleuterschool in Tunte (San Bartholomé de Tirajana) en wacht totdat het schoolfeest begint. De kleutertjes mogen zo meteen als eerste een aantal spelletjes aan de ouders laten zien, zoals blindemannetje opgeluisterd met traditionele Canarische muziek.

'1099531' door ChristaThieme '1099531' door ChristaThieme

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Kronkelende Moezel

ChristaThieme

We verblijven in Riol voor een paar dagen om de steden Trier en Luxemburg Stad te bekijken. Vlakbij Riol bevindt zich een uitkijktoren, Aussichtturm Fünf-Seen-Blick genaamd. Je hebt hier fantastisch uitzicht over de kronkelende Moezel en de dorpjes Mehring (links) en Pölich (rechts). En het mooiste van al... je hebt er een prachtig zicht op de zonsondergang! Helaas was de zonsondergang deze avond niet zo spectaculair, maar vlak ervoor kon ik de zwoele zomeravond wèl op een mooie manier vastleggen. Het was enkel even wachten tot er een boot in de bocht van de rivier voer om de foto nog wat extra's te geven. En wat ook super was, we waren er helemaal alleen! Om er te komen rij je de A1 af tot afslag Mehring.... De tekst wordt niet volledig weer gegeven. Kijk in de reactie hoe je bij de uitkijktoren kan komen.

'1099448' door ChristaThieme '1099448' door ChristaThieme

SpanjeGran Canaria

SpanjeGran Canaria

Dia de Canarias

ChristaThieme

Elastieken, welk meisje deed dat vroeger niet? Tegenwoordig zie je het niet meer op straat , maar vroeger - toen er nog geen blauwe smarties waren - deed de jeugd het regelmatig. Tenminste, wel bij mij in de straat en ik deed natuurlijk regelmatig mee. Maar niet alleen in Nederland weten ze hoe dat spelletje gaat. Ook op de lagere school in Tunte, Gran Granaria kennen ze het spelletje. Op de nationale feestdag Dia de Canarias zie je de kinderen van de hogere klassen het tegen elkaar opnemen terwijl op de achtergrond de traditionele Canarische muziek uit de luidsprekers komt. Hoe hoger het elastiek hoe moeilijker het wordt. In het begin spring je er nog gemakkelijk overheen maar uiteindelijk stappen de jongens en meiden over op de radslag om met de punt van de voet het elastiek naar beneden te krijgen.

'1099245' door ChristaThieme '1099245' door ChristaThieme

DuitslandTrier

DuitslandTrier

Rijden naar de zon

ChristaThieme

Hello, I'm back! Tenminste, dat is mijn voornemen. De afgelopen maanden heb ik niet geleefd maar ben ik geleefd. Sommige omstandigheden heb je niet in de hand en dan komen noodgedwongen de minder belangrijke dingen op een laag pitje te staan. Maar ik hoop nu weer wat meer aanwezig te zijn op de Columbus site. Misschien zie je mijn likes en commentaren nog bij oudere foto's en blogs verschijnen.... Tussen alle drukte door zijn we een weekend naar de omgeving van Trier geweest om bij te tanken. We hebben gelogeerd in het dorpje Riol op een kleine 20 minuten rijden van Trier. De brug op de foto is de Fallenbachbrücke vlakbij Riol waar de A1 overheen zoeft. Het is geen bijzondere brug , slechts een simpele betonnen constructie. Maar vanuit de wijngaard lijkt het net alsof de auto's de ondergaande zon tegemoet rijden. Riol is een dorpje dat geheel in teken staat van de wijnbouw. De druiventeelt op de flanken van de rivier de Mosel (Moezel in het Nederlands), de wijnboeren, de vele wijnstubes waar je de lokale wijn kan poeven laten je merken dat je midden in de Moezelwijnstreek bent. Er is rondom het dorp zelfs een 5km wandeling met informatieborden waar je alles over wijn en wijn maken kan leren.

'1095979' door ChristaThieme '1095979' door ChristaThieme

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Blauwe reiger

ChristaThieme

De blauwe reiger, voor de één is het een prachtige dier, voor de ander een last daar hij de graag de vissen uit je vijver vist. Ik vind het een prachtige statige vogel en zie hem zelf graag. Ook bij de vogelhut in Alblasserwaard, waar ik vorig jaar met Jaap en Karin een paar uur mocht verblijven, werd ons verzocht om het beestje te verjagen zodat de ijsvogel zich hopelijk zou laten zien. We hebben hem dus maar weg gejaagd, maar niet voordat ik deze foto heb geschoten. De ijsvogel heeft zich verder helaas niet laten zien. Het was mijn eerste ervaring in een vogelhut en zeker de moeite waard. Een perfecte plek om te oefenen in het vogelen!

'1095548' door ChristaThieme '1095548' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Goedemorgen!

ChristaThieme

Je schuift de gordijnen open en dan zie je dit! Geweldig toch? Wat is het toch heerlijk wakker worden met dit uitzicht op de Oostenrijkse bergen. Het belooft een stralende dag te worden in de bergen rondom Kitzbühel met prachtig wandelweer. En je kan hier heerlijk wandelen, De gondels in Kitzbühel en Kirchberg brengen je naar de top van de Eherenbach waar je uren kan wandelen met prachtige uitzichten. Zorg wel dat je de laatste gondel weer naar beneden pakt anders dien je in ruim 3 uur naar beneden te lopen (en dat weten we uit ervaring)!

'1094812' door ChristaThieme '1094812' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Groot en bont

ChristaThieme

Vandaag ben ik onder andere bezig geweest met nestkasten van vogels te vergelijken.. Afmetingen van kast en ingang, vormen en materiaal. Keuze in overvloed. Maar wat is nou het beste en welke kast kan ik waar hangen om te stimuleren dat de vogels naar 'onze' nestjes willen verhuizen? Even flink speuren op het internet geeft meerdere handige sites. De vogelbescherming,.nl, natuurpuurzang.nl en tuintelling.nl bijvoorbeeld. Je kan zoveel leuke vogeltjes tegenkomen in Nederland; meesjes, mussen, roofvogels, uilen maar ook spechten zoals deze Grote Bonte Specht. Een prachtig beestje die ik vandaag weer bij ons in de buurt zag rondvliegen en voor mij de aanleiding om de foto te plaatsen. Deze foto is vorig jaar gemaakt.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik