ChristaThieme

'1138466' door ChristaThieme '1138466' door ChristaThieme

DuitslandTrier

DuitslandTrier

Mesterkok

ChristaThieme

In het centrum van Trier is een winkel van het bekende chocolademerk Lindt. Wanden vol met chocolade bonbons in feestelijke wikkels in allerlei kleiuren. Een mooi gezicht. Onze kinderen zijn gek op Lindt en daarom gaan we de winkel binnen om een smakelijk souvenir voor ze te kopen. Juist op dat moment komt de meester chocolatier vanuit de keuken de winkel binnen met vers gemaakte choclade creaties. Hij was zo vriendelijk om even voor ons te poseren.

'1138414' door ChristaThieme '1138414' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Dagpauwoog

ChristaThieme

De dagpauwoog is één van de meest voorkomende vlinders in Nederland. Maar desondanks is het een schitterend beestje, zeker als je ze van wat dichterbij kan bekijken.

'1138371' door ChristaThieme '1138371' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Lulworth Cove

ChristaThieme

We zijn heel vroeg bij Lulworth Cove, een kleine baai dat onderdeel maakt van de Jurrasic Coast in het zuidwesten van Engeland. Lulworth Cove is een cove, een kleine natuurlijke baai bij het plaatsje West Lulworth. Geologisch gezien is het een van de .beste voorbeelden ter wereld van een dergelijke landvorm, dus daar wilden we wel eens naartoe. We zijn er zo vroeg dat het nog rustig is, geen hordes jeugd die een educatief geologisch schoolreisje maken, geen bussen vol met toeristen want het is nog niet 10.oo geweest. Enkel wat lokale bewoners die op deze frisse maar zonnige ochtend in mei van het water gaan genieten. We ontbijten met een broodje in de hand boven op de heuvel met uitzicht op de baai.. Een uurtje later kon je al geen foto meer maken zonder dat er toeristen door je beeld lopen...

'1138361' door ChristaThieme '1138361' door ChristaThieme

DuitslandRuhrgebied

DuitslandRuhrgebied

Paradijstuin

ChristaThieme

Midden in de winkelstraat van Essen, aan de Brugplatz, staat de kathedraal van Essen De kathedraal is de bisschoppelijke kerk van het bisdom Essen, het zogenaamde "Ruhr-bisdom". De kerk is gewijd aan de heiligen Cosmas en Damianus en de Maagd Maria,. Een klooster is verbonden met het noorden van de kathedraal waar een vrij toegankelijke gang de kloostertuin omsluit. De kloostertuin wordt lokaal ook wel de paradijstuin genoemd, . Een fontein rimpelt het vijvertje in het midden van tuin. Een honderd jaar oude, knoestige lijsterbes staat tussen de zware stenen grafplaten in weelderig groen. Leden van het kapittel van Essen liggen sinds 1960 begraven in het midden van het klooster. Een stille rustige plek waar je even bij kan komen van alle drukte in het centrum van Essen.

'1137902' door ChristaThieme '1137902' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Jungle in Engeland

ChristaThieme

Je krijgt een beetje het gevoel dat je in een jungle rondloopt als je wandelt door het bos Puzzlewood. Puzzlewood is een bos gelegen in The Forest of Dean en is een klein maar zeer apart particulier bos dat geopend is voor bezoekers. In eerste instantie werd op deze manier geld ingezameld voor een lokaal goed doel, maar de mensen waren zo enthousiast dat het daarna ook opengesteld is voor toeristen. Naast het bos zijn er ook enkele dieren en een picknickweide. Voor de kinderen is er een soort speurtocht uitgezet. Honden worden helaas niet toegelaten. De reden daarvoor is dat de locatie zo uniek is (ook voor Engeland) dat er hele zeldzame bloemen, planten en dieren leven. Dat is ook de reden dat de paden zijn afgezet met houten hekwerk. Ik vind dat het op een mooie manier gerealiseerd is en dat het ondanks de toeristische insteek zeker een bezoek waard is.

'1137850' door ChristaThieme '1137850' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Afkoelen aan de...Eng

ChristaThieme

Deze dame wilde vast de temperatuur van het zeewater voelen aan de Engelse kust, maar eind april met een behoorlijke frisse wind was ze toch echt de enige. Sowieso was het eigenlijk niet geoorloofd, want bij het pad dat ze af gegaan was stond een verbodsbord omdat de kalkrotsen teveel slijten onder de voeten van al die toeristen in Lulworth Bay, Dorset. Deze kust in zuidwest Engeland wordt ook wel de Jurrasic Coast genoemd, een UNESCO World Heritage Site en zeker een bezoek waard. Op korte afstand zijn ook de bekende kustformaties Durdle Door en Lultworth Cove te vinden. Ik vermoed dat het in de zomer wel druk zal zijn want er ligt een enorm grote centrale parkeerplaats vlakbij voor deze bezienswaardigheden. Maar in het vroege voorjaar was het nog redelijk rustig.

'1137831' door ChristaThieme '1137831' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Moeder en kind

ChristaThieme

In de Cheddar kloof, waar ik eerder een foto van heb geplaatst, kwamen we wilde geiten tegen op de 200 meter hoge wanden. Op ongeveer 100 meter hoogte liepen moeder en kind te klimmen op de geribbelde wand. Het jonge geitje klauterde op een gegeven moment een eindje van moeders naar beneden. Even later kwam moeder ook naar beneden en bokte het geitje een beetje opzij op het kleine plateau. Ik heb ongeveer een half uur staan kijken naar alle capriolen die de geiten aan het uithalen waren op steile richels.

'1137815' door ChristaThieme '1137815' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Op zoek naar King...A

ChristaThieme

Het spreekt tot de verbeelding, de legende van King Arthur. Zo ook bij mij en dus gaan we op zoek naar de grot waar koning Arthur's beenderen begraven zouden liggen, wachtend tot het moment dat Engeland hem weer nodig heeft. Het kleine en oude natuurreservaat waar de grot ligt heeft mede dank zijn bewoner een magische sfeer. Een voetpad loopt tussen het bladerdak van het bos van de parkeerplaats naar de grot. Er zijn veel holtes in de rotsen om te ontdekken en hobbels en hellingen langs het pad,. die ontstaan ​​​​zijn door de uitgebreide en eeuwenoude winning van de kalksteen eronder. De grot zelf is van kalksteen en ligt aan de voet van een lage klif in het natuurgebied. Het is niet duidelijk hoe of waarom de grot in verband werd gebracht met koning Arthur. Sommigen zeggen dat het een rol speelde in de vroege legende van koning Vortigern, een inheemse Britse koning die vocht tegen de binnenvallende Angelsaksen, terwijl anderen suggereren dat het eigenlijk deel uitmaakte van een taalkundige verwisseling ('Deu Arth' was de oude Welshe naam voor de heuvelfort bij Little Doward en wordt ook beschouwd als 'met betrekking tot Arthur').. Je mag in het bos wandelen van zonsopkomst tot zonsondergang en het is er zeker niet druk (begin mei). Je kan het beste rijden via de A40, dan richting Dowards Hill / Biblins. en parkeren op een onbeduidende kleine parkeerplaats langs de weg voor maximaal 5 auto's. (coördinaten: N 51° 50.235 W 002° 39.628) Dit gebied is een geweldige omgeving om te verkennen maar wees voorzichtig, vooral met kinderen, want er zijn enkele steile hellingen. De gevaarlijkste afgronden zijn omheind.

'1137602' door ChristaThieme '1137602' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Klimgeiten in Cheddar

ChristaThieme

In Cheddar Gorge, de grootste kloof van Groot-Brittannië in de regio Somerset, zagen we naast de spectaculaire natuur ook een kudde wilde geiten op de rotswanden klimmen en de plukken gras her en der weg grazen. We waren er met de camper in april en zagen in de groep enkel vrouwtjes met kleine geitjes, de mannetjes met nog veel imposantere horens werden niet toegelaten tot de groep. Later zagen we ook wilde schapen .In het zuidwesten van Engeland heb ik dit niet eerder gezien dus ik vond dit een grote verrassing. Het was erg leuk om ze een tijd te bekijken. Ze zijn absoluut niet bang voor auto's en blijven midden op de weg staan als je aan komt rijden. Zie maar dat je er omheen komt...

'1137571' door ChristaThieme '1137571' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Cheddar gorge

ChristaThieme

Als je het woord Cheddar hoort, dan denk je vast aan de beroemde kaas die uit het dorpje in Zuid-West Engeland komt. Vanaf nu zal ik ook denken aan de Cheddar Gorge, de kloof die vlakbij het dorpje in Somerset ligt. Het is de grootste kloof van Groot-Brittannië en maakte daarmee mijn verwachtingen helemaal waar. De wanden torenen ruim 120 meter boven het wegdek. Ooit ontstaan doordat na de ijstijd een gletsjerrivier hier het gesteente heeft weggeslepen. De kloof maakte ook bij schrijver J.R.R. Tolkien indruk. Hij verbleef in Somerset tijdens zijn huwelijksreis in 1916. De Lord of the Rings fans zullen nu wel begrijpen waar hij de inspiratie voor Helm’s Deep in The Two Towers vandaan heeft gehaald. Je hebt een spectaculair uitzicht als je door de kloof heen rijdt via de B3135. Een andere kijk op de kloof krijg je vanaf boven, wat je kunt verkrijgen door de Cheddar Gorge Walk. In 5,5 kilometer loop je de kloof aan beide kanten op en af (in een ronde). Pas wel op bij de randen want er zijn geen afzettingen! (kijk op cheddarwalking.org.uk/gorge-walk voor meer info om te wandelen). Er zijn ook grotten uitgesleten in de rotswanden. In één van de grotten is het oudste complete skelet van Groot-Brittannië gevonden. Hij kreeg de toepasselijke naam Cheddar Man. Het is nog meer toepasselijk als je weet dat Cheddar afkomt van het Oud-Engelse woord ceodor, wat diepe donkere holte of buidel betekent.

'1137554' door ChristaThieme '1137554' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Blue bells

ChristaThieme

In het voorjaar zijn in sommige bossen van Gloucester vaak hele bodemoppervlakken bedekt met de wilde boshyacint. Wij waren met onze camper in het Lord's Wood. De blauwe bloemen staan zo dicht bij elkaar dat je zou kunnen denken dat er een blauw tapijt in het bos ligt. De Engelse noemen het plantje 'Blue Bells' dat refereert naar de klokachtige bloemen, veelal hangend aan één kant van de korte stengel En het lijkt of ze zich allemaal op de zon richten om zoveel mogelijk voorjaarswarmte te ontvangen. In het voorjaar is er nog veel licht in het bos. Algauw wordt het bladerdak zo dicht dat het voor de hyacint te donker wordt. Ze sterven dan af. De Blue Bells zijn inheems in West-Europa. Een andere plek die bekend staat om het blauwe bloementapijt is het Hallerbos in België.

'1137541' door ChristaThieme '1137541' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Slangen in Engeland?

ChristaThieme

Tijdens één van onze wandelingen via de footpaths in de regio Gloucestershire kwamen we deze schoonheid langs het pad tegen. Een slang in Engeland, kan dat? Jazeker, de adder is de enige giftige soort die je kan tegenkomen. Daarnaast heb je grasslangen, gladde slangen en de hazelworm (slow worm). Deze laatste, de hazelworm, zie je op de foto. Het is geen slang maar eigenlijk een hagedis zonder poten. Dit exemplaar was zo'n 30 cm lang en daarmee enorm groot. Als een hazelworm zich bedreigd voelt houdt hij zich dood, een teken dat hij een bedorven hapje kan zijn en dat je hem beter niet kan eten. Ook nu hield hij zich doodstil zodat ik met mijn zoomlens toch een mooie close-up kon maken.

'1137515' door ChristaThieme '1137515' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Junglesfeer in...Enge

ChristaThieme

Het lijkt alsof je kijkt naar de jungle in een ver land, maar het is een stukje bos in Engeland, genaamd Puzzlewood. Het is een klein privé bos dat je kan bezoeken. Daardoor zal het in de zomer ook best toeristisch zijn, maar in de eerste week (toen wij er waren) liep er slechts een handvol mensen rond. Misschien ook wel nog meer omdat het unieke landschap perfect is om allerlei soorten films op te nemen zonder dat de producenten ver naar het buitenland hoeven te reizen. Britse series als Merlin of Dr. Who zijn deels hier geschoten. Als fan van Dr. Who moesten we er natuurlijk wel even langs...

'1137420' door ChristaThieme '1137420' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Puzzlewood

ChristaThieme

Puzzlewood is een betoverd bos, gelegen in het prachtige en historische Forest of Dean in Gloucestershire. De oude scowles is naast een locatie van geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinen of zelfs ouder, het thuis van buitenaardse wezens en tovenaars tot dieren in het wild, het unieke en sfeervolle oude bos is een natuurlijk toneel dat meer is dan een thuis voor geschiedenis en natuur. Het is een inspiratie voor auteurs en verhalenvertellers zoals Tolkien, die regelmatig het bos bezocht tijdens het schrijven van zijn boeken De Hobbit en The Lord of the Rings. Het is ook de locatie waar Stormtroopers (Star Wars: The Force Awakens) en Time Lords (Dr. Who) en Merlin de schouders hebben gekruist met draken en eenhoorns. Het is je wellicht al duidelijk. Dit spectaculaire bos is ook veelvuldig gebruikt als filmlocatie. Zo zijn redelijk recent scène's van The Secret Garden (2020) hier opgenomen. In de oudheid waren er in de kalkrijke rotsen door het sijpelende water vele rotsgangen uitgesleten. Na het instorten kwam er tussen de kalkzandstenen ook ijzererts tevoorschijn dat onder andere door de Romeinen gedolven werd. De lokale bewoners gebruikten het steen ook voor het bouwen van hun onderkomens. Dit zorgde voor een wirwar aan paden in het bos met zijn spectaulaire rotsformaties. Over de eeuwen heen is hier een eigen flora en fauna ontstaan en zijn de rotsen en bomen overdekt met mos. wat voor een magische sfeer zorgt. Het privéterrein is opengesteld voor het publiek en te bezoeken in de lente en zomer. Ja, het is een toeristische plek maar op rustige dagen (toen wij er in april 2022 waren, zagen we slechts een handvol mensen) waan je jezelf in een magische wereld!

'1137398' door ChristaThieme '1137398' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëGloucestershire

Groot-BrittanniëGloucestershire

Koolzaadvelden in...G

ChristaThieme

Op dit moment, eind april zijn de golvende heuvels in Gloucestershire voor een flink deel bedekt met koolzaadplanten. De bloemen van het koolzaad kleuren felgeel in de zon en steken gigantisch af tegen een blauwe lucht. Als de bloem dan langzaamaan donker wordt, kunnen de zaadjes uit de bloem geoogst worden. Het product wordt onder ander verwerkt tot olie en gebruikt in margarine. Het is even zoeken voor een mooie plek. Dat kan je het beste doen door de openbare wandelpaden te gebruiken, de 'public footpaths', die vaak dwars door de velden lopen.

'1137358' door ChristaThieme '1137358' door ChristaThieme

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Witte kliffen bij...D

ChristaThieme

Al sinds kind ga ik regelmatig naar Engeland om familie te bezoeken. In mijn kinderjaren met de veerboot vanuit Oostende en later via de kanaaltunnel met de trein bij Calais. En elke keer zag ik in de verte de witte kliffen bij Dover. En elke keer dacht ik, daar wil ik nog eens naar toe. Dit jaar is het er eindelijk van gekomen. Afgelopen week (het einde van April) zijn we na de boot niet naar links richting London gegaan maar rechtsaf geslagen. Binnen 5 minuten waren we in het National Trust The White Cliffs of Dover. Met een voor Engelse begrippen pracht weer, een zonnetje en een blauwe lucht met hier in daar een gesluierde wolk. Het park heeft aan mijn verwachtingen voldaan en deze locatie kan ik nu van mijn bucketlist afvinken. Well done chaps!

'1137265' door ChristaThieme '1137265' door ChristaThieme

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Onze lieve Vrouwe van

ChristaThieme

Één van de meest bekende gebouwen in het Middeleeuwse dorpje Penne d'Agenais is de imposante kathedraal die bijna op de top is gebouwd. De overblijfselen van de kathedraal dateren uit het jaar 1000, Voordat de kathedraal gebouwd werd, was hier een kleine kapel gewijd aan de cultus van Notre-Dame-de-l'Assomption. Het werd vernietigd door de protestanten. Een legende vertelt dat een kleine hongerige herderin een dame ontmoette terwijl ze haar schapen liet grazen De dame zag dat ze pijn had en vroeg naar de reden. Het herderinnetje legde haar de armoede van haar gezin uit en de honger die alle inwoners uit het dorp gemeen hadden. De Vrouwe vroeg haar toen naar huis te gaan met de belofte dat ze een mooi brood zou vinden. Het herderinnetje keerde terug om het te delen met deze Vrouwe, die haar in dank een beeldje van de Maagd en het Kind achterliet. De herderin begreep toen dat ze zojuist een verschijning van de Maagd Maria had bijgewoond! 100 jaar later, nadat de pest de stad heeft gespaard, organiseren de magistraten de wederopbouw van de kapel. Aan het einde van de 19e eeuw werd besloten om hier de kathedraal in Romeins-Byzantijnse stijl te bouwen, die vandaag de dag te bewonderen is.. Achter de kathedraal is nog steeds het beeld van de maagd Maria bij de iéén van de ingangen te vinden. In de grot kan je bidden en een briefje voor de maagd achterlaten met jouw wens die zij kan inwilligen.

'1137180' door ChristaThieme '1137180' door ChristaThieme

Frankrijk

Frankrijk

Regenachtig...Penne-d

ChristaThieme

Penne-d’Agenais is een prachtig middeleeuws plaatsje, ergens halverwege tussen Bordeaux en Toulouse. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste bastideplaatsjes in dit gebied en ook om haar indrukwekkende Basilique Notre-Dame-de-Peyragude. Het dorp is geheel in middelleeuwse stijl gebleven wat je een authentiek gevoel geeft. Tijdens de middeleeuwen groeide het plaatsje uit tot een van de belangrijkste versterkte plaatsen in de regio. Dit had onder meer te maken met haar strategische ligging, bovenop een hoge rots.. Wij kwamen er in Corona0-tijd dus was het er zeer rustig. Heerlijk slenteren door de prachtige middeleeuwse straatjes geflankeerd met oude gebouwen. Tijdens je reizen kan je het weer niet altijd uitkiezen, maar ook in de regen is dit een mooie plek om een middag rond te lopen.

'1137083' door ChristaThieme '1137083' door ChristaThieme

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Big White

ChristaThieme

Big White Mountain is 2315 m (7595 ft) hoog en daarmee de hoogste berg van de Okanagan Highland, British Columbia, Canada. De berg wordt gewoonlijk 'Big White' genoemd, een referentie die wordt gedeeld door het Big White Ski Resort dat rond de top is gebouwd. Het skigebied is klein maar fijn en wordt vaak beschouwd als één van de mooiste skigebieden van Canada. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig 360 graden panorama over de Okanagan vallei waarvan je hier een deel ziet. De sneeuw is zodanig plakkerig dat de bomen veranderen in een soort sneeuwpoppen die de Canadezen 'snowghosts', (sneeuwspoken) noemen. Het geeft het landschap iets extra's. Het ski-resort op de top van de berg is eigenlijk een dorpje op zich. Apart detail: de hoofdstraat van het dorp is eigenlijk een piste! Voor de bouw van de accommodaties is veel hout met pastelkleuren gebruikt, waardoor het dorp een rustige, pittoreske uitstraling heeft.

'1136987' door ChristaThieme '1136987' door ChristaThieme

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Luchtfoto

ChristaThieme

Je hebt vast wel eens een paraglider zien zweven in de lucht. Heb je je ooit eens afgevraagd hoe dat er nou uit zou zien als je onder aan zo'n parachute hangt? Nou zo.... In de stilte, zwevend boven de bergen en de skipistes. Je kan aan de berghellingen zien dat we er aan het einde van het winterseizoen waren. In het dal was de sneeuw al bijna helemaal gesmolten. Met dank aan Erich van fly4you.at voor de selfie via de Gopro.

'1136984' door ChristaThieme '1136984' door ChristaThieme

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

De start in de sneeuw

ChristaThieme

Mijn foto 'Paragliden vanaf de sneeuw' toont de paraglider hoog in de lucht. Deze foto laat de start zien. Vanaf een skipiste glij je met je ski's de helling af totdat je door de parachute de lucht in wordt getrokken. Een onvergetelijke ervaring!

'1136960' door ChristaThieme '1136960' door ChristaThieme

OostenrijkKarinthië

OostenrijkKarinthië

Paragliding vanaf de.

ChristaThieme

Zou ik de sneeuw uit Oostenrijk mee genomen hebben? Afgelopen week hebben we in Karinthië door gebracht, de laatste week van het skiseizoen. Het wintersportgebied Nassfeld in Kärnten claimt de meeste zonuren te hebben en dat hebben we gemerkt. Alle dagen een strakblauwe lucht! Ondanks de hoge temperatuur (in de middag 4 a 5 dagen boven nul) was de sneeuw nog in behoorlijke goede conditie. En door de Coronamaatregelen waren er beduidend minder mensen op de pistes, ook een mooie bijkomstigheid. De maskers moesten nog regelmatig op maar dat mocht de pret niet drukken (de regels waren in Oostenrijk strenger dan hier in Nederland). Naast het skiën en snowboarden kregen we ook de gelegenheid om te paragliden. Bij windstille dagen is dit mogelijk. De parachute wordt achter je op de grond neergelegd waarna je op de ski's de helling af glijdt. Op een gegeven moment wordt je de lucht in getild en zweef je met de ski's aan je voeten door de lucht. Erich van fly4you.at bezorgde ons een geweldige ervaring! In de zomer is paraglidien ook mogelijk maar dan in van de berg Gerlitzen over het meer Ossiachersee.

'1136560' door ChristaThieme '1136560' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Superpimp

ChristaThieme

Gisteren zag ik in mijn tuin een winterkoninkje. Het was de eerste keer dat deze soort mijn nieuwbouwtuin bezocht. Snel pakte ik mijn camera om deze op de foto te zetten. En daar ik toch aan het fotograferen was, dan ook maar het pimpelmeesje in mijn nog jonge boom op de gevoelige plaat vastleggen. Op dat moment besloot het meesje weg te vliegen richting mijn camera. Dit was het bijzondere resultaat. Zijn blik en de Oekraïense kleuren in zijn verenkleed doen mij denken aan de helden die vechten voor hun thuis en land. Geen superman maar een superpimp!

'1136390' door ChristaThieme '1136390' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Tiroler architectuur

ChristaThieme

Op de foto één van de huizen die we tijdens onze wandelingen tegenkwamen in de Oostenrijkse bergen. Een mooi optrekje in de typische Tiroler stijl, deels van steen en deels van hout. De afwerking met houten schubben zagen we veelal op kerken en kapellen maar hier is het ook gebruikt bij een woonhuis.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >