ChristaThieme

'1133429' door ChristaThieme '1133429' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

De laatste nectar voo

ChristaThieme

Als het in september en oktober weer kouder wordt, gaan de vlinders in winterrust. De meeste vlinders in Nederland brengen de winter door als eitje, rups of pop. Een paar brengen de winter door als vlinder: de atalanta, de kleine vos, de dagpauwoog, de gehakkelde aurelia en de citroenvlinder. Zij kunnen bij een warme herfst nog heel lang rond blijven fladderen. Als de temperatuur onder de 15 graden wordt zullen ze een slaapplek opzoeken waar ze kunnen overwinteren. In de vroege voorjaarszon zijn dit de eerste vlinders die zich laten zien.

'1133370' door ChristaThieme '1133370' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Je ziet mij niet

ChristaThieme

Het is herfst, het lange gras wordt dor en de eekhoorntjes zijn druk bezig om een wintervoorraad aan te leggen. Ze rennen, springen en sprinten op en neer op zoek naar eikeltjes die ze op veel verschillende plekken begraven. Het is een ontzettend leuk gezicht. Deze eekhoorn had op een gegeven moment door dat ik met de camera in de aanslag zat en bevroor meteen. Hij dacht duidelijk "als ik niet beweeg dan zie je me niet...". Doordat ik op dezelfde plek bleef zitten voelde hij zich niet bedreigd en ging daarna weer snel aan het werk. Enkele minuten later kwam hij of zij op een meter afstand voorbij sprinten met een eikeltje in zijn bek...

'1133360' door ChristaThieme '1133360' door ChristaThieme

TsjechiëPraag omgeving

TsjechiëPraag omgeving

Jonge ree in het graa

ChristaThieme

Als het graan rijp is dan is het een feest voor de herten en reeën! In de maanden augustus en september kan je ze vroeg in de ochtend zien rondlopen in de graanvelden, hier en daar een hap nemend van het overrijpe graan. De vacht van de ree heeft dezelfde kleur waardoor je ze niet gemakkelijk spot. Let goed op onverwachte bewegingen in het golfende graan en beweeg zelf ook langzaam. De ree ziet jou eerder dan jij hen, dus probeer zo langzaam te bewegen dat ze jou niet als een gevaar zien.

'1133296' door ChristaThieme '1133296' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Zo loop je veilig...l

ChristaThieme

Iedereen die in de bergen wandelt, kent het probleem: een weide vol koeien, en de vraag of je daar eigenlijk wel veilig langs kunt wandelen. Je zal zeker voorzichtig moeten zijn, maar de in principe vreedzame dieren kunnen agressief worden. Koeienaanvallen zijn in Oostenrijk, maar ook elders waar koeien en mensen elkaar in de wei ontmoeten, een jaarlijks terugkerend probleem, vooral in de kalvertijd. Het advies van de Oostenrijkse Alpenvereniging is als volgt: Probeer liefst helemaal te vermijden dat je door een wei met koeien moet, maar als het niet anders kan, sluit dan netjes de eventuele hekken en volg de kortste route, meestal het aangegeven wandelpad. Mocht daar een koe staan, loop er met een respectvolle boog (minstens 20 meter, liefst meer) omheen, en ga geen gekke gebaren of geluiden maken om het dier te verjagen, dat werkt alleen maar averechts. Blijf rustig en kalm. Denk eraan dat een boze koe 750 kilo boos beest met hoeven en hoorns is. Blijf uit de buurt van koeien met kalveren en probeer vooral niet om zo'n schattig kalf te aaien. Mocht een koe toch aanvallen, geef dan met een stok een gerichte tik op de neus. Bron: Trouw 24 juli 2017

'1133249' door ChristaThieme '1133249' door ChristaThieme

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Donker Bergerac

ChristaThieme

We bezochten Bergerac in de regio Dordogne. Het stadje heeft een mooi historisch centrum en een leuke kleine haven aan de gelijknamige rivier Dordogne. De brug over de rivier werd mooi verlicht. Het was rustig in de herfstvakantie (oktober 2021). Misschien vanwege de Corona maatregelen of omdat alleen Nederland vakantie had? Geen idee, maar ik vond het niet erg!

'1133215' door ChristaThieme '1133215' door ChristaThieme

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Onderweg in Frankrijk

ChristaThieme

Onderweg in de Dordogne bleven we weg van de snelweg en pakten vooral de B-wegen. Als je de tijd hebt is dit een mooie manier om het landschap in je op te nemen. Regelmatig stopten we onderweg om de fraaie herfstkleuren op de foto vast te leggen. Wat een mooie kleuren hebben de bomen en druivenstokken!

'1133202' door ChristaThieme '1133202' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Koolmees in de tuin

ChristaThieme

Tijdens de Corona lockdown afgelopen zomer ben ik op safari gegaan in eigen tuin. Oefenen met mijn zoomlens om, zodra ik weer een mogelijkheid heb, mooie foto's van dieren te kunnen schieten in vele andere landen. Deze koolmees was één van mijn modelletjes, zingend op een oude druivenrank die ik als souvenir uit Frankrijk mee heb genomen.

'1133063' door ChristaThieme '1133063' door ChristaThieme

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Ontdek een grot van..

ChristaThieme

Ontdek de grotten van de Dordogne Périgorf. Het klonk allemaal zo mooi, dat wilden wij tijdens onze rondrit door Frankrijk ook wel eens doen; een grot bezoeken. De één is nog interessanter dan de andere; sierlijke grotten met beroemde prehistorische meesterwerken of grotten met verbazingwekkende erosiewerk in de vorm van spectaculaire stalactieten of stalagmieten. Helaas, om de grotten te kunnen bezoeken hebben we echt het verkeerde moment uitgekozen. Alle excursies zitten vol met schoolgaande kinderen en mensen die minstens twee weken geleden al online gereserveerd hadden. Daarnaast zorgen de corona maatregelen er ook nog eens voor dat er per excursie beduidend minder mensen tegelijk de grotten in mogen. Enigszins teleurgesteld besluiten we maar te geocachen in de buurt en warempel, er zijn ook geocaches vlakbij waarmee je niet toeristische grotten kan ontdekken, maar grotten die alleen bij de lokale bewoners bekend zijn. Bewegwijzering zoals 'bij de derde electriciteitspaal een vaag en steil pad omhoog ', 'kruip op handen en knieën vijf meter door een kleine grot' en ' loop voorzichtig op de richel langs de wand rondom de top' zorgen dat we een geweldige en avontuurlijke dag beleven. Misschien..., heel misschien wel leuker dan een uur achter een gids aanlopen die zijn standaard verhaaltje afraffelt.

'1133030' door ChristaThieme '1133030' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Mist op het Serfauser

ChristaThieme

Serfaus is een dorp in Tirol en is gelegen op een plateau halverwege een berg. Om er te komen dien je 11 haarspeldbochten te nemen. Het dorp zelf is door de smalle kloof Argenschlucht doormidden gesneden. In de maanden augustus en september is het bijna standaard dat er 's-nachts mist in de kloof komt te hangen die dan in de ochtend over het Serfauser Feld al snel wegtrekt. Sta vroeg op en wandel binnen een paar minuten naar het veld, dat een prachtige locatie is voor fotografen.

'1133016' door ChristaThieme '1133016' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Pimpelmees

ChristaThieme

De pimpelmees is een graag geziene gast in de Nederlandse tuinen, zo ook in de mijne. De pimpelmees is, net als de koolmees, een bosvogel die zich heeft aangepast aan de menselijke omgeving. Ook hij broedt graag in nestkasten en komt in de winter dicht bij huis, bungelend aan vetbollen en pindanetjes. Pimpelmezen kunnen zelfs op de dunste twijgjes nog voedsel zoeken. Ze stellen niet veel eisen aan hun leefomgeving en zijn dan ook veel te vinden in tuinen en parken. (info: vogelbescherming)

'1132933' door ChristaThieme '1132933' door ChristaThieme

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Als een schilderij va

ChristaThieme

Tijdens onze trip in de Dordogne slapen we in een B&B vlakbij Bergerac, met de mooie naam Carpediem. Het is gelegen in een minuscuul dorpje genaamd Prigonrieux op 10 minuten van Bergerac en daarmee een perfecte uitvalsbasis voor ons. De locatie ziet er idyllisch uit. Naast een zeer gastvrije ontvangst en de nette kamer, dat eigenlijk wel een zeer net appartement in een verbouwde schuur genoemd mag worden, hebben ze ook nog eens 4 paarden, 3 kippen en een hond genaamd Fannie. En natuurlijk niet te vergeten de herten die elke ochtend rondom het erf struinen en de vossen die in de avond het kattenvoer op komen eten. Ondanks dat ik die laatste vaste gasten wel heb gezien, heb ik ze helaas niet op de foto vast kunnen leggen.

'1132916' door ChristaThieme '1132916' door ChristaThieme

FrankrijkAquitaine-Limousin-Poitou-Charentes

FrankrijkAquitaine-Limousin-Poitou-Charentes

Verlaten stad

ChristaThieme

In mijn vorige foto "pad naar een verlaten dorp" beloofde ik je om een foto te laten zien van de ruïnes. Het verlaten dorp bestaat uit een stuk of 10 verlaten huizen, liggend op een heuvel met enkel een steil smal pad er naartoe. De afgebrokkelde muren zijn bedekt met een dikke laag mos en overal groeien bomen in de ooit zo goed onderhouden ruimtes. Al dwalend tussen de ruïnes vraag je je toch af waarom ze de plaats verlaten hebben. Helemaal achterin op de heuvel zijn grotten waarvan de opening deels ingemetseld is. Zouden de oorspronkelijke bewoners daar ooit beschutting hebben bezocht? We vroegen het de lokale bewoner die ons de weg had gewezen naar het verlaten dorp. Hij kon het niet met zekerheid zeggen, maar de verwoesting van de wijngaarden door Phylloxera kan niet geholpen hebben. In de tweede helft van de 19de eeuw verwoestte deze druifluis bijna alle wijngaarden van Europa. Het was een enorme ramp, ook in deze omgeving. Geen wijnstok bleef onberoerd. Wijnboeren en wijnhuizen gingen massaal failliet. Wanhopig werd gezocht naar een oplossing maar het duurde meer dan twintig jaar totdat een manier werd gevonden. Hij was er ook vrij zeker van dat het niet de pest was. Wellicht dat door het gebrek aan een fatsoenlijke weg- of watervoorziening de bewoners besloten dat er ook gemakkelijkere plekken waren om te wonen.

'1132843' door ChristaThieme '1132843' door ChristaThieme

FrankrijkAquitaine-Limousin-Poitou-Charentes

FrankrijkAquitaine-Limousin-Poitou-Charentes

Pad naar een verlaten

ChristaThieme

Eén van onze tussenstops tijdens de autovakantie n Zuid-Frankrijk was in de buurt van Le Bugue. Behalve de mooie dorpen en de bekende prehistorische grotten in de omgeving, wilden we ook een verlaten dorp bezoeken. Het spookdorp ligt bijna op de top van een heuvel en de verlaten huizen zijn veelal overwoekerd met mos en begroeiing. De natuur is duidelijk bezig om het terrein terug te claimen en zal uiteindelijk alle bewoning wegvagen. Toch mooi om te zien hoe krachtig de natuur kan zijn. Dit soort plekken .vind ik altijd geweldig om te bekijken en onderzoeken. Waarom zijn er mensen op zo'n bijna onmogelijke plek gaan wonen en wat heeft er voor gezorgd dat ze uiteindelijk toch besloten hebben om ergens anders het geluk te gaan zoeken? Zo rondkijkend en -klauterend (er zijn geen echte paden zichtbaar), kan ik mij voorstellen dat het smalle pad er naartoe een reden kan zijn geweest om de tiental huizen die er staan, te verlaten. Je zou maar elke dag met je emmertjes naar de rivier beneden aan de helling moeten lopen en weer vol water naar boven moeten zeulen... Een put of waterbron heb ik nergens gezien. Ik zal binnenkort ook nog een foto van de ruïnes plaatsen. zodat je een beeld van de locatie krijgt.

'1132833' door ChristaThieme '1132833' door ChristaThieme

FrankrijkDe Loire

FrankrijkDe Loire

Amboise in herfsttooi

ChristaThieme

Afgelopen week een heerlijke week doorgebracht in Frankrijk op verschillende plekken. Eén van de steden die we bezochten was Amboise, een Franse stad aan de oevers van de Loire in het Franse departement Indre-et-Loire. De twee belangrijkste bezienswaardigheden zijn twee prachtige kastelen. Het grootste kasteel is Château d’Amboise, direct aan de oever van de rivier. Het kasteel torent hoog boven de stad uit en biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. Leonardo da Vinci heeft de laatste jaren van zijn leven in Amboise doorgebracht. Hij werkte daar in opdracht van het Franse hof en is uiteindelijk in dit kasteel begraven. Het andere grote kasteel in Amboise is Château du Clos Lucé. Een stuk kleiner, maar ook hier heeft Leonardo da Vinci een periode verbleven. Rondom het kasteel ligt een park waar een route is aangelegd met allerlei voorwerpen van schetsen en ontwerpen van Da Vinci. Zelf liepen we ook even naar de overkant van de Loire om van een afstandje naar Chateau d'Amboise te kijken. En behalve dat kasteel zagen we aan de rechterkant ook nog een klein stukje Amboise liggen met de kerk Église Collégiale Saint-Denis liggen aan de oevers van de rivier, prachtig verscholen tussen de bomen in hun volle herfstkleuren.

'1132221' door ChristaThieme '1132221' door ChristaThieme

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Regenbooghuizen in...

ChristaThieme

Zoals beloofd de regenbooghuizen dit keer van een andere zijde gefotografeerd. De houten huizen zijn zeer kleurrijk en liggen aan een waterpas. Dit kan op en mooie dag met weinig wind voor een mooie spiegeling zorgen. Helaas waaide het op de dag dat ik deze foto maakte iets te veel daarvoor. De huizen van ‘De Goede Reede’, zoals het project officieel heet, zijn ontworpen door architect Hans Been en in 2005 gerealiseerd door NCB Projectrealisatie. Ze zijn dus al zo’n 14 jaar oud. Veel mensen krijgen een vakantiegevoel van de kleurrijke huizen; de Antillen, de Cariben of Scandinavië. Ook Brazilië en Portugal worden genoemd. Maar slechts drie plaatsen dienden als voorbeeld voor het project zijn een vissersdorp in Noorwegen, Willemstad (Curaçao) en Marken (Nederland).

'1132122' door ChristaThieme '1132122' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Herfst in aantocht

ChristaThieme

Ondanks de mooie zonnige dagen laat de natuur zien dat de herfst er aan komt. De bladeren van de bomen beginnen al geel en rood te kleuren en de dieren maken zich klaar voor de koudere dagen. Zo ook de eekhoorn, die ijverig noten aan het verzamelen is en deze op allerlei plekken verstopt als snackje in de winter.

'1132049' door ChristaThieme '1132049' door ChristaThieme

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Regenbooghuizen

ChristaThieme

Het lijkt wel een beetje op Curaçao maar niets is minder waar. Aan de Rietplas in Houten staan deze kleurrijke houten woningen. Vanwege de wisselende kleuren worden ze Regenboogwoningen genoemd. Ik vertrok naar Houten voor een expo in verband met mijn werk, maar had ook ruimte om even op zoek te gaan naar deze vrolijk gekleurde huizen. Door de verschillende standpunten krijg je veel variatie. Deze foto is genomen vanaf de overzijde van de plas. Later zal ik ook een foto laten zien waarop de huizen in een bocht lijken te staan. Toch is het telkens hetzelfde rijtje huizen.

'1132015' door ChristaThieme '1132015' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Laatste zomerdag

ChristaThieme

De laatste zomerdag van dit jaar is een prachtige zonnige dag. Ook de vlinders zoals de dagpuawoog genieten nog volop van de laatste bloeiende Agastache aren in de zon.

'1131625' door ChristaThieme '1131625' door ChristaThieme

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Sneeuw in de ochtend

ChristaThieme

Nu het einde van de Corona in zicht komt gaan we ons zachtjes weer voorbereiden op de wintersport en de prachtige besneeuwde landschappen waar ik zo van kan genieten. Twee seizoenen hebben we moeten missen maar we gaan er dit jaar van uit dat het gaat lukken. Ik heb de vroege ochtenden gemist, vooral als in de nacht een flink aantal sneeuwvlokken naar beneden zijn gekomen. De sneeuwwolken verdwijnen dan langzaam met de mist mee en beloven een prachtige zonnige skidag. In de ochtend is het nog vaak windstil, waardoor de sneeuw maagdelijk op de takken blijft liggen. Een magische ochtend om, nog voordat de wereld wakker is, doorheen te lopen. Slechts een enkeling waagt zich al naar buiten om zijn of haar oprit schoon te vegen, met de hand of met een machine. Deze meneer heeft voor het laatste gekozen en verbreekt daarmee de ochtendstilte.

'1131614' door ChristaThieme '1131614' door ChristaThieme

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Are you talking about

ChristaThieme

Vandaag te horen gekregen dat door de Coronamaatregelen mijn trip naar Londen helaas verplaatst wordt naar een later tijdstip. Ontzettend balen natuurlijk, maar wat in het vat zit verzuurd niet. Er komt een moment dat het allemaal gewoon weer kan en mag.... Even de teleurstelling wegslikken en je verheugen op het volgende leuke uitstapje, maar dan in Nederland. Morgen mag ik een kleine vlucht maken boven Noord-Brabant en Limburg. Met het mooie weer dit weekend wordt dit vast een leuke trip. Op de foto een grijze eekhoorn uit Greenwich Park., Londen. Ze zijn zo gewend aan de mensen dat je ze goed kan benaderen. De grijze eekhoorn heeft de inheemse rode eekhoorn bijna helemaal verdreven. De grijze eekhoorn is niet alleen een voedselconcurrent maar draagt ook een virus bij zich waar hij zelf niet ziek van wordt, maar dodelijk is voor zijn rode neefje.

'1131562' door ChristaThieme '1131562' door ChristaThieme

OostenrijkSerfaus

OostenrijkSerfaus

Hutje op de alp

ChristaThieme

Overal op de alpenweides vind je kleine karakteristieke hutjes voor opslag. Het ene hutje is nog van niet verkleurd hout, zo nieuw als het is. Het andere hutje is gammel en valt van ellende bijna uit elkaar. Maar elk hutje heeft zijn eigen charme

'1131528' door ChristaThieme '1131528' door ChristaThieme

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Verdronken dorp

ChristaThieme

Ooit een verdronken dorp gezien? Dat kan in het noorden van Italië. In het Reschenmeer of zoals de Italianen zelf zeggen: Lago di Rèsia . Je ziet alleen nog de kerktoren boven het water uitsteken. Het dorpje Alt-Graun is onder water gezet omdat er een stuwmeer gebouwd werd. In 1950 is de stuwdam aangelegd voor elektriciteitsopwekking. 163 huizen werden afgebroken en 523 hectare land werd onder water gezet. Nu is alleen de kerktoren nog over, en een bijzondere vakantiebestemming. Tijdens de Corona-tijd zijn we in onze eigen bubbel gebleven. We reisden met onze eigen auto naar ons eigen appartement en bezochten interessante plekken te voet of met onze auto. We kookten zoveel mogelijk zelf en probeerden grote massa's mensen te vermijden. Ondanks de maatregelen of misschien zelfs daardoor hebben we een hele fijne vakantie in Oostenrijk gehad.

'1131456' door ChristaThieme '1131456' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Roodborst in de...och

ChristaThieme

De zomer loopt op zijn einde en met het regenachtige weer de afgelopen dagen lijkt de herfst al begonnen. Dit roodborstje lijkt ook afscheid te nemen van de zon en vliegt binnenkort weer richting het zuiden. De roodborstjes die in de winter in Nederland verblijven zijn de exemplaren die in de zomer in Scandinavië doorbrengen.

'1131400' door ChristaThieme '1131400' door ChristaThieme

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Koninginnenpage

ChristaThieme

Koninginnenpage (Papilio machaon) behoort tot de familie van de grote pages en is onze grootste inheemse dagvlindersoort met een vleugel spanwijdte van 50 tot 75mm. Met zijn prachtig geelzwart gekleurde vleugels, is hij ook één van de mooiste vlindersoorten die we hier in Nederland te zien krijgen. Het is een vrij schaarse standvlinder die vooral in de zuidelijke helft van het land wordt waargenomen. De laatste jaren komen er ook steeds meer meldingen uit de rest van Nederland, tot aan de Waddeneilanden toe. Het aantal exemplaren per jaar wisselt. De rups van de koninginnenpage is in het begin zwart, met een witte vlek, in het laatste stadium kan de rups tot 50 mm groot worden en is hij groen, met zwarte, witte en oranje vlekken. De koninginnenpage gebruikt zijn lange roltong om nectar op te zuigen. Ze zijn verlekkerd op de nectar van allerhande kruiden, zoals rode klaver, vlinderstruik en akkerdistel. Hier zie je de vlinder zitten op de bloem van de peterselie.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik