Charlottevdgaag

profiel Charlottevdgaag

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

10

Blogs

0

Lid sinds

09 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

India

Fav. stad

Hampi

Over mij

Ik ben een reislutige 25'er die vanaf jongs af aan al reizen in de genen heeft meegekregen, aangezien ik als kind in Zambia, Pakistan en Ghana heb gewoond gedurende 11 jaar. Als volwassene ben ik ook alleen op reis geweest naar India en Tanzania en kom ik net terug van een reis van 10 maanden door West Afrika, met de auto van Amsterdam naar Accra (Ghana).

Door mijn jeugd en vele reizen vind ik het moeilijk om me met 1 nationaliteit en cultuur te identificeren, maar door middel van fotografie kan ik overal ter wereld connecties maken met mensen en cultuur waardoor ik minder de druk voel om te moeten horen bij één land of groep mensen.

Mijn Motto

'Dompel jezelf onder in andere culturen door ergens langere tijd te blijven en mee te draaien met de lokale gewoontes en leefstijlen. Oordeel niet! Maar kijk en leer over de ander en daardoor over jezelf.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D750

Overige

35mm f1.4, 50mm f1.4, 16-35mm f4, 80-400mm, 18-200mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (10)

'1102692' door Charlottevdgaag '1102692' door Charlottevdgaag

Sierra LeoneFreetown

Sierra LeoneFreetown

Chimpanzee Sanctuary.

Charlottevdgaag

Tijdens mijn reis door West Afrika heb ik 2,5 maand vrijwilligerswerk gedaan in Tacugama Chimpanzee Sanctuary, een half uurtje rijden van de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown. Hier draaide ik de eerste helft van de tijd mee met de lokale staff. Dit omdat je dan te zien krijgt hoe hard de mensen daar werken om deze geredde chimpanzee weesjes een kans te geven om weer te kunnen functioneren in een groep en samen wellicht ooit te kunnen worden vrijgelaten ergens waar er genoeg ruimte en plek is in Sierra Leone. De oudere groepen chimpanzees gaan per groep in een omheining van 4 a 5 hectare jungle elke dag op pag, maar komen even langs tijdens de voertijd zodat bezoekers ze van een afstandje kunnen bewonderen. Deze dieren zijn zo bijzonder, en elke chimpanzee heeft een eigen gezicht en karakter. Na een tijdje leer je ze ook per dier kennen en begin je verschillen te zien in sociaal gedrag, net zoals bij mensen! Dit was een van de bijzonderste ervaringen tijdens deze reis, en mocht je ooit Freetown bezoeken dan moet je zeker de kans nemen om een kijkje te nemen bij Tacugama Chimpanzee Sanctuary.

'1102765' door Charlottevdgaag '1102765' door Charlottevdgaag

Sierra LeoneWest Sierra Leone

Sierra LeoneWest Sierra Leone

Afgelegen...eilandeng

Charlottevdgaag

Een eilandengroep van 8 eilanden, ongeveer 6 uur varen vanaf de kust van Sierra Leone. Zogenaamd 'Turtle Islands'. Nog helemaal geen toerisme (!). Slapen in een eigen meegenomen tent of hangmat. Koken aan het water op een eilandje van 200 meter lang en 50 meter breed, waar ongeveer 200 mensen wonen, zonder gas/water/licht/internet/bereik/gebouwen. Draai mee met de mensen en leer van hun leefstijl. Hier de vrouw van de 'chief' van Nyangei Island (bij de chief moet je voordat je het desbetreffende eiland betreed langs om toestemming te vragen om op het eiland te mogen, dit kost ongeveer 20c per persoon) die cockels aan het openen is. Een van de bedrijvigheden op het eiland. Een community waar alles een doel heeft en elke persoon een steentje bijdraagt om het eiland draaiende te houden.

'1102718' door Charlottevdgaag '1102718' door Charlottevdgaag

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Surfen in Liberia

Charlottevdgaag

Tijdens mijn roadtrip door west afrika, was ik 12 dagen in de buurt van Robertsport, Liberia. Hier is nog helemaal geen toerisme, weinig voorzieningen, en hebben we 12 dagen geleefd zonder bereik en internet. We kampeerden op een stukje grond dat werd 'beheerd' door een groepje surfers, die dag in dag uit kwamen surfen. Dit stukje Liberia is een van de beste spots om te surfen van heel (west) Afrika. Nog helemaal ongerept, geen massa toerisme. We hebben in de 12 dagen dat we er waren maar met 1 andere Zwitser daar gezeten, die er een paar maanden was om puur en alleen te surfen. De lokale jongens krijgen van pro surfers die hier speciaal naartoe komen om te surfen hun oude surfplanken die zij dan achterlaten, en gaan hier de hele dag mee surfen. De jonge jongens (onder andere de middelste twee op deze foto) zijn 12-13 jaar oud. En omdat zij inmiddels zo goed zijn, doen de oudere jongens al niet meer mee aan lokale surfcompetities die soms gehouden worden!! We hebben allebei nog nooit zoiets meegemaakt. Het was zo gaaf om deze groep van 10 jongens ongeveer zo gepassioneerd bezig te zien, en ook nog eens zo goed! Deze foto heb ik daar genomen om het strand op de dag dat we daar aankwamen. Nog steeds een van mijn favoriete foto's van de hele trip. Voor mensen die graag ongestoord willen surfen maar wel temidden van locals die jou nog eea kunnen leren (ze verhuren ook hun eigen borden en geven les), is dit de ideale plaats met een mix van natuur, sport, lokale leven leren kennen en rust!!

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1102816' door Charlottevdgaag '1102816' door Charlottevdgaag

SenegalZiguinchor

SenegalZiguinchor

Dorp in Senegal,...Ml

Charlottevdgaag

Deze foto is gemaakt op een wandelroute naar Mlomp. Dit is een miniscuul dorpje in de regio Cassamance, zuid Senegal. Om bij Mlomp te komen moet je door rijstvelden lopen via gammele houten plank bruggetjes en smalle paden door de bossen of per boot. Er gaan geen wegen naar Mlomp!! Dus er zijn daar ook geen autos. 3 uur gewandeld om er te komen, en onderweg kwamen we deze prachtige dames tegen die van Mlomp af kwamen. Nog volledig in de traditionele stoffen, terwijl je in de dorpen en steden al veel meer westerse kleding ziet. Vraag in het dorp Oussouye naar een gids die een dag trip met je kan maken naar dit dorpje. Op de terug weg zijn we met een bootje naar huis gegaan. Dit is dan en privé trip zonder bussen toeristen of anderen, super bijzonder! Als je geluk heb organiseren ze een dans of een bijeenkomt wat je bij kan wonen. Ook een rondleiding van het dorpje wordt gegeven, en je kan de ouderen ontmoeten en een vergadering bijwonen (ookal versta je niets, super bijzonder). Cassamance regio in Senegal is zeker een van de mooiste gebieden die ik heb gezien tijdens mijn roadtrip van 10 maanden door West Afrika!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier