Grand Cape Mount

Grand Cape Mount is een county van Grand Cape Mount in het noordwesten van het land. Het grenst aan Sierra Leone in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuidwesten. De county heeft een oppervlakte van ruim 5800 vierkante kilometer en er wonen zo'n 120.000 mensen. Robertsport is de hoofdstad van Grand Cape Mount.

Informatie over Grand Cape Mount

Beste foto's & tips van Grand Cape Mount

'336942' door Carolien '336942' door Carolien

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Visser halen de nette

Carolien

Aan het begin van de avond halen de vissers de netten binnen. Met de prachtige zonsondergang is het een vredig plaatje in een land dat jarenlang door oorlog is geteisterd.

'336941' door Carolien '336941' door Carolien

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Vissers op Robertspor

Carolien

De jonge vissers halen de netten binnen aan het einde van de dag op het strand in Robertsport. De vangst is minimaal vandaag, maar het is een mooi ritueel om naar te kijken wanneer de zon ondergaat.

'1102718' door charlottevdgaag '1102718' door charlottevdgaag

LiberiaGrand Cape Mount

LiberiaGrand Cape Mount

Surfen in Liberia

charlottevdgaag

Tijdens mijn roadtrip door west afrika, was ik 12 dagen in de buurt van Robertsport, Liberia. Hier is nog helemaal geen toerisme, weinig voorzieningen, en hebben we 12 dagen geleefd zonder bereik en internet. We kampeerden op een stukje grond dat werd 'beheerd' door een groepje surfers, die dag in dag uit kwamen surfen. Dit stukje Liberia is een van de beste spots om te surfen van heel (west) Afrika. Nog helemaal ongerept, geen massa toerisme. We hebben in de 12 dagen dat we er waren maar met 1 andere Zwitser daar gezeten, die er een paar maanden was om puur en alleen te surfen. De lokale jongens krijgen van pro surfers die hier speciaal naartoe komen om te surfen hun oude surfplanken die zij dan achterlaten, en gaan hier de hele dag mee surfen. De jonge jongens (onder andere de middelste twee op deze foto) zijn 12-13 jaar oud. En omdat zij inmiddels zo goed zijn, doen de oudere jongens al niet meer mee aan lokale surfcompetities die soms gehouden worden!! We hebben allebei nog nooit zoiets meegemaakt. Het was zo gaaf om deze groep van 10 jongens ongeveer zo gepassioneerd bezig te zien, en ook nog eens zo goed! Deze foto heb ik daar genomen om het strand op de dag dat we daar aankwamen. Nog steeds een van mijn favoriete foto's van de hele trip. Voor mensen die graag ongestoord willen surfen maar wel temidden van locals die jou nog eea kunnen leren (ze verhuren ook hun eigen borden en geven les), is dit de ideale plaats met een mix van natuur, sport, lokale leven leren kennen en rust!!

Laat kaart zien