Channeke

'1092446' door Channeke '1092446' door Channeke

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Kijk ook eens omlaag!

Channeke

In 2017 was ik in Rome. Ik heb genoten van deze prachtige stad. Deze foto is genomen helemaal bovenin de Sint Pieter. Wat een pracht en praal en wat een afwerking. Heel bijzonder om een keer te zien. Tip 1: ga vroeg in de ochtend (rond 8:30), dan is de rij nog niet zo lang. Het is er wel enorm druk. Al heb je hier in de basiliek zelf geen last van moet ik zeggen. Tip 2: Naast al deze pracht en praal is een bezoekje aan de verborgen kant van Vaticaanstad zeker de moeite waard. Tijdens een excursie krijg je de mogelijkheid een kijkje te nemen onder de grond van de basiliek. Een bezoek aan de Necropolis. Je kunt de Necropolis alleen bezoeken na toestemming van de "Fabbrica di San Pietro". Vanwege de beperkte ruimte en om de uitzonderlijke historische en archeologische waarde van deze plek te behouden, worden maximaal 250 bezoekers per dag toegelaten. De groepen bestaan uit ongeveer twaalf personen (vanaf 15 jaar oud) en worden begeleid door een gids. Het is handig om de toegang voorafgaand aan je vertrek, een paar maanden van te voren al te regelen. Een aanvraag kun je per e-mail al vanuit Nederland doen via het "Excavations Office Vatican". Geef jouw periode in Rome aan, dan krijg je keurig bericht wanneer je welkom bent. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn anders onder de grond. Mensen die last hebben van claustrofobie, worden niet aangeraden de Necropolis te bezoeken. Helaas val ik zelf in de laatste groep en heb ik de excursie niet kunnen doen. Mijn reismaatje wel en die vond het prachtig!!!

'1092394' door Channeke '1092394' door Channeke

ArgentiniëLos Glaciares

ArgentiniëLos Glaciares

IJs, ijs en nog eens.

Channeke

In 2015 heb ik een rondreis door Patagonië gemaakt. Wat een contrasten zie je tijdens deze reis. Van strand en walvissen, pinguïns tot ijs! Ik heb samen met mijn reisgenoten een ijswandeling gemaakt op de Perito Moreno. Iets wat veel indruk op mij gemaakt heeft. Je gaat in kleine groepjes met twee gidsen op pad en maakt een schitterende wandeling over een klein stukje van de gletsjer. De kleuren blauw zie je in alle soorten. Ge-wel-dig. De Perito Morenogletsjer (Spaans: Glaciar Perito Moreno) is een gletsjer in het Nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De gletsjer is bereikbaar vanuit El Calafate in Patagonië. De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, 's werelds op twee na grootste zoetwaterreserve. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. (Bron: Wikipedia)

'1092322' door Channeke '1092322' door Channeke

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Op woestijn safari!

Channeke

Tijdens onze reis door zuidelijk Afrika overnachten we in Swakopmund (Namibië). Een leuk plaatsje aan de kust. Kijk niet gek op als men je in het Duits aanspreekt. Hier zijn de roots van de Duitste kolonie nog goed terug te vinden. Een leuke activiteit om te doen als je in Swakopmund bent is een woestijn safari. Met een gids ga je met een jeep op pad, op, over, door en langs de gigantische duinen. Onderweg vertellen zij veel over de natuur in de woestijn en welke dieren er leven. Een ranger, die ook met ons mee is, loopt wat te struinen en begint ineens te graven in een hoopje zand. Ik moet zeggen dat het dan best een spannend moment is, als je niet weet wat er boven het zand uit gaat komen. In dit geval was het een spin, een jonge vrouwtje met de prachtige naam 'Dancing white lady spider'. Aangezien ik het niet heb op spinnen, was ik blij dat ik een wat grotere lens bij mij had. Zo kon ik deze dame toch van een afstandje op de foto zetten. Een bijzonder beestje en een mooie ervaring in de woestijn.

'1092202' door Channeke '1092202' door Channeke

ZimbabweVictoria watervallen

ZimbabweVictoria watervallen

Hippo's spotten vanui

Channeke

Aan het einde van onze reis door zuidelijk Afrika was het zover dat we bij dit natuurschoon aankwamen. Prachtige wandeling gemaakt en mij verbaasd over dit natuurgeweld. De kracht van water, ongelofelijk! Wildlife had ik niet direct in verband gebracht met de watervallen. Ik had tenslotte al zoveel mooie dieren onderweg gezien vanuit allerlei standpunten en in verschillende omgevingen. De dag erna kregen we de mogelijkheid om de watervallen vanuit de lucht te kunnen zien. Ik had er niet op gerekend dat we ook hier verrast zou worden met wildlife. Ik denk terug aan deze dag als een dag met een (groen)gouden randje. Op deze foto één van de resultaten. Een groep hippo's in luilekkerland. :-)

'1092122' door Channeke '1092122' door Channeke

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Een nieuwe dag!

Channeke

Heel vroeg opstaan is niet mijn favoriet. :-) Toch vond ik het die dag helemaal niet erg. Ik voelde dat ik iets bijzonders zou gaan zien. Met onze safaritruck op pad door de Sossusvlei, op weg naar o.a. Dune 45. Iets wat in Namibië op mijn verlanglijstje stond. De Sossusvlei is een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park in Namibië. De dieren die in de Sossusvlei leven worden langzaam wakker en genieten nog even van de lage temperatuur net als wij. De temperatuur kan overdag snel oplopen tot > 40 graden. In de nachten is het dan weer heel koud. Echt woestijngebied dus. Even later worden we onder andere getrakteerd op deze prachtige zonsopgang. Natuurlijk kon ik het niet laten een foto te maken. Deze omgeving mag je echt niet missen als je in Namibië bent.

'1092076' door Channeke '1092076' door Channeke

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Strand en de...Tafelb

Channeke

Vandaag een heerlijke dag en dit al in februari. Deze foto brengt mij terug naar 2016, wanneer ik een rondreis maakte door zuidelijk Afrika. De start van de reis was in Kaapstad, een geweldige stad naar mijn mening. Bij het verlaten van de stad om verder te trekken door het prachtige Afrika was dit wel een heel mooi plaatje om te maken. Met je voetjes in het zand, getrakteerd worden op dit uitzicht op de Tafelberg. Niet heel slecht! Wat heeft Afrika mij betoverd. Kaapstad is een heerlijke stad. Van alle gemakken voorzien, veel te doen en te beleven. Een aanrader als je het mij vraagt als je Zuid-Afrika bezoekt. Ik kom er graag nog eens terug.

'517495' door Channeke '517495' door Channeke

ArgentiniëUshuaia

ArgentiniëUshuaia

Beaglekanaal!

Channeke

Bezoek je Ushuaia in het zuiden van Argentinië, is een vaartocht op het Beaglekanaal een echte aanrader. Het weer moet het wel toelaten want het kan er ruig aan toe gaan. Onderweg zie je aalscholvers, zeehonden en zeeleeuwen. Ook breng je een bezoek aan een prachtig eilandje waar alles nog zo puur en prachtig is en vaar je rond één van de meest zuidelijke vuurtorens op aarde. De mensen zijn zelf zo betrokken bij hun natuur dat het bijzonder te noemen is.

'495007' door Channeke '495007' door Channeke

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Dansen in het park!

Channeke

In Beijing vond ik het echt genieten! Vooral op de plekken waar niet te veel toeristen komen. Druk is het overal al met Chinezen genoeg :-). Met onze gids maakten wij weer een heerlijke wandeling door de stad en kwamen op een plein waar luid de muziek klonk. Toen we goed keken zagen we overal mensen dansen. Zo leuk om te zien. Hier de mensen aan het stijldansen. Een stukje verderop deed men aan 'streetdance'. Wat zijn de 'ouderen' actief in dit land. Altijd aan het sporten, wandelen, dansen, muziek maken etc. Allemaal in het park. Zo gezellig! Ik vond Beijing echt de moeite waard om een aantal dagen te vertoeven en heerlijk door deze gigantische stad te dwalen.

'494865' door Channeke '494865' door Channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zit ik mooi voor aap!

Channeke

Op het meer van Nicaragua vind je meer dan 360 kleine eilandjes. Sommige zijn bewoond door mensen en sommige alleen door dieren. Het eilandje waar deze jongen woont is alleen bestemd voor apen. Met een boottocht gingen wij over dit prachtige meer en deze aap dacht 'nee, niet weer toeristen! Zit ik mooi voor aap!' ;-) Een tochtje over het meer van Nicaragua met een prachtige uitzicht over de stad Granada mag je niet missen. Je kunt aanmeren bij de eilandje om een kijkje te nemen.

'494741' door Channeke '494741' door Channeke

NepalPatan

NepalPatan

Ik ben Pinokkio!

Channeke

Deze mevrouw zat ongegeneerd aan haar neus te frunniken. Ik kon het niet laten om dit op beeld te zetten. Deze dame zat samen met een aantal andere dames op de grond voor de voordeur van een huis. De één zat lontjes te maken voor het offeren, eentje maakte schoenen schoon in een teiltje met water en deze dame zat aan haar neus :-). Ieder zijn taak zullen we maar zeggen ;-). De mensen leven in Patan veel op straat, gewoon voor de deur. In dit rustige stuk stad is het hierdoor prachtig om mensen te kijken en te zien wat zij dagelijks doen!

'494629' door Channeke '494629' door Channeke

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Kijk mij eens!

Channeke

Luiaards vind ik zo iets schattigs hebben! Iets sulligs, zo traag maar zo lief. Ik geniet er van! In Cahuita kun je echt genieten van deze dieren. Zo dichtbij kun je ze zien. Daarnaast vond ik deze regio heerlijk omdat er zo'n relaxt sfeertje hangt. De plaats is zeer bekend bij backpackers. Een heerlijke omgeving, een aanrader om een aantal dagen te vertoeven. Vergeet de Cahuita rum niet! Heerlijke cocosrum :-).

'494500' door Channeke '494500' door Channeke

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Jezus Christushagedis

Channeke

Dit prachtige diertje is een helmbasilisk, een mannetje. Deze soort wordt ook wel Jezus Christushagedis genoemd, omdat het dier op zijn achterpoten over het water kan rennen. Deze hagendissen leven in Zuid-Amerika: in Brazilië, Costa Rica, Ecuador, Colombia, Nicaragua, Panama, Peru en Venezuela. (bron Wikipedia) Ik spotte dit leuke diertje in Costa Rica. Ze zijn heel grappig als je ze over het water ziet lopen en gaan heel snel. De mannetjes zijn te herkennen aan de kammen op het hoofd en de rug. De vrouwtjes hebben dezelfde kleur maar hebben een gladde kop en rug. Cano Negro is een prachtig natuurgebied waar je een grote verscheidenheid aan dieren vindt. Prachtig om hier een dagje rond te varen.

'494389' door Channeke '494389' door Channeke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Visje?

Channeke

Op de markt die je allerlei soorten koopwaar. Heerlijk om te fotograferen vind ik altijd :-). Dit is een bak met gedroogde visjes op de plaatselijke markt van Dali. Als je heerlijk over het platteland toert in Dali kom je lang de akkers, tempeltjes, de markt, je kunt varen en heerlijk rondstruinen door de dorpjes. Ik vond dit echt een feest!

'494246' door Channeke '494246' door Channeke

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Oudere dame!

Channeke

Ouderen in Nepal hebben het zwaar, net zoals in veel ontwikkelingslanden. Een bejaardentehuis zoals wij dit kennen is er niet. Gelukkig zijn er een aantal stichtingen die zich inzetten voor deze ouderen zo worden er mondjesmaat opvanghuizen voor ouderen opgezet. Toch is dit lang niet genoeg voor alle ouderen. Schrijnend om te zien. Deze oudere dame zit op haar kleedje voor haar huis. Op dit kleedje wordt het graan gedroogd.

'494117' door Channeke '494117' door Channeke

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Wilde westen!

Channeke

Deze foto van Monument Valley maakte in 2011 tijdens mijn rondreis in aan de westkust van Amerika. Veel mensen kennen dit als het Wilde Westen uit de beroemde Western films van vroeger. Het Wilde Westen wordt geschetst als een land vol cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers. Daarin golden nog nauwelijks wetten zoals in de "beschaafde" wereld aan de oostkust van de VS, waar de naar het Wilde Westen trekkende kolonisten meestal vandaan kwamen. Het begrip was en is een dankbare bron voor films (de western) en boeken waarin bedachte of werkelijk bestaande personen een rol spelen. (bron Wikipedia) Ik blijf dit zo'n mooi gebied vinden. Echt genieten!

'493990' door Channeke '493990' door Channeke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Pakezel!

Channeke

Op het platteland van China ga je echt terug in de tijd. In tegenstelling met de grote steden is dit echt nog authentiek. Ik heb genoten, van de mensen, het harde werk wat zij leveren en de eenvoud. Deze pakezel biedt een helpende hand voor de ouderen die ook nog steeds hard werken. Ben je in China, sla het platteland niet over! Zou zeer zonde zijn.

'493579' door Channeke '493579' door Channeke

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Versiering!

Channeke

Op Bali zie je bij tempels de meest prachtige versieringen. Deze prachtige versiering is gemaakt van gevlochten jonge kokosnoot bladeren of palmbladen, meestal gebruikt voor religieuze rituelen. In het verleden vlochten de vrouwen in het dorp de prachtig gemaakte bladeren in hun vrije tijd. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot de bron van levensonderhoud. Deze prachtige versiering zag ik bij de Basakih Tempel. De Besakih Tempel (Pura Besakih) is de grootste tempel, in het midden van Bali, ook wel de Moedertempel genoemd. De hindoeïstische tempel ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung. De tempel bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over 30 complexen. Ze zijn verdeeld over verschillende terrassen met meerdere Meru's en paviljoens. Uit alle delen van het eiland komen mensen naar Besakih voor offers. Het is verplicht om een sarong te dragen zodat men bedekt genoeg gekleed is. (bron Wikipedia)

'493492' door Channeke '493492' door Channeke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Op de markt!

Channeke

Op een markt kijk ik altijd mijn ogen uit als ik op reis ben. De kleuren, geuren en tafereeltjes die je ziet, verassen mij steeds weer. Ook deze keer weer tijdens een toer over het platteland van Dali. Deze dame heeft haar boodschappenmand op haar rug. Iets wat je veel ziet. Heel praktisch, al zie ik mijzelf nog niet zo de AH in gaan ;-). De verse vis voor die dag had ze alvast binnen. Deze markt was heel divers. Van het slachten van kippen en varkens tot groente, kunstbloemen, yakkaas en schildpadjes. Ze verkochten alles.

'493380' door Channeke '493380' door Channeke

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Sterk spul hé!

Channeke

Indonesië is prachtig om rond te reizen. Ik bezocht vorig voorjaar Sumatra, Java en Bali en heb genoten. Het zijn prachtige eilanden en ieder eiland heeft haar eigen bijzonderheden en hoogtepunten. Op Sumatra waren dit voor mij de apen. Dit lieverdje vond het heel erg dat wij weer vertrokken volgens mij en pinkt een traantje weg :-).

'493240' door Channeke '493240' door Channeke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De Bai bevolking!

Channeke

Deze aardige mevrouw kwam ik tegen in Dali in de provincie Yunnan in China. Deze mooie mevrouw maakt deel uit van de Bai bevolking. Er zijn nog ongeveer 1,8 miljoen Bais in China. De Bai behoren tot de best geïntegreerde minderheden in China. Aangezien ze geen eigen schrift hadden, gebruikten ze de Chinese karakters. Hun naam betekent 'wit' en ze noemen zichzelf 'sprekers van de witte taal'. Het is onduidelijk waar hun taal vandaan komt en waar het aan verwant is. Het waarschijnlijkst is wel dat hij tot de Tibeto-Birmaanse taalgroep behoort, maar sterke invloeden van de kant van het Chinees heeft ondergaan. (Bron Wikipedia)

'493097' door Channeke '493097' door Channeke

ChinaLijiang

ChinaLijiang

Topmodel in de dop!

Channeke

In viel het mij erg op dat Chinezen onderling veel foto's van elkaar maken. Veel meer dan dat wij als toerist in dit land doen :-). Soms levert dit grappige momenten op. De moeder van dit meisje kwam met allerlei aanwijzingen over hoe deze kleine meid moest poseren. Ze ging er goed in mee, de kleine Next Topmodel :-) Deze foto is genomen in Lijiang. Lijiang is een oude stad en stadsprefectuur in het noordwesten van de zuidwestelijke provincie Yunnan, Volksrepubliek China. De stad staat bekend om zijn unieke Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden. Ze hebben een matriarchale familietraditie (vrouwen hebben het gezag in het gezin) en een eigen schrift dat meer dan 1.000 jaar oud is. Door zijn systeem van waterwegen en bruggen wordt Lijiang ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Wij vonden het meer de Efteling :-). (bron deels Wikipedia)

'493004' door Channeke '493004' door Channeke

NepalPatan

NepalPatan

Brede lach!

Channeke

Tijdens een bezoek aan Patan zat deze dame in een deuropening te kijken naar wat de mensen op straat aan het doen zijn. Bij het maken van mijn foto kijkt zij verlegen opzij maar met een brede glimlach.

'492753' door Channeke '492753' door Channeke

NepalChitwan NP

NepalChitwan NP

Brutaaltje!

Channeke

Chitwan NP is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. Voorheen was het een jachtgebied. In 1984 werd het park Werelderfgoed vanwege zijn rijke fauna en flora, met name de zeldzame Indische neushoorn en Bengaalse tijger (bron Wiki). Het is een heerlijke omgeving. Tijdens een bezoek daar kwam ik dit wat smoezelige meisje tegen. Echt een brutaaltje, maar een heerlijk kind. Kampioen gekke bekken trekken :-). Samen met haar moeder zocht deze kleine deugniet de interactie met ons.

'492740' door Channeke '492740' door Channeke

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Is het een vliegtuig?

Channeke

Naast schitterende Organg Oetangs heeft Sumatra nog veel meer apensoorten. Dit sullige maar zeer schattige exemplaar kijkt of hij Super Grover voorbij ziet komen. :-) Ook al staat Bukit Lawang zeer bekend als leefgebied van de Orang Oetang, zijn ook de andere apensoorten het meer dan moeite waard voor een bezoekje aan het prachtige eiland Sumatra.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier