Carla

'567030' door Carla '567030' door Carla

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

De Nanny

Carla

Oppas oma of toch de nanny, van deze kleuter, ze was in ieder geval goed voorbereid. De kleine een nieuwe luier en toch al aan spelen met een wc rol.

'566983' door Carla '566983' door Carla

Verenigde StatenColorado

Verenigde StatenColorado

Independence Monument

Carla

het Colorado Plateau is een gebied met een brede variatie aan wild en vegetatie. De bekendste attractie is de Monument Canyon, die zich uitstrekt over de ganse breedte van het park, en rotsformaties omvat zoals Independence Monument, de Kissing Couple, en Coke Ovens.

'566711' door Carla '566711' door Carla

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Taggart Lake

Carla

Mooie natuur wandelingen gemaakt, in Grand Teton echter wel goed en verstandig om je te wapenen tegen de beren. Dus berenspray en belletje aan de rugzak en er verder niet te veel over nadenken dat er veel wildlife om je heen zich begeeft. Mooi om in de verte ze te spotten. Gezien zijn zwarte beren, elanden met super groot gewei, en in de verte hoor je de wolven huilen tegen de avond.

'566240' door Carla '566240' door Carla

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Muizenberg

Carla

Mooi fel gekleurde strandhuisjes op St James Bay - Muizenberg dankt zijn naam aan de Nederlandse sergeant Wynand Willem Muijs. In 1743 was Muizenberg een militaire post van de VOC. Muijs heeft jarenlang de leiding gehad over deze stad. Muizenberg Beach ligt gunstig aan de zuidoostelijke kant van de West-Kaap. Hier begint de Indische Oceaan en die is heel wat warmer dan de Atlantische. Het warme, rustige water bij Muizenberg trekt veel gezinnen met kinderen. Het hagelwitte strand met de gekleurde strandhuizen geeft het geheel een lekker tropisch tintje.

'566081' door Carla '566081' door Carla

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Warmwaterbronnen

Carla

De terrassen zijn ontstaan door het warme water, de vele mineralen en de kalkstenen bodem. Binnenin krioelt het van de bacteriën en micro-organismen die het water allerlei kleuren geven. Maar ook de vele pruttelende warmwaterbronnen in dit immense gebied toont de levendigheid van Yellowstone. Let ook op de diverse kleuren van het water, alsook de kleuren van de terrassen zelf... Prachtig toch.

'565644' door Carla '565644' door Carla

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Green river Overlook

Carla

Gedurende miljoenen jaren hebben de Green River, de Colorado River en hun zijrivieren zich een weg gebaand door het rotslandschap in Utah. Hierdoor is een van de meest ruige gebieden in de Verenigde Staten ontstaan, een bijna ondoordringbaar labyrinth van kloven met talloze natuurlijke bogen, bruggen en de meest grillige rotsformaties. Door de rivieren wordt het park in drie stukken verdeeld, die elk een eigen karakter hebben.

'565591' door Carla '565591' door Carla

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Salobreña

Carla

Salobreña - Het dorp dat omgeven wordt door talrijke suikerrietvelden heeft twee gezichten. Enerzijds is er het charmante ommuurde middeleeuws stadsgedeelte, en kasteel recenter waren er de Arabieren, die er in de 13e eeuw het Arabisch kasteel bouwden. De burcht had twee functies. Het was het zomerverblijf voor de Nasridische Koningen, maar ook een gevangenis voor leden van de Koninklijke familie die in ongenade waren gevallen.

'565504' door Carla '565504' door Carla

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Maori Volk

Carla

Het woord maori betekent 'normaal' of 'gewoon persoon' in het Maori. Het woord komt ook voor in andere Polynesische talen zoals Hawaïaans. Er zijn in Rotorua verschillende Maori gemeenschapshuizen. Hier krijg je een kijkje in de eeuwenoude Maori-cultuur door het bijwonen van ceremoniële dansen, Haka. Je kunt er ook proeven van de typsiche Maori hangi: maaltijden die onder de grond worden gestoofd. Het doet wel allemaal wat commercieel aan, maar toch de moeite waard.

'565464' door Carla '565464' door Carla

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Night at the Opera

Carla

Het plan om het Sydney Opera House aan de haven van Sydney te bouwen, ontstond in 1955. Er werd een internationale architectuurwedstrijd voor uitgeschreven. Jørn Utzon won de wedstrijd met dit ontwerp; hij zou het ontwerp in één keer zonder meetlat of rekenmachine vanuit de hand hebben getekend. Utzon hield veel van zeilen. Dit gebouw zou zijn liefde voor de zeilsport symboliseren omdat de daken niet alleen op schelpen lijken maar ook op de zeilen van een groot zeilschip.

'565363' door Carla '565363' door Carla

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Porcelain Basin

Carla

Norris Geyser Basin is het heetste en meest actieve (en daardoor veranderlijke) thermale gebied in Yellowstone NP. Daarom is een wandeling door deze plek magisch mooi. Op de foto zie je porcelain basin met de kleuren van welke Europees land ?

'565303' door Carla '565303' door Carla

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Mesa Arch

Carla

Achter de boog zie je de La Sal Mountains liggen en als je goed kijkt zie je een stukje van de Colorado River. Dit uitkijkpunt is vooral erg mooi tijdens zonsopkomst en tijdens zonsondergang.

'565266' door Carla '565266' door Carla

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Alhambra Tuinen

Carla

Het Alhambra ( Rode Paleis) Het paleis is rijkelijk omringd door bloemen en planten - vroeger de achtertuin van de sultan, en in die tuinen van het Alhambra staat de Parador van Granada, het vroegere klooster van Sint-Franciscus waar oorspronkelijk de katholieke koningen werden begraven.

'565098' door Carla '565098' door Carla

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Upheaval Dome

Carla

De Upheaval Dome is kort door de bocht een groot gat in Canyonlands. Het ziet er uit alsof er tig miljoen jaar geleden een meteoriet is ingeslagen, maar de wetenschappers zijn er nog niet over uit of dit de oorzaak is van de krater. Een andere mogelijk theorie is namelijk dat deze krater ontstaan is door erosie. Het is in ieder geval een erg indrukwekkende krater.

'565052' door Carla '565052' door Carla

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Double arch

Carla

Double Arch is een dubbele natuurlijke boog in het Nationaal park Arches in Utah in de Verenigde Staten. De bogen zijn ontstaan door natuurlijke erosie door water. De grootste boog heeft een opening van 45,1m hoogte, de kleinere boog heeft een opening van 37,1m. De locatie is gebruikt in de film Indiana Jones and the Last Crusade

'565051' door Carla '565051' door Carla

Verenigde StatenIdaho

Verenigde StatenIdaho

Craters of the Moon

Carla

Craters of the Moon bestaat uit een vulkanisch landschap met voormalige lavastromen en andere vulkanische elementen zoals lavagrotten en kraters. NASA trainde lange tijd astronauten in het Craters of the Moon Lava Field. Er werd namelijk aangenomen dat het maanlandschap er ongeveer zo uit zou zien. Dankzij het Apollo-programma bezochten Amerikaanse astronauten in 1969 voor het eerst de maan. Ze stelden vast dat het oppervlak van de maan niet veel op dit deel van Idaho lijkt. Echte maankraters zijn bijna allemaal gevormd door meteorietinslagen, terwijl de kraters van Craters of the Moon zijn gevormd door vulkanische erupties.

'564982' door Carla '564982' door Carla

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Spaanse...renaissance

Carla

Het Plaza de España is een van de meest bezochte monumenten van Sevilla. Het is een magisch, overweldigend plein waarop meer symboliek schuil gaat dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Je kunt er heerlijk zitten en wegdromen, van de zon genieten of lekker rond dobberen in een van de bootjes in de gracht. Onder de gebouwen bevinden zich 48 rijen fresco´s met typische Andalusische tegeltjes, waarop de Spaanse provincies met hun wapenschild en geografische ligging zijn afgebeeld. De prachtige bruggetjes symboliseren de vier oude Spaanse Koninkrijken in de tijd van de Katholieke Koningen, zo´n vijf eeuwen geleden.

'564844' door Carla '564844' door Carla

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Puente Nuevo

Carla

Ronda staat bekend om zijn bruggen. Er zijn drie bruggen die de Tajo de Ronda overbruggen, een tientallen meters diepe kloof die Ronda in tweeën verdeelt: de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercado (de markt). Op sommige punten is deze kloof meer dan honderd meter diep. De Puente Nuevo (Nieuwe Brug) is met een hoogte van negenentachtig meter een indrukwekkend bouwwerk dat ook bijna veertig jaar duurde om te bouwen. Tijdens de Moorse bezetting is Ronda zelfs uitgeroepen tot hoofdstad van regio Andalusië de Takurunna. Tegenwoordig wonen er bijna 37.000 mensen in Ronda. Links zie je het observatie platform waarvan je een prachtig zicht hebt op de Sierra Nevada en de prachtige pijnbomenvallei.

'564745' door Carla '564745' door Carla

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

De glimlach van een..

Carla

De havenstad Cadiz staat bekend om de vrolijke en genietende inwoners. Vooral in de oude binnenstad is dit zichtbaar. Iedereen begroet, kust en omhelst elkaar en soms beginnen inwoners spontaan te zingen. Ze genieten van de nieuwe dagen, van de mooie zonsondergangen en de zeewind. In het centrum zijn vele oude gebouwen, verdedigingswerken en een groot kathedraal.

'564672' door Carla '564672' door Carla

Verenigde Staten

Verenigde Staten

All American Road

Carla

De benaming All-American Road wordt alleen toegekend als de weg al een toeristische bestemming op zichzelf is. Een van die All-American Roads is de 68,7 mijl (110,6 km) lange Beartooth Highway, die deels in Montana ligt (30 mijl), en deels in Wyoming (38,7 mijl). In 1932 werd met de aanleg van deze route gestart, en vier jaar later, op 14 juni 1936, werd de weg voor het publiek geopend. In 1989 werd de Beartooth Highway tot National Scenic Byway benoemd.

'564598' door Carla '564598' door Carla

Verenigde StatenSouth Dakota

Verenigde StatenSouth Dakota

Mako Sica

Carla

"Mako Sica" Indianenstam de Lakota noemde het landschap: 'land bad' en zo is het landschap ontstaan dat beter bekend is als Badlands. Prachtig prairie landschap met mooie hoodoos, ravijnen en kloven. Het park bestaat als sinds 1978 als een NP en is 982km2 groot en heeft vele mooie wandelroutes langs en over de hoodoos, kloven en ravijnen.

'564541' door Carla '564541' door Carla

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Juweeltje van...Yello

Carla

Het juweeltje van Yellowstone is toch wel de Grand Prismatic Spring basin. Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten is. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat in Wyoming uit bos, waarvan een gedeelte in 1988 door een grote natuurbrand is verwoest. In het park leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende soorten beren, coyotes en wolven.

'564531' door Carla '564531' door Carla

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Opal Pool

Carla

Opal Pool is een warmwaterbron in het Midway Geyser Basin dat gelegen is in het Nationaal Park Yellowstone. Het water in de hot spring is circa 56°C warm. In principe is de Opal Pool een slapende fonteingeiser. In de jaren 40 en 50 van de 20e eeuw zijn diverse erupties waargenomen, waarbij het water meestal tot een hoogte van 9,1 meter werd gespoten, maar er zelfs waarnemingen zijn tot ruim 20 meter hoog. Bron : Wikipedia.

'564530' door Carla '564530' door Carla

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Grand Prismatic Sprin

Carla

De Grand Prismatic Spring is een hete bron in het Midway Geyser Basin in het Amerikaanse Nationaal park Yellowstone. De bron is 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Het water heeft een constante temperatuur van 85°C. Gemiddeld komt er 2000 liter water per minuut vrij uit de bron. Doordat het water extreem zuiver is, heeft het een diepe blauwe kleur. De oranje kleur aan de zijkanten wordt veroorzaakt door bacteriën die in de microbiële matten leven langs de randen van de bron, waar het water voldoende is afgekoeld

'561623' door Carla '561623' door Carla

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Zwavelfabriek Whakaar

Carla

Aankomend op het eiland passeer je eerst de restanten van de zwavelfabriek, een raar gevoel krijg je erbij als je de exacte historie ervan hoort. Onze gidsen vertellen wat er met de mijnbouwers is gebeurt. In Nieuw Zeeland kijkt men naar de seismololigische metingen die hier plaats vinden. De laatste grote uitbarsting was in 2003. De Maori naam voor het eiland is 'Te Puia o Whakaari', ofwel 'The Dramatic Volcano.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik