CPlug

'305596' door CPlug '305596' door CPlug

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Kippen in achterbak

CPlug

Tiblisi. Een oude, vieze, deprimerende stad. Hier is de lucht zwaar verontreinigd en zijn de mensen arm. Totaal geen luxe voor de gewone man. Oude bussen met bestemming Zandvoort en 'geen dienst' rijden in de ronde. Doch is het een stad met veel oude ambacht en fotomomenten. Zo ook deze. Een oude auto met kippen in de achterbak..Wat eten we vandaag?

'305594' door CPlug '305594' door CPlug

PeruLima

PeruLima

Liefelijk echtpaar

CPlug

In het dorpje / stadje Tarma, Peru. Ook genoemd de parel van de Andes, een schattig plekje waar er nog veel oude ambacht en klederdracht te zien is. Heel puur en echt. Niet toeristisch.

'305588' door CPlug '305588' door CPlug

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Muzikant

CPlug

Ergens onderweg, centraal Thailand (ben erg slecht in namen onthouden, als het uberhaupt een naam had..) kwamen wij in een dorpje terecht waar alles zeer primitief was. Geen elektriciteit/ telefoon/ verwarming... En daar zat, helemaal alleen, een oudere heer muziek te spelen.

'305580' door CPlug '305580' door CPlug

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Longnecks

CPlug

We kennen ze "allemaal". Zo'n standaard tripje vanuit Chiang Mai naar de lang nek stammen. Erg interessant en toch ook weer het euro disney gevoel. De mensen zijn er naar toe gehaald voor de toeristen. En stralen dat ook uit. Begrijpelijk, want tenslotte moeten ze 365 dagen, jaren achtereen, opzitten - pootje geven (als het ware) om de toerist tevreden te stellen.

'305573' door CPlug '305573' door CPlug

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

3 kleine...kleutertje

CPlug

Onderweg van Bangkok richting Chiang Mai gingen we kijken bij een manden maker en daar liepen deze drie schattige kinderen rond. Nieuwsgierig en cheeky liepen ze ons uit te dagen.

'304900' door CPlug '304900' door CPlug

Peru

Peru

Snotneus

CPlug

Na een lange rit vanaf Lima de bergen in voorbij Tarma, de parel van de Andes, voorbij het hoogste punt 4818m zijn er ruines en prachtige uitzichten te bewonderen. Hier kwam ik een jongetje tegen die even aapjes, ons, kwam kijken.

'304896' door CPlug '304896' door CPlug

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Zonder botox toch vee

CPlug

Hoe puur kan een mens zijn. Zo mooi getekend (in het gezicht). Prachtig om te fotograferen. Ben altijd nieuwsgierig wat er in zo'n koppie omgaat.

'304891' door CPlug '304891' door CPlug

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Roken slecht voor je?

CPlug

In een park midden in de stad Chengdu. Hier komt men bijeen om mahjong te spelen, te zingen, te tai-chii'en, te wandelen en te chillen.

'304840' door CPlug '304840' door CPlug

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Meisje

CPlug

Thailand. Land van de glimlach. Al zou je dat zo niet zeggen. Ergens langs de weg op zoek naar een kopje thee kwam ik haar tegen. Zo schattig, zo schuw en dan toch op de foto.

'304838' door CPlug '304838' door CPlug

Zuid-AfrikaJohannesburg

Zuid-AfrikaJohannesburg

Leeuw

CPlug

Prachtig. Een safari in zuid-Afrika. Plus minus twee uur rijden vanaf Johannesburg. Een luxueus lodge ten midden van al het wild. The big five is te zien maar daar moet je wel moeite voor doen. Hoe bijzonder als je dan oog in oog staat met een leeuw.

'304834' door CPlug '304834' door CPlug

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Beeldentuin

CPlug

Midden in de stad een beelden park. Een plek waar jong en oud komen om de bijzondere beelden en kunst te bekijken. Bijzonder fenomeen; de rust die je vindt in zo'n grote, drukke stad.

'304828' door CPlug '304828' door CPlug

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Panda

CPlug

Chengdu, China. Hier zijn de Pandas nog 'volop' te zien. Zo groot, log en lief lijkend, zijn ze een waar genot om naar te kijken.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik