CJong

profiel CJong

Naam

Charles Jong

Reviews

0

Foto's & tips

119

Blogs

0

Lid sinds

27 December 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Argentinië

Fav. stad

New York en Buenos Aires

Over mij

Ben sinds het reizen meer en meer geinteresseerd geraakt in fotografie. Helaas heeft mijn camera het begeven op de laatste reis. Net een een nieuwe Canon gekocht. En toch gezwicht voor een pocket omdat die lekker klein is en deze heeft toch nog best wel zoom (12x).

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk reizen en met het openbaar vervoer. Op deze manier krijg je een goede indruk van het land en maak je heel wat mee!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

Power Shot SX200 IS

Overige

Ik heb voor de Canon meerdere pocket camera's gehad.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (119)

'231107' door CJong '231107' door CJong

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine

CJong

Wij hebben 6 dagen de "W" op en neer gewandeld en hadden alle vier jaargetijden tegelijk, Het maakte het af en toe wel een zware hike met al je campingspullen op de rug. De avond voordat we naar de Torres gingen sneeuwde het nog en baalden wij een beetje (8 van de 10 keer zie je de Torres del Paine niet). De volgende ochtend was het steenkoud maar we hadden een heldere lucht en toen de zon opkwam hadden we dat mooie rode licht!!

'225388' door CJong '225388' door CJong

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De maan!

CJong

Na onze toch door de zoutvlaktes kwamen we in de Atacama woestijn terecht. Wij zijn gaan sterren kijken bij Alain Maury, een Fransman die overigens goed Engels spreekt, in zijn achtertuin in de woestijn. Je ziet er fantastische sterrenhemels en de maan. Wel een beetje valsgespeeld door mijn camera op zijn telelens te zetten....

'232088' door CJong '232088' door CJong

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Laguna Verde

CJong

Wij hebben de tour over de zoutvlaktes genomen van Uyuni naar San Pedro de Atacama (Chili). Deze foto is van de bekende Laguna Verde op 4300 meter, aan de voet van de vulkaan de Licancabur.

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (12)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (60)

'472741' door Dapau '472741' door Dapau

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Low budget op je...pr

Dapau

Het kan nog! Voor betrekkelijk weinig geld op een paradijselijk eiland. In een stijlvol houten hutje met privé badkamer direct aan het spierwitte zandstrand. Cocktail in de hand en genieten maar. Aan de kust van het Filippijnse eiland Palawan ligt het o zo mooie eilandje [url="http://www.palawan-resort.com/cocolocoislandresort" target="_blank"]Coco Loco[/url]. Er is slechts één resort op het eilandje dat gerund wordt door een familie. Vanaf Roxas op Palawan vertrekt iedere dag een boot met proviand waarop je mee kunt. Wel even vooraf boeken. Naast luieren en zwemmen in de heldere groenblauwe wateren kun je er duiken, snorkelen windsurfen en kanoën. Ga je naar Palawan op de Filippijnen, pak dan even een paar dagen rust op dit nog niet massaal ontdekte pareltje...

'272361' door Jeannette '272361' door Jeannette

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Hout opladen

Jeannette

In het plaatsje Paraty lijkt het soms net of de tijd heeft stilgestaan. De wegen in het oude koloniale stadje zijn van dikke keien en auto verkeer is er verboden.

'255228' door Jdevaan '255228' door Jdevaan

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsondergang in...Kg

Jdevaan

Het landschap in Zuid Namibië is aanzienlijk anders, niet te vergelijken met het Noorden. Goed op zo'n afstand is dat ook wel te verwachten. Dat maakt het ook zo speciaal om Etosha en Kgalagadi in een vakantie te verenigen. Het is alsof je in een ander land bent. Het is er ondanks of dankzij het koudere klimaat veel groener, Kgalagadi kwam zelfs parkachtig over vergeleken met het uitgestrekte, droge Etosha. De twee hoofdwegen die met een sedan te bereiden zijn, liggen in de droge rivierbeddingen van de Nossob en Auabrivier. Door de Auabrivier stroomt slechts een maal in gemiddeld 50 jaar water (de laatste keer was in 1974). De Nossobrivierbedding vult zich nog zeldener met water.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik