CJong

profiel CJong

Naam

Charles Jong

Reviews

0

Foto's & tips

119

Blogs

0

Lid sinds

27 December 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Argentinië

Fav. stad

New York en Buenos Aires

Over mij

Ben sinds het reizen meer en meer geinteresseerd geraakt in fotografie. Helaas heeft mijn camera het begeven op de laatste reis. Net een een nieuwe Canon gekocht. En toch gezwicht voor een pocket omdat die lekker klein is en deze heeft toch nog best wel zoom (12x).

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk reizen en met het openbaar vervoer. Op deze manier krijg je een goede indruk van het land en maak je heel wat mee!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

Power Shot SX200 IS

Overige

Ik heb voor de Canon meerdere pocket camera's gehad.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (119)

'231107' door CJong '231107' door CJong

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Torres del Paine

CJong

Wij hebben 6 dagen de "W" op en neer gewandeld en hadden alle vier jaargetijden tegelijk, Het maakte het af en toe wel een zware hike met al je campingspullen op de rug. De avond voordat we naar de Torres gingen sneeuwde het nog en baalden wij een beetje (8 van de 10 keer zie je de Torres del Paine niet). De volgende ochtend was het steenkoud maar we hadden een heldere lucht en toen de zon opkwam hadden we dat mooie rode licht!!

'225388' door CJong '225388' door CJong

ChiliAtacama

ChiliAtacama

De maan!

CJong

Na onze toch door de zoutvlaktes kwamen we in de Atacama woestijn terecht. Wij zijn gaan sterren kijken bij Alain Maury, een Fransman die overigens goed Engels spreekt, in zijn achtertuin in de woestijn. Je ziet er fantastische sterrenhemels en de maan. Wel een beetje valsgespeeld door mijn camera op zijn telelens te zetten....

'232088' door CJong '232088' door CJong

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Laguna Verde

CJong

Wij hebben de tour over de zoutvlaktes genomen van Uyuni naar San Pedro de Atacama (Chili). Deze foto is van de bekende Laguna Verde op 4300 meter, aan de voet van de vulkaan de Licancabur.

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (12)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (60)

'472741' door Dapau '472741' door Dapau

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Low budget op je...pr

Dapau

Het kan nog! Voor betrekkelijk weinig geld op een paradijselijk eiland. In een stijlvol houten hutje met privé badkamer direct aan het spierwitte zandstrand. Cocktail in de hand en genieten maar. Aan de kust van het Filippijnse eiland Palawan ligt het o zo mooie eilandje [url="http://www.palawan-resort.com/cocolocoislandresort" target="_blank"]Coco Loco[/url]. Er is slechts één resort op het eilandje dat gerund wordt door een familie. Vanaf Roxas op Palawan vertrekt iedere dag een boot met proviand waarop je mee kunt. Wel even vooraf boeken. Naast luieren en zwemmen in de heldere groenblauwe wateren kun je er duiken, snorkelen windsurfen en kanoën. Ga je naar Palawan op de Filippijnen, pak dan even een paar dagen rust op dit nog niet massaal ontdekte pareltje...

'272361' door Jeannette '272361' door Jeannette

BraziliëZuidoost Brazilie

BraziliëZuidoost Brazilie

Hout opladen

Jeannette

In het plaatsje Paraty lijkt het soms net of de tijd heeft stilgestaan. De wegen in het oude koloniale stadje zijn van dikke keien en auto verkeer is er verboden.

'255228' door Jdevaan '255228' door Jdevaan

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsondergang in...Kg

Jdevaan

Het landschap in Zuid Namibië is aanzienlijk anders, niet te vergelijken met het Noorden. Goed op zo'n afstand is dat ook wel te verwachten. Dat maakt het ook zo speciaal om Etosha en Kgalagadi in een vakantie te verenigen. Het is alsof je in een ander land bent. Het is er ondanks of dankzij het koudere klimaat veel groener, Kgalagadi kwam zelfs parkachtig over vergeleken met het uitgestrekte, droge Etosha. De twee hoofdwegen die met een sedan te bereiden zijn, liggen in de droge rivierbeddingen van de Nossob en Auabrivier. Door de Auabrivier stroomt slechts een maal in gemiddeld 50 jaar water (de laatste keer was in 1974). De Nossobrivierbedding vult zich nog zeldener met water.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier