CDahlkamp

10
Maleisië Cameron Highlands
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Tijdens onze rondreis in Maleisie hebben we een pareltje van een verblijf gevonden in de prachtige natuur. Dit prachtig verblijf heet de Rain Forest Inn en ligt in Bertam Valley. Temidden van weelderige regenwouden en watervallen. Douchen kun je daar in de rivier onder een echte bamboedouche en de locals bereiden hier overheerlijke en authentieke maaltijden. Dit gebeurt op in bamboestokken en bananenbladeren op open vuur. Daarnaast zijn de hutjes waar je in verblijft door de Orang Asli zelf gebouwd. Gee Tatt, de eigenaar, kan ook vol trots vertellen over het leven van de Orang Asli en hun cultuur / gewoontes. Wij kregen bijvoorbeeld een demonstratie blaaspijpschieten en uitleg over verschillende jachtmethodes. Hier voel je je nog echt buiten de gebaande paden. De geluiden van de natuur daar zij prachtig en wij hadden dus spijt dat we hier maar 2 nachten verbleven. Accommodatie is te vinden op booking.com
Highlight
  • Midden in de natuur
Review geplaatst op 2019-06-17
10
Maleisië George Town
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Vorig jaar hebben wij een rondreis Singapore- Maleisië gemaakt waarbij we ook Penang / George Town hebben aangedaan. Deze stad is superleuk en je kunt er genieten van de street-art, cultuur, oudheden en natuurlijk het heerlijke eten in foodcourts en restaurants. Een restaurant die je zeker moet bezoeken is "My Old Café", waar je de beroemde Asam Laksa kunt proberen. Asam Laksa is een hete noedelsoep en de sterke smaak in dit gerecht is afkomstig van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Sambal Belacan wordt aan een kant van de kom gelegd. Naast de heerlijke laksa hebben wij ook een glas Nutmeg geprobeerd. Dit een lokale drank gemaakt van nootmuskaat.Het sap is licht en fruitig en smaakt niks naar het kruid. Het wordt geserveerd met ijs en zeer verfrissend. Ondanks dat we er niet van gecharmeerd zijn drinken we netjes ons glas leeg, maar voor ons geen nutmeg meer. Wat dit bezoekje tevens heel bijzonder maakt is dat je hier ook een prachtige muurschildering aantreft. Voor ons een toevaltreffer maar hier hebben we echt de lekkerste laksa gegeten. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • vriendelijk personeel
  • gezellig familierestaurant
  • Prachtige muurschildering die ook is opgenomen in de street-art route
  • Overheerlijke laksa
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-22
10
Maleisië Georgetown
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Vorig jaar hebben we een rondreis Singapore - Maleisië gemaakt. Daarbij deden we ook Penang / George Town aan. Deze stad is echt superleuk, je kunt er genieten van street-art , de prachtige cultuur , oudheden en natuurlijk het heerlijke eten. Wil je echt local food proberen dan moet je " My Own Café " bezoeken en hier de Asam Laksa proberen. Dit is een hete noedelsoep waarbij de sterke smaak van de assam laksa afkomstig is van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Het restaurant is een familierestaurant waar met liefde de gerechten worden bereid. Daarnaast is er één van de bekendste schilderingen in het restaurant te vinden. Nog een reden dus om daar iets te gaan eten. Wij hebben er naast de heerlijke laksa ook de lokale drank geprobeerd: Nutmeg. Dit is sap van nootmuskaat en dit "witte" nootmuskaatsap is lichtgroen-geelachtig, pittig en bijna grasachtig van smaak. Het is fris, scherp en vreemd van smaak. Voor ons in ieder geval niet voor herhaling vatbaar maar netjes opgedronken. We proberen immers alles. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • Overheerlijke laksa
Review geplaatst op 2019-05-22
9
Spanje Sevilla
CDahlkamp was hier 01 feb 2016
Prachtige stad vol cultuur en gezelligheid. Verken de stad eens met de fiets; wij hebben daarvoor een tour geboekt bij Piatours. Echt een aanrader zeker om dit de 1e dag te doen zodat je al een beetje de weg weet.
Stad
  • Gezellige sfeervolle stad
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-13
9
Macedonië
CDahlkamp was hier 01 jul 2011
Dit is echt nog een plaats die nog niet door de massa toeristen is gevonden. Wij zijn hier geweest in 2011 en zagen toen alleen locals. Zelfs door onze vrienden, die in Macedonië wonen was dit moeilijk te vinden. Maar de natuur is er ongerept en onaangetast.
Land
  • Prachtige ongerepte natuur
  • Moeilijk te vinden
Review geplaatst op 2017-09-18
9
Spanje
CDahlkamp was hier 01 feb 2016
Prachtige stad vol cultuur en gezelligheid. Verken de stad eens met de fiets; wij hebben daarvoor een tour geboekt bij Piatours. Echt een aanrader zeker om dit de 1e dag te doen zodat je al een beetje de weg weet.
Land
  • Gezellige sfeervolle stad
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-13
9
Vietnam
CDahlkamp was hier 01 jul 2016
Sapa is prachtig qua natuur en de bevolking. De natuur is er nog ongerept en mensen zijn er vriendelijk. Uiteraard merk je dat het toerisme ook zorgt voor verandering maar in Vietnam blijft het noorden toch nog het meest traditioneel.
Land
  • Prachtige natuur en vriendelijke bevolking
  • nog een paar jaar en dan is het door toerisme
Review geplaatst op 2017-01-10
10
Vietnam Quảng Ninh Province
CDahlkamp was hier 01 jul 2016
Aangezien wij in het laagseizoen waren viel het mee met de drukte op het water, maar moet er niet aan denken om hier in de drukte te varen tijdens het hoogseizoen. Maar Halong Bay mag niet op je lijstje ontbreken. Het is een groot natuurgebied dat gekenmerkt wordt door groene wateren, grote rotsformaties en bijzondere uitzichten. De rotsen van Halong Bay vormen duizenden eilandjes en een aantal van deze eilandjes hebben bijzondere vormen waardoor ze namen hebben gekregen als "Fighting Chickens". Deze naam is ontstaan omdat het bij deze rotsen net lijkt alsof twee kippen met elkaar in gevecht zijn. Tussen alle rotsen kom je vissersbootjes tegen vanwaar verse vruchten worden verkocht en ook zie je er traditionele Jonk zeilschepen varen met wit of rood gekleurde zeilen.Naast de eerder genoemde Fighting Chickens rotsen vind je in Halong Bay ook een James Bond cave. Deze grot worden zo genoemd omdat de James Bond film Tomorrow never dies hier deels is opgenomen. Pak dus een kano en waan je even in de wilde wereld van James wanneer je onder deze rotsen vaart.
Regio
  • Een van de 7 natuurwereldwonderen
  • kan erg druk zijn
Review geplaatst op 2017-01-01
9
Vietnam
CDahlkamp was hier 01 jul 2016
Hanoi was druk, maar ook indrukwekkend prachtig. Helaas zaten wij midden in een tyfoon toen wij in Hanoi arriveerden , waardoor foto's maken van deze brug niet mogelijk waren. Echter na een paar dagen keerden wij weer terug naar Hanoi en was het beter weer om deze foto te kunnen maken. Via de brug kun je de tempel bereiken en alles is de moeite waard om te bezoeken.
Land
  • Sfeer is heerlijk gezellig druk
  • geen
Review geplaatst op 2016-12-23
7
Qatar
CDahlkamp was hier 01 jul 2016
Doha is mooi om te zien omdat je overweldigd wordt door alle luxe en bouwwerken die uit de grond worden gestampt. Qua cultuur trekt het ons minder want bijna alles is nieuw. Daarnaast wordt deze stad met name door mannen bewoond.
Land
  • overweldigende luxe en rijkdom
  • enorm warm
Review geplaatst op 2016-12-23
9
Gambia
CDahlkamp was hier 01 apr 2016
Gambia is het kleinste land op het vaste land van Afrika. Toch heeft het kleine landje zich de laatste decennia ontwikkeld tot één van de populairste bestemmingen binnen Afrika. Met name de winterzonvakanties naar Gambia zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Dit is ook niet zo verwonderlijk als je weet dat Gambia één van de bestemmingen is waar je gegarandeerd bent van zon tijdens de gehele winterperiode. Daarnaast ligt het land op veel minder lang vliegen dan de meeste winterzonbestemmingen. De inwoners van Gambia zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Wij hebben met een local de compound bezocht waar haar tante woonde: Nugu Kebbeh. Dit ligt in de buurt van Barra. Wat waren wij onder de indruk hoe men daar leeft : in hutjes op de zanderige grond, zonder stromend water en elektriciteit. Ondanks ons onverwachte bezoekje komt er meteen een domada op tafel (in dit geval op de zandgrond). Dit gerecht, dat als hoofdingrediënt pinda’s heeft, staat in bijna elk restaurant wel op de kaart. Andere bekende Gambiaanse gerechten zijn Yassa, Caldo en Pepeh soep. En "auntie Kura"heeft ons meerdere malen aangeboden te blijven slapen. Echter gezien het ontbreken van bedden en een toilet hebben wij dit aanbod afgeslagen. Volgende keer dan maar dan kunnen we ons voorbereiden. Voor de kinderen hadden we ballonnen, spiegeltjes en tandenborstels mee. Daar waren ze echt superblij mee. Voor ons een bijzondere ervaring dus wij gaan zeker nog eens terug.
Land
  • Bijzonder gastvrije mensen , prachtige natuur
  • Bumsters moet je tegen kunnen.
Review geplaatst op 2016-09-20
10
Vietnam
CDahlkamp was hier 01 aug 2016
Nhà Hàng ngon Door Vietnamese vrienden meegenomen naar dit restaurant waar met name de locals graag komen eten. Vooraf reserveren is gewenst aangezien dit restaurant grote naamsbekendheid heeft. Probeer er eens de "hotpot" een hete bouillon waarin je zelf de verse groenten en vlees/kip gooit en wat heerlijk smaakt of probeer de verse (of gefrituurde) Goi cuon(springrolls). Goi cuon betekent ‘saladerollen’ of ‘gerolde salade’ maar het is vooral bekend als ‘lenterol’ of ‘fresh spring roll’ in het Engels. Het zijn rijstpapierrollen gevuld met verse groente en kruiden, vlees, vis of vegetarisch. Voor een complete maaltijd worden ze vaak aangevuld met rijstvermicelli en geserveerd met verschillende dipsauzen.
Land
  • Mooie ambiance en heerlijk eten
  • vooraf reserveren
Review geplaatst op 2016-09-13