Bramkortooms

profiel Bramkortooms

Naam

Bram Kortooms

Reviews

0

Foto's & tips

41

Blogs

0

Lid sinds

20 July 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

Jeruzalem

Over mij

Na een stage in Nieuw Zeeland zo'n 10 jaar geleden heeft het reizigervirus me te pakken gekregen en niet meer laten gaan. Ik ga graag op zoek naar ongerepte en onbedorven plekken. Hoogtepunten tot nog toe: snorkelen met bultrugwalvissen in Tonga, 8-daags bezoek aan de Galapagos eilanden, snorkelen met walvishaaien in Mozambique, Kaikoura in Nieuw Zeeland en de pure onbedorven sfeer in de traditionele dorpjes in Laos en Cambodja.

Mijn Motto

'Geniet van het moment! Maak mooie foto's, maar vergeet vooral niet te genieten met de camera aan de kant.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS1000d

Overige

17-55mm 2.8 Canon lens, 70-200 Canon L lens

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (41)

'335814' door Bramkortooms '335814' door Bramkortooms

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

Schorpioen

Bramkortooms

Israel is een fantastische bestemming als je van reptielen houdt. Mensen met angst voor reptielen hoeft dit niet af te schrikken om naar Israel te gaan. Je ziet hooguit wat kleine hagedisjes, voor de rest moet je meer moeite doen. In het noorden van Israel is het gemakkelijk om schorpioenen de vinden. Het zijn nachtdieren en slapen overdag vaak onder grote stenen. Deze is een vijfstreepschorpioen, in het engels ook wel deathstalker genoemd. Hij is klein maar heeft een zeer sterk gif en kan dodelijk zijn. Het bijzondere is dat met bepaalde bestanddelen van het gif momenteel geexperimenteerd wordt voor de bestrijding van hersentumoren, het schijnt hoopvol te zijn!

'336426' door Bramkortooms '336426' door Bramkortooms

TongaVava'u

TongaVava'u

Walvissen in Tonga

Bramkortooms

Tonga is 1 van de weinige plekken in de wereld waar je mag snorkelen met bultrugwalvissen, een waanzinnige ervaring die de lange reis waard is! De walvissen komen in de zomermaanden naar de beschutte baaien van Tonga om hun jongen te baren. Het snorkelen is ivm het welzijn van de dieren strikt gereguleerd; maximaal 4 mensen in het water, aan 1 kant van de walvis blijven en niet duiken. Op de foto zie je een moeder (15 meter lang!) met haar baby onder haar.

'335274' door Bramkortooms '335274' door Bramkortooms

TongaVava'u

TongaVava'u

Bultrugwalvissen in..

Bramkortooms

Tonga is 1 van de weinige plekken in de wereld (naast Dominicaanse Republiek geloof ik) waar je met bultrugwalvissen kunt snorkelen, een waanzinnige ervaring! We hebben meer dan een uur gesnorkeld met een moeder (15 meter) en haar baby. Het snorkelen is ivm het welzijn van de dieren strict gereguleerd: maximaal 4 mensen in het water, niet duiken, en aan 1 kant van de walvis blijven. Deze ervaring is een reis naar Tonga dubbel en dwars waard!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier