Bramkortooms

'337217' door Bramkortooms '337217' door Bramkortooms

CambodjaBan Lung

CambodjaBan Lung

Meisje van lokale...a

Bramkortooms

Vanuit Ban Lung kun je prachtige authentieke dorpjes in de omgeving bezoeken. De meeste dorpjes behoren tot animisten-stammen, zij geloven in goede en kwade geesten en doen meestal aan voorvader-verering. Dit meisje op de foto leert al op jonge leeftijd haar eigen mandje te dragen.

'337178' door Bramkortooms '337178' door Bramkortooms

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Jonge monniken krijge

Bramkortooms

Aan het einde van de middag troffen we deze groep jonge boeddhistische monniken aan in 1 van de tempels in Chiang Mai. Ze kregen les van hun meester en moesten gestrekt op de grond van de tempel blijven liggen. Hoe lang weet ik niet, wij zijn na 20 minuten weer gegaan :)

'336959' door Bramkortooms '336959' door Bramkortooms

CambodjaBan Lung

CambodjaBan Lung

Meisje past op haar..

Bramkortooms

Ban Lung in het noordoosten van Cambodja is een geweldige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er liggen veel authentieke dorpjes, waar de inwoners het animisten-geloof aanhangen (goede en slechte geesten, voorvader verering, etc). Alles draait hier om de 3 F's: family, food & faith. Een bezoek aan deze omgeving zet je aan het nadenken over zaken en brengt je terug naar de basis. Het mooie meisje op de foto past op haar broertje die in de hangmat ligt te slapen.

'336882' door Bramkortooms '336882' door Bramkortooms

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Bridge over River...K

Bramkortooms

Zo zie je de beruchte Bridge over River Kwai niet vaak. Wij waren in Kanchanaburi tijdens het jaarlijkse bevrijdingsfestival. Op drijvende ponten in de rivier werd een concert gegeven met geluids- en lichteffecten, en als afsluiting vuurwerk. Prachtig om mee te maken! De brug was onderdeel van de Dodenspoorlijn die onder de druk van de Japanners door krijgsgevangen en dwangarbeiders is gebouwd. Per dag stieven zo'n 75 arbeiders. In totaal zijn er 15.000 krijgsgevangenen (waaronder 3.000 Nederlanders) en 100.000 dwangarbeiders omgekomen bij de bouw van deze spoorlijn.

'336657' door Bramkortooms '336657' door Bramkortooms

NoorwegenNoord Noorwegen

NoorwegenNoord Noorwegen

Zeearend

Bramkortooms

Op de Lofoten is het een aanrader om een boottocht naar de Trollfjord te maken. Onderweg maak je goede kans op een ontmoeting met een zeearend. Ik had behoorlijk wat pogingen nodig om vanaf het deinende dek en met een sterke ijzige wind een scherpe ingezoomde foto te maken. Deze is redelijk geluk. Wat een indrukwekkende vogel!

'336460' door Bramkortooms '336460' door Bramkortooms

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Monnik van Hòa H?o...

Bramkortooms

Chau Doc is de meest authentieke en interessante plek die we bezocht hebben in de Mekong Delta, Vietnam. Deze monnik van de Hòa H?o sekt nodigde ons vriendelijk uit voor een kopje thee. Dit is overigens dezelfde monnik die in de Columbus edtie staat over de Mekong Delta.

'336426' door Bramkortooms '336426' door Bramkortooms

TongaVava'u

TongaVava'u

Walvissen in Tonga

Bramkortooms

Tonga is 1 van de weinige plekken in de wereld waar je mag snorkelen met bultrugwalvissen, een waanzinnige ervaring die de lange reis waard is! De walvissen komen in de zomermaanden naar de beschutte baaien van Tonga om hun jongen te baren. Het snorkelen is ivm het welzijn van de dieren strikt gereguleerd; maximaal 4 mensen in het water, aan 1 kant van de walvis blijven en niet duiken. Op de foto zie je een moeder (15 meter lang!) met haar baby onder haar.

'336298' door Bramkortooms '336298' door Bramkortooms

Groenland

Groenland

Arctisch landschap

Bramkortooms

Deze foto heb ik gemaakt vanuit het vliegtuig tijdens een vlucht naar de Amerikaanse Westcoast. Je vliegt dan over een deel van Groenland en Canada. Ik weet niet zeker of dit Groenland is, kan ook Canada zijn. In ieder geval had ik veel geluk met het heldere weer!

'335814' door Bramkortooms '335814' door Bramkortooms

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

Schorpioen

Bramkortooms

Israel is een fantastische bestemming als je van reptielen houdt. Mensen met angst voor reptielen hoeft dit niet af te schrikken om naar Israel te gaan. Je ziet hooguit wat kleine hagedisjes, voor de rest moet je meer moeite doen. In het noorden van Israel is het gemakkelijk om schorpioenen de vinden. Het zijn nachtdieren en slapen overdag vaak onder grote stenen. Deze is een vijfstreepschorpioen, in het engels ook wel deathstalker genoemd. Hij is klein maar heeft een zeer sterk gif en kan dodelijk zijn. Het bijzondere is dat met bepaalde bestanddelen van het gif momenteel geexperimenteerd wordt voor de bestrijding van hersentumoren, het schijnt hoopvol te zijn!

'335470' door Bramkortooms '335470' door Bramkortooms

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Besseggen, Jotunheime

Bramkortooms

Besseggen is 1 van de bekendste en mooiste dagwandelingen in Noorwegen (tocht van zo'n 18 km met flink wat klimmen). De wandeling start bij het Gjendesmeer, bij het plaatsje Gjendesheim. Het blauwe meer rechts op de foto ligt zo'n 400 meter hoger dan het linker meer (Gjendesmeer). We hadden enorm geluk met het weer! In Jotunheimen is zo'n heldere dag als wij hadden niet bepaald gebruikelijk.

'335396' door Bramkortooms '335396' door Bramkortooms

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

Kameleon

Bramkortooms

Als je op zoek gaat naar een kameleon is de kans groot dat je er geen vindt. Maar als je niet op zoek gaat, heb je kans dat je er zomaar eentje tegen komt. Zoals deze keer midden op straat. Gelukkig had ik mn camera mee!

'335339' door Bramkortooms '335339' door Bramkortooms

IsraëlZuid Israel

IsraëlZuid Israel

Hop met insect

Bramkortooms

Veel mensen mijden Israel als reisbestemming, enerzijds begrijpelijk, anderzijds jammer. Want Israel is prima bereisbaar, veiligheid is dik in orde, en er is veel te zien en beleven! Vele verschillende landschappen, duizelingwekkende historie en mooie flora en fauna. Met name vogel- en reptielliefhebbers komen hier aan hun trekken! Na veel geduld heb ik deze mooi close-up van een hop kunnen maken die met een net gevangen insect naar haar nest vloog onder de pannen.

'335323' door Bramkortooms '335323' door Bramkortooms

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Lofoten

Bramkortooms

We hebben 3 weken met onze auto rondgereden door Noorwegen, een fantastische vakantie! Ik heb veel aandacht besteed aan de te rijden route, want de autoroutes zijn 1 van de hoofdattracties in mijn ogen. Als je de juiste kiest, zie je gegarandeerd de meest spectulaire landschappen van Noorwegen. Het is echt een aanrader om naar de Lofoten te gaan. Maar omdat het nogal ver is, zijn we tot Trondheim gereden, een retourvlucht naar de Lofoten genomen en daar een autootje gehuurd om 4 dagen rond te rijden. Een geweldige toevoeging aan een Noorwegen reis!

'335307' door Bramkortooms '335307' door Bramkortooms

Frans-PolynesiëTuamotu Eilanden

Frans-PolynesiëTuamotu Eilanden

Baby haaitjes in...Ra

Bramkortooms

Rangiroa is 1 van de grootste koraalatollen ter wereld en heeft een fantastisch onderwaterleven. In de blue lagoon (een kleine lagune binnen de grote lagune) kun je in het ondiepe water vele baby haaitjes vinden. Zo klein zijn ze nogal schattig...

'335298' door Bramkortooms '335298' door Bramkortooms

Frans-PolynesiëSociety Eilanden

Frans-PolynesiëSociety Eilanden

Zonsondergang op...Ta

Bramkortooms

Deze opname van de zonsondergang op Taha'a is gemaakt met statief en lange sluitertijd. Hierdoor wordt de zee spiegelglad. Taha'a is een prachtig eiland met schitterende snorkelmogelijkheden. Verder is Taha'a beroemd om de vanille plantages.

'335284' door Bramkortooms '335284' door Bramkortooms

Frans-PolynesiëTuamotu Eilanden

Frans-PolynesiëTuamotu Eilanden

Zwartpuntrifhaai

Bramkortooms

Rangiroa is 1 van de grootste koraalatollen in de wereld en beroemd vanwege het onderwaterleven. Bij een bezoek aan de blue lagoon (een kleine lagune binnen de grote lagune) kun je gegarandeerd snorkelen met tientallen haaien, vooral zwartpuntrifhaaien en enkele citroenhaaien.

'335274' door Bramkortooms '335274' door Bramkortooms

TongaVava'u

TongaVava'u

Bultrugwalvissen in..

Bramkortooms

Tonga is 1 van de weinige plekken in de wereld (naast Dominicaanse Republiek geloof ik) waar je met bultrugwalvissen kunt snorkelen, een waanzinnige ervaring! We hebben meer dan een uur gesnorkeld met een moeder (15 meter) en haar baby. Het snorkelen is ivm het welzijn van de dieren strict gereguleerd: maximaal 4 mensen in het water, niet duiken, en aan 1 kant van de walvis blijven. Deze ervaring is een reis naar Tonga dubbel en dwars waard!

'335256' door Bramkortooms '335256' door Bramkortooms

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Traditionele dans in.

Bramkortooms

Bij een bezoek aan Phnom Penh kun je in het weekend een traditionele Khmer dans- en muziekshow bewonderen. Ga hiervoor naar het Sovanna Phum theater. Je kijkt hier met een handjevol toeschouwers naar een authentieke show. Een stuk aangenamer dan het massa gebeuren in Siem Reap.

'335255' door Bramkortooms '335255' door Bramkortooms

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Straatbeeld in Phnom.

Bramkortooms

In Phnom Penh zijn vele bezienswaardigheden te vinden. Maar net zoals in andere steden in Zuid-Oost Azie is de grootste attractie vaak het slenteren door de stad en genieten van de bedrijvigheid.

'335254' door Bramkortooms '335254' door Bramkortooms

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Royal Palace, Phnom..

Bramkortooms

Als je Phnom Penh bezoek, mag het Royal Palace natuurlijk niet ontbreken. Voornamelijk gebouwd tijdens de Franse overheersing als nationaal symbool, waarschijnlijk om de absolute macht van de Fransen te camoufleren.

'335253' door Bramkortooms '335253' door Bramkortooms

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Traditionele dans in.

Bramkortooms

Bij een bezoek aan Phnom Penh kun je in het weekend een traditionele Khmer dans- en muziekshow bewonderen. Ga hiervoor naar het Sovanna Phum theater. Je kijkt hier met een handjevol toeschouwers naar een authentieke show. Een stuk aangenamer dan het massa gebeuren in Siem Reap.

'335252' door Bramkortooms '335252' door Bramkortooms

CambodjaKratie

CambodjaKratie

Locals onderweg op...

Bramkortooms

Bij Kratie kun je de Mekong oversteken en met een fiets het eiland op de rivier verkennen. De vrouwen op de foto kwamen net aan en moesten de zandbank oversteken om het dorpje te bereiken. Tijdens het regenseizoen is de Mekong veel groter en verdwijnen deze zandbanken.

'335251' door Bramkortooms '335251' door Bramkortooms

CambodjaBan Lung

CambodjaBan Lung

Man in animisten...do

Bramkortooms

In het Noord-Oosten van Cambodja hebben we een traditioneel animisten dorpje bezocht. De man op de foto heeft in de jaren 70 meegeholpen een massagraf te graven voor zichzelf en alle dorpelingen. Gelukkig kwam de Vietnamese invasie op tijd om hen te redden uit de handen van de Rode Khmer.

'335250' door Bramkortooms '335250' door Bramkortooms

CambodjaBan Lung

CambodjaBan Lung

Massagraf in...Noord-

Bramkortooms

In het Noord-Oosten van Cambodja hebben we een traditioneel animisten dorpje bezocht. Tijdens de gruwelijke jaren van de Rode Khmer hebben deze dorpelingen hun eigen massagraf moeten graven. Gelukkig kwam de Vietnamese invasie voor hen op tijd...

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 38 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Mysterieus Yosemite NP. Foto: TonKuper
1. Topfoto & -tip: Mysterieus Yosemite NP door TonKuper
2. Review: Jurmala, Letland door Gillian
3. Communitylid van de week: Peterverboom
4. Nieuwkomer: NicolePeters

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik