Bobvaneck

profiel Bobvaneck

Naam

Bob van Eck

Reviews

0

Foto's & tips

43

Blogs

0

Lid sinds

01 February 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Australië

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Sinds mijn eerste verre reis (Australië 2006) ben ik verslaafd geworden aan het reizen. Elke keer als ik terug kom in Nederland probeer ik het zo snel mogelijk weer te verlaten. Reizen is over de afgelopen jaren echt een passie van me geworden en ik wil dan ook zoveel mogelijk van de wereld zien. Mijn levensdoel: elk land op de wereld gezien hebben. Ach ja wat kan ik zeggen, ik ben optimistisch!

Naast maar ook door het reizen ben ik geïnteresseerd geraakt in de fotografie. Ik heb sinds kort een DSLR en hoop tijdens mijn volgende reizen wat spectaculaire beelden te schieten. Ik wil me er wel wat meer in gaan verdiepen en denk dat ik me door veel mensen op RR kan laten informeren maar zeker ook inspireren.

Wat doe ik verder? Ik ben HBO student International Media & Entertainment Management. De opleiding is interessant en biedt me ook vele reismogelijkheden.

Daarnaast ben ik een sportmens, voetballen, tennissen, golfen en snowboarden, voor zover dat sport is, doe ik zoal.

Sinds kort ben ik ook aan het lezen geslagen, vooral natuurlijk reisboeken (en Columbus magazine!) maar thrillers en biografieën interesseren me ook. Ik ben ook een enorm filmfanaat.

Mijn Motto

'"The world is as a book, those who do not travel read only a page" - St. Augustine'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

Model

X-T2

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (43)

'314035' door Bobvaneck '314035' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Sal Beach

Bobvaneck

Het strand van het Kaapverdische eiland Sal met op de voorgrond de boot van de plaatselijke duikschool, wat lokale strandgangers en de ruige zee op de achtergrond.

'302358' door Bobvaneck '302358' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Late strandwandeling

Bobvaneck

Late wandeling over het strand van het Kaapverdische eiland Sal. De golven erg onrustig, wat ze heel de week al waren. Sal is een rustig en vredig eiland je kunt er mooi duiken, maar verder heeft het niet veel. Een dagtripje naar de grote stad en een tripje over het eiland en dan heb je ook wel alles gehad. Leuk om een keer geweest te zijn, maar zou er niet nog een keer heen gaan.

'298248' door Bobvaneck '298248' door Bobvaneck

Bahamas

Bahamas

Zon, zee en zand veel

Bobvaneck

Een ongekende azuurblauwe zee in contrast met het hemelse witte zand, languit liggend op een strandbedje met een cocktail in de hand. Dat maak Half Moon Cay een prachtig eiland. Het eiland Half Moon Cay is een prive-eiland in handen van de Holland America Line Cruises, tijdens een van de Caribische cruises maken ze stops bij dit eiland, waar je fantastisch eten krijgt en waarschijnlijk een van de mooiste stranden van je leven krijg te zien. De stranden over heel de bahamas zullen ongeacht van hetzelfde kaliber zijn.

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'930561' door Ameerakker '930561' door Ameerakker

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Hamar vrouwen...Haarv

Ameerakker

De Hamar stam in Zuid Ethiopië staat bekend om zijn kapsels waar veel aandacht aan wordt besteed. Met klei en boter worden de kapsels van de vrouwen in model gebracht. Ze hebben dreadlocks die steeds opnieuw worden behandeld met boter. De vrouwen zijn urenlang bezig elkaars haren te verzorgen. We zien hier een moeder het haar van haar dochter in model brengen terwijl de dochter nog een baby voedt. Buiten was het licht veel te hard. Met gebarentaal heb ik de dames verzocht in hun hut plaats te nemen en gelukkig deden ze dat. Ik wilde graag de foto binnmen maken met licht van achteren. Bovendien geeft het interieur van de hut een bepaalde sfeer weer. Voor de foto ben ik helemaal plat op de grond gaan liggen om deze te kunnen maken.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >