Bobvaneck

;
profiel Bobvaneck

Naam

Bob van Eck

Reviews

0

Foto's & tips

43

Blogs

0

Lid sinds

01 February 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Australië

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Sinds mijn eerste verre reis (Australië 2006) ben ik verslaafd geworden aan het reizen. Elke keer als ik terug kom in Nederland probeer ik het zo snel mogelijk weer te verlaten. Reizen is over de afgelopen jaren echt een passie van me geworden en ik wil dan ook zoveel mogelijk van de wereld zien. Mijn levensdoel: elk land op de wereld gezien hebben. Ach ja wat kan ik zeggen, ik ben optimistisch!

Naast maar ook door het reizen ben ik geïnteresseerd geraakt in de fotografie. Ik heb sinds kort een DSLR en hoop tijdens mijn volgende reizen wat spectaculaire beelden te schieten. Ik wil me er wel wat meer in gaan verdiepen en denk dat ik me door veel mensen op RR kan laten informeren maar zeker ook inspireren.

Wat doe ik verder? Ik ben HBO student International Media & Entertainment Management. De opleiding is interessant en biedt me ook vele reismogelijkheden.

Daarnaast ben ik een sportmens, voetballen, tennissen, golfen en snowboarden, voor zover dat sport is, doe ik zoal.

Sinds kort ben ik ook aan het lezen geslagen, vooral natuurlijk reisboeken (en Columbus magazine!) maar thrillers en biografieën interesseren me ook. Ik ben ook een enorm filmfanaat.

Mijn Motto

'"The world is as a book, those who do not travel read only a page" - St. Augustine'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Fujifilm

Model

X-T2

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (43)

'314035' door Bobvaneck '314035' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Sal Beach

Bobvaneck

Het strand van het Kaapverdische eiland Sal met op de voorgrond de boot van de plaatselijke duikschool, wat lokale strandgangers en de ruige zee op de achtergrond.

'302358' door Bobvaneck '302358' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Late strandwandeling

Bobvaneck

Late wandeling over het strand van het Kaapverdische eiland Sal. De golven erg onrustig, wat ze heel de week al waren. Sal is een rustig en vredig eiland je kunt er mooi duiken, maar verder heeft het niet veel. Een dagtripje naar de grote stad en een tripje over het eiland en dan heb je ook wel alles gehad. Leuk om een keer geweest te zijn, maar zou er niet nog een keer heen gaan.

'298248' door Bobvaneck '298248' door Bobvaneck

Bahamas

Bahamas

Zon, zee en zand veel

Bobvaneck

Een ongekende azuurblauwe zee in contrast met het hemelse witte zand, languit liggend op een strandbedje met een cocktail in de hand. Dat maak Half Moon Cay een prachtig eiland. Het eiland Half Moon Cay is een prive-eiland in handen van de Holland America Line Cruises, tijdens een van de Caribische cruises maken ze stops bij dit eiland, waar je fantastisch eten krijgt en waarschijnlijk een van de mooiste stranden van je leven krijg te zien. De stranden over heel de bahamas zullen ongeacht van hetzelfde kaliber zijn.

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'930561' door Ameerakker '930561' door Ameerakker

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Hamar vrouwen...Haarv

Ameerakker

De Hamar stam in Zuid Ethiopië staat bekend om zijn kapsels waar veel aandacht aan wordt besteed. Met klei en boter worden de kapsels van de vrouwen in model gebracht. Ze hebben dreadlocks die steeds opnieuw worden behandeld met boter. De vrouwen zijn urenlang bezig elkaars haren te verzorgen. We zien hier een moeder het haar van haar dochter in model brengen terwijl de dochter nog een baby voedt. Buiten was het licht veel te hard. Met gebarentaal heb ik de dames verzocht in hun hut plaats te nemen en gelukkig deden ze dat. Ik wilde graag de foto binnmen maken met licht van achteren. Bovendien geeft het interieur van de hut een bepaalde sfeer weer. Voor de foto ben ik helemaal plat op de grond gaan liggen om deze te kunnen maken.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik