Bobvaneck

'931212' door Bobvaneck '931212' door Bobvaneck

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Wie er als eerste is

Bobvaneck

Onderweg naar huis vanuit Barcelona nog even een denkbeeldige wedstrijd gehouden met een ander vliegtuig. Helaas verloren we de race... volgende keer beter. Goede reden om snel weer het vliegtuig in te stappen :P

'928911' door Bobvaneck '928911' door Bobvaneck

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

The Road to Nowhere

Bobvaneck

Hoe heerlijk is het om lege wegen aan te treffen, als nederlanders zijn we gewend om vrijwel altijd in drukke omstandigheden te moeten rijden, met veel verkeer en toch ook regelmatig veel asociaal rijgedrag. Dan denk ik terug aan een weg zoals deze, in het berglandschap van de pyreneen net een paar uur buiten Barcelona. Je kunt hier heerlijk rondrijden en komt vaak geen andere auto's tegen, zo heb ik ze het liefste, mijn wegen ;)

'926376' door Bobvaneck '926376' door Bobvaneck

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Ik zie de bergen door

Bobvaneck

Op 2 uur afstand van Barcelona vind je dit mooie berglandschap, een beetje aan de voet van de pyreneen. Je vindt hier echt fantastische uitzichten, als je maar weet hoe je moet zoeken. Er is overigens wel een toeristeninfomatie bureau voor degene die niet zelf willen zoeken.

'923591' door Bobvaneck '923591' door Bobvaneck

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

La Montana de...Pedra

Bobvaneck

Was laatst bij vrienden op bezoek in Barcelona en we wilden graag een dagje de stad uit. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwamen we bij Pedraforca terecht, waar dus deze berg staat. Toen we de eerste plaatjes zagen, waren we het er gelijk over eens dat de dagtrip die kant op zou gaan. Het gebied ligt op zo'n 1,5 a 2 uur rijden van Barcelona en het is er werkelijk waar erg mooi. Groene heuvelachtige landschappen met dorpen boven op de heuvels gebouwt, grote rivieren en overal geweldige natuur om van te genieten. Uiteindelijk de klap op de vuurpijl de berg van Pedraforca zelf, met zijn interessante vorm en vrijwel geheel alleen in het midden van een vallei, ja dat leent zich voor het schieten van wat plaatjes. Deze zwart witte foto is er een van de collectie waar ik erg blij mee was.

'919030' door Bobvaneck '919030' door Bobvaneck

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

De Duomo van Milaan

Bobvaneck

De duomo van Milaan, het is en blijft een fantastische kerk. Het plein erom heen is altijd vol met toeristen, fotografen en natuurlijke de lokale bevolking. De binnenstad van Milaan vind ik altijd wel leuk om rond te lopen, een mooie route is bijvoorbeeld van de duomo naar de Navigli wijk te lopen. Je gaat dan in principe vanuit het meer commerciele deel naar de wat alternatievere kant van Milaan. Onderweg kom je interessante bouwwerken tegen en winkels in overtal uiteraard. In de Navigli wijk of net daarvoor zijn ook een aantal ontzettend leuke barretjes en restaurants waar de locals vaak komen voor Lunch en Aperitivo. Dat laatste is het beste, je koopt 1 drankje bij een bar en kunt daarvoor gebruik maken van het open buffet.

'916560' door Bobvaneck '916560' door Bobvaneck

ItaliëLombardije

ItaliëLombardije

Palazzo di Monza

Bobvaneck

Een andere hoek van het Paleis in Monza. Hoe meer je er omheen loopt hoe indrukwekkender het wordt. Zo zie je hier aan de achterkant veel meer detail, en krijg je meer van de tuinen te zien eromheen. Een indukwekkende tuin, tegenwoordig ook wel het Park van Monza. Dit park bestaat uit 688 hectare, dus geen kleintje.

'913490' door Bobvaneck '913490' door Bobvaneck

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Milan citta

Bobvaneck

Onlangs weer eens in Milaan geweest, omdat mijn vriendin daar vandaan komt. Ikzelf heb het nooit echt een leuke stad gevonden, gelukkig deelt mijn vriendin die mening. Maar, het centrum is zeker niet verkeerd er staan fantastisch mooie gebouwen, je kunt er uiteraard goed shoppen en toch zeker ook lekker eten. Mijn favoriete plek, die ik dankzij mijn vriendin heb ontdekt is Luini, ze maken daar Panzerotti Fritti, dat zijn een soort pizza's die zijn dichtgeklapt en even gefrituurd zijn. Als je er ooit nog een keer bent dan zeker langsgaan, het zit bij de Duomo om de hoek en als je die eerste hap neemt, nou je weet niet wat je meemaakt ;)

'907145' door Bobvaneck '907145' door Bobvaneck

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Onverwachtse vuurshow

Bobvaneck

Onlangs voor de 5e keer op Bali geweest. Ik kom hier regelmatig, met name voor het surfen. Jammer genoeg gaat het eiland er jaarlijks hard op achteruit, qua toeristen, afvalverwerking, diefstallen, oplichtingen etc. Goed het gaat allemaal hand in hand en veel van ons hebben hier ook zelf schuld aan. Ik kom er nu al een paar jaar op een rij en ook al heb ik er altijd een fantastische tijd met vrienden en kennissen daar, het is toch altijd ook enigszins weer een teleurstelling want ik begin me zeker wel te realiseren dat het daar nooit meer goed gaat komen. Het is een fantastisch eiland met vriendelijke en kleurrijke mensen, maar het kan gewoon niet langer zo door. Alle geldwolven uit de westerse landen komen erop af om te investeren, de rijstvelden maken plaats voor de nieuwste en betonnen constructies, al het afval wordt nog altijd verwaarloosd en eindigt in de ocean, afijn jullie hebben hier waarschijnlijk al genoeg over gehoord of gezien dus ik zal verder mijn beklaag voor me houden. Het is echter wel een vraag die iedereen zich zou kunnen stellen, wat doet toerisme met de lokale bevolking, natuur etc. En hoe kan ik zorgen hier zo min mogelijk impact op te hebben, of het liefst een zo positief mogelijke impact. Ik ben hier zelf veel bewuster van geworden in de afgelopen jaren, en ik kijk altijd naar de mogelijkheden die ik heb en probeer hier actief mee bezig te zijn. Ongetwijfeld maak ik zelf ook nog genoeg fouten hierin, en ik zou mezelf ook niet als voorbeeld willen opstellen, maar ik denk wel dat dit steeds belangrijker en dat het mensen hier meer stil bij moeten staan. Er wordt tevens door veel commerciele partijen lekker reclame gemaakt voor dit soort "paradijzen" zonder echt te weten wat er lokaal speelt of daarop in te gaan. Daar kan ik me dan wel weer aan storen.... Anyway, dat wilde ik graag even kwijt. Ik wil niemand hier alleen maar eco lodges aansmeren, maar ik zou iedereen graag meegeven dat het wel belangrijk is om zoveel mogelijk ecologish verantwoord te reizen enz. Bedankt voor de aandacht. Nog even over Bali dan, het kan in Bali ontzettend druk zijn, maar je kunt er toch ook zeker nog plekken vinden waar ze er raar van staan te kijken als er opeens een paar "blanke mensen" in het midden van wat rijstvelden terecht zijn gekomen. Je kunt er nog genoeg mooie plekken zoals watervallen, stranden, en dorpen ontdekken. Enige tip is dat je dan altijd wel 's ochtends op tijd moet vertrekken en af en toe gewoon eens van de drukke wegen moet afslaan om op wat kleinere lokale wegen terecht te komen.

'903311' door Bobvaneck '903311' door Bobvaneck

ItaliëLombardije

ItaliëLombardije

Broer en zus

Bobvaneck

In het parc di Monza tref je overigens ook een heleboel mooie en elegante beesten aan. Denk aan ganzen, zwanen, schilpadden, grote vissen, eekhoorns etc. Het is een genot om doorheen te lopen en even het stadsleven achter je te laten.

'901802' door Bobvaneck '901802' door Bobvaneck

ItaliëLombardije

ItaliëLombardije

Parco di Monza

Bobvaneck

Vanuit Milaan maar een keer een dagtripje gemaakt naar Monza, en alhoewel Monza ook best een leuk en interessant centrum heeft, is het af en toe toch fijn om even de natuur in te duiken. Dit kan mooi in de stadstuinen/het park van Monza. Hier staat het mooie paleis waar in het verleden de koninklijke familie Savoy nog heeft gewoond. Verder is het een immens groot park met een aantal mooie plekken om te genieten van de zon, een boek te lezen of gewoon om helemaal tot rust te komen.

'896616' door Bobvaneck '896616' door Bobvaneck

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Church of the open sk

Bobvaneck

Wederom een snel klikje vanuit het autoraam, onderweg naar Milaan vanuit Munchen passeerde we dit idyllische kerkje boven in de bergen. Ik vond het in het algemeen al een schitterend beeld, de groene voorgrond met de besneeuwde bergen op de achtergrond. En dat zo laat in Mei nog (eind mei geschoten). Kerken zijn vaak immens en imposant, maar daar in de italiaanse bergen staat misschien wel een van mijn favouriete kerkjes. Deze dus. Ik ben over het algemeen geen kerkmens, maar ik heb wel respect voor de architectuur, en de simpelheid en kleinschalige opzet van deze kerk vind ik fantastisch.

'894471' door Bobvaneck '894471' door Bobvaneck

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

ItaliëTrentino-Zuid-Tirol

Bozen Bergen

Bobvaneck

Onderweg van Munchen naar Milaan kwamen we deze bergpartij tegen ter hoogte van Bozen, dus geen boze bergen maar de bergen van Bozen (Bolzano) ;). Ik heb deze foto zo vanuit de auto geschoten, maar vind het echt een indrukwekkend beeld. We hebben hier vrij weinig tijd doorgebracht, maar ik ben ervan overtuigd dat in deze regio veel goeds zit qua wandelingen, hikes, bergbeklimmingen en uiteraard eten en drinken zoals we allemaal wel gewend zijn van Italie.

'314700' door Bobvaneck '314700' door Bobvaneck

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Het plaatselijke...ve

Bobvaneck

Ten oosten van de befaamde Huangshan (gele berg) ligt de Xin'anjiang rivier hier wonen de mensen aan de voet van de berg. veel van deze dorpen zijn onmogelijk te bereiken via de normale wegen, vandaar dat bootjes zoals op de foto te zijn het plaatselijke vervoersmiddel zijn en dat maakt dus deze rivier de plaatselijke weg. Even boodschappen doen gaat dus niet zonder flink te peddelen.

'314035' door Bobvaneck '314035' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Sal Beach

Bobvaneck

Het strand van het Kaapverdische eiland Sal met op de voorgrond de boot van de plaatselijke duikschool, wat lokale strandgangers en de ruige zee op de achtergrond.

'313445' door Bobvaneck '313445' door Bobvaneck

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Wineglass bay

Bobvaneck

Misschien herkennen jullie de foto al aangezien deze ook in het Columbus Magazine nr. 27 stond. Maar dit is het Wineglass Bay van Tasmanie. Na een paar 1000 trappen wordt je beloond met een schitterend uitzicht van (de naam zegt het al) een baai die ietwat weg heeft van een wijnglas.

'306050' door Bobvaneck '306050' door Bobvaneck

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Great wall of China

Bobvaneck

De stijle trappen van de Chinese muur zijn toch voor menig Chinees met korte beentjes een uitdaging, maar ze zijn ook uiterst gevaarlijk want valt er boven aan de trap iemand achterover dan gaan ze waarschijnlijk als dominosteentjes onderuit en vrees ik het ergste voor vooral diegene die onderaan de trap staan en net de eerste stap zetten.

'304280' door Bobvaneck '304280' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

De lokale visboer

Bobvaneck

De grootste en bijna enige bron van inkomsten (naast toerisme en zout) op het Kaapverdische eiland Sal is het vangen en verkopen van verse vis. De rest van het etenswaar wordt met boten aangevoerd dus komen die te laat dan zitten ze zonder coca-cola op het eiland!

'304259' door Bobvaneck '304259' door Bobvaneck

China

China

Spiegelbeeld

Bobvaneck

Tijdens een busreis richting de rijstvelden van ping'an stopte we onderweg bij een rivier in de buurt om even adem te halen en te genieten van de natuur. Hier zwommen deze eendjes bijna in spiegelbeeld was wel een apart fotomomentje :).

'304001' door Bobvaneck '304001' door Bobvaneck

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Times square

Bobvaneck

Times Square een van de grootste trekpleisters van het NYC. Een overvloed van reclame, felle lichten, toeristen en niet te vergeten de typisch New Yorkse cabs. Deze foto heb ik express wat vaag gelaten, aangezien dat ook een beetje het gevoel is wat je hebt als je daar rondloopt. Alles gaat zo snel langs je heen, zoveel indrukken op 1 moment, je kan het allemaal niet bijhouden...

'303611' door Bobvaneck '303611' door Bobvaneck

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Het Keniaanse leven

Bobvaneck

Het typische Keniaanse leven, ' Polle Polle' oftewel take it easy, alles op zijn gemak. Tijdens het warme weer in de stad van Mombassa zoeken meerdere Kenianen de schaduw om even af te koelen en uit te rusten.

'302755' door Bobvaneck '302755' door Bobvaneck

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Duomo di Milano

Bobvaneck

De Dom va Milaan is een van de mooiste gebouwen in Milaan. Er staan nog een paar van dit soort gebouwen, maar erg veel mooiere gebouwen zul je niet tegenkomen, wat je vooral tegenkomt in Milaan is natuurlijk winkels, winkels en nog eens winkels.

'302507' door Bobvaneck '302507' door Bobvaneck

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Skyline Shanghai

Bobvaneck

De skyline van Shanghai, 's avonds genomen op de bund een must-see als je in Shanghai komt. De stad Shanghai is trouwens ook echt fantastisch! Zeker 1 van de mooiste steden waar ik ooit geweest ben!

'302358' door Bobvaneck '302358' door Bobvaneck

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Late strandwandeling

Bobvaneck

Late wandeling over het strand van het Kaapverdische eiland Sal. De golven erg onrustig, wat ze heel de week al waren. Sal is een rustig en vredig eiland je kunt er mooi duiken, maar verder heeft het niet veel. Een dagtripje naar de grote stad en een tripje over het eiland en dan heb je ook wel alles gehad. Leuk om een keer geweest te zijn, maar zou er niet nog een keer heen gaan.

'301404' door Bobvaneck '301404' door Bobvaneck

AustraliëTasmanië

AustraliëTasmanië

Eenzame kangoeroe

Bobvaneck

Langs de kant van de weg dwaalde deze kangoeroe een beetje eenzaam over het land, de reden daarvoor zou kunnen zijn dat zijn vriendje waarschijnlijk kort daarvoor aangereden was.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >