Blauwvinger

'1129642' door Blauwvinger '1129642' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Kozakkenveer

Blauwvinger

Dit is het Kozakkenveer, die de Oude Steenfabriek Fortmond (Overijssel) verbindt met de jachthaven van Veessen (Gelderland). In de Middeleeuwen, of nog eerder al, kende het dorpje Veessen een veerdienst met de overzijde van de rivier de IJssel. Het Kozakkenveer is genoemd naar een schipbrug, de Kozakkenbrug, tussen Veessen en Fortmond, die gebouwd werd door de Kozakken die het Franse leger in 1813 achtervolgden bij hun terugtocht uit Europa naar Frankrijk. De naam leeft voort bij een dam vanaf de IJsseldijk door de uiterwaarden naar de rivier, in de volksmond de Kozakkendam geheten. Dat verklaart ook waarom het huidige pontje de naam Kozakkenveer heeft gekregen. De oudste vermelding van een veerdienst stamt uit 1379 en heeft het over een “veerschip”. Het meeste vervoer ging in die tijden nog over het water omdat de onverharde wegen slecht waren. De IJssel was daarom een drukbevaren handelsroute tussen plaatsen aan de Zuiderzee en steden als Deventer en Zutphen. Veessen ligt aan een bocht in de rivier die de naam “Het rak van ongemak” werd genoemd vanwege de ongunstige loop van de rivier waardoor daar het zeilen lastig bleek; Veessenaren konden schippers met touw en paard via de wal helpen om door het rak te komen. Het maakte Veessen met zijn eigen tolhuis en overslaghaven tot een welvarend dorp. Na de opkomst van het verkeer en vervoer per spoor en over de weg raakte Veessen zijn gunstige positie definitief kwijt. Het voetveer bleef wel bestaan. Met een roeiboot zette de veerbaas buurtbewoners en reizigers over en werd een grotere boot noodzakelijk omdat de reizigers ook vaak een fiets bij zich hadden. (Bron: Kozakkenveer.nl)

'1129631' door Blauwvinger '1129631' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Schipper in...Oranjes

Blauwvinger

Eergisteren (15 juni) maakte ik een wandeling in Fortmond in de natuurgebied De Duursche Waarden in de gemeente Olst-Wijhe. Toen ik langs de IJssel liep, zag ik deze boot aan komen varen. De schipper was ook al helemaal in Oranjestemming met z'n grote vlag aan de achterkant van het schip. De molen aan de overkant van de IJssel staat naast de jachthaven van Veessen (Gelderland). Er is hier ook een pontje die beide kanten van de IJssel met elkaar verbind. Ik zal daar op een later moment ook nog een foto van plaatsen. Dit gebied leent zich namelijk goed voor wandel- en fietstochten.

'1129541' door Blauwvinger '1129541' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Rechterense Veld

Blauwvinger

Deze foto is gemaakt in het natuurgebied het Rechterense Veld, onder Dalfsen. Het Rechterense Veld is een afwisselend natuurgebied met naaldbos,loofbos en heidevelden, op tien minuten fietsen van station Dalfsen. Ooit was dit een stuifzandgebied. De heuvels zijn nog altijd zichtbaar. In het bos kun je vrij wandelen op wegen en paden. Honden moeten wel aan de lijn. De randen van het bos vormen een geleidelijke overgang naar de heide. In Rechterense Veld groeien zeldzame planten als bospaardenstaart en koningsvaren. Broedvogels zijn onder meer de raaf, buizerd en boomleeuwerik. Ook de wielewaal kun je tijdens je wandeling soms zien. (Bron: Natuurmonumenten.nl)

'1129497' door Blauwvinger '1129497' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Watersnuffel

Blauwvinger

Dit is de watersnuffel. De watersnuffel (Enallagma cyathigerum) is een 29 à 36 mm grote juffer uit de familie van de waterjuffers (Coenagrionidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1840 als Agrion cyathigerum gepubliceerd door Toussaint von Charpentier. De watersnuffel kan waargenomen worden vanaf begin mei tot in oktober meestal bij stilstaand water. De soort kan massaal voorkomen bij zure en voedselarme vennen en op hoogveen. (Bron: Wikipedia) Deze watersnuffel heb ik gisteren gespot langs de Fabrieksweg, tussen rivier de IJssel en Windesheim, een klein dorpje ten zuiden van Zwolle. Je hebt hier 2 vogelkijkhutten op loopafstand van elkaar, aan beide zijden van deze weg. Ik was eerst bij de vogelkijkhut de Visarend wezen kijken. Hier kijk je uit over een geul aan de rand van de IJssel. Na een tijdje ben ik terug gelopen en via de Fabrieksweg naar de vogelkijkhut de IJsvogel gelopen, waar ik wel een aardig tijdje heb gezeten. Hier kijk je uit over een meertje en zit je min of meer met de rug naar de IJssel.

'1129135' door Blauwvinger '1129135' door Blauwvinger

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

De toren van de...Lie

Blauwvinger

Dit is de toren van de Liebfrauenkirche in Kitzbühel. Deze kerk staat midden op een kerkhof. Vlak ernaast, op de foto rechts, achter de boom, staat de Pfarrkirche St. Andreas. Voor deze foto hebben we de auto geparkeerd op een parkeer/slaapplek aan de rand van de stad en zijn vanaf daar een klein eindje een straat richting centrum ingelopen.

'1129116' door Blauwvinger '1129116' door Blauwvinger

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Haven van Willemstad

Blauwvinger

Een aantal jaren geleden heb ik een bliksembezoek aan Willemstad gebracht, omdat ik daar toch in de buurt was. Dit is de haven aan het begin van de avond. Willemstad is een vestingstad en voormalige gemeente in de gemeente Moerdijk, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Willemstad ligt waar Volkerak en Hollandsch Diep elkaar ontmoeten. De oorspronkelijke naam van Willemstad is Ruigenhil. Vanaf 1584 werd de naam Willemstad gehanteerd, ter ere van de in dat jaar vermoorde Willem van Oranje. (Bron: Wikipedia)

'1129060' door Blauwvinger '1129060' door Blauwvinger

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Boten in de haven

Blauwvinger

In februari 2020 heb ik deze foto gemaakt in de haven van Urk. Die dag was het een beetje stormachtig, zodat we eerst 3 kwartier hebben moeten wachten op de parkeerplaats, voordat we met goed fatsoen de auto uit konden komen. De groene boot links op de achtergrond is van Lennaert Nijgh geweest, die vooral bekend is geworden van de teksten die hij schreef op de muziek van/voor Boudewijn de Groot.

'1129048' door Blauwvinger '1129048' door Blauwvinger

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Weittalbach

Blauwvinger

Dit stroompje water in de Weittenbach, dat stroomt langs de gehuchtjes Bichlbächle en Kleinstockach. Deze foto heb ik genomen bij Bichlbächle. Deze gehuchtjes liggen tussen Berwang en Lermoos en onder Bichlbach, bekende wintersportdorpjes in Tirol, niet zo heel ver van de Duitse grens. In de zomerperiode kun je hier heel goed wandelen. Ik was hier in juni 2019 en ik vond het qua aantal toeristen heel erg meevallen.

'1129010' door Blauwvinger '1129010' door Blauwvinger

OostenrijkSalzburg

OostenrijkSalzburg

Mirabellgarten

Blauwvinger

In juni 2019 was ik, als afsluiting van een vakantie in Tirol, een paar dagen in Salzburg. Deze foto heb ik genomen in de Mirabellgarten, de tuin van Schloss Mirabell. Op de achtergrond zie je de Festung Hohensalzburg.

'1128882' door Blauwvinger '1128882' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Emmertochtsloot

Blauwvinger

De Emmertochtsloot is een sloot die langs en achter de Wijthmenerplas stroomt. Dit gebied is onderdeel van de Marsweteringlanden. De Wijthmenerplas is een recreatieplas aan de rand van Zwolle, waar je ook goed kunt wandelen. Onlangs heb ik hier een rondje gelopen, alwaar ik deze foto nam aan de achterkant van de Wijthmenerplas.

'1128814' door Blauwvinger '1128814' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Torenvalk

Blauwvinger

Begin april ben ik met een oud-collega op zijn verzoek naar de Vreugderijkerwaard geweest. Hij wou daar graag vogels spotten, maar aangezien het behoorlijk hard waaide, was dit niet zo'n succes. Op de terugweg richting de auto, zagen we, vanaf de dijk, deze torenvalk op een paaltje zitten. Omdat hij de dijk afliep en probeerde wat dichterbij te komen, vloog deze valk steeds een paar palen verder, totdat hij uiteindelijk wegvloog. De Vreugderijkerwaard ligt net ten westen van Zwolle aan de noordoever van de rivier de IJssel, in de buurtschap Spoolde, tegenover het op de andere oever gelegen plaatsje Zalk. In het 97 hectare grote gebied dat eigendom is van Natuurmonumenten bevinden zich tot vijf meter hoge rivierduinen en een met de IJssel meestromende nevengeul. De uiterwaard maakt deel uit van het door de rijksoverheid aangewezen Nationaal Landschap IJsseldelta. Een groot deel van het jaar is het gebied een rustplaats voor trekkende vogels, zo zijn er kieviten, kemphanen en grutto's te zien. In de winter wordt de waard vaak bevolkt door duizenden kolganzen. Broedvogels in dit natuurgebied zijn onder meer de kwartelkoning, visdief en kluut. De bruine kiekendief vindt in het rietland zijn jachtgebied. De torenvalk (Falco tinnunculus) is een roofvogel uit de familie van de valkachtigen (Falconidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Een volwassen exemplaar is 30 tot 38 centimeter groot. Het mannetje heeft een grijsblauwe kop en nek, een roodbruine rug, en vleugels met donkere vlekken. De staart is blauwachtig grijs en heeft een zwarte eindband. Het vrouwtje is identiek aan het mannetje, maar heeft een bruine kop en nek, dwarsbandjes op de rug en vleugels, en een bruine staart zonder zwarte eindband. (Bron: Wikipedia)

'1128557' door Blauwvinger '1128557' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wandelen in een...bes

Blauwvinger

In februari jl. heeft het een week lang bij tijd en wijle flink gesneeuwd. Dit was in Zwolle-centrum op de laatste dag dat er nog een flink leuke laag sneeuw lag. Ik ben die middag niet heel veel wandelaars tegen gekomen. Dit is het Bethlehemkerkplein, waar nu de terrasjes ook al wel weer (gedeeltelijk) opgesteld zijn. Het gebouw links is de Bethlehemse Kerk is gebouwd tussen 1309 en 1312 en daarmee het oudste stenen gebouw van Zwolle. Deze heeft de stadsbrand van 1324 (gedeeltelijk) overleefd. Nu zit daar een restaurant in. Het gebouw in het midden is Het Refter. Dat werd tot eind jaren '90 gebruikt voor alle buitenkerkelijke activiteiten gebruikt van de kerk ernaast. Heel vroeger waren deze 2 gebouwen onderdeel van een kloosterorde, die Het Refter gebruikten als woon-/leefgedeelte. Nu wordt Het Refter gebruikt als stadscafé.

'1128515' door Blauwvinger '1128515' door Blauwvinger

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Leeg terras

Blauwvinger

Een leeg terrasje in Doesburg. Deze foto heb ik genomen op 16 april 2020. Qua weer een perfecte dag voor een stedentripje. En op deze dag hing in het centrum op heel veel plekken de vlag uit, omdat het op die dag 75 jaar geleden is, dat de stad werd bevrijd van de Duitsers. Helaas was het die dag zeer rustig op straat, vanwege de coronapandemie.

'1125751' door Blauwvinger '1125751' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Schaatser

Blauwvinger

Deze schaatser bleef even (voor mij) op de juiste plek stil staan, zodat ik hem tussen de boomtakken kon vangen. Ook handig is dat de lichtval van de zon daar ook goed door de bomen heen kwam. Foto is genomen in Park Het Engelse Werk in Zwolle.

'1125740' door Blauwvinger '1125740' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Roodborstje

Blauwvinger

Vanmiddag heb ik een wandeling gemaakt door het Het Engelse Werk en het Spoolderbos. Dit zijn 2 parken naast elkaar, aan de rand van Zwolle, naast de IJssel. Dit roodborstje kwam ik al tegen, toen ik nog maar net was afgestapt van mijn fiets. De roodborst of het roodborstje (Erithacus rubecula) is een zangvogel uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Hij waagt zich dicht bij huizen, vooral 's winters. Verder is het een zeer talrijke broedvogel van grote tuinen, parken en bossen. Het is een vrij gedrongen vogeltje en zowel mannetjes als vrouwtjes hebben een opvallende bruinrode tot oranje keel. De staart is roodbruin, de rug bruin en de buik lichtgekleurd. De zang is het hele jaar te horen. Hij begint 's ochtends te zingen als het nog donker is. Bij gevaar stoot hij de kreet 'tsik' uit. Een bijzonderheid van de roodborst is dat ook de vrouwtjes zingen, vooral in de herfst. Jonge vogels hebben een gespikkelde kop en borst. Het vogeltje is 14 cm lang. Tegen soortgenoten zijn zowel mannetjes als vrouwtjes heel agressief. Zowel in de zomer als in de winter verdedigen zij hun territorium fel. Daarom leven de roodborstjes veelal solitair. Omdat de meeste vogels zichzelf niet herkennen in hun spiegelbeeld zijn ze ook agressief tegen hun eigen spiegelbeeld, zoals een weerspiegeling in venster van een huis. Dit kan ertoe leiden dat ze in het broedseizoen hun eigen broedsel verwaarlozen. Het kinderliedje van Jan Goeverneur, waarin een roodborst tegen het raam tikt om erin te mogen, is gebaseerd op dit gedrag, dat dus niet bedoeld is om kruimeltjes brood te krijgen. Het roodborstje eet voornamelijk op de grond levende insecten (vooral kevers) en slakken, wormen en spinnen. Van de herfst tot vroeg in de lente vormen wormen, fruit en bessen een belangrijk deel van zijn dieet. (Bron: Wikipedia)

'1125710' door Blauwvinger '1125710' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wandelaars in de...sn

Blauwvinger

Deze wandelaars kwam ik gisteren tegen in het Schellerpark in Zwolle. Het Schellerpark is een park in Zwolle. Het is vernoemd naar landgoed Schellerberg. Het park is ruim op gezet met vergezichten. Zo kan men tot de bossen van de Veluwe kijken. Het park is 18,4 ha groot, met een trapveldje, een skatebaan en een schaatsroute. (bron: Wikipedia)

'1125677' door Blauwvinger '1125677' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Sneeuw

Blauwvinger

Gisteren heb ik een wandeling gemaakt door en langs het Schellerpark in Zwolle. Na de sneeuwbuien van begin van deze week, scheen nu het zonnetje, waardoor het lekker wandelweer was. Toch maar even gebruik van gemaakt om wat foto's te maken, omdat de sneeuw er nu nog mooi bij ligt. Vanaf deze plek is het ook niet zo ver wandelen richting de IJssel en de bijbehorende uiterwaarden.

'1122316' door Blauwvinger '1122316' door Blauwvinger

IsraëlEin Gedi

IsraëlEin Gedi

Houten bruggetje

Blauwvinger

Dit bruggetje bevindt zich in de oase van Ein Gedi. Ein Gedi is Hebreeuws voor 'Bron van het geitje'. Het natuurpark, ten noorden van de kibboets en verder landinwaarts, heeft een rijke flora en fauna, rotsen en watervallen. In het gebied komen geiten en klipdassen voor. Liefhebbers van vogels kunnen er vele vogelsoorten bezichtigen. In het gebied leeft ook het laatste wilde luipaard van Israël, overigens wel voorzien van een zendertje om zijn nek zodat na te gaan is waar het dier zich ophoudt. Twee riviertjes, de Nahal David en Nahal Aroegot, lopen door groene valleien die een sterk contrast leveren met het dorre woestijnlandschap in de omgeving. In het ravijn bevinden zich een aantal bronnen, waaronder de bron van David, en enkele watervallen met daarbij kleine meertjes die verkoeling bieden op een hete dag in de woestijn. De rivierbeddingen lopen uit in de Dode Zee, maar het water wordt afgetapt alvorens het de Dode Zee bereikt voor gebruik door de kibboets, het toerisme en de dadelbomenplanterij in de vallei. Alleen bij zeldzame regenbuien stromen de riviertjes tot aan de binnenzee. (Wikipedia)

'1122291' door Blauwvinger '1122291' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Boswachterij Staphors

Blauwvinger

Vanmiddag heb ik een stukje door de Boswachterij Staphorst gewandeld. Boswachterij Staphorst van Staatsbosbeheer is een 940 hectare groot bos- en natuurgebied in het oostelijk deel van de gemeente Staphorst, provincie Overijssel. Het ligt in een verder agrarische omgeving. De boswachterij wordt doorkruist door zandweggetjes en enkele autowegen. Het staatsbos is tussen 1930 en 1940 aangelegd op arme gronden door werklozen uit het westen van Nederland. Ze werden verplicht daar te werken in het kader van werkverschaffing vanwege de crisistijd die toen voor grote werkloosheid zorgde. Het uiteindelijk doel van de bosaanleg was houtproductie. Er groeien niet alleen fijnsparren, Japanse lariksen, douglassparren, Corsicaanse- en Oostenrijkse dennen, maar ook eiken beuken en berken. Een klein deel van het gebied bestaat uit heide en vennen en plassen die zijn ontstaan door vervening. Het bos wordt in de eenentwintigste eeuw door houtoogst en herplant met loofbomen gevarieerder en natuurlijker. In het gebied komen veel wilde dieren voor, zoals reeën, dassen, eekhoorns, ransuilen en adders. (Bron: Wikipedia)

'1121917' door Blauwvinger '1121917' door Blauwvinger

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Kabouter

Blauwvinger

De kabouters van Wrocław (Pools:Wrocławskie krasnale) is een serie beelden van kabouters in de Poolse stad Wrocław. Het eerste beeld werd in 2001 opgericht ter ere van de ludieke verzetsbeweging Oranje Alternatief, die de kabouter als symbool voerde. Sindsdien zijn er gaandeweg kleinere kabouterbeeldjes bijgeplaatst, verspreid over de stad. Er zijn momenteel meer dan 400. Veel kabouters zijn geplaatst door en bij bedrijven en kantoren, zoals restaurants, het bureau bevolkingsregister, de universiteit en op het dak van een tram. In drie straten zijn series in de lantaarnpalen klimmende kabouters geplaatst onder de naam Słupniki. Ook in een fontein bij het "Poppentheater" bevinden zich zeven kabouters. In 2008 zijn drie vrouwelijke kabouters geplaatst. De vierde vrouwelijke kabouter is geplaatst in 2009. Een groep van acht kabouters werd in 2010 in Pasaż Grunwaldzki (een winkelcentrum aan plac Grunwaldzki) geplaatst. (Bron: Wikipedia)

'1121894' door Blauwvinger '1121894' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Herfst

Blauwvinger

Het Engelse Werk is een stadspark aan de rand van Zwolle en is in de 19e eeuw aangelegd op voormalige vestingwerken. Vorige week heb ik hier rondgewandeld en deze herfstfoto gemaakt.

'1120483' door Blauwvinger '1120483' door Blauwvinger

PolenKrakau

PolenKrakau

Filmset

Blauwvinger

Dit appartementencomplex met binnenplaats bevindt zich aan de Beera Meisesla in de Joodse Wijk van Krakau. Deze binnenplaats werd in 1993 gebruikt voor de opnamen van de film 'Schindler's list', waarbij de Joden uit hun huizen werden gejaagd en hier moesten verzamelen, waarna ze op transport werden gezet naar het concentratiekamp Auschwitz.

'1120357' door Blauwvinger '1120357' door Blauwvinger

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Paljas

Blauwvinger

Dit beeld heet Paljas en is van brons gemaakt door beeldhouwer Andries Petrus (André) Schaller (Den Haag, 1 mei 1920 – Amsterdam, 16 februari 1981). Het beeld staat in het stadspark bij de Cellebroederspoort in Kampen. De Cellebroederspoort is een van de drie Kamper stadspoorten die overgebleven zijn. De Cellebroederspoort bevindt zich aan de parkzijde aan het einde van de Cellebroedersweg. Aan deze zijde was geen stenen stadsmuur maar een aarden wal ter verdediging van de stad. Zij heeft twee grote torens met een spits, veel ornamenten en het stadswapen. De poort is in 1465 verplaatst naar de huidige locatie. De oorspronkelijke poort stond aan de Kampense stadsgracht de Burgel. De poort is vernoemd naar een vlakbijgelegen klooster van de Cellebroeders. Rond 1616 kreeg de poort haar huidige vorm. Een ontwerp in maniëristische stijl van bouwmeester Thomas Berentsz. (Bron: Wikipedia)

'1120065' door Blauwvinger '1120065' door Blauwvinger

PolenKrakau regio en Tatra's

PolenKrakau regio en Tatra's

Standbeeld

Blauwvinger

Dit standbeeld van Paus Johannes Paulus II staat in zijn geboorteplaats Wadowice, vlak voor het huis waar hij geboren is. Wadowice (Duits: Wadowitz) is een stadje in zuidelijk Polen (woiwodschap Klein-Polen), 50 km verwijderd van Krakau met 19.248 inwoners (2005), gelegen aan de rivier Skawa, in het oostelijke deel van het Silezisch Plateau. (Bron: Wikipedia)

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik