BjornSnelders

profiel BjornSnelders

Naam

Bjorn Snelders

Reviews

0

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

23 February 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

IJsland

Fav. stad

Moskou

Over mij

Grafisch vormgever, vuurenthousiast, avonturier, fotograaf, cultuurliefhebber, seriefanaat, man van 1, vader van 2.

Door omstandigheden heb ik jaren niet kunnen reizen. Gelukkig duurt ellende nooit eeuwig en in 2018 konden we eindelijk onze eerste uitstap maken. Het werd een rondreis door Schotland, waar de honger naar avontuur en 'het leven' weer toesloeg. In korte tijd maakte ik avontuurlijke reizen, met en zonder het gezin, naar cultuur en natuur.

Backpacken met de trein in Rusland, een avontuurlijke reis bij locals in Jordanië en met het gezin een rondreis in IJsland. Op de planning staat een fotografie-trip naar de Lofoten en een (wild)kampeertrip naar Zweden. Hoog op de bucketlist staan Japan en Kirgizië. Zodra het weer kan.

Door het nieuw ontdekte reizen vond ik een verloren passie terug: fotografie! Sindsdien breng ik alle mooie herinneringen in beeld. Ik probeer hier enkele van die herinneringen en tips te delen.

Mijn Motto

'Experience > Comfort'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A7III

Overige

Drone: DJI Mavic 2 Pro Lenzen: 16-35 f2.8, 70-200 f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'1135523' door BjornSnelders '1135523' door BjornSnelders

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Een brug te ver

BjornSnelders

Als je van Reine richting Å rijd kom je over deze brug. Het leek ons machtig om dit vast te leggen met de drone. Het werd uiteindelijk de spannendste vlucht die ik tot nu toe maakte. Omdat het landschap zo groots is moest de drone een heel stuk verder de zee op om alles in beeld te krijgen. De wind die ineens kwam opzetten was niet min. Elke seconde weer een nieuw alarm dat af ging. Snel maakte ik deze shot en met elke meter terug een 'warning' op mijn scherm vloog ik terug. Een 2e keer durfde ik niet aan. Dus het was wachten tot nu (4 maanden later) of het beeld gelukt was. Nog nooit zoveel gezweet tijdens een drone-vlucht, maar blij dat ik het heb kunnen vastleggen. Om de grootsheid te kunnen inschatten: in het midden van de brug rijd een grote camper.

'1129093' door BjornSnelders '1129093' door BjornSnelders

IJsland

IJsland

Het adembenemende...l

BjornSnelders

Kerlingarfjöll was adembenemend. Letterlijk. Het geothermische gebied kwam goed tot leven op deze regenachtige dag vol zonneschijn. Overal waar we rondkeken zagen we stoom uit de fumarolen opstijgen. Warme waterstromen, bizarre kleuren, glinsterende klei-achtige heuvels en pruttelende modder. Het voelde als een voorrecht om dit te kunnen delen met mijn gezin. 2 uur over gravel-wegen met onze 4x4 en dit uitzicht was de beloning. Ik maakte mezelf meteen een belofte: hier kom ik terug. Toen ik een vader en zijn zoontje in de verte de trappen op zag lopen wist ik niet hoe snel ik mijn camera uit de tas moest halen. Met deze foto als resultaat.

'1133101' door BjornSnelders '1133101' door BjornSnelders

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Storm maakt alles...a

BjornSnelders

Ik wist van te voren dat het weer ieder moment zou kunnen omslaan op de Lofoten. Dat is wat mij betreft ook de charme van in de herfst gaan. Maar dat het ook het landschap zo zou veranderen had ik niet verwacht. Ditzelfde gebied bezocht ik een dag eerder met stralende zon, en waar je nu water ziet was het mooi begroeid. Met de storm die we plotseling kregen ontstonden er overal watervallen en meren waar het eerst droog was. Dreigende wolkenpartijen zorgden voor een sfeervol beeld. Ook het fotograferen zelf veranderde: statieven vielen om (met een kapotte lens als resultaat) en drones konden niet opstijgen. Tussen de rukwinden door dit beeld kunnen maken. Het tafereel maakte zo'n indruk op me, dat wilde ik maar wat graag vastleggen.

Mijn fans (3)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier