BjornSnelders

profiel BjornSnelders

Naam

Bjorn Snelders

Reviews

0

Foto's & tips

9

Blogs

0

Lid sinds

23 February 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

IJsland

Fav. stad

Moskou

Over mij

Grafisch vormgever, vuurenthousiast, avonturier, fotograaf, cultuurliefhebber, seriefanaat, man van 1, vader van 2.

Door omstandigheden heb ik jaren niet kunnen reizen. Gelukkig duurt ellende nooit eeuwig en in 2018 konden we eindelijk onze eerste uitstap maken. Het werd een rondreis door Schotland, waar de honger naar avontuur en 'het leven' weer toesloeg. In korte tijd maakte ik avontuurlijke reizen, met en zonder het gezin, naar cultuur en natuur.

Backpacken met de trein in Rusland, een avontuurlijke reis bij locals in Jordanië en met het gezin een rondreis in IJsland. Op de planning staat een fotografie-trip naar de Lofoten en een (wild)kampeertrip naar Zweden. Hoog op de bucketlist staan Japan en Kirgizië. Zodra het weer kan.

Door het nieuw ontdekte reizen vond ik een verloren passie terug: fotografie! Sindsdien breng ik alle mooie herinneringen in beeld. Ik probeer hier enkele van die herinneringen en tips te delen.

Mijn Motto

'Experience > Comfort'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A7III

Overige

Drone: DJI Mavic 2 Pro Lenzen: 16-35 f2.8, 70-200 f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (9)

'1129093' door BjornSnelders '1129093' door BjornSnelders

IJsland

IJsland

Het adembenemende...l

BjornSnelders

Kerlingarfjöll was adembenemend. Letterlijk. Het geothermische gebied kwam goed tot leven op deze regenachtige dag vol zonneschijn. Overal waar we rondkeken zagen we stoom uit de fumarolen opstijgen. Warme waterstromen, bizarre kleuren, glinsterende klei-achtige heuvels en pruttelende modder. Het voelde als een voorrecht om dit te kunnen delen met mijn gezin. 2 uur over gravel-wegen met onze 4x4 en dit uitzicht was de beloning. Ik maakte mezelf meteen een belofte: hier kom ik terug. Toen ik een vader en zijn zoontje in de verte de trappen op zag lopen wist ik niet hoe snel ik mijn camera uit de tas moest halen. Met deze foto als resultaat.

'1128456' door BjornSnelders '1128456' door BjornSnelders

DuitslandWierschem

DuitslandWierschem

Burg Eltz, een...spro

BjornSnelders

Burg Eltz is een prachtige burcht in Duitsland. Het kasteel werd op een strategische plek gebouwd: aan een weg die de Moezel met de regio van de Eifel verbind. De prachtige wandeling "Eltzer Burgpanorama" brengt je tijdens de tocht langs de burcht en is niet voor niets tot een "Traumpfad" gekroond. De tocht is ongeveer 12km en zowel de wandeling als een bezoek aan de burcht zijn wat mij betreft echte aanraders. Extra tip: Het kasteel is een stuk rustiger te bezoeken in de ochtend of later op de middag. Ik was er voor het eerste zonlicht, in de herfst, om deze foto te maken.

'1129641' door BjornSnelders '1129641' door BjornSnelders

IJsland

IJsland

Fjaðrárgljúfur -...Gr

BjornSnelders

Fja-drar-glju-fur... het valt ons niet mee om deze plek in te geven in de navigatie. Toch komen we wonder boven wonder aan op de juist bestemming. Het begint te regenen zodra we de auto uitstappen, maar een snelle blik in de verte is voldoende om de kinderen aan te sporen de wandelschoenen aan te trekken. We lopen verwonderd rond en eigenlijk zorgt de regen wel voor wat extra sfeer. Ik baal, want de batterijen van de drone zijn leeg. Er zijn ook teveel mooie plekken in IJsland. Als we op het uitzichtplatform aan het einde van de kloof staan besluit ik toch nog even te proberen. Met maar 1 minuut batterij over stuur ik de drone de hoogte in. En wat een uitzicht is dat. Ik maak nog snel een compositie en druk op de 'foto' knop als de alarmbellen af gaan. De drone komt terug naar beneden. Met deze foto als souvenir.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik