BiancaRamon

'432224' door BiancaRamon '432224' door BiancaRamon

Marokko

Marokko

Carpet Alley

BiancaRamon

Prachtig Essaouira aan de Atlantische kust is zeker een bezoek waard! Met zijn gezellige haventje en nog een lokaal aanvoelende medina krijg je hier het gevoel van het "echte" Marokko. Persoonlijk vond ik het stiekem leuker dan Marrakech. Dit steegje hadden we omgedoopt tot Carpet Alley. Niemand hoeft te vragen waarom....

'428464' door BiancaRamon '428464' door BiancaRamon

FinlandLapland

FinlandLapland

Love at first sight.

BiancaRamon

Nooit geweten dat een sledetocht met rendieren zo leuk is! En ook nooit geweten dat ze er zo guitig uit kunnen zien. Spectaculaire ervaring met net zulke spectaculaire dieren.

'428463' door BiancaRamon '428463' door BiancaRamon

FinlandLapland

FinlandLapland

Eekhoorn niet met...w

BiancaRamon

Tot onze verbazing was de enige wildlife die we in Lapland gezien hebben deze eekhoorn. Totaal geen last van de kou en ook niet van ons want hij ging bijna zitten om gefotografeerd te worden.

'428461' door BiancaRamon '428461' door BiancaRamon

FinlandLapland

FinlandLapland

Baby blue eyes

BiancaRamon

Na een fantastische hondeslede rit mochten onze honden tussendoor rusten. Dit gaf ons mooi de mogelijkheid om de honden van dichtbij te fotograferen. Wie wordt er nou niet verliefd op zulke ogen?

'383254' door BiancaRamon '383254' door BiancaRamon

PeruJungle

PeruJungle

Papagaaien op klei...

BiancaRamon

Na uren wachten in de hitte, geplaagd door vele vliegen en muggen, was het moment daar. Alle papagaaien kwamen op de klei wand om mineralen en klei te eten, met elkaar te kibbelen en te socialiseren. Een onvergetelijk moment aan de Rio Tambopata.

'383253' door BiancaRamon '383253' door BiancaRamon

PeruJungle

PeruJungle

Uilen paartje in de..

BiancaRamon

Om ons hotel bij de Rio tambopata zijn we samen een wandelingetje gaan doen. Tot onze grote vreugde spotten we dit bril uilen paartje. Ze bleven rustig zitten in ieder geval lang genoeg voor een foto maar keken ons wel erg wantrouwig aan!.

'362344' door BiancaRamon '362344' door BiancaRamon

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Londen calling!

BiancaRamon

Hoe Engels wil je het hebben? De (tegenwoordig) Elisabeth toren, de underground en een typische Londense dubbeldekker bus! Three in one! Een beetje donkere foto misschien maarja....ook typisch Engels weer toen deze foto werd genomen.

'362343' door BiancaRamon '362343' door BiancaRamon

Kroatië

Kroatië

Kleurrijke hagedis en

BiancaRamon

In het Paklenica Nationaal park zag ik veel van deze groene hagedissen. Maar even snel als ik ze zag waren ze ook weer weg! Deze bleef mooi voor me zitten omdat hij heerlijk aan het eten was van de mieren die voor hem liepen. Zo kon ik hem toch een tijdje bewonderen. Nooit geweten dat er zulke kleurrijke hagedissen in Europa leven. Tot nu toe was ik alleen nog bruine tegen gekomen! Ik vind hem of haar een plaatje.

'359261' door BiancaRamon '359261' door BiancaRamon

KroatiëZagreb omgeving

KroatiëZagreb omgeving

Micky mouse in...Kroa

BiancaRamon

In het bos in Zagorje kwamen we dit kleine muisje tegen. Zo zat ie er en zo was ie weer weg. Het takje zit wat in de weg maar de foto moest dan ook gemaakt worden in een fractie van een seconde. Micky mouse was namelijk niet van plan om model te staan. Een schattige, onverwachtte en jammer genoeg ook korte ontmoeting daar in het mooie Kroatie.

'479863' door BiancaRamon '479863' door BiancaRamon

Kroatië

Kroatië

Wandelaars opgelet;..

BiancaRamon

Wij zijn tien dagen in Kroatië geweest en dat is eigenlijk veel te kort om alle wandel gebieden eer aan te doen. Degene die we bezocht hebben waren echter zeer de moeite waard! Het Plitvice nationaal park geeft je het Alice in wonderland gevoel. Wel heel toeristisch, verwacht niet dat je alleen loopt, maar prachtig. In een uur of 5 hebben we het grootste gedeelte van het park doorlopen. Plattegrond krijg je bij de ingang en een aantal wandelingen zijn goed te combineren. Ik heb het uitgebreider beschreven in mijn blog. Krka nationaal park is ook een leuke wandel bestemming. Ook hier krijg je een plattegrond bij de ingang. Hierop staat de standaart wandeling op uitgestippelt. Er lopen nog veel meer wandel paden maar daar moet je een wandelkaart van het gebied voor hebben. Paklenica nationaal park is ook prachtig. Ook hier plattegrond bij de ingang en diverse wandelingen die, hoewel zwaar want omhoog, goed te combineren zijn. Wij hadden uiteindelijk 2 wandelingen gecombineert tot 1 wandeling van 6 uur. Tot slot het Ucka nationaal park: Toppertje als je ervan houd om alleen (geen andere toerist gezien in 6 uur tijd!) door de bossen te zwerven op zoek naar rust en wild leven. Hier kan je gerust een week wandelen zonder 1x dezelfde route te lopen. Plattegrond is op diverse plekke te halen zoals in Lovran.

'479862' door BiancaRamon '479862' door BiancaRamon

KroatiëZagreb

KroatiëZagreb

Naar Kroatie? Vergeet

BiancaRamon

Tijdens ons verblijf in Kroatië waren wij onzettend verrast door de stad Zagreb. Voor ons gevoel toch een klein beetje een ondergeschoven kindje. Zagreb is namelijk een levende en bruisende stad! Je kan bij de tourist office of in je hotel een plattegrond van de stad vragen. Hierop staan twee wandelingen uitgestippeld die je kan combineren tot 1 wandeling. Zo heb je in een wandeling binnen een uur of 4 bijna alle hoogtepunten op een rijtje. Een hoogtepunt van ons bezoek aan Zagreb was ook de antiek markt op Britanski trg. (Van 9 uur tot 2 uur ) Heerlijk struinen tussen allerlei oude spulletjes en natuurlijk leuke dingen op pikken voor thuis! Dichtbij de grote kathedraal en vlak achter trg Josipa Jelacica heb je een hele grote vers markt, ook dit is een aanrader. (Tot 1 uur s'middags) Op het plein vind je groente, bloemen, fruit en vis. Onder het plein lijkt een parkeer kelder te zitten maar niets is minder waar! Hier vind je lekkernijen vanuit heel Kroatië. Te weten; allerlei soorten wijnen, kazen, hammen en verse pasta's. Een fantastische plek om voor een redelijke prijs heerlijke souveniers te scoren! Allebei de markten zijn absoluut geen touristen markten dus heel lokaal. Tot slot is het een must om op 1 van de vele heerlijke terrassen neer te strijken zoals iedere inwoner van Zagreb doet!

'359149' door BiancaRamon '359149' door BiancaRamon

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Lege straten in...Dub

BiancaRamon

Wordt je overdag omver gelopen door mede touristen...hoe anders is het s'nachts. 1 van de weinige momenten waarop je deze prachtige stad echt alleen voor jezelf heb.

'479822' door BiancaRamon '479822' door BiancaRamon

KroatiëZagreb omgeving

KroatiëZagreb omgeving

Vuglec breg...fantast

BiancaRamon

Goed het kost wat meer als wat we normaal voor een hotel uitgeven, 65euro per nacht voor twee personen, maar dan heb je ook wel wat. Voor dit geld heb je een eigen luxe berghuisje tot je beschikking met alles erop en eraan in de prachtige wijngebieden van Zagorje. Je zit echt in de middle of nowhere dus je bent wel afhankelijk van de hotel facciliteiten. Dit is hier echter geen min punt want ze hebben een goed restaurant en een wijnkelder waar je U tegen zegt. Voor een kleine bijdrage, een euro of tien, krijg je een persoonlijke wijnproeverij met worst en kaas en een flesje wijn voor op je kamer! Ook is er in het gebied om het hotel genoeg tedoen. Je kan er wandelen, een kastelen route rijden, fietsen huren, tennisen en ga zo nog maar even door. Je bent ook welkom met huisdier. Boeken kan via de site: www.vuglec-breg.hr

'357275' door BiancaRamon '357275' door BiancaRamon

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Fabelachtig uitzicht.

BiancaRamon

Vanaf Mahé heb je een prachtig uitzicht op de eilanden Conception en Thérese. Omdat de foto van een wat hoger gelegen punt is genomen en vanuit een bos rijke omgeving is het wat mistig maar dat geeft de foto net dat beetje extra.

'479740' door BiancaRamon '479740' door BiancaRamon

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Betaal eerst je uit..

BiancaRamon

Als je Costa Rica gaat verlaten moet je eerst een uit reis vium kopen bij een speciaal daarvoor bestaand kantoortje. De kosten zijn 25 USD pp. Wij stonden al 3 kwartier in de rij om in te checken en kwamen er toen pas achter. Dan moet je toch eerst het visum betalen en dan weer achter in de rij aan sluiten.Pffff.

'355178' door BiancaRamon '355178' door BiancaRamon

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Luiaard doet waar hij

BiancaRamon

In Costa Rica wordt je al verrast als je alleen al je hotel uit loopt. Vrij laag in een boom aan de overkant van het hotel hing deze luiaard die zijn naam eer aan deed. Toen hij eenmaal dit plekje had gevonden heb ik hem (of haar natuurlijk) de hele dag geen mm meer zien bewegen. S'avonds bij schemer vertok hij naar een andere (op een wat rustigere lokatie gelegen) boom.

'354650' door BiancaRamon '354650' door BiancaRamon

Costa Rica

Costa Rica

Sneaky slangetje.

BiancaRamon

Roerloos lag hij daar, zo roerloos dat wij bijna op hem stonden. Ineens kregen we de schrik van ons leven roets.... de struiken in. Wat was dat in helemsnaam? Goed kijken en toen liet hij nog snel zijjn hoofd zien en weg was hij. Een prachtige groene slang. In Cerro np.

'354649' door BiancaRamon '354649' door BiancaRamon

Costa Rica

Costa Rica

Super relaxte howler.

BiancaRamon

Dez howler monkey lag lekker te relaxen terwijl de rest van zjn familie al herrie makend door de bomen trok. Deze apen maken een geweldig lawaai. Hierdoor hoor je ze al van verre maar dat wil nog niet zeggen dat je ze ook van dichtbij gaat zien. Tot nu toe had ik ze alleen maar hoog in een boom zien zitten todat dit plaatje echt voor mijn lens ging liggen. Deze foto is gemaakt in het Cerru np.

'353943' door BiancaRamon '353943' door BiancaRamon

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Kapucijner aap in...M

BiancaRamon

In Nationaal Park Manuel Antonio wordt je bedolven onder de schattige aapjes. Dit is er een van...erg ondeugend maar vooral ook erg schattig. Zelfs op het strand kom je ze tegen!

'353710' door BiancaRamon '353710' door BiancaRamon

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Kermit de kikker in..

BiancaRamon

Moeilijk te vinden want vooral actief in het donker....kermit de kikker in Costa Rica. Na Lang zoeken met een zaklantaarn in de tuin van ons hotel vonden we dit prachtige exemplaar. Zo mooi van kleur en met prachtige rode ogen. Wie durft nu nog te zeggen dat kikkers niet mooi zijn?

'353709' door BiancaRamon '353709' door BiancaRamon

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Ik zie ik zie wat jij

BiancaRamon

Goed verstopt tussen al het groen zie je ineens twee oogjes boven water komen. Een schattige baby kaaiman staart je aan en denkt...moet ik weg wezen of zal ik me maar gewoon heel stil houden? Dit prachtige schouwspel is te zien in het Tortuguero nationaal park.

'479104' door BiancaRamon '479104' door BiancaRamon

Réunion

Réunion

Zwemmen bij Cascade d

BiancaRamon

Ongeveer 4 kilometer rijden van de stad Saint Joseph ligt het dorpje Langevin. Vanaf dit dorpje gaat een weg van ongeveer 9 kilometer langs de rivier Langevin. In deze rivier zijn verschillende "pools" waar je in kan afkoelen. Reisboeken beschrijven vooral deze "pools" maar, wij adviseren om helemaal door te rijden naar de Cascade de la Grande Ravine. Vergeet de watervallen Takamaka en Trou de Fer, allebei prachtig met mooie wandelingen, maar bij Cascade de la Ravine kun je zwemmen! Bij de watervallen gaat een moeizaam wandelpad naar beneden maar eenmaal beneden is het heerlijk afkoelen in ijskoud water in een prachtige omgeving bij 1 van de mooiste watervallen in Reunion!! Veel en veel beter dan de pools zoals beschreven in de reisboeken!

'479103' door BiancaRamon '479103' door BiancaRamon

Réunion

Réunion

Wandelen in Reunion

BiancaRamon

Hou je van wandelen en wil je wel weer eens iets anders? Reunion is een must voor wandelaars! Van wandelingen van enkele uren tot wandelingen van meer dan een week....alles is mogelijk in Reunion. Voor meerdaagse wandelingen zijn diverse mogelijkheden in de Tour des Cirques, de Haut Mafate en de Bas Mafate. Deze wandelingen verschillen van 3 tot 4 dagen en kunnen gecombineerd worden. Onderweg is geen vervoer mogelijk en slapen gebeurt in dorpsgemeenschappen die kamers verhuren of een soort van trekkers hutten aanbieden. Het eten kan op verzoek worden genuttigd bij de huis eigenaren. Deze kamers/hutten heten Gites de Montagnes en moeten vooraf geregeld worden via Centrale de Reservation - Ile de la Reunion/www.reunion.fr in Saint Denis of via een toeristen bureau op het eiland. Van de wandelingen zijn diverse kaarten beschikbaar bij de toeristen bureaus. Voor kortere wandelingen kan je prima terecht in Hellbourg en Cilaos. De wandelingen staan beschreven op diverse kaarten die beschikbaar zijn bij de toeristen bureaus en staan ook beschreven in de reisboeken. De wandelingen staan bovendien goed aangegeven aan de wegen en de toeristen bureaus van Hellbourg en Cilaos kunnen je helpen aan wat meer gedetailleerde kaarten en informatie. Voor alle wandelingen geldt: Begin vroeg want dan heb je de beste uitzichten. Rond het middag uur begint de mist in de bergen te zakken en zie je niks meer van eventuele uitzichtpunten en watervallen. Aanrader korte wandelingen: 6 uur durende wandeling naar de top van de Piton de la Fournaise, de wandeling rondom Takamaka van ongeveer 2 uur en de wandeling naar Trou de Fer van ongeveer 7 uur.

'479087' door BiancaRamon '479087' door BiancaRamon

RéunionSaint-Denis

RéunionSaint-Denis

Gratis internet cafe.

BiancaRamon

In alle reisboeken wordt het B@bookcafe genoemd als het internet café van de stad. Dit internet café bestaat echter niet meer. Naast dit internet café hebben wij geen ander internet café kunnen vinden maar wij liepen wel tegen een gemeentelijk kennis centrum aan. Dit centrum ligt op de Rue Jean Chatel ter hoogte van de Cathedrale de Saint Denis. Hier mag je op vertoon van je paspoort gratis gebruik maken van internet op 1 van de vele computers.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik