Bartvis

'525633' door Bartvis '525633' door Bartvis

CanadaNewfoundland

CanadaNewfoundland

Zweven door het licht

Bartvis

Voor deze foto was geduld en inzicht erg essentieel. Alle papegaaiduikers zaten op een rots in de zee en vlogen de hele tijd heen en weer met visjes of takjes. Door goed te kijken naar de aanvliegroutes en de vertrekroutes van de onhandige vogeltjes had ik op een gegeven moment een juiste plek gevonden om rustig te kunnen zitten en wachten op het juiste moment voor de foto. Door de snelle sluitertijd en de donkeren schaduw van de rots is de achtergrond helemaal zwart geworden. De papegaaiduiker zelf vloog vol in de zon en is daarom wel erg opgelicht.

'372267' door Bartvis '372267' door Bartvis

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Typisch Chinees...pla

Bartvis

Deze foto heb ik gemaakt in Lijiang. Dit is een plaatje hoe ik China van te voren verwachtte. In Lijiang hebben ze veelal nog huisjes in de oude bouwstijl en behouden ze nog een beetje de oude tradities en de klederdracht van dat gebied.

'369315' door Bartvis '369315' door Bartvis

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ree

Bartvis

Op zoek naar de reetjes kwam ik eerst een jonkie tegen op een vrij grootte afstand. Toen het jonkie de bosjes in was gedoken zag ik verderop dit reetje staan. Met een omtrekkende beweging ben ik toen ergens in het gras gaan liggen waarvan ik dacht dat hij langs zou komen lopen. En ja hoor, daar stond hij ineens op zo'n 10 meter afstand. Gelukkig hebben reetje niet zulke hele goede ogen en lag ik goed verstopt in het gras zodat ik deze foto kon maken.

'367714' door Bartvis '367714' door Bartvis

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Aalscholver Visser

Bartvis

De vissers in het Zuiden van China hebben een zeer bijzondere manier van Visser. De twee aalscholvers die voorop de 'boot' zitten, zitten alle twee vast met touwtjes. Als de visser gaat vissen bindt hij een touwtje strak om de nek van de vogels zodat ze natuurlijk nog wel kunnen ademen, maar geen vis meer kunnen doorslikken. Als ze dan een vis gevangen hebben blijft de vis in de keel hangen en haalt de visser de vis 'binnen' door de aalscholver terug te trekken. Het zag er niet heel erg diervriendelijk uit maar ik had zo'n manier van vissen nog nooit gezien en ik vond het dan ook erg bijzonder.

'367160' door Bartvis '367160' door Bartvis

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Oud vrouwtje

Bartvis

Deze Chinese vrouw liep rond in de traditionele klederdracht van de Naxi. De Naxi zijn een van de 56 etnische groepen in China. In Lijiang zie je vooral de oudere vrouwen in klederdracht lopen om de traditie toch nog staande te houden. De jongere meisjes en vrouwen lopen vooral in 'westerse' kleren rond.

'366834' door Bartvis '366834' door Bartvis

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese muur

Bartvis

Dit stukje van de Chinese muur is het niet gerenoveerde deel. We maakten een wandeling vanaf een stukje muur van maar 2 meter hoog en 1 meter breed, naar het welbekende gerenoveerde deel met de mooie wachttorens. Het was een slopende wandeling maar zeker de moeite waard, het is echt ongelofelijk hoe oneindig en gigantisch de muur is. Ik vond dit stukje van de muur misschien nog wel mooier dan het gerenoveerde deel. Dit stukje is nog echt puur en we zijn tijdens onze wandeling niemand anders tegen gekomen, dat deed je de eindeloosheid van de muur wel echt realiseren.

'365019' door Bartvis '365019' door Bartvis

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Afrikaanse...Zonsonde

Bartvis

De Afrikaanse zonsondergangen blijven gewoonweg heel erg mooi. Deze foto heb ik genomen in de buurt van de Brandberg in Namibië. Het was een geweldige langzame zonsondergang en dat leverde dit plaatje op. Voor meer mooie foto's uit onder andere Afrika kunt u onze site bezoeken; www.fastfocuss.nl

'360162' door Bartvis '360162' door Bartvis

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Ree

Bartvis

Vandaag was ik even snel wat foto's gaan maken in de zon die in de avond pas doorkwam, toen ik bijna op het punt stond weer naar huis te gaan kwam ik deze ree tegen. En toen had ik ook nog eens de grote mazzel dat hij mij in eerste instantie niet doorhad, hierdoor kon ik een paar mooie foto's maken.

'359514' door Bartvis '359514' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Marktje

Bartvis

Wederom weer een geweldige ervaring, we liepen rond op een marktje waar te merken was dat er normaal geen blanken kwamen. We werden hier heen gebracht een rondgeleid door een kennis. Veel kinderen wilden op de foto omdat ze vervolgens zichzelf dan konden terug zien op onze schermpjes. Hele bijzondere ervaring. Op onze site: www.fastfocuss.nl hebben we nog meer foto' s van onder andere dit marktje staan.

'359093' door Bartvis '359093' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Ghanese kostschool

Bartvis

Tijdens onze reis door Ghana werden we de eerste week begeleid door een Ghanese priester die een kennis van ons is. Hij bracht ons naar zeer bijzondere plekken zo ook deze kostschool. De kinderen hadden allemaal en dansje voorbereid en daar werden wij dan ook op getrakteerd. Het was een hele bijzondere ervaring.

'358567' door Bartvis '358567' door Bartvis

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Zonsopgang - Vlieland

Bartvis

Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze foto gemaakt heb. Maar ik kwam hem tegen tussen al mijn foto's op mijn computer. Deze foto heb ik gemaakt tijdens een ochtendwandeling op het strand van Vlieland.

'348194' door Bartvis '348194' door Bartvis

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Zonsondergang

Bartvis

In het weekend twijfelde ik eerst of ik de kou nogmaals wilde gaan trotseren, maar uiteindelijk ben ik de buitenlucht dan toch nog maar even ingegaan en daar heb ik spijt van gekregen. Ik werd namelijk beloond met een prachtige zonsondergang.

'346488' door Bartvis '346488' door Bartvis

GhanaTamale

GhanaTamale

Ijsvogel paartje

Bartvis

Dit ijsvogel paartje probeerde ik al een tijd te fotograferen. Maar ze zijn snel hoor ijsvogels dus telkens als ik net de foto wilde maken vlogen ze al weer weg. Maar dan eindelijk net voordat we weer in de auto stapte om verder te gaan gingen ze tegenover ons in de boom zitten, net alsof ze het ons gunde om toch nog een foto van ze te kunnen maken.

'346314' door Bartvis '346314' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Bosbok

Bartvis

Deze Bushbuck, Bosbok, heb ik gefotografeerd in Mole National Park. Het leuke en vooral spannende is dat je vanuit het het complex wandelingen kan maken met een ranger mee de natuur in. Het is echt heel erg spannend omdat je weet dat er af en toe ook leeuwen en luipaarden gesignaleerd worden in dat gebied, jammer genoeg hebben wij die niet gezien maar we hebben wel olifanten en verschillende herten gezien.

'345135' door Bartvis '345135' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

'Balletje' Hooghouden

Bartvis

In dit dorpje waar we kwamen zag je heel veel kinderen hooghouden met een soort balletje dat ze gemaakt hadden van aan elkaar vastgebonden bladeren. Ze deden dit met elkaar maar ook in hun eentje. Ik heb het ook heel even geprobeerd, maar het is toch iets moeilijker dan wat wij thuis doen met een voetbal.

'344306' door Bartvis '344306' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Bidsprinkhaan

Bartvis

Deze bidsprinkhaan kwamen we tegen aan het eind van een wandeling door het oerwoud. Ze zijn heel erg goed beschut en dus eigenlijk moeilijk te zien. Wij hadden gelukkig de mazzel dat hij op een bloem zat en daarna naar een blaadje oversprong.

'344143' door Bartvis '344143' door Bartvis

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Visser in Lake...Bosu

Bartvis

Deze visser in Lake Bosumtwi zit op een houten plank. Volgens traditioneel geloof namen in dit meer de zielen afscheid van de god twi. Het is dus een heilig meer voor de Ashanti, daarom wordt het alleen toegestaan om op houten plankjes te vissen. Lake Bosumtwi is ontstaan door een inslag van een meteoriet. De diameter van het meer ligt rond de 8 km en op het diepste punt is het meer 81 meter!

'343994' door Bartvis '343994' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Bijeneter paar

Bartvis

Dit Bijeneter paar zagen we vanuit ons boomstammen kanootje, we kwamen net terug van een dorpje dat op palen stond midden op het water ergens. Nadat we al ongeveer een half terug aan het kanoën waren kwamen we deze twee bijenetertjes tegen.

'343810' door Bartvis '343810' door Bartvis

Nederland

Nederland

Zonsopgang

Bartvis

Deze foto van deze prachtige zonsondergang heb ik gemaakt op Vlieland. Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze gemaakt heb, ik ben ook een tijdje afwezig geweest van Columbus. Een van mijn goede voornemens is dan ook om weer vaker op Columbus te komen. Fijne wensen nog! En nog een Gelukkig Nieuwjaar!

'328009' door Bartvis '328009' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Mona Monkey

Bartvis

Deze Mona Monkey heb ik gefotografeerd in de buurt van Baobeng. Het was een echt oerwoud en hierdoor was het moeilijk om mooie foto's te maken ivm het weinige licht dat door de bladeren naar beneden komt.

'325558' door Bartvis '325558' door Bartvis

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Bushbuck-Mole Nationa

Bartvis

Op deze foto staat een 'Bushbuck' ik weet niet wat de Nederlandse naam is van dit hert. Het zijn prachtige herten met mooie kleuren. In zijn nek zitten wat littekens, dus misschien is hij eens aangevallen door een roofdier en toen ontsnapt.

'325556' door Bartvis '325556' door Bartvis

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Zonsondergang

Bartvis

Deze zonsondergang heb ik gemaakt in Mole-National park. De zonsondergangen gingen heel erg snel in Ghana omdat Ghana natuurlijk bijna op de evenaar licht, dat neemt niet weg dat ze niet heel erg mooi waren.

'324682' door Bartvis '324682' door Bartvis

GhanaCentraal Ghana

GhanaCentraal Ghana

Mona aapje

Bartvis

Dit Mona aapje heb ik gefotografeerd in boabeng monkey sanctuary, een dorpje in Ghana waar de aapje heilig zijn verklaard. Als je een wandeling maakt door het dichte regenwoud kom je de aapjes tegen, er zijn vooral Mona aapjes en de black and white aapjes. Ik vond het redelijk moeilijk om een goede foto te maken van deze aapjes omdat het een erg dicht woud is komt er weinig licht door. Hierdoor is het dus moeilijk om een goede foto te maken. Als is deze vind ik zelf wel goed gelukt.

'309012' door Bartvis '309012' door Bartvis

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Fazant

Bartvis

Deze Fazant kwam even buurten bij ons. Hij maakte al de hele tijd heel veel lawaai, en eerst kon ik hem niet vinden, maar het is toch gelukt. Ik zag hem nog verderop in een boom zitten. Het zag er een beetje knullig uit.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier