Bartholda

profiel Bartholda

Naam

Bartholda Lucas

Reviews

0

Foto's & tips

710

Blogs

0

Lid sinds

11 December 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Costa Rica

Fav. stad

Steden met veel geschiedenis

Over mij

Ik ben dol op reizen, dol op cultuur en natuur, dol op mijn dochters, en natuurlijk dol op mijn twee kleinzoons, Diese en Teije en mijn kleindochters Senna en Nora. Diese en ik trekken er vaak op uit en hij is hard op weg een even grote natuurliefhebber te worden als ik. Hij heeft zijn eigen camera en regelmatig zit hij op zijn knieën om een bloem of een insect op de foto te zetten. De fotograaf in de dop :-)

Ik trek er ook graag alleen op uit; liefst 's-morgensvroeg als alles nog stil is.

Wil je een van mijn foto's gebruiken? Dat kan, maar wel eerst even toestemming vragen!


Mijn Motto

'Cultuur ervaren, mensen ontmoeten, waar dan ook ter wereld. '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 650D 18-135

Overige

Canon EOS 650D Sigma telezoomlens 50-500

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (710)

'301279' door Bartholda '301279' door Bartholda

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Aarti ceremonie

Bartholda

Tijdens de ceremonie worden verschillende artikelen geofferd, zoals een hoornschelp, een bel, verse bloemen, boterlampen, een doekje, en waaiers van yakhaar en pauwenveren. Elk van deze artikelen heeft een diepe symbolische betekenis. De hoornschelp, waar aan het begin van de ceremonie op wordt geblazen, verdrijft ongunstige elementen. Het geluid van het belletje vertegenwoordigt alle muziek. Bloemen staan symbool voor zuiverheid, en wierook wordt gebruikt om de atmosfeer te zuiveren. De lamp vertegenwoordigt het alomtegenwoordige licht van de Heer. Het offeren van water is een traditionele manier om een gast te verwelkomen. Het zakdoekje vertegenwoordigt het offeren van een nieuw stuk stof. De waaiers zijn beiden onderdeel van koninklijke dienst (info: Radhadesh.com)

'374494' door Bartholda '374494' door Bartholda

Costa RicaCaribische kust

Costa RicaCaribische kust

Gelukkig niet giftig

Bartholda

Met een lokale gids zijn wij het regenwoud ingegaan. Aan het begin van de wandeling zag de gids een slang in een palmboom zitten. Met een lange stok heeft hij hem eruit gehaald zodat wij de slang van dichtbij konden bekijken. Hij was het hier duidelijk niet mee eens, want dit toch wel behoorlijk piitige dier liet geen moment onbetuigd om een aanval te doen naar alles dat naar zijn mening te dichtbij kwam. Gelukkig heeft hij zijn vlijmscherpte tandjes nergens in kunnen zetten. Giftig is de slang niet, maar een beet met zulke tandjes lijkt me geen pretje :-)

'375773' door Bartholda '375773' door Bartholda

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Kolibrie

Bartholda

Er zijn zoveel soorten kolibries, dat ik de naam van deze helaas niet weet. Kolibries komen met name in tropische gebieden met een overvloedig aanbod aan insecten en in mindere mate bloemen voor. De meeste soorten zijn kleiner dan een Winterkoning. De vleugels, in de vorm van een roeispaan, hebben tien handpennen en enkele korte armpennen. De vlucht bestaat vrijwel altijd uit een onafgebroken serie vleugelslagen van zeer hoge frequentie, tot wel 80 slagen per seconde voor de kleinste soorten. De vleugelslagen worden door het menselijk oog waargenomen als een onduidelijke veeg. Kolibries kunnen enorm snel vliegen maar kunnen ook in de lucht stilstaan; dankzij hun vibrerende vleugelslagen en rechtopstaande houding zijn het de enige vogels ter wereld die achteruit kunnen vliegen (info: Soortenbank.nl).

Mijn fans (6)

Ik ben fan van (5)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (190)

'480588' door Doppie '480588' door Doppie

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Tongging, Toba Anders

Doppie

[b]Wie Tobameer zegt, zegt Samosir. Het eiland trekt, terecht, honderdduizenden toeristen per jaar. Maar Toba is meer, in deze tip ga ik het hebben over Tongging, een klein plaatsje in het uiterst noordelijke puntje van het meer.[/b] Tongging trekt nauwelijks toeristen, de meeste bezoekers zijn bewoners van Medan die in de weekenden hier komen om de hitte en drukte van de stad te ontvluchten. De dorpelingen leven van de visvangst en, tegenwoordig vooral, van de viskweek. Overal zie je de vierkante constructies in het water liggen die hiervoor gebruikt worden. Een mooi grafisch en levendig beeld wat er om vraagt om gefotografeerd te worden. Jammer is wel dat de explosieve groei van deze kwekerijen het vroeger zo vruchtbare meer uitputten. [img width=500 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images15/c98f6/c98f6.jpg][/img] Een andere bron van inkomsten vormt de teelt van groenten op de berghellingen, overal vind je kleine percelen met tomaten, uien, paprika's, knoflook en koffiebonen. De paden hiernaartoe vormen een paradijs voor de wandelaar, vooral 's ochtends als de optrekkende damp van het meer voor prachtig licht zorgt op de groene hellingen. Her en der vind je graven, de bewoners begraven hun doden volgens oud gebruik op de berghellingen. Met hun hoofd naar het dorp, zodat ze de weg niet terug kunnen vinden naar hun oude huis, als ze opstaan in het dodenrijk. [img width=500 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images13/0b429/0b429.jpg][/img] Een andere mooie wandeling is naar de Sipisopiso waterval, je volgt simpelweg het beekje wat door het dorp stroomt stroomopwaarts. Bij de 120 meter hoge waterval loopt dan een pad omhoog naar een prachtig uitzichtpunt, na nog een eindje klimmen staat dan een ijskoude Bintang al op je te wachten bij de cafeetjes op uitzichtpunt nummer twee. Vanaf hier neem je een becak of opelet terug naar het dorp. [b]De stoffenliefhebber komt helemaal aan zijn of haar trekken in Silalahi, een klein half uur met de brommer vanaf Tongging op de westoever van Danau Toba. Hier worden op traditionele wijze Ulo's geweven en zijn prachtige lappen stof te koop. Net buiten het dorp vind je een gerestaureerd Batak paleis op de oever van het meer.[/b] Tongging ligt zo'n 12 kilometer van Merek, een levendige plaats aan de hoofdweg van Medan naar Sidikalang. Bereikbaar per opelet vanaf Berastagi en/of Kabanjahe en dan met de becak de adembenemende afdaling naar het meer. Wij hebben erg prettig verbleven in [url="http://romansinasi.com/bungalow/" target="_blank"][b]Roman Sinasi's Bungalows[/b][/url], daarnaast zijn er twee luxe hotels en wat goedkope guesthouses. [b]Horas.[/b]

'478450' door Hansdewildt '478450' door Hansdewildt

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

Garnaalvissen te paar

Hansdewildt

“Vlamingen zijn Bourgondiërs” Misschien een cliché, maar Vlamingen eten en drinken graag, en veel !!! Aan de kustlijn van België bieden talloze restaurants het beste wat de Noordzee te bieden heeft: Oostendse oesters, Vlaamse mosselen en natuurlijk….verse grijze garnalen waar ook nog van die heerlijke garnaalkroketten van gemaakt worden. Koksijde-Oostduinkerken is de enige kustplaats ter wereld waar de garnaalvisserij te paard nog bestaat. Het is een prachtig en een uniek tafereel om de paardenvissers te zien. Ze zijn niet voor niets al talloze keren afgebeeld door kunstschilders, beeldhouwers en fotograven. Een tikje folklore misschien maar niet minder mooi is het, als zo’n paardenvisser hoog op zijn boerenpaard door de golven ploegt met daarachter de netten vol grijzen garnalen. Er zijn nog slechts 5 garnalenvissers en die zijn inmiddels op leeftijd, dus zeg maar het is een uitstervend ras. Ze beginnen te vissen vanaf april en eindigen in november. De beste vangst hebben ze bij slecht en winderig weer, of na een storm. De beste periode om te vissen is van half september tot eind oktober. Garnalenvissen gebeurt enkel bij laagtij, gedurende 2 a 3 uren. Een trek duurt ongeveer een half uur. Dan komen paard en visser op het droge om het net te ledigen in de korven die aan weerszijden van het paard vastgehecht zijn. Het is prachtig om te zien, maar ga buiten het seizoen want dan zie je het echte vissen. Gedurende de maanden juni, juli en augustus wordt er wel gevist maar meer voor de toeristen want dan zitten er eigenlijk niet veel garnalen. Voor de echte fotograven; je kunt prachtige plaatjes schieten en echt…je moet het gezien hebben en nu kan het nog !!!!!

'478086' door Corriedewinter '478086' door Corriedewinter

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Internationale tip:..

Corriedewinter

Voor ons, reizigers is er niets leuker dan contact te maken met de plaatselijke bevolking. Het gaat vaak het makkelijkst via de kinderen, die meestal als eerste komen kijken naar de vreemdelingen. Hoe maak je contact? 1. Neem vanuit Nederland Engelse f[i]lashcards[/i] mee die alledaagse voorwerpen laten zien. Oudere kinderen (en volwassenen) willen namelijk graag Engels leren. Je kunt de flashcards gratis downloaden, afdrukken en plastificeren, zodat je ze ook uit kunt delen. [url="http://www.eslflashcards.com/" target="_blank"]http://www.eslflashcards.com/[/url] Het alfabet is meestal een groot succes! [url="http://www.eslkidsworld.com/flashcards/Alphabet%20Flashcards.pdf" target="_blank"]http://www.eslkidsworld.com/flashcards/Alphabet%20Flashcards.pdf[/url] 2. Koop in een winkel voor schoolbenodigdheden in het land zelf een eerste [i]leesboek[/i] of [i]plaatjesboek[/i]. Voor jezelf een leuk souvenir en voor de bevolking een manier om iets van hun land te laten zien. [i]Birma[/i]: English-Myanmar Picture dictionary (Victoria Morss and Ingyin Zaw [i]Panama [/i] Nacho figuritas primer grado [i]China:[/i] Children’s picture cards Sun Ya Publications Hong Kong 3. Neem [i]vingerpopjes[/i] mee van bekende personen en dieren, zoals een leeuw, kikker o.i.d. Pas op met varkentjes en hondjes, deze worden in veel landen als onrein beschouwd. Het is erg leuk om deze na het spelen uit te delen, dus denk wel na of je genoeg hebt voor alle kinderen! Goedkope poppetjes te koop bij het Zweedse woonwarenhuis.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier