Tobameer

Het Tobameer is een kratermeer als gevolg van een vulkaanuitbarsting, ook ligt er een schiereiland als gevolg van een andere uitbarsting. De plaatsen rondom het meer zijn populaire vakantiebestemming vanwege het relatief koele weer, ‘slechts’ 27 graden. Het meer heeft een lengte van honderd kilometer en een breedte van ruim dertig kilometer. Populaire dorpjes zijn Ambarita, Tomok en Simanindo.

Informatie over Tobameer

Beste foto's & tips van Tobameer

'404687' door doppie '404687' door doppie

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Als eerste op de...st

doppie

Je moet er vroeg bij zijn, in Tongging. Vanaf een uur of 8 staat ie vol, de steiger. Tientallen lokale vissers vangen een maaltje voor thuis, en als ze geluk hebben ook nog wat voor de verkoop. De zon breekt net door de wolken, en schijnt over de bergen op het meer. De beste stekkies zijn al ingenomen door deze mannen. Zij waren op tijd: Als eerste op de steiger - Tongging 2012

'517758' door corriedewinter '517758' door corriedewinter

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Panorama Sipiso-Piso.

corriedewinter

Een aantal jaar geleden waren wij uitgenodigd op de bruiloft van een vriend die trouwde met een meisje van de Batak stam, die woont op Samosir eiland in het Tobameer. Voorafgaand aan de bruiloft hebben we Sumatra en in het bijzonder het Tobameer en omgeving verkend. De Sipiso-Piso waterval ligt aan de noordkant van het Tobameer. Het is één van de hoogste watervallen in Indonesië (120mtr). Je kijkt hier vanaf aan de overkant op de berghelling naar de waterval van de 'duizenden scherpe messen'. Vanaf de plek waar ik sta loopt een kronkelig pad helemaal naar beneden waar het water van de waterval de grond raakt. Het is best steil, maar zeker de moeite waard. Naar beneden duurt de tocht ongeveer een half uur, naar boven heel wat langer. Hoewel er onderweg kraampjes zijn waar je iets te drinken kunt kopen, raad ik je toch aan water mee te nemen, want het is vooral beneden erg warm.

'334609' door herman m '334609' door herman m

IndonesiëTobameer

IndonesiëTobameer

Batak-dans

herman m

Het schiereiland Samosir met traditionele Batak dorpjes ligt midden in het sprookjesachtige Tobameer in Noord-Sumatra. In het dorpje Simanindo worden tegen het decor van authentieke paalwoningen regelmatig Batak-dansvoorstellingen gegeven die door muzikanten met zelfgemaakte instrumenten begeleid worden. Het is een leuke en kleurrijke voorstelling, waarbij zelfs een buffel figureert.

Laat kaart zien