Arny

'1126986' door Arny '1126986' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Cefalu, Sicilie

Arny

Een van de mooiste stadjes op Sicilie is toch wel Cefalu. Mooi strand, prachtige oude binnenstad en... de meest leuke wijnbarretjes! Geen hotel hier boeken, te duur, wij zaten in een apartement met dakterras en uitzicht op de kathedraal!

'1126321' door Arny '1126321' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Noto - Baroque...hoof

Arny

Noto heeft een van de mooiste staaltjes van Baroque architectuur. Reden hiervoor is dat een aardbeving het oorspronkelijke plaatsje heeft platgelegd en het enkele kilometers verderop weer opnieuw is opgebouwd. Een van de mooiste gebouwen en velen trappen die het stadje rijk is, is de kathedraal.

'1126319' door Arny '1126319' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Noto - Baroque...hoof

Arny

Noto is de baroque hoofdstad van Sicilie. Nu zijn er in het zuid-oosten van het eiland wel meer steden die hier een claim opleggen, maar er kan er maar een de eerste zijn. Het kleine historische centrum heeft diverse baroque kerken, maar ook mooie paleisjes en vooral veel trappen!

'1126235' door Arny '1126235' door Arny

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Trapani, Sicilie 3

Arny

De Corso Vittorio Emanuele (hoeveel van die straatjes heb je eigenlijk met deze naam in Italie?) ligt midden in het historische centrum en is een van de mooiste, eigenlijk de mooiste, straten in Trapani. Mooie barrokke gebouwen, leuke kroegjes en vooral heerlijke terrasjes. Helaas hebben ze net achter het stadhuis het meest lelijke betonnen flatbebouw van de stad neergezet. Het bederft overdag nogal de foto's. S'avonds heb je er gelukkig minder last van...

'1126234' door Arny '1126234' door Arny

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Erice 2 - avond

Arny

Zoals gezegd is Erice overdag overspoeld met toeristen. Maar zodra het avond wordt, heb je het bergdorpje (bijna) voor je alleen. We waren er in september 2019, net toen de lockdown even werd opgeheven en zelfs overdag was ter toen bijna niemand. Toen we na ons eten in een heerlijk klein restautantje naar buiten kwamen, was het stadje gehuld in de mist. Het eten was overigens overheerlijk en normaliter moest je bij deze gelegenheid minimaal 2 weken van te voren reserveren.

'1126233' door Arny '1126233' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Erice 1 - overdag

Arny

Erice is z'on heerlijk bergdorpje waar je uren kunt verdwalen in de kleine steegjes. Het uitzicht vanaf de berg is fenominaal. Je ziet Trapini en de zoutpannen aan de kutst liggen en ook het desolate landchap van west sicilie. Het kan er overdag zeer druk zijn...

'1126067' door Arny '1126067' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani, Sicilie 2

Arny

(vervolg van Trapani, Sicilie 1) ... Een deel van de historische binnenstad is mooi opgeknapt en de boulevard langs de zee aan de noordkant is schitterend. De zuidkant is echter een vreselijk industriegebied. Ook de oostkant van de binnenstad is een lelijke massa van grijze flats en woonfabrieken. Levendige drugshandel op de straten en constant gesis naar mijn vrouw deden ons geplande verblijf halveren. Een beslissing die heel goed uitpakte want we konden een mooie last minute vinden in Erice, een bergdorpje op steenworp afstand. Waarover later meer....

'1126066' door Arny '1126066' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani, Sicilie 1

Arny

Sicilie heeft geen gebrek aan mooie steden (Cefalu! Syracuse!). Trapani is echter een stad met 2 gezichten. Van de ene kant een leuke winkel stad met enkele leuke hippe barretjes, maar aan de andere kant behoorlijk 'gritty'.... (wordt vervolgd)

'1126065' door Arny '1126065' door Arny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Milka koe op Corsica?

Arny

In het zuiden van Corsica ligt een bergketen, genaamd Bavellas. Je waant je hier bijna in Oostenrijk. Zelfs de koeien komen bekend voor ;-) Een van de landschappen die een mediteraan eiland als Corsica zo bijzonder maken!

'1126042' door Arny '1126042' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zoutpannen bij...Trap

Arny

Net ten zuiden van Trapani (overigens onze minst favoriete stad in Sicilie) liggen nog oude zoutpannen. Sommige zout winningen zijn weer opgeknapt en ook weer in productie, vaak in combinatie met een museum.

'1126036' door Arny '1126036' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Scala dei Turchi,...S

Arny

Scala dei Turchi (de Turkse trappen) is een van de meest bijzondere kusten van Sicilie. Net iets ten zuiden van Agrigento, zijn witte krijtrotsen die een klein, maar druk strand afschermen. Wij waren er in september 2019, toen er eventjes lucht zat in de lockdown en zelfs toen was het strand vol met zonaanbidders en natuurlijk opdringerige verkopers. We hadden het geluk om een apartementje zowat op het strand te hebben bemachtigd en tijdens de prachtige zonsondergang hadden we het strand zowat voor ons alleen. Alleen de housebeat van het op de strand gelegen loungebar verstoorde nog iets. Maar gelukkig hoor je dat op de foto niet.

'1126034' door Arny '1126034' door Arny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Corte, Corsica

Arny

Corte is een prachtig dorpje in het centrum van Corsica. Levendig door de aanwezigheid van een universiteit. Met veel leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. En een prachtig museum.

'438273' door Arny '438273' door Arny

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Canyon Lands

Arny

Canyon Lands National Park is een van de grootste parken in het zuidwesten. Het grootste deel van het park is alleen met een zeer goede 4WD of tijdens zeer lange trektochten te verkennen. Hoe uitgestrekt het is, valt goed te zien op een van de vele uitzichtpunten die in het geasfalteerde noordelijk deel te bezoeken zijn. Op de foto de viewpoint bij de Green River.

'437835' door Arny '437835' door Arny

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Joshua Trees by night

Arny

Joshua Tree National Park is een locatie die je niet alleen 's nachts kunt bezoeken. Vooral nachten met een nieuwe maan, waarop je amper maanlicht hebt, zijn ideaal om sterren te spotten en foto's te maken van de melkweg. Maar wat het meest indrukwekkend is, is de absolute stilte. Af en toe het gehuil van een coyote, maar voor de rest niks... Heerlijk!

'435238' door Arny '435238' door Arny

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon Lodge

Arny

Bij Bryce National Park zijn de overnachtingsmogelijkheden beperkt, net als de keuze in restaurants. De beste optie is de Bryce Canyon Lodge in het park zelf. Je kunt in de historische lodge logeren of in een van de talrijke luxe cabins. Het is wel wat duurder dan de hotels die wat verder weg liggen, maar je logeert op de rand van de canyon met spectaculaire zonsopgangen en -ondergangen. Bovendien is het restaurant in de logde van topklasse en is er zelfs een pizzeria (die helaas alleen maar in het seizoen open is).

'430351' door Arny '430351' door Arny

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

The View hotel,...Mon

Arny

Leuk die special in de nieuwsbrief '10 spectaculaire hoteluitzichten waar je hart van overslaat'. Maar dan vergeten jullie wel deze: The View Hotel in Monument Valley. Bijgevoegd panorama is in-camera (Fujifilm X-PRO1) gemaakt, dus er zitten nog wat strepen in de lucht. Excuses hiervoor.

'413622' door Arny '413622' door Arny

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

La Push market

Arny

La Push is een klein dorpje aan de oceaan wat midden in een indianenreservaat ligt. Vanuit hier heb je toegang tot de mooiste stranden van het Olympic schiereiland. De keuze aan restaurants is wat beperkt en voor de dagelijkse boodschappen is er maar één winkel. Maar dat is wel zo'n oergezellige general store zoals je ze eigenlijk alleen in de USA ziet.

'412800' door Arny '412800' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Bandon Beach

Arny

Na enkele regenachtige en mistige dagen werden we op onze laatste avond in Bandon getracteerd op een prachtige zonsondergang. En dan is het echt een van de mooiste stranden aan de Amerikaanse westkust! Maar wel koud....

'411933' door Arny '411933' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Silver Falls

Arny

Silver Falls State Park bestaat uit een dichtbegroeide canyon waar maar liefst 10 watervallen te zien zijn. In totaal is het meer dan 30km2 groot, het grootste state park in Oregon en ongeveer ander half uur rijden ten zuiden van Portland. Al is het aan te raden om in de buurt te overnachten want de streek is echt prachtig.

'408238' door Arny '408238' door Arny

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lund

Arny

Lund is een klein vissersdorpje, de plek waar de Pacific Highway 101 eindigd richting noorden. Er is niet veel, één hotel, twee restaurants en een Nederlands-Libanese bakker (!). Maar het is er heelrijk rustig en echt veel touristen komen er niet. Bovendien ligt het in een prachtig natuurgebeid.

'408152' door Arny '408152' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

John Day Painted Hill

Arny

Het John Day National Monument in Oregon bestaat uit verschillende parken, waarvan het Painted Hills deel het meest spectaculaire is. Het ligt echt in de middle of nowhere en je moet er een flink stuk voor rijden. Vanuit Portland doe je er zo'n 4 a 5 uur over, maar het is een mooie route en je komt vaak ogen te kort.

'407175' door Arny '407175' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Storm!

Arny

Op Bandon Beach hebben we enkele dagen gelogeerd in een huisje op het strand. Zeer idylisch en nu weten we ook waarom 'storm watching' als een van de aanbevolen activiteiten in de folder van de verhuurder stond ;-) Tijdens onze eerste avond kwam er dit onweersfront met grote snelheid op ons afgerold. Gelukkig was het een half uurtje later weer voorbij en scheen de zon weer!

'406960' door Arny '406960' door Arny

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Second Beach, Olympic

Arny

Een van de mooiste stranden van het Olympic Peninsula is Second Beach. Je mag hier kamperen (met vergunning) maar je kunt ook in La Puz in het indianenreservaat een cabin huren. Om er te komen moet je eerst een prachtige wandeling door het regenwoud maken. Aanrader!

'406379' door Arny '406379' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Wahclella Falls

Arny

Ongeveer een uurtje rijden van Portland, in de Columbia Gorge, vind je tientallen watervallen. De ene nog mooier dan de andere. De meeste zijn zelfs vanaf de weg te zien, het is er dan vaak erg druk. Wil je een waterval voor je alleen dan moet je vaak een flink stuk wandelen en klimmen. Maar het is het wel waard!

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik