Arny

'1128974' door Arny '1128974' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Glen Hansard speelt o

Arny

Even vooraf, in het dagelijkse leven heb ik naast mijn baan, samen met mijn vrouw, een fotografiebedrijfje dat gespecialiseerd is in concert- en festivalfotografie. We zijn beide enorme muziekliefhebbers, van punk tot jazz. Ons bedrijf lag dan ook helemaal stil door Covid 19 maatregelen. Maar dan gebeurt er ineens iets 'magisch'... In september 2020 maakten we een rondreis door Sicilie. Een vreemde trip, vooral door alle Covid 19 maatregelen. Weinig toeristen en zelfs op de meeste toeristische trekpleisters was het heerlijk rustig, dus ook in de straten van het prachtig barokke stadje Noto. Normaal is er geen doorkomen aan. Tijdens wandeling hoorden we vlak bij de beroemde kathedraal, van Noto, een zeer bekende stem. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en we schudden beide lachend 'NEE, dat kan niet!'. Maar hoe dichter we bij kwamen, hoe meer we begonnen te twijfelen. Toen we om de hoek liepen stonden we echter ineens oog in oog met Glen Hansard! Glen is de zanger van de Frames, heeft een indrukwekkende solo-cariere als singer-songwriter en is ook als acteur bekend. Zijn bekenste film is Once met de hit Falling Slowly. Normaal staat hij op grote festivals en zalen (PinkPop), maar hier zat hij gewoon op straat, waanzinnig mooie liedjes te spelen. Er was op dat moment maar een andere persoon zich bewust hoe uniek het was en in de traditie van mobiele telefoons bij concerten had hij zijn ultra grote tablet in de aanslag om dit mini-concertje op te nemen. Kort na dit nummer nam Glen even pauze en was ook niet te beroerd om even met deze 2 vreemde fans uit Nederland te praten. Hij was in Noto, vanwege een film die hij ging opnemen met o.a. Peter Dinklage (Game of Thrones). Ooit begonnen als straatmuzikant en had even pauze, dus de straat opgelopen om wat liedjes te spelen. Terug naar de roots. En voor mij een van meest intieme concertfoto's ooit. Kippevel! Voor de liefhebbers, ik heb ook nog, met toestemming een video op YouTube gezet. Zodat zijn film collega's konden zien hoe hij zijn lunchpauzes verbracht ;-) https://youtu.be/Vs3dYnfdYsQ

'1128971' door Arny '1128971' door Arny

ItaliëSicily

ItaliëSicily

Valle Dei Templi -...

Arny

Natuurlijk zijn de Griekse tempels de blikvanger van het archeologisch park bij Agrigento. Maar als de hitte je wat te veel word en je even wilt bezinnen of genieten van een lunch (wel zelf mee brengen), dan is de Giardino della Kolymbethra een aanrader. Je daalt af in een kleine vallei met prachtige olijvenbomen en een verkoelend beekje. En af en toe heb je een doorkijkje naar de ruines, zoals deze.

'1128970' door Arny '1128970' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vale Dei Templi -...A

Arny

In september 2020 was reizen weer even mogelijk tijdens Covid 19 naar Italie. We hadden zelf een reis naar Sicilie samengesteld en de Vallei van de Tempels bij Agrigento bleek, zoals verwacht, een van de hoogtepunten. En niet alleen vanwege het archeoligische park vol met Griekse tempels maar ook vanwege ons logeeradres vlak bij de tempels en de hartelijke mensen die ons ontvingen en van allerlei tips voorzagen. Maar hier was echt te merken dat reizen tijdens Covid 19 ook voordelen heeft. We waren meteen s'morgens vroeg als eerste in het park en tot het middaguur hadden we het zo'n beetje voor ons zelf. Je kunt hier normaal nooit foto's maken zonder een toerist in beeld. Nu gaf het bijna een surealistisch sfeertje...

'1126986' door Arny '1126986' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Cefalu, Sicilie

Arny

Een van de mooiste stadjes op Sicilie is toch wel Cefalu. Mooi strand, prachtige oude binnenstad en... de meest leuke wijnbarretjes! Geen hotel hier boeken, te duur, wij zaten in een apartement met dakterras en uitzicht op de kathedraal!

'1126321' door Arny '1126321' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Noto - Baroque...hoof

Arny

Noto heeft een van de mooiste staaltjes van Baroque architectuur. Reden hiervoor is dat een aardbeving het oorspronkelijke plaatsje heeft platgelegd en het enkele kilometers verderop weer opnieuw is opgebouwd. Een van de mooiste gebouwen en velen trappen die het stadje rijk is, is de kathedraal.

'1126319' door Arny '1126319' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Noto - Baroque...hoof

Arny

Noto is de baroque hoofdstad van Sicilie. Nu zijn er in het zuid-oosten van het eiland wel meer steden die hier een claim opleggen, maar er kan er maar een de eerste zijn. Het kleine historische centrum heeft diverse baroque kerken, maar ook mooie paleisjes en vooral veel trappen!

'1126235' door Arny '1126235' door Arny

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Trapani, Sicilie 3

Arny

De Corso Vittorio Emanuele (hoeveel van die straatjes heb je eigenlijk met deze naam in Italie?) ligt midden in het historische centrum en is een van de mooiste, eigenlijk de mooiste, straten in Trapani. Mooie barrokke gebouwen, leuke kroegjes en vooral heerlijke terrasjes. Helaas hebben ze net achter het stadhuis het meest lelijke betonnen flatbebouw van de stad neergezet. Het bederft overdag nogal de foto's. S'avonds heb je er gelukkig minder last van...

'1126234' door Arny '1126234' door Arny

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Italiële-saline-di-trapani-e-paceco

Erice 2 - avond

Arny

Zoals gezegd is Erice overdag overspoeld met toeristen. Maar zodra het avond wordt, heb je het bergdorpje (bijna) voor je alleen. We waren er in september 2019, net toen de lockdown even werd opgeheven en zelfs overdag was ter toen bijna niemand. Toen we na ons eten in een heerlijk klein restautantje naar buiten kwamen, was het stadje gehuld in de mist. Het eten was overigens overheerlijk en normaliter moest je bij deze gelegenheid minimaal 2 weken van te voren reserveren.

'1126233' door Arny '1126233' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Erice 1 - overdag

Arny

Erice is z'on heerlijk bergdorpje waar je uren kunt verdwalen in de kleine steegjes. Het uitzicht vanaf de berg is fenominaal. Je ziet Trapini en de zoutpannen aan de kutst liggen en ook het desolate landchap van west sicilie. Het kan er overdag zeer druk zijn...

'1126067' door Arny '1126067' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani, Sicilie 2

Arny

(vervolg van Trapani, Sicilie 1) ... Een deel van de historische binnenstad is mooi opgeknapt en de boulevard langs de zee aan de noordkant is schitterend. De zuidkant is echter een vreselijk industriegebied. Ook de oostkant van de binnenstad is een lelijke massa van grijze flats en woonfabrieken. Levendige drugshandel op de straten en constant gesis naar mijn vrouw deden ons geplande verblijf halveren. Een beslissing die heel goed uitpakte want we konden een mooie last minute vinden in Erice, een bergdorpje op steenworp afstand. Waarover later meer....

'1126066' door Arny '1126066' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Trapani, Sicilie 1

Arny

Sicilie heeft geen gebrek aan mooie steden (Cefalu! Syracuse!). Trapani is echter een stad met 2 gezichten. Van de ene kant een leuke winkel stad met enkele leuke hippe barretjes, maar aan de andere kant behoorlijk 'gritty'.... (wordt vervolgd)

'1126065' door Arny '1126065' door Arny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Milka koe op Corsica?

Arny

In het zuiden van Corsica ligt een bergketen, genaamd Bavellas. Je waant je hier bijna in Oostenrijk. Zelfs de koeien komen bekend voor ;-) Een van de landschappen die een mediteraan eiland als Corsica zo bijzonder maken!

'1126042' door Arny '1126042' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zoutpannen bij...Trap

Arny

Net ten zuiden van Trapani (overigens onze minst favoriete stad in Sicilie) liggen nog oude zoutpannen. Sommige zout winningen zijn weer opgeknapt en ook weer in productie, vaak in combinatie met een museum.

'1126036' door Arny '1126036' door Arny

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Scala dei Turchi,...S

Arny

Scala dei Turchi (de Turkse trappen) is een van de meest bijzondere kusten van Sicilie. Net iets ten zuiden van Agrigento, zijn witte krijtrotsen die een klein, maar druk strand afschermen. Wij waren er in september 2019, toen er eventjes lucht zat in de lockdown en zelfs toen was het strand vol met zonaanbidders en natuurlijk opdringerige verkopers. We hadden het geluk om een apartementje zowat op het strand te hebben bemachtigd en tijdens de prachtige zonsondergang hadden we het strand zowat voor ons alleen. Alleen de housebeat van het op de strand gelegen loungebar verstoorde nog iets. Maar gelukkig hoor je dat op de foto niet.

'1126034' door Arny '1126034' door Arny

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Corte, Corsica

Arny

Corte is een prachtig dorpje in het centrum van Corsica. Levendig door de aanwezigheid van een universiteit. Met veel leuke winkeltjes, barretjes en restaurants. En een prachtig museum.

'438273' door Arny '438273' door Arny

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Canyon Lands

Arny

Canyon Lands National Park is een van de grootste parken in het zuidwesten. Het grootste deel van het park is alleen met een zeer goede 4WD of tijdens zeer lange trektochten te verkennen. Hoe uitgestrekt het is, valt goed te zien op een van de vele uitzichtpunten die in het geasfalteerde noordelijk deel te bezoeken zijn. Op de foto de viewpoint bij de Green River.

'437835' door Arny '437835' door Arny

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Joshua Trees by night

Arny

Joshua Tree National Park is een locatie die je niet alleen 's nachts kunt bezoeken. Vooral nachten met een nieuwe maan, waarop je amper maanlicht hebt, zijn ideaal om sterren te spotten en foto's te maken van de melkweg. Maar wat het meest indrukwekkend is, is de absolute stilte. Af en toe het gehuil van een coyote, maar voor de rest niks... Heerlijk!

'435238' door Arny '435238' door Arny

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon Lodge

Arny

Bij Bryce National Park zijn de overnachtingsmogelijkheden beperkt, net als de keuze in restaurants. De beste optie is de Bryce Canyon Lodge in het park zelf. Je kunt in de historische lodge logeren of in een van de talrijke luxe cabins. Het is wel wat duurder dan de hotels die wat verder weg liggen, maar je logeert op de rand van de canyon met spectaculaire zonsopgangen en -ondergangen. Bovendien is het restaurant in de logde van topklasse en is er zelfs een pizzeria (die helaas alleen maar in het seizoen open is).

'430351' door Arny '430351' door Arny

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

The View hotel,...Mon

Arny

Leuk die special in de nieuwsbrief '10 spectaculaire hoteluitzichten waar je hart van overslaat'. Maar dan vergeten jullie wel deze: The View Hotel in Monument Valley. Bijgevoegd panorama is in-camera (Fujifilm X-PRO1) gemaakt, dus er zitten nog wat strepen in de lucht. Excuses hiervoor.

'413622' door Arny '413622' door Arny

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

La Push market

Arny

La Push is een klein dorpje aan de oceaan wat midden in een indianenreservaat ligt. Vanuit hier heb je toegang tot de mooiste stranden van het Olympic schiereiland. De keuze aan restaurants is wat beperkt en voor de dagelijkse boodschappen is er maar één winkel. Maar dat is wel zo'n oergezellige general store zoals je ze eigenlijk alleen in de USA ziet.

'412800' door Arny '412800' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Bandon Beach

Arny

Na enkele regenachtige en mistige dagen werden we op onze laatste avond in Bandon getracteerd op een prachtige zonsondergang. En dan is het echt een van de mooiste stranden aan de Amerikaanse westkust! Maar wel koud....

'411933' door Arny '411933' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Silver Falls

Arny

Silver Falls State Park bestaat uit een dichtbegroeide canyon waar maar liefst 10 watervallen te zien zijn. In totaal is het meer dan 30km2 groot, het grootste state park in Oregon en ongeveer ander half uur rijden ten zuiden van Portland. Al is het aan te raden om in de buurt te overnachten want de streek is echt prachtig.

'408238' door Arny '408238' door Arny

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lund

Arny

Lund is een klein vissersdorpje, de plek waar de Pacific Highway 101 eindigd richting noorden. Er is niet veel, één hotel, twee restaurants en een Nederlands-Libanese bakker (!). Maar het is er heelrijk rustig en echt veel touristen komen er niet. Bovendien ligt het in een prachtig natuurgebeid.

'408152' door Arny '408152' door Arny

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

John Day Painted Hill

Arny

Het John Day National Monument in Oregon bestaat uit verschillende parken, waarvan het Painted Hills deel het meest spectaculaire is. Het ligt echt in de middle of nowhere en je moet er een flink stuk voor rijden. Vanuit Portland doe je er zo'n 4 a 5 uur over, maar het is een mooie route en je komt vaak ogen te kort.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik