Antwan

'1139401' door Antwan '1139401' door Antwan

RoemeniëOost Roemenie

RoemeniëOost Roemenie

Cheile Aiudului

Antwan

Roemenië is een land wat slechts weinig door toeristen bezocht wordt. En de toeristen die er komen beperken zich vaak tot de standaard highlights. In de ruim 4 weken die wij het land bezochten hebben we geprobeerd zoveel mogelijk onondekte pareltjes te vinden. Daarom probeerden we vaak (onverharde) binnenwegen te nemen om op die manier op plekken te komen waar nog weinig toeristen je zijn voorgegaan. Zo zagen wij op de kaart de transalpine Apuseni weg. Een gravelweg van ongeveer 100 km dwars door de Alba regio. Een spaarzaam bewoonde regio met slechts enkele kleine dorpen. Langs deze route lagen enkele kloven zoals de Cheile Aiudului, cheile is het Roemeense woord voor canyon. Aan het begin van de route kwamen we langs deze kloof gereden. Echt een prachtig stukje Roemenië dat je helemaal voor jezelf alleen hebt.

'1139387' door Antwan '1139387' door Antwan

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Vissers tijdens...zon

Antwan

Tijdens een bezoek aan Myanmar mag je het Inle meer zeker niet overslaan. Het grote meer, midden in het land gelegen, staat vooral bekend om zijn traditionele vissers, ook wel beenroeiers genoemd. Door deze manier van roeien houden ze hun handen vrij voor hun visnetten. Deze netten hebben de vorm van een korf. Deze korf wordt met de grote opening naar beneden in het water gezet, vervolgens prikken ze met een stok in het water en hierdoor zwemmen de vissen de korf in. Het leven van deze vissers speelt zich vooral af op dit meer. Hele dorpen zijn op palen gebouwd en zelfs hun groente en fruit wordt in heuse drijvende moestuinen verbouwd. Om een goed beeld van deze vissers en hun manier van leven te krijgen is het aan te raden minimaal een dag een boot te huren en het meer op te gaan. Je komt de vissers dan regelmatig tegen en hebt ook voldoende tijd om door hun dorpen te varen en nog meer te zien van de manier waarop ze leven.

'1139258' door Antwan '1139258' door Antwan

RoemeniëMaramures

RoemeniëMaramures

Maramures

Antwan

Maramures is een beetje een uithoek van Roemenie en wordt niet veel bezocht door toeristen. Toch is dat zonde, wat het is een heerlijk gebied. De omgeving is nog puur en de mensen leven in harmonie met de natuur. Akkers worden met de hand bewerkt en in de zomermaanden staat het glooiende landschap vol met hooistapels. De mensen zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje, ondanks dat ze slechts Roemeens spreken. Naast zijn natuurlijke schoonheid vind je in deze omgeving ook prachtige houten kerken en kloosters. Dus een bezoek aan deze afgelegen streek is zeker een aanrader.

'1139198' door Antwan '1139198' door Antwan

BirmaBagan

BirmaBagan

Bagan

Antwan

Bagan is een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld. De oude hoofdstad van Myanmar ligt centraal in het land. Verspreid over een groot gebied vind je duizenden tempels. De ene tempel is nog mooier dan de andere. Om het gebied echt goed te verkennen heb je meerdere dagen nodig en ook een vorm van transport omdat de afstanden tussen de tempels anders echt te groot zijn. Binnen het complex zijn er een aantal tempels die iedereen wel bezoekt maar daarbuiten is er meer dan genoeg te bezoeken waar slechts weinigen komen. Sla gewoon ergens een weggetje in, wandel een stukje en je bent meestal helemaal alleen. Deze foto heb ik gemaakt net na zonsopkomst, gewoon ergens bij een van de vele onbekende tempels.

'1139169' door Antwan '1139169' door Antwan

PortugalPeneda-Gerês NP

PortugalPeneda-Gerês NP

Cela Cavalos waterval

Antwan

Peneda Geres is het enige nationale park van Portugal en gelegen in het uiterste noordenwesten van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het bergachtige gebied staat bekend om zijn traditionele dorpen en culturen en om de prachtige watervallen die overal door het gebied heen te vinden zijn. Sommige vrij makkelijk maar een aantal ook alleen door stevige wandelingen. Op deze foto zie je de Cela Cavalos waterval. Deze waterval wordt niet veel bezocht omdat hij wat moeilijker te bereiken is. Hij ligt buiten de gangbare route door het nationale park en je moet er ook een uurtje voor wandelen (vanaf de Santa Lucia kapel in Cela) om er te komen. Maar de waterval is zeker de moeite waard. Hij is niet extreem hoog of breed maar de waterval is gelegen in een mooie omgeving. Rode rotsen, een weelderige begroeiing en een kleine poel onder aan de waterval. Echt de moeite waard om te bezoeken en als bonus kun je ook een plons nemen in het heldere water van de poel.

'1139113' door Antwan '1139113' door Antwan

RoemeniëSibiu

RoemeniëSibiu

De ogen van Sibiu

Antwan

Een van de mooiste steden van Roemenie is het in Transsylvanië gelegen Sibiu. Sibiu heeft een Duitse geschiedenis. Het viel onder het middeleeuwse Hongaarse Koninkrijk, maar stond onder beheer van de Saksen (Duitsers). Hun hoofdkwartier stond in Sibiu, waardoor het de meest Duitse en welvarende stad van Transsylvanië was. Sibiu heette in die tijd ‘Hermannstadt’ Na de Eerste Wereldoorlog werd Sibiu onderdeel van het Koninkrijk van Roemenië en na de Tweede Wereldoorlog emigreerden de meeste etnische Duitsers naar Duitsland en Oostenrijk. Wat ze achterlieten is een prachtig stadje waar we nu van kunnen genieten. In het idyllische stadje lijken de straten en huizen wel op de set van een historische film. Sibiu is ook één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Wat Sibiu ook heeft wat andere Roemeense steden niet hebben: de iconische ‘ogenhuizen’. Dit zijn pandjes met wenkbrauw-vormige dakramen. Technisch gezien zijn de ramen bedoeld als ventilatie voor de hitte op de zolders, maar vanaf de straatkant lijken het net ogen

'1139071' door Antwan '1139071' door Antwan

BirmaMandalay Region

BirmaMandalay Region

Werken op het land

Antwan

Terwijl wij op weg waren naar een van de vele bezienswaardigheden in Myanmar reden we langs een veld waarop vele vrouwen aan het werk waren. Onze gids vond het wel een leuk idee om hier even te stoppen en een praatje te maken met deze vrouwen. Ook kregen we uitleg over de traditionele landbouw in Myanmar. Deze vrouw vond het geen enkel probleem om even op de foto te gaan.

'1139057' door Antwan '1139057' door Antwan

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Oude Stadsplein in...

Antwan

Het Oude Stadsplein in Praag was in vroeger tijden het handelscentrum van de stad.. Tegenwoordig zijn er vele terrasjes om even uit te blazen na het bezoeken van de vele prachtige bezienswaardigheden van de stad. Het plein wordt omring door mooie huizen en enkele van de vele bezienswaardigheden van Praag zoals het oude stadhuis en de Tynkerk die je hier op de foto ziet.

'1139027' door Antwan '1139027' door Antwan

Montenegro

Montenegro

Stari Bar

Antwan

Stari Bar is een mooi verlaten ruïne stadje in Montenegro. Na een zware aardbeving in 1979 werd de oude stad verlaten en werd er, een paar kilometer verderop, aan de kust een nieuwe stad opgebouwd. De oude stad wordt nu vooral bezocht vanwege de ruïnes. Er is niet echt een route uitgezet door het complex, je kunt gewoon lekker zelf slenteren tussen de oude gebouwen waarvan de meeste langzaam worden overgenomen door de natuur. De belangrijkste gebouwen zoals het fort, een kerk, de toren en het aquaduct worden weer gerenoveerd maar aangezien dit bekostigt moet worden door de entreegelden zal het nog heel lang duren voordat dit allemaal in zijn oude glorie i herstelt, want veel bezoekers komen je in dit afgelegen stukje Monteenegro niet tegen.

'1138997' door Antwan '1138997' door Antwan

BirmaBagan

BirmaBagan

In de rij

Antwan

Bagan is een van de mooiste tempelcomplexen ter wereld. De oude hoofdstad van Myanmar ligt centraal in het land. Verspreid over een groot gebied vind je duizenden tempels. De ene tempel is nog mooier dan de andere. Om het gebied echt goed te verkennen heb je meerdere dagen nodig en ook een vorm van transport omdat de afstanden tussen de tempels anders echt te groot zijn. Binnen het complex zijn er een aantal tempels die iedereen wel bezoekt maar daarbuiten is er meer dan genoeg te bezoeken waar slechts weinigen komen. Als je gelukt hebt kom je, meestal bij de grotere tempels, ergens een processie tegen. Hier stond een ontzettend lange rij monniken die binnen wat te eten konden krijgen.

'1138964' door Antwan '1138964' door Antwan

RoemeniëTranssylvanië

RoemeniëTranssylvanië

Turda kloof

Antwan

In de buurt van de stad Turda ligt de Turda kloof. Dit prachtige stukje natuur is ontstaan doordat de Hasdate rivier zich 150 mijoen jaar geleden door het kalksteengebergte heeft gesleten. De kloof is ruim 2km lang en er loopt een wandeling door de kloof met zijn tot wel 200 meter hoog oprijzende rotswanden. Mooier nog is het om na deze wandeling door de kloof via de bovenkant terug te lopen. Je hebt dn prachtig zicht op de diepe kloof onder je en het prachtige landschap eromheen.

'1138890' door Antwan '1138890' door Antwan

BirmaMandalay

BirmaMandalay

Boeddha beelden maken

Antwan

In Mandalay vind je een gebied waar heel veel marmer werkplaatsen zijn. Hier zijn honderden mensen bezig om uit blokken marmer Boeddha beelden te maken. Erg leuk om eens te gaan kijken.

'1138817' door Antwan '1138817' door Antwan

PortugalSintra

PortugalSintra

Paleis van Monserrate

Antwan

Het Paleis van Monserrate ligt niet ver van het historische centrum van Sintra en is een van de mooiste paleizen in Portugal. Het werd in 1995 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Het paleis werd gebouwd op de plek van een voormalige kapel gewijd aan de Vrouwe van Monserrate. Deze kapel werd verwoest tijdens de aardbeving in Lissabon in 1755. Het ontwerp van het paleis werd beïnvloed door de romantiek met gotische elementen daarin verweven. Het Paleis is omgeven door een imposante botanische tuin met plantensoorten van over de hele wereld.

'1138740' door Antwan '1138740' door Antwan

RoemeniëBrasov

RoemeniëBrasov

Ciucas gebergte

Antwan

Er zijn in Roemenië veel bergen waar je prachtig kunt wandelen. Een van de mooiste bergketens is het Ciucas gebergte. De bergen van Ciucas worden gevormd door immense rotsen in de vreemdste vormen. Hierdoor wandel je door een indrukwekkend landschap, dat er na iedere bocht weer anders uitziet. Niet alle bergen in Roemenië zijn voor iedereen geschikt om te wandelen, maar Ciucas is ook voor wandelaars met weinig ervaring een leuke uitdaging. Er zijn bijna geen steile stukken en je klimt geleidelijk omhoog. De hoogste piek is “slechts” 1954 meter hoog. Gezien de ligging van de bergen, minder dan een uur vanaf Brasov, is het een mooie aanvulling op je bezoek aan Brasov en omgeving.

'1138670' door Antwan '1138670' door Antwan

Montenegro

Montenegro

Budva

Antwan

Budva is een pittoresk stadje in Montenegro waar je heel wat historische bezienswaardigheden kan bezoeken. Je wandelt er rond in een romantisch decor van eeuwenoude kerken, Romeinse ruïnes en prachtige huisjes. Daarnaast heeft het enkele mooie stranden, direct aan de rand van het stadje. Al met al een heerlijk plekje om te ontspannen.

'1138616' door Antwan '1138616' door Antwan

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Tar Kaung pagode

Antwan

Het Inle meer is het bekendste meer van Birma. Het is via kanalen weer verbonden met andere meren zoals het Samkar meer. Aan het Samkar meer ligt het Tar Kaung pagode complex. Een fraai complex met honderden pagodes en tempeltjes. Erg leuk om een uurtje of zo doorheen te lopen, zeker gezien het feit dat er slechts weinig toeristen komen omdat het te ver van het Inle meer verwijderd ligt.

'1138523' door Antwan '1138523' door Antwan

RoemeniëOost Roemenie

RoemeniëOost Roemenie

Cheile Geogelului

Antwan

Roemenië is een land wat slechts weinig door toeristen bezocht wordt. En de toeristen die er komen beperken zich vaak tot de standaard highlights. In de ruim 4 weken die wij het land bezochten hebben we geprobeerd zoveel mogelijk onondekte pareltjes te vinden. Daarom probeerden we vaak (onverharde) binnenwegen te nemen om op die manier op plekken te komen waar nog weinig toeristen je zijn voorgegaan. Zo zagen wij op de kaart de transalpine Apuseni weg. Een gravelweg van ongeveer 100 km dwars door de Alba regio. Een spaarzaam bewoonde regio met slechts enkele kleine dorpen. Langs deze route lagen enkele kloven zoals de Cheile Geogelului, cheile is het Roemeense woord voor canyon. Halverwege de route kwamen we langs deze kloof gereden. Echt een prachtig stukje Roemenië dat je helemaal voor jezelf alleen hebt.

'1138495' door Antwan '1138495' door Antwan

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Lissabon

Antwan

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en tevens een populaire toeristische bestemming. In de stad en de omgeving is meer dan genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. De oude binnenstad is een mix van grote historische gebouwen, gezellige pleinen, oude kerken en typisch Portugese volkswijken met nauwe straatjes. Dit alles gelegen aan de oever van de Taag. Als je genoeg hebt van de oude binnenstad breng dan zeker een bezoek aan de modernere buitenwijken en de nabij gelegen stad Sintra met zijn prachtige paleizen. Deze foto geeft een mooi kleurrijk beeld van de oude stad.

'1138456' door Antwan '1138456' door Antwan

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Praag

Antwan

Praag wordt als één van de mooiste Europese steden beschouwd en daar ben ik het helemaal mee eens, wat een ontzettend mooie stad! Praag, ook wel de Gouden Stad of de Stad met de honderd torens genoemd, ligt aan de rivier de Moldau en bestaat uit zeer diverse bouwstijlen uit allerlei eeuwen. De stad is heerlijk compact waardoor je alles lopend kunt doen. In enkele dagen tijd kun je met gemak alle highlights bezoeken. De Karelsbrug, De Praagse burcht, diverse kerken en kathedralen, fijne smalle straatjes, pleinen vol met oude gebouwen, diverse musea en nog veel meer. In Praag weet je ook nooit waar je moet kijken want als je links kijkt dan mis je rechts weer iets moois en als je vooruit kijkt dan zie je dat prachtige gebouw achter je niet. Combineer dit met een fijne sfeer, veel terrassen en restaurantjes en je hebt een perfecte Stedentrip. Op deze foto zie je de Karelsbrug en de oude stad, genomen vanaf de oever van de Moldau

'1138432' door Antwan '1138432' door Antwan

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Pousse pousse

Antwan

Een pousse pousse is een handgetrokken riksja. Het vervoersmiddel wordt in Madagaskar veel gebruikt. Deze mannen zaten vlakbij een markt te wachten om klandizie.

'1138394' door Antwan '1138394' door Antwan

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Boeddha's in Ayutthay

Antwan

Ayutthaya is een voormalige hoofdstad van Thailand. Tegenwoordig vindt je er vooral veel historische tempels, ruines en Boeddha beelden. De stad ligt ongeveer 80km ten noorden van Bangkok en wordt dus veel door toeristen bezocht. Als je de stad bezoekt als dagtocht vanuit Bangkok heb je de keus uit 5 verschillende historische complexen waarbinnen je oude tempels vindt in diverse bouwstijlen, ruines en vele Boeddha beelden. Naast de historische tempels vindt je ook nog een tempel met een 19 meter hoge gouden Boeddha die zeker een bezoek waard is. Al met al is een bezoek aan Ayutthaya zeker de moeite waard.

'1138344' door Antwan '1138344' door Antwan

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ayutthaya

Antwan

Ayutthaya is een voormalige hoofdstad van Thailand. Tegenwoordig vindt je er vooral veel historische tempels, ruines en Boeddha beelden. De stad ligt ongeveer 80km ten noorden van Bangkok en wordt dus veel door toeristen bezocht. Als je de stad bezoekt als dagtocht vanuit Bangkok heb je de keus uit 5 verschillende historische complexen waarbinnen je oude tempels vindt in diverse bouwstijlen, ruines en vele Boeddha beelden. Naast de historische tempels vindt je ook nog een tempel met een 19 meter hoge gouden Boeddha die zeker een bezoek waard is.

'1138259' door Antwan '1138259' door Antwan

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Bruine maki

Antwan

Madagaskar is onder andere bekend om zijn vele lemuursoorten, hier vaak maki's genoemd. Een van de maki soorten is de bruine maki die je op verschillende delen van het eiland kunt vinden. De meeste zijn niet echt schuw en vaak een beetje nieuwsgierig zodat je met een beetje geduld leuke foto's kunt maken.

'1138188' door Antwan '1138188' door Antwan

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Kinderen in Madagaska

Antwan

Madagaskar is een van de armste landen ter wereld en dat zie je als je er rond reist. Overal zie je de armoede. Toch lijken de mensen blij. Dat zie je ook bij de kinderen. Ze zijn snel tevreden en maken van niets iets. Een oude jerrycan wordt doormidden gesneden, touwtje er aan en je kunt er mee spelen. Deze kinderen vond ik te leuk om er geen foto van te maken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik