Antwan

'1129832' door Antwan '1129832' door Antwan

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Roadtrip door...Monte

Antwan

Montenegro is een ideaal land voor een roadtrip van 1 of 2 weken. Het land is klein, nog niet de helft van Nederland, maar bijzonder veelzijdig. Aangezien je zonder auto de meeste bestemmingen moeilijk kunt bereiken is een roadtrip de perfecte manier om dit veelzijdige land te ontdekken. Van de adembenemende kustplaatsjes tot de ruige bergen in het binnenland, de vele verstopte kloosters en het prachtige Skadar meer, alles is binnen enkele uren rijden te bereiken. Verwacht geen perfecte snelwegen maar geniet van het rijden over kronkelige bergweggetjes en smalle wegen dwars door de dorpen heen. Een van de highlights van je trip is zeker het meer van Skadar. Veel mensen beperken zich hier tot een boottocht over het meer maar wij vonden juist de tocht over de wegen langs het meer veel mooier. Je kunt gedurende een uur of 3 langs het Montenegrijnse deel van het meer rijden waarbij je regelmatig zicht hebt op het meer en zijn omgeving. Hier op de foto zie je het kleine dorpje Karuc, gelegen aan de rand van het Skadar meer.

'1129726' door Antwan '1129726' door Antwan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Zonsopkomst bij Mount

Antwan

Mount Rainier is een mooi nationaal park in de staat Washington. Het park bestaat eigenlijk uit de vulkaan Mount Rainier en zijn weide omgeving. Vanuit alle delen van het park heb je zicht op de gigantische 4392 meter hoge vulkaan. waarvan de top met eeuwige sneeuw bedekt is. Actief is de vulkaan al geruime tijd niet meer. Het park is opgedeeld in 4 zones waarvan die rond Paradise en Sunrise het meest bezocht worden. Wij hebben 2 dagen genoten van deze gebieden. Je kunt hier prachtige wandelingen maken , variërend van een uur tot meerdere dagen. Wij staan graag vroeg op, enerzijds om de zonsopkomst mee te pakken, anderzijds omdat het dan nog heerlijk rustig is. Naast het centrale deel rondom de vulkaan vindt je in het park door diverse watervallen, bergmeren en zelfs een stuk gematigd regenwoud.

'1129649' door Antwan '1129649' door Antwan

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

De tuinen in Demen

Antwan

Afgelopen week een bezoek gebracht aan de tuinen in Demen. Mooi aangelegde tuinen aan de rand van de Maas. Erg leuk om een stop te maken als je heerlijk over de dijk langs de Maas aan het toeren bent. Na een bezoek aan de tuinen kun je daarna heerlijk in de boomgaard op het terras gaan zitten voor een hapje of een drankje. Dus zeker een aanrader.

'1129599' door Antwan '1129599' door Antwan

PortugalDouro

PortugalDouro

Roadtrip door de Dour

Antwan

De Douro vallei in het noorden van Portugal is een perfecte bestemming voor een mooie roadtrip. Vanaf Porto rij je met de auto richting het oosten en ga je op ontdekking in de Douro vallei. De vallei dankt zijn naam aan de rivier die er doorheen loopt en staat bekend als het oudste wijngebied ter wereld. Langs de oevers van de Douro, erkend al UNESCO werelderfgoed, word de bekende portwijn geproduceerd. De weg langs de rivier, de n222, is de beste manier om de regio te verkennen. De weg kronkelt op en af langs de oevers van de Douro. Diverse uitzichtpunten nodigen uit tot een stop en natuurlijk kan een bezoek voor een lunch of wijnproeverij bij een van de vele quinta’s langs de route niet ontbreken. Voor degen met haast is de route in een dag te doen, maar wil je echt optimaal genieten overnacht dan onderweg ergens in een van de vele leuke dorpjes. Omdat je langs de ene oever oostelijk rijdt en vervolgens langs de andere oever westelijk terug begint en eindigt je roadtrip in Porto, perfect dus om je roadtrip te combineren met een stedentrip. Zo sla je twee vliegen in een klap.

'1129567' door Antwan '1129567' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De weidse vlaktes van

Antwan

Stac Pollaidh is een van de meest bezochte en beklommen bergen in het westen van Schotland. Met een hoogte van slechts 612 meter is de met rotspunten bezaaide top van de berg goed te belopen. Vanaf de parkeerplaats loop je in ongeveer 1 uur naar de, vaak in wolken gehulde, top van de berg. Of je nu de top bereikt of niet, je wordt beloond met een panoramisch uitzicht op de omliggende vlaktes van de Assynt en ruige bergen daarachter. Wij hebben zelf de top gehaald maar doordat hij volledig in de wolken lag voegde dat weinig toe. Halverwege de wandeling kun je besluiten of je linksaf slaat naar de top of verder wandelt rondom de berg. Als je ziet dat de top in wolken is gehuld kun je beter een rondom de berg wandelen, de top heeft dan geen toegevoegde waarde. Deze foto is genomen halverwege de weg naar de top en zoals je ziet is het uitzicht op de weide omgeving dan ook al prachtig.

'1129545' door Antwan '1129545' door Antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Double O Arch

Antwan

Arches N.P. is voor mij een van de mooiste nationale parken in de V.S. Nergens ter wereld komen zoveel rotsbogen voor als binnen de grenzen van dit ruim 300 vierkante km grootte park. Het grootste deel van het park is prima te bezoeken via een 30 km lange weg waarlangs diverse uitzichtpunten en wandelingen liggen. Om de mooiste rotsbogen te kunnen zien zul je wel aan de wandel moeten. Wandelingen variërend van 5 minuten tot meerdere uren brengen je bij de mooiste plekken. Op deze foto zie je de weinig bezochte Double O Arch. Waarom weinig bezocht? Omdat de wandeling heen en terug al gauw 4 uur duurt waarbij je grotendeels in de volle zon, over rotsen en door het mulle zand moet lopen. Dit is voor de meeste toeristen veel te lang dus wordt het vaak overgeslagen.

'1129504' door Antwan '1129504' door Antwan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

North Cascades, het..

Antwan

In de staat Washington, op de grens met Canada, ligt het North Cascades N.P. Het schijnt het minst bezochte nationale park van de V.S. te zijn. Niet terecht maar wel fijn want je komt er inderdaad weinig anderen tegen. Het ligt niet op een gangbare toeristische route maar is zeker een omweg waard. Een deel van het park wordt doorkruist door de North Cascades highway. Het meest spectaculaire deel van het park is echter het gebied in het uiterste noordwestelijke puntje van het park rondom mount Baker, dicht tegen de Canadese grens. Hier kun je prachtige wandelingen maken door een ruig landschap. Wel kun je dit gebied eigenlijk alleen van eind juli tot eind september bezoeken, de rest van het jaar ligt er teveel sneeuw om een uitgebreid bezoek mogelijk te maken

'1129409' door Antwan '1129409' door Antwan

BirmaKayin State

BirmaKayin State

Langnek

Antwan

Kayah Staat is de kleinste staat van Myanmar en ligt verscholen tussen het zuidelijke deel van Inle Lake en het noordelijke deel van de Kayin Staat. Een interessante regio met veel etnische minderheden die al eeuwenlang in dit heuvelachtige gebied in Myanmar wonen, vlakbij de Thaise grens. Een van de minderheden die je in dit gebied kunt bezoeken zijn de Karen stam, ofwel de langnekken. Veel mensen kennen deze bevolkingsgroep uit Thailand maar oorspronkelijk komen ze uit Myanmar waar nog steeds een klein deel van deze bevolkingsgroep woont. Op dit moment zijn er in Myanmar nog maar 5 dorpen waar de, vooral oudere, vrouwen nog deze ringen dragen. Op deze foto zie je een oude vrouw met haar dochter voor hun huis.

'1129385' door Antwan '1129385' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Stalker castle

Antwan

Stalker castle is een middeleeuwse woontoren met vier verdiepingen aan de westkust van Schotland, veertig kilometer ten noorden van Oban. De pittoreske vesting is geheel omsloten door het water van Loch Laich, een inham van Loch Linnhe. De naam van het gebouw is ontleend aan het Schots-Gaelische woord 'stalcaire', dat jager of valkenier betekent. Omstreeks 1320 werd een eerste versterking op het eiland gebouwd door de clan MacDougall. Na 1388 kwam het eiland in handen van de Stewarts en rond 1445 bouwde sir John Stewart Castle Stalker in de huidige vorm. De vesting is vrijwel geheel intact gebleven. In 1975 gebruikte Monty Python Castle Stalker als decor voor de slotscène van de komische film Monty Python and the Holy Grail. Koning Arthur belegert in deze scène het door Franse ridders verdedigde slot, waar de graal verborgen zou zijn.

'1129355' door Antwan '1129355' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

The Old man of Storr

Antwan

The old mann of Storr is waarschijnlijk het bekendste plekje van het Schotse eiland Skye. Deze bijzondere rotsformatie ligt dichtbij Portree in het noordoosten van het eiland. Als je vanaf Potree de kustweg naar het noorden neemt kom je vanzelf langs deze plek. Als je op drukke momenten komt zie je vanzelf een lange rij auto’s langs de weg geparkeerd staan. Eenmaal de auto geparkeerd wacht je een pittige wandelingen omhoog. Je merkt ook dat veel mensen het niet redden tot helemaal boven het langzaam wordt het dan ook steeds wat rustiger. Na zo’n 45 minuten klimmen ben je helemaal boven en heb je vanaf een rotsplateau een prachtig uitzicht op de oude man en de omliggende omgeving. Dat is het uitzicht zoals hier op de foto. Als je voldoende tijd hebt is het de moeite waard om niet dezelfde weg terug te lopen maar om rechts om de oude man heen te lopen waar je nog wat tussen de rotsformaties heen kunt lopen. Probeer een bezoek aan dit gebied vroeg of later op de dag te plannen om de grootste drukte en het gebrek aan parkeerplaatsen te ontlopen.

'1129293' door Antwan '1129293' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Genieten bij Lochan..

Antwan

Een van de mooiste gebieden in Schotland om te bezoeken is het gebied rondom Glencoe, midden in de Schotse hooglanden. Glen betekend vallei, Glencoe is dus de vallei van de rivier de Glen. Het dal is omringd door steile en ruige bergtoppen. In de omgeving is ontzettend veel te zien en te doen dus je kunt hier met gemak een week verblijven en dan nog verveel je je niet. Op deze foto zie je het kleine idyllische Lochan Glencoe. Een door klein door mensen aangelegd meertje midden in een bosrijk gebied. Het gebied is in de 19e eeuw aangelegd door een lokale graaf. Zijn Canadese vrouw had heimwee naar Canada en daarom heeft de graaf het landgoed laten inrichten zodat het een beetje op Canada leek. Dus een mooi meer omringd met speciaal uit Canada geïmporteerde bomen. Een heerlijk plekje om even te genieten van de schitterende omgeving.

'1129230' door Antwan '1129230' door Antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

The Watchman in Zion.

Antwan

Zion N.P. is een van de drukst bezochte N.P. van de Verenigde Staten. En terecht gezien het prachtige landschap. Toch komen veel toeristen niet verder dat de extreem druk bezochte Zion Canyon. Hier zijn ook alle toeristische faciliteiten, uitgezette wandelingen en rijden de shuttle bussen af en aan. Helaas doen deze massa's toeristen afbreuk aan het prachtige landschap. Toch kun je buiten dit gebied nog veel andere prachtige gebieden vinden. Op deze foto zie je de Watchman, een berg gelegen net ten zuiden van de beroemde canyon en een mooie bestemming om naar toe te wandelen zonder de massa’s toeristen die alleen de canyon zelf bezoeken.

'1129210' door Antwan '1129210' door Antwan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Shi Shi beach

Antwan

In het uiterste noordwesten van het Olympic N.P., een weinig bezochte uithoek van dit uitgestrekte nationale park vind je Shi Shi beach, in het verleden uitgeroepen tot meest natuurlijke strand ter wereld. Het is een heerlijk ruig strand dat slechts bereikbaar is middels een 2 uur durende wandeling door een bos. Eenmaal op het strand kun je genieten van de ruige kustlijn bezaait met seastacks (rotspunten die uit het water steken) en bij eb vind je er ook zeesterren, zeeanemonen en andere onderwaterleven. Goed weer zal je hier zelden treffen aangezien het gebied vaak in mist gehuld is en vele stormachtige dagen kent, maar dat is juist de charme van dit strand. Het beste moment om dit strand te bezoeken is tijdens halftij. Je bent er dan namelijk op het moment dat het strand langzaam droogvalt en de rotsen die eerst onderwater lagen langzaam zichtbaar worden. Dit is het mooiste moment om het stand te fotograferen. Als je dan uit gefotografeerd bent is het strand helemaal drooggevallen en kun je op zoek naar zeesterren e.d.. Dus probeer van te voren een getijdetabel op te zoeken en stem je bezoek af op halftij en laagtij.

'1129174' door Antwan '1129174' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Loch Lomond

Antwan

In het zuiden van Schotland ligt het Loch Lomond en de Trossachs N.P. Een prachtig gebied met bergen, wilde landschappen, bossen en meren. En natuurlijk met de altijd aanwezige Schotse geschiedenis in de vorm van kastelen. Midden in het park ligt Loch Lomond, het grootste meer van Schotland en heerlijk om langs te rijden of stukjes te wandelen. Ook kun je met kajak of kano het water op. Al met al een mooie bestemming om een of meerdere dagen actief bezig te zijn.

'1129126' door Antwan '1129126' door Antwan

Verenigde StatenMoab

Verenigde StatenMoab

Corona arch

Antwan

Nee, deze foto heeft niets met corona te maken. Het is toevallig de naam van deze rotsboog. Dicht bij de plaats Moab ligt het Arches N.P., bekend om zijn vele natuurlijke rotsbogen. Toch zijn er ook buiten dit park een aantal hele mooie rotsbogen te vinden. Zo vind je, ook in de buurt van Moab, deze Corona Arch. De opening van deze boog is 42,5 meter en de hoogte is 32 meter. Al met al dus een behoorlijke jongen. Om hem te zien dien je een relatief eenvoudige wandeling van 5km te maken, Het begin van de wandeling ligt aan de State route 279, 10,1 mijl na het begin van deze weg komend vanaf Moab.Voordeel van een bezoek aan deze rotsboog is dat het er veel minder druk is dan in het Arches N.P.

'1129095' door Antwan '1129095' door Antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Pladda vuurtoren vana

Antwan

Isle of Arran ligt in het zuidwesten van Schotland en wordt ook wel Schotland in het klein genoemd. Er is hier eigenlijk alles wat je elders in Schotland ook vindt. Bergen, valleien, rivieren, meren, kastelen, steencirkels, stranden en natuurlijk de typisch schotse cultuur. Wij verbleven een week op dit eiland en dat is een mooie tijd om het eiland goed te ontdekken. Helemaal in het zuiden ligt het plaatsje Kildonan waar je vanaf het strand een mooi zicht hebt op het eiland Pladda met zijn vuurtoren en het verderop gelegen onbewoonde Ailsa Craig.

'1129055' door Antwan '1129055' door Antwan

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Praag in Corona tijd

Antwan

Tijdens Corona tijd is Praag weer geworden tot wat het was. Een stad om in te wonen en te werken waarbij de toerist slechts een welkome gast is. In juni 2020 brachten wij een bezoek aan deze stad. Praag stond al lang op mijn verlanglijst maar de drukte hield me tegen, ik hou daar niet van. Maar nu in Corona tijd is het anders, de toeristen zijn grotendeels weg en de stad is weer overgenomen door zijn bewoners. Zo liepen we na zonsondergang over een bijna lege Karelsbrug en genieten we van het blauwe uurtje boven de oude stad. Heerlijk, wat is dit genieten. Daarna lekker naar een restaurantje waar je met een stralende lach wordt ontvangen, ze zijn blij met de paar toeristen die er wel zijn. En zo blijven we een paar dagen in deze stad waar we genieten van elk moment. Reizen in coronatijd is zo slecht nog niet.

'1129011' door Antwan '1129011' door Antwan

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Vermillion meren in..

Antwan

De Vermillion lakes zijn een drietal meren net ten westen van de plaats Banff in de Canadese Rockies. Vooral in de vroege ochtend of in het begin van de avond zijn de meren echt prachtig. De meeste toeristen zijn dan weg, de wind valt stil waardoor er reflecties op de meren ontstaan en het warme licht valt mooi om de achter de meren liggende bergen waaronder Mount Rundle. Voor het fotograferen van de zonsondergang zijn de meren niet geschikt omdat een bergketen de zon al ruim voor zonsondergang blokt. De meren zijn gemakkelijk te bezoeken via de vermillion lakes drive, een 5km lange weg die noordelijk langs de drie meren loopt. Er is niet een meer wat mooier is dan de ander, alle drie hebben ze hun eigen charme.

'1128964' door Antwan '1128964' door Antwan

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Genieten in el Nido

Antwan

een van de meest tot de verbeelding sprekende plekjes van de Flilppijnen is el Nido. En dan heb ik het niet over het rommelige drukke plaatsje zelf maar over de prachtige eilandenarchipel voor de kust. Met een bootje kun je een of meerdere dagen varen langs kleine ongerepte strandjes, mooie baaien en lijmstenen rotsen die oprijzen uit de zee. Zeker de moeite waard alhoewel je tegenwoordig niet meer alleen zult zijn. Daarom is het aan te raden een privé boot te boeken zodat je af kunt wijken van de standaard toeristische route.

'1128939' door Antwan '1128939' door Antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Devils garden

Antwan

Vlakbij de plaats Escalante ligt de onverharde Hole in the Rock road. Aan deze weg, die bij normaal weer met een gewone auto berijdbaar is, liggen een aantal bezienswaardigheden waaronder Devils Garden. Devils Garden bestaat uit een verzameling grillig gevormde rots sculpturen, ontstaan door wind en water erosie. In het gebied zijn geen wandelpaden maar je kunt prima zelf ronddwalen op zoek naar leuke plekjes. Het gebied is niet al te groot dus je zult niet snel verdwalen. In de zomer kan het wel erg heet worden dus het is verstandig om dit gebied aan het begin of einde van de dag te bezoeken.

'1128861' door Antwan '1128861' door Antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

The Wave

Antwan

The Wave is een spectaculair golfvormig zandsteen. Oude zandduinen zijn door de eeuwen heen omgezet in hard gesteente en wind en regen hebben het landschap op een spectaculaire wijze geërodeerd tot een rood-oranje golvend landschap, waarbij iedere laag van de rots weer een andere kleur rood-oranje heeft. Naast de kleuren zijn het vooral de lijnen in het zandsteen die de aandacht trekken. The Wave is eigenlijk een klein stukje van het gebied dat North Coyote Buttes wordt genoemd dat op zijn beurt weer onderdeel is van het nog grotere Vermillion Cliffs N.M.. Dit N.M. is een ruig en erg ontoegankelijk gebied op de grens van Utah en Arizona en wordt slechts zelden bezocht door toeristen.. Omdat het gebied erg fragiel is en grote aantallen toeristen er voor zouden zorgen dat van the Wave binnen een paar jaar niets meer over is heeft het Amerikaanse Bureau of Land Management (BLM), dat het gebied beheerd, bepaald dat er dagelijks maar een beperkt aantal mensen het gebied mogen bezoeken. Om iedereen gelijke kansen te geven is een loterij ontwikkeld om permits te verkrijgen. Inschrijven voor deze loterij doe je op de site van de BLM.

'1128818' door Antwan '1128818' door Antwan

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Tram 28 in Lissabon

Antwan

Een van de hoogtepunten van Lissabon is (een ritje met) tram 28. Lissabon is gebouwd op 7 heuvels en de tram is van oudsher een goede manier om je door de stad met zijn smalle steile straatjes te bewegen. Vooral de route van tram 28 is populair onder toeristen omdat deze je door de historische wijken van Lissabon brengt. Terwijl de tram het harde werk doet en zich een weg door de smalle steile straten baant kun jij genieten van de prachtige oude wijken Baixa, Graca en Alfama. Normaal gesproken zijn zowel de tram als de smalle straatjes overvol. Zo niet tijdens Corona tijd. Een bijna lege tram rijdt door een verlaten straat in de normaal zou drukke wijk Alfama, voor mij een typisch stadsbeeld uit de Coronatijd.

'1128747' door Antwan '1128747' door Antwan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Wandelen in het North

Antwan

In de staat Washington, op de grens met Canada, ligt het North Cascades N.P. Het schijnt het minst bezochte nationale park van de V.S. te zijn. Niet terecht maar wel fijn want je komt er inderdaad weinig anderen tegen. Het ligt niet op een gangbare toeristische route maar is zeker een omweg waard. Een deel van het park wordt doorkruist door de North Cascades highway. Het meest spectaculaire deel van het park is echter het gebied in het uiterste noordwestelijke puntje van het park rondom mount Baker, dicht tegen de Canadese grens. Hier kun je prachtige wandelingen maken door een ruig landschap. Wel kun je dit gebied eigenlijk alleen van eind juli tot eind september bezoeken, de rest van het jaar ligt er teveel sneeuw om een uitgebreid bezoek mogelijk te maken

'1128603' door Antwan '1128603' door Antwan

OmanMuscat

OmanMuscat

Sultan Qaboes moskee

Antwan

In Muscat hebben we een bezoek gebracht aan de prachtige Sultan Qaboes moskee. Deze 40.000 vierkante meter grote moskee is de geopend in 2001 en is de grootste moskee van Oman. Voor niet moslims is de moskee elke dag, behalve vrijdag geopend van 8 tot 11 uur. Om een goed beeld te krijgen heb je deze uren ook zeker nodig. Overal vind je galerijen, prachtige zalen en diverse doorkijkjes. Ik ben zelf op zich niet zo'n "cultuur" liefhebber maar deze moskee was echt de moeite van een uitgebreid bezoek waard. 's Avonds zijn we nog een keer terug gegaan om de moskee nogmaals vanaf de buitenkant te fotograferen en ook dat was erg mooi.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik