Annemieke50

'513678' door Annemieke50 '513678' door Annemieke50

NederlandFriesland

NederlandFriesland

De tobbedanser

Annemieke50

Een weekendje Harlingen is echt een aanrader! Genoeg hotelletjes en leuke restaurantjes, mooie oude stad en fijn gelegen aan de Waddenzee. Wij hebben een leuke stadswandeling gemaakt onder leiding van een bekende gids. Hiervandaan kun je met de boot over naar Vlieland en Terschelling, ook heel leuk om een dagje te doen. Wij hadden een fijn hotel genaamd "Zeezicht" en keken uit op dit mooie beeld "De Tobbedanser". Tobbedanser is de bijnaam van de Harlingers welke verwijst naar de werkzaamheden van de Hugenoten die in de 16e eeuw naar Nederland waren gevlucht. Hierbij waren ook ververs van stoffen, die door in tobben te stampen de kleuren over de stoffen verdeelden.

'503372' door Annemieke50 '503372' door Annemieke50

Verenigde StatenOregon

Verenigde StatenOregon

Back to the sixties

Annemieke50

Al rijdend maak ik altijd foto's. Het is afwachten hoe ze zijn maar soms zit er een leuke tussen. Rijdend langs een farm in Seaside had ik deze oude auto's snel genomen. Geeft een leuk beeld van de auto's waar op het platteland nog mee gereden wordt.

'503273' door Annemieke50 '503273' door Annemieke50

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Zo blauw...

Annemieke50

Als we ergens zijn huren we altijd een auto en gaan op pad. Samos leent zich hier zeker voor, prachtige kleine plaatsjes en het binnenland moet je ook echt gezien hebben. Terug langs de kust zien we de mooiste kleuren blauw voorbij komen! Om even een tijdje bij te gaan zitten en van te genieten...

'503231' door Annemieke50 '503231' door Annemieke50

GriekenlandSamos

GriekenlandSamos

Kokkari

Annemieke50

Samos is voor ons tot nu toe één van de leukste eilanden geweest waar we vakantie hebben gehouden. De gezellige dorpjes, vriendelijke mensen vind je op veel Griekse eilanden maar het plaatsje Kokkari vonden wij erg leuk en gemoedelijk. Fijn strandjes in de omgeving en het plaatsje zelf, mooie natuur en een prachtig achterland, veel keus in restaurantjes en een fijn hotelletje zorgden voor een heerlijke vakantie. Helaas vinden ook naar dit eiland de vluchtelingen hun weg, tot nu toe zonder al te veel problemen voor alle partijen. Hopelijk komt er snel een oplossing voor deze mensen.

'503044' door Annemieke50 '503044' door Annemieke50

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Zugspitze

Annemieke50

De Zugspitze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland en ligt in Zuid-Beieren, op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Op deze berg ligt een restaurant waar we op de heenweg even koffie gedronken hebben! Het uitzicht was hier schitterend, met prachtig weer konden we ver kijken. Op de terugweg zaten we hier weer en zagen we regen en onweer aankomen wat ook voor prachtige foto's zorgde.

'503015' door Annemieke50 '503015' door Annemieke50

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Innsbrück

Annemieke50

Wat hebben we genoten in Innsbrück! Dit was wat we het eerste zagen toen we uit de parkeergarage kwamen. Deze 800-jarige stad heeft nog veel middeleeuwse gebouwen die werkelijk schitterend zijn om te zien! Er zijn genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes. In de winter is het een geliefd oord voor de wintersporters. Zeker een bezoek waard.

'502991' door Annemieke50 '502991' door Annemieke50

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Wandelen bij de...Rif

Annemieke50

De Rifflsee is het hoogst gelegen meer in Oostenrijk. Het ligt op 2232 m. en je kunt hier heerlijk wandelen. De wandelingen zijn er in diverse moeilijkheidsgradaties maar zelfs een gezin met kinderwagen kan een fijne wandeling rond het meer maken van ong. een uur. Met de Rifflseebahn ga je naar boven waar ook een fijn restaurant met zonneterras is. Wij hebben er uren doorgebracht en een wandeling naar beneden gemaakt.

'502894' door Annemieke50 '502894' door Annemieke50

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Strandactiviteiten

Annemieke50

Ons Zandvoortse strand is voor ons altijd thuiskomen! Wij vinden hier onze rust en ontspanning maar met ons heel veel mensen van buiten onze woonplaats. Dit zijn de drukke tijden waar wij als inwoners aan gewend zijn. De mooiste tijd is 's ochtends heel vroeg of 's avonds als de zon bijna ondergaat. Ondanks de hoeveelheid wandelaars kun je dan de mooiste plaatjes schieten!

'502875' door Annemieke50 '502875' door Annemieke50

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Pitztal im sommer!

Annemieke50

's Ochtends zo wakker worden. We hadden nooit kunnen denken dat Oostenrijk in de zomer zo mooi was! Een week in Wenns in het Pitztal is ons super goed bevallen. Natuurlijk kun je er wandelen, maar de diversiteit aan andere sporten is groot... De natuur is zo mooi en de rust vonden we een verademing. Echt een aanrader!

'488988' door Annemieke50 '488988' door Annemieke50

Verenigde StatenSeattle

Verenigde StatenSeattle

Sleepy Joop

Annemieke50

Heerlijk als je met alle drukte om je heen lekker in slaap kunt vallen in de wetenschap dat er de hele tijd iemand bij je is! Ook dit is een stadsbeeld uit Seattle. Op dit plein stonden allemaal bankjes met beelden erop. Geen mogelijkheid om er even naast te gaan zitten want ze waren allemaal bezet!

'488960' door Annemieke50 '488960' door Annemieke50

Verenigde StatenSeattle

Verenigde StatenSeattle

Relax!

Annemieke50

Op een heel druk plein zat deze medewerker van de supermarket heerlijk voor zich uit te staren. Om hem heen was luide muziek, dansende mensen maar hij zat even in zijn eigen wereld...

'450385' door Annemieke50 '450385' door Annemieke50

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Fairytail!

Annemieke50

Het is altijd genieten in "onze" Waterleidingduinen, ik heb er al eerder tips over geplaatst, maar dit vinden wij de mooiste tijd van het jaar! Het burlen is nu volop te horen en 's ochtends vroeg hangt de nevel nog zo mooi over de duinen. Net een sprookje waar je je in waant!

'405507' door Annemieke50 '405507' door Annemieke50

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Hi there!

Annemieke50

Deze zeeotter lag heerlijk te dobberen samen met een andere. Het leek alsof hij zijn koppie steunde met z'n pootjes. Hij had helemaal geen moeite met ons en dobberde rustig verder. De zeeotter behoort tot de marterachtigen en was bijna uitgestorven doordat er teveel op gejaagd werd. Gelukkig zijn ze weer vaak te zien vooral in het noordwesten van Amerika maar ook aan de noordoostkust van Azië. Ze eten vooral schaaldieren en het grappige is dat ze de schelp open slaan met een steen of ander hard voorwerp. Onder hun oksels hebben ze een soort zakjes waarin ze het overtollige eten bewaren. Ze gaan nooit ver van de kust en als ze slapen kunnen de paartjes elkaars pootjes vasthouden om niet bij elkaar weg te drijven.

'405420' door Annemieke50 '405420' door Annemieke50

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Yellowstone National.

Annemieke50

Het lijkt een prachtig koel watertje maar stop er geen vinger in want hij brandt eraf! Overal zie je Potholes en geysers, uit de grond borrelt het water omhoog. Zo impressing!

'405410' door Annemieke50 '405410' door Annemieke50

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Yellowstone National.

Annemieke50

Onze aankomst bij Yellowstone was gelijk heel indrukwekkend. De hitte straalde ons tegemoet. Dit water is kokend heet. Dit hele park staat bol van vulkanisme. Ondergronds bevindt zich een vulkaan die eens in de 600.000 jaar tot uitbarsting komt. Een eng idee als je daar loopt.

'343710' door Annemieke50 '343710' door Annemieke50

CanadaVictoria

CanadaVictoria

China Town

Annemieke50

Zowel in Victoria als in Vancouver zijn we naar China Town geweest. In Victoria was het er heel leuk en gezellig. Leuke winkeltjes en mooie parken. In Vancouver wisten we niet hoe snel we er vandaan moesten zijn, er liepen volop junks en zwervers, in grote groepen bij elkaar, hetgeen geen fijn gevoel gaf. Dit straatje was in Victoria en leuk om doorheen te lopen...

'343516' door Annemieke50 '343516' door Annemieke50

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Johnston Canyon

Annemieke50

Na een flinke klim van anderhalf uur kwamen we bij the Upper Falls. Heel indrukwekkend. Ook onderweg kwamen we prachtige plekjes tegen, mooie bloemen en bomen en ook de eekhoorntjes lieten zich volop zien. Een echte aanrader om te gaan bekijken. Je vindt de Johnston Canyon 25 km. ten noorden van Banff.

'479278' door Annemieke50 '479278' door Annemieke50

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Belgisch bier proeven

Annemieke50

Tijdens ons weekendje België hebben de mannen diverse Belgische biertjes geproefd. Daar werd van te voren al erg naar uitgekeken! Omdat er ongeveer 400! Belgische biertjes bestaan is het niet gelukt om ze allemaal te proeven. Op de Grote Markt kwamen we een leuk klein museum tegen in een prachtig oud pand, Het Brouwershuis. Hier kun je een rondleiding krijgen en zien hoe het bier gebrouwen wordt. Het productieproces wordt er getoond vanaf de 18e eeuw tot aan de nieuwe technieken van nu. Je kunt er ook proeven van een Belgisch verrassingsbier, wat erg gewaardeerd werd door de mannen. Tegelijkertijd kun je het Brouwershuis bewonderen, een prachtig gerestaureerd pand uit 1695. Nog even een leuke wetenswaardigheid: Er wordt gezegd dat je van bier dik wordt. Maar dit is absoluut niet waar! Het is meer de hoeveelheid vaak die naar binnen gewerkt wordt en de hapjes die erbij gegeten worden. Een glas bier bevat nl. minder calorieën dan een overeenkomstig glas wijn, maar ook minder dan melk of vruchtensap! Adres: Grote Markt 10 1000 Brussel Tel.: +32 (0)2 511 49 87 Leuke site: www.beerparadise.be

'342751' door Annemieke50 '342751' door Annemieke50

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Serving with Pride!

Annemieke50

Lopend door Vancouver hoor je regelmatig de sirenes van politie- ziekenauto of brandweerwagen. Zo snel mogelijk manoevrerend door de drukte! Even later zien we ze aan het werk en zijn we onder de indruk van de slogan op de brandweerwagen "Serving with Pride". Ja zij zijn er trots op om dit werk te doen! Nu nog de kans krijgen en niet tegen gehouden worden en soms zelfs veel erger! Wij hebben diverse kennissen werkzaam in de hulpverlening en al vreselijke verhalen gehoord. Momenteel is er een actie op tv van de stichting Sire, "handen af van onze hulpverleners". Afschuwelijk dat dit nodig is. http://www.youtube.com/watch?v=A0FiASkiD6M

'342712' door Annemieke50 '342712' door Annemieke50

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

To cute!!

Annemieke50

's Ochtendsvroeg op pad met de gids en dan na een half uur een groep leeuwen tegenkomen met een aantal welpjes erbij. Deze lag net met z'n koppie in het zonnetje, de rest lag allemaal in de schaduw want het was om 7.00 's ochtends al bloedheet. Er waren 6 welpjes maar 2 weken na ons vertrek zijn er 4 door andere leeuwen gedood helaas. Dit gebeurt helaas erg vaak. De overige 2 leven nog steeds. Gehoord via een site die de leeuwen volgt in Sabi Sand.

'342703' door Annemieke50 '342703' door Annemieke50

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Kunst!

Annemieke50

Op de Grote Markt hing een hele gezellige sfeer. Er stond een grote levende kerststal, waar heel veel mensen stonden te kijken. Het kunstkraampje trok beduidend minder bezoekers, terwijl er best leuke dingen hingen, maar wel erg toeristisch. Het gaf wel een leuk beeld tegen al die prachtige oude panden. Wat is het een schitterend plen. Wij zijn er ook in mei geweest en dan is het ook erg leuk met de terrasjes. Nu hadden we meer behoefte aan een warme chocolademelk ergens binnen!

'342645' door Annemieke50 '342645' door Annemieke50

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Koninklijk Paleis

Annemieke50

Langs het Koninklijk Paleis liepen we naar het centrum. Het zonnetje kwam net door en gaf alles gelijk een veel mooiere aanblik. Het Koninklijk Paleis van Brussel is een (werk)paleis waar de Belgische koning zijn functie uitoefent. Hij houdt er audiënties en behandelt er staatszaken. De koning woont niet in het paleis, maar wel in het Kasteel Belvédère te Laken. De vlag hing uit, dus ik neem aan dat ze er op dat moment waren.

'342590' door Annemieke50 '342590' door Annemieke50

BotswanaMoremi

BotswanaMoremi

Stilte voor de storm!

Annemieke50

Met een mokoro het water op. De krokodillen zien we in het water, beetje huiverig word ik daar wel van. De donkere lucht voorspelt volgens de gids niet veel goeds en toch is het genieten!! Wat is dit schitterend... niet na te vertellen!

'342564' door Annemieke50 '342564' door Annemieke50

CanadaVictoria

CanadaVictoria

Victoria Waterfront

Annemieke50

Net aangekomen in Victoria en op zoek naar de gezelligheid en de mooie oude gebouwen. Nou van beide is er genoeg te vinden. Dit is één van de gezelligste plekken in Victoria. Hier zitten allerlei locals met hun waren om zich heen om te verkopen. je ziet er veel handwerk, waarvan houtsnijwerken, sieraden en schilderijen het grootste deel vormen. Ook zijn er verschillende kunstenaars aan het werk, zoals vuurvreters, jongleurs etc. Heerlijk om hier rond te lopen nog wat mooie dingen te kopen om het thuisfront bij mee te maken en onszelf natuurlijk!;)

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik