Ankie

'427084' door Ankie '427084' door Ankie

RwandaWest Rwanda

RwandaWest Rwanda

Talking about the...f

Ankie

Het is ochtend in het weesdorp, tijd dat alle oudere kinderen aan het werk zijn op het land. Lekker rustig voor de 'jeugd' om alvast samen over later te praten...

'427071' door Ankie '427071' door Ankie

Tanzania

Tanzania

Hoe bereid je je voor

Ankie

Als het zo uitkomt, dan komt er in Bagamoyo vis aan land, die direct verhandeld wordt. Vanaf de boot wordt de vis aan land gedragen, waarbij prijsafspraken gemaakt worden, zodat de handel van start kan. Niks mooi voorbereid, gewoon puur praktisch.

'324071' door Ankie '324071' door Ankie

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Fernsehturm

Ankie

De Fernsehturm is 368 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Berlijn. De toren staat bij de Alexanderplatz en in voormalig Oost-Berlijn. De toren is gebouwd tussen 1965 en 1969 met hulp van Zweedse ingenieurs. De toren bestaat uit een betonnen mast met daarin twee liftschachten. Bovenop het betonnen deel bevindt zich een bol bedekt met plaatstaal met daarin het uitzichtplatform en een restaurant. Bovenop de bol staat een rood-witte televisie-antenne. De Fernsehturm is vanuit de meeste punten in Berlijn te zien. Op 203 meter hoogte bevindt zich het uitzichtplatform. Bij goed weer kun je tot 40 km ver kijken. Boven het uitzichtplatform bevindt zich een restaurant dat in een half uur geheel ronddraait. De televisietoren is een populaire attractie voor toeristen en er staan vaak lange wachtrijen om naar binnen te kunnen. De toren is het gehele jaar door geopend voor bezoekers. De lift waarmee je naar boven kunt gaat in 40 seconden van beneden naar boven.

'324067' door Ankie '324067' door Ankie

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Potzdammerplatz

Ankie

Berlijn is voor mij de stad van de tegenstellingen Rijd je het ene moment door een betonnen wijk, sta je even later op de Potzdammerplatz tussen heel veel glas.

'324055' door Ankie '324055' door Ankie

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Trappenhuis

Ankie

Trapdetail in Tacheles, een van de oudste kraakpanden van Berlijn. Hier huisvesten sinds de jaren 90 veel onafhankelijke kunstenaars. Deze plek staat symbool voor de alto-cultuur en is een toeristische hightlight geworden. Tacheles is een ruïne in Berlin Mitte, voorheen lag het in Oost-Berlijn. De mensen die hier komen zijn geïnteresseerd in kunst en cultuur. In 1907 werd dit gebouw gebouwd en gebruikt als een warenhuis. In het Nazi tijdperk werd het gebouw gebruikt door de Nazi partij voor de administratie en organisatie van de afdelingen. In die tijd is het gebouw een aantal keer door bommen geraakt, maar niet volledig verwoest. De laatste ruines die waren overgebleven, wilde men in 1990 vernietigen. Gelukkig werd het gebouw een paar maanden voor de vernietiging overgenomen door jonge artiesten van over de hele wereld en in een paar maanden werd het gebouw een historisch monument. Het is er leuk rondstruinen en evt een mooi kunstwerk kopen.

'310596' door Ankie '310596' door Ankie

OmanNizwah

OmanNizwah

Omaanse Tulband

Ankie

Naast dat de Omani mannen de Kumah of Kummer, het kleurrijk gestikselde hoedje dragen boven hun Dishsasha, het enkellange gewaad, wordt bij meer formele gelegenheden de Musr of Mussar, de tulband gedragen.

'310590' door Ankie '310590' door Ankie

OmanNizwah

OmanNizwah

Omaanse Kumah

Ankie

De Kumah of Kummer is een kleine, gestikselde muts, gedragen door Omani mannen en jongens. De stiksels komen in alle mogelijk kleuren voor en in alle mogelijke bloemmotieven en geometrische designs. Het design van de Kumah matched altijd met de stiksels op de Dishsasha, het enkellange gewaad wat de Omani mannen dragen.

'292436' door Ankie '292436' door Ankie

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Trots Ghana

Ankie

Tijdens de Dans der Koningen, een jaarlijks feest van de Ghanese gemeenschap, lopen de mannen en vrouwen er geweldig mooi gekleed bij. Het is erg mooi te zien hoe trots deze mensen zijn op hun afkomst !

'292433' door Ankie '292433' door Ankie

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Trots Ghana

Ankie

Tijdens de Dans der Koningen, een jaarlijks feest van de Ghanese gemeenschap, lopen de mannen en vrouwen er geweldig mooi gekleed bij. Het is erg mooi te zien hoe trots deze mensen zijn op hun afkomst !

'292430' door Ankie '292430' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Haghia Sophia

Ankie

Deze foto is gemaakt in de Haghia Sophia. Deze foto geeft mooi weer hoe de moskee er in haar hoogtij dagen uit heeft gezien. De kleuren zijn mooi fel ipv de fletse muren zoals je die nu ziet.

'292419' door Ankie '292419' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Lampje om de Moskee t

Ankie

In de Moskee van Eyup, maar ook in de meeste anderen, hangt een enorme lamp, om in de avonduren de gebedsruimte mee te verlichten. Alleen de lamp maakte al indruk op mij !

'281893' door Ankie '281893' door Ankie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Meneer Beer !

Ankie

Grizzly Boo is een blije beer die het geluk heeft gehad om niet dood te zijn geschoten samen met zijn moeder, maar opgevangen met broertje Cari. Helaas is deze niet uit een winterslaap gekomen zodat Boo alleen woont op de 24 hectare land van de Kicking Horse Mountain Resort. Ondanks het hek eromheen is het geluk hebben om een glimp van hem op te vangen.

'275448' door Ankie '275448' door Ankie

EthiopiëAddis Abeba

EthiopiëAddis Abeba

Arbowatte ?!

Ankie

Als je dit ziet, dan vraag je je toch af waarom wij al die regels hebben wat betreft veiligheid en bouwen. Want zeg nou zelf, dit werkt toch ook ?!

'275440' door Ankie '275440' door Ankie

RwandaWest Rwanda

RwandaWest Rwanda

Hard werken maakt bli

Ankie

Om een weesdorp met 6 huizen goed draaiende te houden, wordt van iedereen verwacht dat er meegewerkt wordt. Dus ook door de allerkleinsten ! Dit zijn broer en zus, Samuel en Esther, druk bezig om het hout van de stapel naar het huis te dragen. Het hout wordt gebruikt om op te koken. Met z'n tweetjes zijn ze een hele tijd bezig geweest om heen en weer te lopen, met een lach op het gezicht. Heel mooi om te zien !

'274852' door Ankie '274852' door Ankie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Angel Glacier vanaf M

Ankie

Tijdens de wandeling naar de top van Mount Edith Cavell, heb je onderweg een mooi uitzicht op de Angel Glacier. Boven kun je bijkomen van de klim en stil staan bij het feit dat 30 jaar geleden de ijstong tot aan beneden reikte en de gehele wand besloeg. ~Jasper NP - Alberta~

'274845' door Ankie '274845' door Ankie

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Medicine Lake

Ankie

Medicine Lake is gelegen in Jasper NP. Het bijzondere aan dit meer is dat deze leegloopt en ook weer zelf volloopt. Nu is het meer ook niet vol, maar daarom niet minder fotogeniek. De foto is genomen rond zonsondergang.

'260502' door Ankie '260502' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Allahoe Akbar Allah

Ankie

Tijdens de dienst is het niet te volgen wat er gezegd wordt. Het ene moment wordt er veel gezegd waarna een lange stilte valt. Dit is ook elke dienst weer anders. Tijdens deze avonddienst in de Yeni Camii was er een reeks van knielen, zitten, staan, zitten, knielen, geheel in stilte. Alles wat de Muezzin deed, werd gevolgd. Deze momentopname is gemaakt nadat ze allemaal naar links hadden gekeken, er iets werd gezegd, en ...klik. Zelden vond ik foto's maken zo spannend om te doen...

'260058' door Ankie '260058' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Yeni Camii

Ankie

De Yeni Camii bij avond is eigenlijk nog mooier dan overdag omdat de mystieke sfeer dan erg groot is. Verbaasd was ik zelf over de kleur in deze foto, die niet bewerkt is.

'260057' door Ankie '260057' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Yeni Camii

Ankie

Centraal in de stad ligt de Yeni Camii, tussen de Galatagrug en de Egyptische Bazaar in. We waren die dag naar de wijk Galata geweest. Via de brug kwamen we die avond weer aan de overkant, toe we de eerste klanken van het 7 uur gebed hoorden. Zonder een moment van twijfel heb ik de hoofddoek omgebonden, de schoenen uit, om deel te nemen aan de dienst. Gelukkig mocht het ook, want niet in alle moskeeën ben je als bezoeker welkom tijdens het gebed. Zelf al ben je niet religieus, dan maakt dit indruk. De gehele sfeer en zo'n grootste omgeving.

'260052' door Ankie '260052' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Blauwe Moskee

Ankie

Van alle bezochte moskeeën, is voor mij de Blauwe Moskee toch wel een van de mooisten. Als je binnen bent, dan is de ruimte overweldigend. De sfeer die er hangt, vooral tijdens een dienst is zo bijzonder, ook omdat je weet dat er een enorme historie aan dit gebouw zit. Omdat de Blauwe Moskee erg centraal in de stad ligt, ben ik er meerdere keren geweest, op verschillende momenten van de dag. Daardoor ook zonder de grote groepen toeristen, wat de sfeer ten goede komt.

'260050' door Ankie '260050' door Ankie

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Houten Huizen

Ankie

Veel van de in Istanbul gebouwde huizen, waren van hout gemaakt. Door de jaren heen zijn vele van deze huizen verwoest door brand. Loop je nu door de stad, kom je in bijna elke straat nog wel een houten huis tegen, maar deze zijn veela verwaarloosd en verlaten. Al verbaasd het ook dat als je in de byuitenwijken komt, juist in die bijna ingestorte huizen, gewoon mensen wonen. Dan valt de armoede erg op. Door verschillende renovatieprojecten zijn er ook weer straten, waar de huizen helemaal zijn opgeknapt en zie je dat het erg mooie woningen zijn geweest vroeger. En of de huizen nu oud of nieuw zijn, ze geven de stad Istanbul een bijzonder karakter.

'237603' door Ankie '237603' door Ankie

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Foz d'Iguazu

Ankie

Vele foto's zijn er al geplaats van deze mooie watervallen. Ik heb er met plezier rondgelopen en aan de Argentijnse kant heerlijk nat geworden terwijl ik verwoedde pogingen deed plaatjes te schieten. Dit is de Braziliaanse kant. Als je er bent, ga vooral even naar de Argentijnse kant, mooier om te zijn !

'233837' door Ankie '233837' door Ankie

EthiopiëBahar Dar

EthiopiëBahar Dar

Onderweg

Ankie

Wie in Ethiopie is geweest, weet dat je waar je ook bent, de kinderen er gewoon zijn. Altijd, overal, zonder uitzondering. En hoeveel je ook reist door Afrika, dit went toch eigenlijk nooit, kinderen die door het harde leven nauwelijks kind kunnen zijn omdat ze al zorg dragen voor elkaar in het harde leven dat ze leiden.

'233832' door Ankie '233832' door Ankie

EthiopiëBahar Dar

EthiopiëBahar Dar

Onderweg

Ankie

Onderweg van Addis naar het noorden, kom je op verschillende plekken de herkenbare Portugese bruggen tegen in het vaak zo verrassende landschap. Weinig mensen weten dat juist Ethiopie zo groen is. Deze brug is ook nog in werking. In het zuiden rij je regelmatig een aantallen meters naast de kapotte brug door het water...

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik