AnikaRedhed

'1128836' door AnikaRedhed '1128836' door AnikaRedhed

Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)Bitola

Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)Bitola

Broodje met

AnikaRedhed

Ik had er al eens eerder kennis mee gemaakt in Bulgarije, maar in Macedonië aten ze het dus ook: een broodje met o.a. patat. Dit was in Bitola, totaal onbekend plaatsje en daarom erg leuk te bezoeken.

'1128805' door AnikaRedhed '1128805' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Cappuccino in Curacao

AnikaRedhed

Curaçao is weer 'open'. Het is een heerlijk land en vooral een hele interessante bestemming met ook geschiedenis en cultuur. En natuurlijk genoeg mooie uitzichten om bij een lekkere cappuccino van te genieten. (foto is gemaakt bij BijBlauw)

'1119590' door AnikaRedhed '1119590' door AnikaRedhed

IranIsfahan

IranIsfahan

Verrassend

AnikaRedhed

Nou is Iran een grote verrassing, maar dit vond ik een hele bijzondere wand. Ik had nog nooit zoiets gezien. Waarom het precies zo gebouwd is, is niet bekend. In het paleis op het grote plein in Isfahan.

'1119456' door AnikaRedhed '1119456' door AnikaRedhed

JordaniëMadaba

JordaniëMadaba

Te veel keus!

AnikaRedhed

De hoofddoekjeswinkel, wat een keus! Ze hebben niet alleen veel kleuren en patronen maar ook veel modellen. Ik wist niet waar ik moest beginnen. De plastic hoofden met doekjes hielpen me op weg, en de mevrouw in de winkel hielp me verder. Ontzettend behulpzaam, lief en lachend, want een westerse toerist in je winkel is toch wel erg leuk. Ik was voorbereid voor Iran!

'1119430' door AnikaRedhed '1119430' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Discriminatie op...Cu

AnikaRedhed

Sommige wijken van Willemstad staan bekend m hun muurschilderingen. Ook in Scharloo zijn prachtige werken te vinden. Dit was op een onooglijke parkeerplaats, die was omgeven met prachtige schilderingen waarvan sommige met een diepere betekenis. Chinezen worden op Curaçao soms aangeduid met de scheldnaam Chino. Deze schildering geeft aan, dat je beter 'meneer' kan zeggen.

'1119342' door AnikaRedhed '1119342' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Cultuur op Curacao

AnikaRedhed

Even geen strand, Curacao heeft zoveel meer te bieden. Dit is een foto van de doornenkathedraal. Een enorm kunstwerk gemaakt van doornentakken. Je kan er doorheen wandelen en het zit vol symboliek over de huidige samenleving. Aanrader!

'1119175' door AnikaRedhed '1119175' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Christoffelpark

AnikaRedhed

Er werd voor binnenrijden gewaarschuwd dat het park niet aansprakelijk was... maar gelukkig zijn we niet overvallen door bijtende leguanen en zijn de banden zelfs heel gebleven op het hobbelige slechte asfalt. Toen nog wel... Christoffelpark.

'1119101' door AnikaRedhed '1119101' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Ice ice baby

AnikaRedhed

We houden de zomer nog even vast! Ik hou niet van koude drankjes en wil nooit ijs in mijn glas. Nou was het die zomer op Curaçao zo heet, dat ik minder bezwaar kreeg tegen koud drinken. Maar vooral stonden de ijsblokjes zo pittoresk, met deze achtergrond.

'1118139' door AnikaRedhed '1118139' door AnikaRedhed

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Alles is goed

AnikaRedhed

Er zijn zoveel stranden op Curaçao dat je ze niet allemaal kan zien. Mensen die er wonen hebben zeker hun lievelinsgsstranden, maar qua water en zand lijken ze allemaal op elkaar. Sommige wat groter en drukker dan andere, maar overal heeft het water deze betoverende kleur!

'1116805' door AnikaRedhed '1116805' door AnikaRedhed

China

China

Alle beetjes gelden

AnikaRedhed

In China wordt alles gegeten dat beweegt. En waarom niet? Niet alleen elk dier, maar ook elk onderdeel, al is het de varkenspenis voor de sterke drank. Dus ook de kop van de vis is nog wat waard.

'1116565' door AnikaRedhed '1116565' door AnikaRedhed

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Snoepwinkel

AnikaRedhed

Fascinerende snoepwinkel in Shanghai. Ze maakten de zuurtjes ed waar je bij stond. En ze maakten de mooiste creaties van snoepgoed. Als je even door de zoete stank heengaat, gaat er een wereld voor je open.

'1116390' door AnikaRedhed '1116390' door AnikaRedhed

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Wat was lekkerder?

AnikaRedhed

Met zo'n uitzicht smaakt alles! Best laat voor ons doen eindelijk aan de maaltijd. Een gewone en degelijke salade. Maar met dit uitzicht en ambiance smaakt alles.

'1116332' door AnikaRedhed '1116332' door AnikaRedhed

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Mmmm stuffed pizza!

AnikaRedhed

Chicago staat bekend om zijn stuffed pizza: een korst aan boven en onderkant en daartussen de vulling. We hadden samen een kleine besteld en kregen die bijna niet op. Het was heerlijk. Het is iets dat je een keertje moet doen bij elk bezoek aan Chicago. En ik ben zeer zelden bereid voor iets in de rij te staan, maar hiervoor sta ik met een glimlach een uur of meer te wachten. Het hoort erbij. Een van de vele leuke voorbeelden uit deze geweldige stad!

'1116306' door AnikaRedhed '1116306' door AnikaRedhed

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Eten wat de pot...sch

AnikaRedhed

Eten wat de pot schaft! En de pot schaft: water uit de tuinslang, vlees en alle ingewanden van het zojuist naast de pot geslachte varken. Mijn man wilde helaas niet blijven om het te proeven... (Dit was bij een van de bekende begrafenissen die een paar dagen kunnen duren. Het varken was een gift en de gevers zijn ook bedankt via de microfoon.)

'1116175' door AnikaRedhed '1116175' door AnikaRedhed

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Charmante Cappuccino

AnikaRedhed

Als schrijver van de reeks Cappuccino in... moet ik natuurlijk overal cappuccino drinken :) Met wisselend resultaat, maar ondanks dat bijna altijd een leuke ervaring. Deze koffie was wat bitter, maar wel goed verder. Net met dit figuurtje met uitzicht op de Burj Khalifa natuurlijk helemaal af!

'1116100' door AnikaRedhed '1116100' door AnikaRedhed

IranIsfahan

IranIsfahan

Lekker voor de ogen

AnikaRedhed

Niet heel erg culinair en niet eens heel erg lekker, maar soms willen vooral je ogen eten. Dan ben je moe van het lopen en heb je zin in zoet. En wat ik vooral opvallend vind: Nutella is universeel. Dit was een leuk koffietentje in Isfahan.

'1115067' door AnikaRedhed '1115067' door AnikaRedhed

Oman

Oman

Kunst in het klein

AnikaRedhed

De wadi was al prachtig met zijn spiegelende water en palmbomen, maar dit maakte het nog mooier. De libelle die rustig naast me kwam zitten. Met zijn bijzondere kleuren en verschillende structuren vond ik een kunststuk op zich.

'1113826' door AnikaRedhed '1113826' door AnikaRedhed

Nederland

Nederland

Boskunst

AnikaRedhed

Tijdens een wandeling in de buurt van Hierden. Ik hou van kunst en ik hou van bos en dit vind ik een ideale combinatie. Het paste zo geweldig in de omgeving. Er stond een heel rijtje met verschillende afbeeldingen. Deze bleef goed op het netvlies hangen.

'1113824' door AnikaRedhed '1113824' door AnikaRedhed

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Oud & nieuw

AnikaRedhed

In een keurig uniform met prachtige hoofddoek de berichten checken. Het contrast van wat je verwacht dat iemand uitstraalt die zo is gekleed met het tienerachtige scrollen vind ik mooi.

'1112587' door AnikaRedhed '1112587' door AnikaRedhed

Iran

Iran

Glas-in-lood

AnikaRedhed

De Molk Moskee in Shiraz staat op alle lijstjes. Als je er aan het eind van je reis komt, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen … kan het alleen maar tegenvallen. Het is mooi, maar de glas-in-loodramen vind je in meer gebouwen in Irak. Tegen die tijd heb je ze al vaak gezien, ook met lichtinval. Het leukst was nog wel om de mensen bezig te zien die over elkaar tuimelen voor een goede selfie.

'1109943' door AnikaRedhed '1109943' door AnikaRedhed

Spanje

Spanje

Wild west

AnikaRedhed

Wat een geweldig land is Spanje. Het stikt er van de prachtige oude steden. ten minste op de route die wij reden, van Leon naar het zuiden. En dan af en toe wat natuur. Met als bonus deze paarden.

'1109904' door AnikaRedhed '1109904' door AnikaRedhed

Verenigde Staten

Verenigde Staten

The greatest

AnikaRedhed

De VS blijven voor mij een van de toppers wat natuur betreft. Dit is Yosemite, waar werkelijk elk hoekje mooi is. Makkelijk te bereizen, lekker weer, vriendelijke mensen. Dit is echt vakantie.

'1109651' door AnikaRedhed '1109651' door AnikaRedhed

Namibië

Namibië

Rara...?

AnikaRedhed

Tja, wie fotografeert er geen bordjes? In Namibie hebben we een mooie verzameling kunnen aanleggen: pas op voor overstekende olifanten, zebra's, antilopen, enz. Toch vond ik dit ook een leuke en heel toepasselijk: pas op, het asfalt houdt op.

'1109571' door AnikaRedhed '1109571' door AnikaRedhed

Namibië

Namibië

Treinwrak

AnikaRedhed

In het kader van het treinenthema. Een oude locomotief uit een museum in Namibie. Het gaat er vooral om de natuur, maar toch is er nog wel de nodige interessante geschiedenis te vinden. Ik vond de musea erg leuk.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik