Angeleye

'372739' door Angeleye '372739' door Angeleye

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Old and Wise

Angeleye

Mijn eerste Afrikareis en wat een indrukken brengt dat met zich mee. Je waant je in een grote dierentuin en weet niet waar je moet kijken en blijft je verbazen...Deze olifant; oud en ongetwijfeld wijs stond rustig te staan en liet zich uitgebreid bekijken. Op enig moment kwam de kolos in beweging en kwam wel érg dichtbij; onbewust deed ik een stap achteruit in de, toch wel erg open, auto. In plaats van in zijn comfortzone, kwam hij wel erg in de mijne, maar o wat mooi...

'372548' door Angeleye '372548' door Angeleye

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Spotted!!!

Angeleye

Niet verwacht en tóch van zo dichtbij; dit prachtige luipaard dat heel relaxed met de poten aan weerskanten van de boom ons aan lag te kijken. Hoe gaat dat dan...een van de rangers met scherpe ogen ziet iets op afstand en rijdt er in noodvaart naar toe. Vervolgens alarmeert hij zijn collegae via de mobilofoon en dan is het, op zijn A-team's er naar toe racen...en maar hopen...Dit was zó bijzonder om te zien!! (voor mij dan...)

'372496' door Angeleye '372496' door Angeleye

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Shadowlands

Angeleye

De gewonde leeuwin van mijn vorige foto maakt deel uit van deze groep jonge leeuwen en oudere leeuwinnen. Het was warm die dag, erg warm...dat vond de familie ook...wat is het dan handig als je die fanatieke idioten in jeeps die naar je komen kijken kan gebruiken om lekker in de schaduw te liggen! Wij hebben daar 1,5 uur in de brandende zon gestaan (wel prachtig!!! dat dan wel...) omdat de poten en staarten van deze prachtige beesten heerlijk onder de auto en de wielen lagen en zijzelf in de schaduw;lekker lui liggend te slapen. Wat was dat prachtig en op aaiafstand (niet aan te raden).

'372418' door Angeleye '372418' door Angeleye

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Mother Nature

Angeleye

De natuur is wreed, ook voor de koningin van de beesten. Deze leeuwin maakt deel uit van een aantal jonge mannetjes en enkele vrouwtjesleeuwen die de schaduw opzochten tegen onze jeep aan (foto volgt nog..) een zeer bijzondere ervaring en een zeer close ebcounter met deze fantastische grote beesten. Deze leeuwin had letterlijk op leven en dood gevochten en haar kop was bijna geklieft en nog rauw, bloederig en rafelig. Ze had ook een fors litteken op haar voorpoot; ook voor deze machtige dieren is het leven, overleven!

'372344' door Angeleye '372344' door Angeleye

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Bekeken....

Angeleye

Onze reis inTanzania startte in het mooie, kleine Arusha National Wildpark. Mijn eerste ervaring met een giraffe in het wild bleek ook een ervaring voor de giraffe....bij het uitvergroten van zijn kop bleek dat hij ons en onze auto ook letterlijk 'in het vizier' had....

'354620' door Angeleye '354620' door Angeleye

EgypteCairo

EgypteCairo

Old en Wise

Angeleye

Deze oude man straalde levensgeluk en wijsheid uit: hij had alle tijd om zijn tandeloze lach te lachen, zijn kameel te laten zien (niet op de foto, maar lag voor hem). We troffen hem, toen we liepen door de grote bazar. Hij zat op een oude bank gelukkig te wezen...maar voor ons stond hij, stram en wel, met stok, op om zijn geliefde bezit, zijn kameel, te tonen.

'353761' door Angeleye '353761' door Angeleye

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Lay Back KL

Angeleye

De beroemde Petronas Towers zijn prachtig en vooral ' s nachts verlicht. Maar hoe krijg je die mega hoge torens op een fatsoenlijke manier op de foto...deze poging was letterlijk op mijn rug plat op de grond en ik vind m wel wat hebben..

'353422' door Angeleye '353422' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Easy Living

Angeleye

Its Called Easy Living...is de tekst die onweerstaanbaar in me opkwam toen ik dit uitzicht zag vanaf mijn houten verandaatje bij mijn houten huisje op het strand van Langkawi Island. Rustig zitten met een glaasje terwijl de vogels zingen, de chicades aan hun avondzang beginnen en de temperatuur nog steeds een heerlijke 26 á 27 graden is.

'352807' door Angeleye '352807' door Angeleye

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

BOH Thee

Angeleye

Een plek die je niet zo snel verwacht in Maleisië, gezien het warme klimaat. In de Cameron Highlands, vanwege de hoge ligging, heerst een relatief koeler klimaat. De Engelsen vertoefden daar graag in de 19e en begin 20e eeuw om de hitte van het lager gelegen land te ontvluchten. Hier vind je dan ook uitgestrekte theeplantages met hun prachtige groene gelijkmatige rust en schoonheid glooiend tegen de heuvels aan. Dit is de meest beroemde en grootste: de BOH theeplantage. Zie overigens ook mijn tip over de Cameron Higlands.

'352582' door Angeleye '352582' door Angeleye

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

You're beautiful...

Angeleye

Goed voor de lijn want je bent constant achter zo 'n bijzondere fladderaar aan het rennen om m er mooi op te krijgen. Ik ben ook nog zo 'n prachtige grote zwarte met van die slierten onderaan tegengekomen, maar die was écht te snel voor me. Hoe ze heten...geen idee, maar wat een prachtige vlindersoorten hebben ze in Maleisië!

'352474' door Angeleye '352474' door Angeleye

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Lazy

Angeleye

Een hoop herrie en hoog gekwetter hoog in de bomen. We kwamen er maar niet achter wat het was, maar wel dat het groot was. Apen? nee.. een marter? nee...maar wat het nu wél was? Het leek op een eekhoorn, maar dan wel een gigant. Deze was wel een meter met staart! nooit gezien! Het bleek inderdaad een reuzeneekhoorn te zijn die hier als een luie kat met zijn poten aan weerzijden van de tak lag te relaxen.

'351440' door Angeleye '351440' door Angeleye

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Rotan in het Oerwoud

Angeleye

Taman Negara is het oudste oerwoud van Maliesië en een groot avontuur. 's Nachts op jacht met schijnwerpers om gigaspinnen en ander gedierte te spotten, de "Canopywalk", met een wiebelende touwbrug op 40 meter hoogte in de boormtoppen en in de nacht opstaan en sluipen rond de hut om te kijken wat er nu weer rondloopt....deze prachtige rotanstengel stond midden in het oerwoud en ik was best trots op de belichting van de kleuren en vormen; dat valt niet mee in een schemerig oerwoud.

'350994' door Angeleye '350994' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Gigantisch

Angeleye

Tijdens ons verblijf op Langkawi Island maakten we een mangrove tour per boot in het uitgestrekte watergebied van Maleisië. Daar leerden we ook dat de wortels van de Mangroven een natuurlijke dam zijn bij een Tsunami. Op sommige plekken waren we niet meer dan een half uurtje varen van Thailand, maar een van de hoogtepunten was (naast de prachtige ijsvogels en apen) een giga zeearend van heel dichtbij! wéér zo'n momentje van geluk!

'350665' door Angeleye '350665' door Angeleye

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Verlichtend

Angeleye

Ongetwijfeld zijn the Petronas Towers al gefotografeerd in allerlei standen en vanuit diverse hoeken. Voor mij waren ze nieuw en een zeer bijzonder beeld in de late avond, zo tegen de zwarte nachtlucht en met al die mooie verlichting. Ik heb er letterlijk plat op mijn rug voor gelegen om ze op de foto te krijgen. Bijzonder mooi vond ik ze!

'479553' door Angeleye '479553' door Angeleye

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Meer weten over The..

Angeleye

Een onderdeel van onze rondreis in Maleisië was Cameron Highlands: aangezien het mijn eerste kennismaking met Maleisië was en ik dacht dat het daar vooral om de theeplantages ging kon ik me er niet zo'n voorstelling van maken. Zo wist ik bijvoorbeeld niet veel van de Britse kolonisatie daar, behalve dat er goed Engels wordt gesproken en er links wordt gereden. Vroeger werden de Cameron Highlands veel gebruikt door de Britten om zich terug te trekken als het elders te heet werd; er heerst namelijk een heerlijk klimaat, reden waarom de thee het daar ook zo goed doet en er aardbeien worden gekweekt. Het is er prachtig groen en veel huizen en ons hotel (the Lakehouse) zijn typisch Brits en in prachtige oude stijl. Tijdens ons verblijf troffen we een jong Nederlands stel dat er een jaar geleden, uit liefde voor de plek, zijn blijven hangen en een heel leuk boekje hebben geschreven over de interessante geschiedenis van de Cameron Highlands en de ontdekking ervan door Sir Wiliam Cameron, waar de streek naar is genoemd. Voor een ieder die meer wil weten van de achtergrond en geschiedenis van deze streek "Cameron Highlands" Discover the History. Zie de website. [url="http://www.cameronhighlandshistory.com" target="_blank"]www.cameronhighlandshistory.com[/url]

'350440' door Angeleye '350440' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Schone glimlach

Angeleye

Van werkplek naar werkplek met je mandje aan de arm, vol schoonmaakspullen. Lekker kuierend over het strand en met een grote schone glimlach blijven geniet van alledag.

'350216' door Angeleye '350216' door Angeleye

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Schone schijn

Angeleye

Deze dame maakte de straat voor een Boedhistische tempel met grote precisie schoon. De manier waarop ze bewoog en de bezem hanteerde, getuigde van eenzelfde trance als de monniken binnen in de tempel. Onverstoorbaar...

'349518' door Angeleye '349518' door Angeleye

Maleisië

Maleisië

Wat mot je?

Angeleye

Heel toeristisch; gelijk toegegeven, maar in Penang hebben we de stad verkend met een mannetje in een fietstaxi. Hij was al wat ouder en wij Hollanders waren natuurlijk wat zwaarder en groter dan de gemiddelde Maleisiër, dus hij moest flink op de trappers...Maar hij had een geweldige truc en probeerde ons bij elke tempel en bezienswaardigheid even van de fiets te krijgen om op adem te komen. We hebben m rijkelijk beloond!! deze man keek ons na zo van "ben ik ff blij dat ik die twee Hollanders niet op mijn fiets heb!"

'349394' door Angeleye '349394' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Meditatie in de schil

Angeleye

Voor Maleisië heel gewoon; net als bij ons de koeien in de wei. Deze longtail makaak nam er zijn gemak van en leek haast in trance. Hij liet zich rustig fotograferen, Ik heb het heel bijzonder gevonden, al die beesten die je normaal alleen in de dierentuin ziet!

'348889' door Angeleye '348889' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Eindelijk!!!!

Angeleye

Een jaar of anderhalf geleden zag ik een foto voorbij komen op Columbus van een paartje prachtige bijeneters: ik meen van Hildebrand. Ik heb de foto toen direct tot mijn favoriet gemaakt en hoopte dat ik dat zélf ook eens mocht zien. Nu was het dan zover! Op Langkawi eiland had ik een prachtige ervaring (of eigenlijk 'vervoering') met een paartje bijeneters die mij gunden om ze prachtig vast te leggen. Ik ben blij!

'348757' door Angeleye '348757' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Snacken

Angeleye

In heel Maleisïë komen deze prachtige hornbills of neushoornvogels voor. Deze zat samen met nog een paar in de bomen van het Mutiara Bay Resort op Langkawi island; mijn eerste ervaring met deze mooie grote vogels. Heb altijd gedacht dat deze jongens plantaardig aten en hooguit nu en dan een insect. Hier ging een hele lizzard naar binnen! Heel bijzonder om te zien!

'348734' door Angeleye '348734' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Zwemdiploma

Angeleye

Nooit geweten dat apen konden zwemmen; zo zie je maar...nooit te oud om te leren. Tijdens een mangrovetour per boot kwam een aantal longtailmakaken naar ons toezwemmen vanaf de rotsen waar ze met hun familie bivakkeerden. De gids wist ons te vertellen dat er maar 2 soorten dieren zijn die niet kunnen zwemmen. Een daarvan is de giraf; de ander.. dat heeft hij nooit certeld. maat ik gok de mens. Die kan van nature ook niet zwemmen. Ik vond het een bijzonder gezicht dat koppie in het water!

'348608' door Angeleye '348608' door Angeleye

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Zonneschijn

Angeleye

Wetende dat het in Nederland -17 graden was....Zitten op je veranda met uitzicht op het water en strand, genietend van de ondergaande zon met een graadje of 30...ik had er wel even langer willen blijven.

'348044' door Angeleye '348044' door Angeleye

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Oran Asli

Angeleye

De Oran Asli is zijn de oorspronkelijke bewoners van Maleisïe en zij leven nog steeds heel primitief: geen stromend water, electriciteit en in hutjes op palen ver van de bewoonde wereld. Ze gaan niet naar school en hebben geen identiteitsbewijzen. Ze voorzien in hun levensonderhoud met het verbouwen van gewassen en fruit en verkopen handegemaakte artikelen. Ze hebben niets (in onze optiek), maar ogen gelukkig

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik