Adelheid

'1108487' door Adelheid '1108487' door Adelheid

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Het Hart van Algarve

Adelheid

De Algarve is vooral bekend van de strandvakanties, maar ook als je niet wenst op het strand te liggen (zoals ik) is het een prachtige bestemming. Deze foto is gemaakt bij zonsopkomst in januari. Het is er heerlijk rustig langs de mooie paden die over de top van de kliffen langs prachtige uitzichten voeren. Wat mij betreft dus een prachtige winterbestemming.

'1093007' door Adelheid '1093007' door Adelheid

CyprusKaap Greco

CyprusKaap Greco

Love Bridge, Cyprus

Adelheid

Eigenlijk zie je zelden foto's van Cyprus. Het is vooral een zomerse strandbestemming. Ik ben er onlangs in februari geweest en ontdekte tot mijn verbazing dat Cyprus geweldig mooie, en indrukwekkende stukken kust heeft. Dus voor de fotografen onder ons zeker een gebied om te bekijken. Ik hoop binnenkort meer voorbeelden van de mooie kust hier te uploaden. Deze foto is gemaakt in het uiterste zuidoostelijke puntje. Een prachtige rotsboog in zee, en in februari stond de ondergaande zon ook precies goed om licht door de boog te sturen.

'1091697' door Adelheid '1091697' door Adelheid

Rusland

Rusland

Kaliningrad, een...ex

Adelheid

Kaliningrad loopt nog niet over van de toeristen, en juist daarom is het zo'n interessante plaats om te bezoeken. Het ligt ingeklemd tussen Polen en Litouwen en heft dus geen landverbinding met de rest van Rusland. Maar de mensen zijn oh zo Russisch! De stad was ooit Duits en heette Köningsberg, maar na de Tweede Wereldoorlog veranderde dat helemaal en zijn alle Duitsers weg en daarmee ook grotendeels hun cultuur en gewoontes. Wel zijn er een aantal gebouwen blijven staan uit die periode die nu zij aan zij staan met lelijke Communistische bouwwerken. Volgens velen staat daar het lelijkste gebouw van de wereld, een kolos die niemand wil hebben. Deze foto is van het zg Fish Village, een nieuw levendig stukje Kaliningrad met veel uitgaansgelegenheden langs het water. Hier willen ze graag meer toeristen verwelkomen. Dat willen ze ook in het Museum of the World Oceans en verder zijn er mooie orthodoxe kerken, gerestaureerde stadspoorten en gezellige restaurants en cafe's.

'1091492' door Adelheid '1091492' door Adelheid

Noorwegen

Noorwegen

Sunset in Winters...N

Adelheid

Soms kan het tijdens de wintersport een idee zijn om een keertje niet te skieen en in plaats daarvan wat van het omringende landschap te bekijken. Deze foto is gemaakt in de buurt van het Noorse wintersportgebied bij Hafjell, waar ooit de Olympische Winterspelen waren. Langs deze route van Hafjell naar Hornsjø kun je trouwens wel langlaufen.

'1091442' door Adelheid '1091442' door Adelheid

Noorwegen

Noorwegen

Noorderlicht

Adelheid

Het Noorderlicht is HOT, en vele mensen reizen af naar het noorden om dit te zien. De Noorse Lofoten eilanden, samen met Tromsø en IJsland behoren tot de plekken waar je dit het beste en makkelijkste kunt zien. Ga niet te ver noordelijk, want de Aurora is een sort band die om de magnetische noordpool zit en ten noorden van die band word de kans weer kleiner om het te zien.

'526667' door Adelheid '526667' door Adelheid

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De Oversteek, de...pr

Adelheid

Deze brug is niet alleen mooi, maar geeft ook een stukje geschiedenis weer. De stijl van de brug is gekozen zodat het overeenkomt met de oude Waalbrug die te kleine werd voor al het verkeer, en die iets verder naar het Oosten ligt. Bij de brug is een monument met de herinnering aan de geallieerde troepen die gedurende de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog over de Waal moesten steken. Er zijn 48 mensen bij omgekomen en dit wordt herdacht door 48 paar lampen op de brug. Deze lampen gaan 'savonds twee bij twee aan van zuid naar noord om de langzame vordering van de troepen destijds weer te geven (Wikipedia).

'517926' door Adelheid '517926' door Adelheid

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Riddarholmen

Adelheid

Stockholm is een prachtige stad, wat mij betreft een van de mooiste van Europa. De stad is grotendeels gebouwd op eilanden, en daarom veel mooie vergezichten over het water naar verschillende delen van de stad. Deze foto is van het eiland riddarholmen wat tegen Gamla Stan, de oude stad, aanligt. Het is gemaakt vanaf het stadhuis op een wel hele koude januari dag.

'511908' door Adelheid '511908' door Adelheid

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Vancouver skyline

Adelheid

Vancouver is een heerlijke stad om bij te komen nadat je heel veel prachtig natuurgeweld hebt gezien in de Rocky Mountains. Het is een gezellige stad die ook veel fotoplekjes biedt, zoals hier het uitzicht vanaf de Lonsdale Quay aan de noordkant van de stad. Het blauwe uurtje bleek ineens een oranje/roze uurtje te worden!

'511219' door Adelheid '511219' door Adelheid

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

3 Sisters Sunrise

Adelheid

De plaats Canmore is een populaire overnachtingsstek in de Canadese rockies. Het ligt dicht bij Banff en net buiten het Nationale Park, waardoor de prijzen heel wat redelijker liggen dan in Banff zelf. Deze foto heb ik 's ochtends vroeg genomen vanaf het balkon van onze accommodatie. Geen slechte plek dus.

'505154' door Adelheid '505154' door Adelheid

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Vangsmjøsa

Adelheid

Rijdend van oost naar west over de E16 in Noorwegen kom je dit uitzicht tegen, over Vangsmjøsa meer. Je komt nog veel meer van dit soort vergezichten tegen, steeds over verschillende meren, dus zonder meer een tip om deze weg te pakken als je ergens die oos-west doorsteek wilt maken.

'505042' door Adelheid '505042' door Adelheid

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Stadhuis Stockholm

Adelheid

Het prachtige stadhuis van Stockholm, gelegen op het eiland Kungsholmen, aan het water van Mälaren, een van de grootste meren van het land. Het gebouw is uit 1923 en ieder jaar vind hier het Nobel banket plaats na de uitreiking van de prijzen op 10 december.

'504313' door Adelheid '504313' door Adelheid

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Bergen Blue Hour

Adelheid

Een prachtige heldere avond in de regenachtigste stad van Europa. Vanuit de stad kun je met de Fløybanen [funiculaire] naar boven en daar heb je ruime terassen om te fotograferen, eventueel kan dat ook nog vanaf een aantal wandelpaden die boven over de berg lopen.

'498762' door Adelheid '498762' door Adelheid

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Bar code

Adelheid

Oslo is met sneltreinvaart aan het veranderen, en er zijn greote plannen voor de nieuwe "waterfront". Een van die projecten is de zg. "bar-code" buildings, smalle, diepe gebouwen mooi op een rijtje geplaatst met uitzicht op de Oslo fjord. Ze zijn in korte tijd uit de grond gestampt en worden binnenkort geflankeerd door mooie apartementen en een heel nieuw museum gewijd aan de schilder Edvard Munch.

'498622' door Adelheid '498622' door Adelheid

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Blauw Deventer

Adelheid

Deventer is een mooie en gezellige stad in het oosten van het land, liggend aan de IJssel, leent het zich voor mooie blau uur fotografie.

'491785' door Adelheid '491785' door Adelheid

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Ook Torres del Paine

Adelheid

Torres del Paine is een schitterend natuurpark in Chileens Patagonië. Meestal worden op foto's de zg. cuernos (hoorns) of de Torres (torens) afgebeeld, maar het park heeft zoveel meer moois te bieden zoals deze namiddag blik op het vlakkere deel met een weerspiegeling in een onderglopen weiland.

'491601' door Adelheid '491601' door Adelheid

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Turret Arch

Adelheid

Arches National Park is inmiddels bij de meesten wel bekend. Hier een foto van een van de grotere boog formaties, nl. de Turret Arch, wat zoiets als torenboog betekent.

'491474' door Adelheid '491474' door Adelheid

Verenigde StatenColorado

Verenigde StatenColorado

Maroon Bells

Adelheid

De Maroon Bells behoren tot de goed bekende Amerikaanse bergen. Ze liggen op korte afstand rijden vanaf de plaats Aspen in Colorado. Wel moet je betalen voor entre in het park, en als het te druk is kom je er niet eens in. Als je heel vroeg 's ochtends gaat (voor 8 uur dacht ik), dan kun je gratis binnen, althans dat was enkele jaren geleden nog zo. Hoe dan ook, het is een heel mooi plekje en zeker de moeite waard als je in Aspen bent.

'491453' door Adelheid '491453' door Adelheid

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Roma vrouw in Soroca

Adelheid

In het noorden van Moldavië, vlak tegen de Oekrainse grens aan, ligt het plaatsje Soroca. Dit ziet er nog heel wat armoediger uit dan de hoofdstad Chisinau. Opvallend is een hele wijk van de Roma. Er staan paleizen van huizen die ergens heel lux lijken maar daarnaast ook vervallen. Toen de inkomsten van de textielindustrie achteruit gingen was ineens het geld op en konden de huizen niet afgebouwd. Dit vrouwtje liep daar door de straten en vond het prima om gefotografeerd te worden. Een foto van de huizen zal ik ook nog plaatsen.

'491391' door Adelheid '491391' door Adelheid

NoorwegenFjord

NoorwegenFjord

Panorama Sognefjord

Adelheid

Als je van Laerdal naar Flåm rijdt, kun je door de tunnel van 24km, maar als het mooi weer is kun je beter de oude weg over de bergen nemen, de zg. snøveg. Als je vanaf Laerdal komt dan heb je op een gegeven moment een prachtig uitzicht over de Aurlandsfjord, een zijarm van de Sognefjord. Sinds een aantal jaren is er ook een apart panorama platform gemaakt waardoor je een onbelemmerd uitzicht hebt. (hij is mooier als je hem opent).

'490344' door Adelheid '490344' door Adelheid

ArmeniëJerevan

ArmeniëJerevan

100 jr geleden,...Jer

Adelheid

In navolging van Bowral plaats ik een foto over de herdenking van de Armeense genocide in 1915. Dit monument staat op een heuvel in Jerevan en jaarlijks verzamelen duizenden Armeniers zich daar om deze donkere periode uit de Armeense geschiedenis te herdenken. Het monument heet Tsitsernakaberd, en werd in 1966-67 gebouwd naar aanleding van de 50ste gedenkdag. Het ontwerp is symbolisch. De 44 m hoge spitse zuil symboliseert de heropstanding van de Armenen. Daarnaast een cirkel van 12 platte stenen die de 12 verloren provincies voorstellen. Daarbinnen op 1,5 m diepte een eeuwig brandende vlam die de 1,5 miljoen mensen symboliseert die zijn omgekomen. Daarnaast staat een muur van 100 m. met de namen van alle dorpen waar deportaties en moorden hebben plaatsgevonden (bron Wikipedia).

'490342' door Adelheid '490342' door Adelheid

ArmeniëJerevan

ArmeniëJerevan

100 jr geleden,...Jer

Adelheid

In navolging van Bowral plaats ik op de herdenkingsdag van de Armeense genocide, een foto van het nationale herdenkingsmonument Tsitsernakaberd in Jerevan. Dit monument is gebouwd na de 50e herdenkingsdag in 1965 die gevolgd werd door veel Armeense protesten. Het monument bestaat uit 3 delen en is symbolisch gekozen. De 44 meter hoge spits symboliseert de heropstanding van het Armeense volk. De 12 stenen platendie in een cirkel zijn geplaatst vertegenwoordigen de 12 verloren provincies, en op 1,5 meter diepte brand een eeuwige vlam ter gedachtenis aan de 1,5 miljoen slachtoffers. De 100 meter langte gedenkmuur bevat namen van dorpen en steden waar Armeniërs vermoord zijn (bron Wikipedia).

'490322' door Adelheid '490322' door Adelheid

Groot-BrittanniëLake District

Groot-BrittanniëLake District

Crummock Water

Adelheid

Crummock Water is een van de prachtige meren in de Engelse lake District. Het mooie is dat er overal wandelpaden zijn, zowel de Public Footpaths en de permissive paths, en dit biedt eindeloze gratis wandelmogelijkheden, zowel makkelijke als moeilijke wandelingen. Bijkomend voordeel; je bent nooit ver van een gezellige pub, al is het dan niet meer gratis.

'490205' door Adelheid '490205' door Adelheid

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Oer Hollands

Adelheid

De bollenvelden en Keukenhof zullen momenteel heel erg druk zijn met tulpenbezoekers. Maar als je graag kostenloos bollenvelden wilt zien in een iets minder drukke omgeving, waar je ook nog makkelijk je auto kunt droppen hier en daar langs de weg, ga dan kijken in de Noordoostpolder. Sinds jaren staat er ieder voorjaar een tulpenroute uitgezet van zo'n 100 km en leidt je langs vele mooie, grote, gekleurde bollenvelden. Toen ik er enkele dagen geleden was leek de nadruk te liggen op rode tulpen.

'490109' door Adelheid '490109' door Adelheid

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Noord Noorwegen

Adelheid

De meeste mensen blijven in het fjordengebied van Noorwegen, wat natuurlijk prachtig is, maar het loont de moeite om naar noord Noorwegen te reizen. Weinig steden, weinig mensen maar prachtige, heldere vergezichten. dit is in de buurt van Tromsø genomen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier