AVerbakel

profiel AVerbakel

Naam

AMMM Verbakel

Reviews

0

Foto's & tips

24

Blogs

0

Lid sinds

07 March 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Ecuador

Fav. stad

Eindhoven

Mijn Motto

'Genieten en waarderen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (24)

'1105201' door AVerbakel '1105201' door AVerbakel

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Vissende grizzly bij.

AVerbakel

De excursie naar Brooks Falls geeft het meest bekende beeld van Alaska: vissende grizzlies bij de waterval. Prachtig aangelegd waardoor je overal goed zicht hebt op de beren hier. En het is een drukte van beren met zalm in overvloed. Ik heb veel foto's van diverse beren met zalm, en alhoewel van deze de kop niet helemaal scherp is, drukt hij wel heel goed de beleving uit. Dat vond ik voor hier toch net wat mooier dan de momentopname van de beer met een gevangen vis in zijn bek.

'1108455' door AVerbakel '1108455' door AVerbakel

Gambia

Gambia

Ijsvogel in de kreek

AVerbakel

In de mangrovebosjes langs het riviertje in Kotu zat deze mooie ijsvogel (Bluebreasted Kingfisher). Bij de brug kun je diverse mooie vogels zien, en er staan diverse gidsen die aanbieden om je rond te leiden en je van alles aan te wijzen.

'1108537' door AVerbakel '1108537' door AVerbakel

Gambia

Gambia

Grijskopspecht in Kot

AVerbakel

De grijskopspecht liet zich een paar keer zien toen we wandelden langs het natuurpad bij Kotu Bridge. De vogels zijn hier niet zo schuw, dus als je rustig bent kan je er redelijk dichtbij.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1104882' door Deerik '1104882' door Deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

100% Madagaskar

Deerik

Wie Madagaskar kent, denkt al snel aan 'Allée des baobabs' en kameleons. Hoe gaaf het is dat je deze 2 samen op 1 foto kunt verenigen! Een foto die ik graag wilde maken, was er dan ook erg blij mee.

'1104599' door Deerik '1104599' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Halsband-Arassari

Deerik

De Halsband-Arassari (Pteroglossus torquatus) is een haast onwerkelijk mooie vogel met zijn felle kleuren en tekening op zijn snavel. We zagen hem regelmatig in de Pantanal.

'992060' door Deerik '992060' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

King of the Jungle

Deerik

De Jaguar is voor mij echt de 'King of the Jungle', te meer ook omdat de leeuw niet echt in de jungle leeft. De jaguar is na Tijger en Leeuw de grootste kat. 8 jaar geleden bezocht ik ook al de Pantanal, toen pech met het weer en maar 1 jaguar gezien. In augustus zaten we 3 dagen bij Porte Jofre, DE plek om de jaguar te spotten, ik hoopte er dit keer 3 a 4 te zien. Het liep echter anders, we kregen er 22 te zien!!! Echt bizar, veel zeldzamer dan een luipaard in Afrika bijvoorbeeld. Zwemmend, jagend, klimmend, lopend, drinkend, relaxend noem maar op, bijna alles waar ik van droomde. Zo ook deze dame, die net toen wij op weg terug waren, ineens een zandbank op kwam lopen, helemaal vrij poserend, priceless!!!

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik