ALouwe

'1079170' door ALouwe '1079170' door ALouwe

Nederland

Nederland

Wintervos

ALouwe

Vorige week zondag, er lag voor 1 dag sneeuw. De dag ervoor was ik er al op uit geweest maar toen ik die zondag uit het raam keek heb ik me zo snel mogelijk omgekleed en heb de eerste bus genomen. Een paar uur later kwam ik aan in een sprookjesachtige wittige wereld. Ik was verbaasd dat het zo lang bleef liggen. Dat dachten er meer dus was het lekker rustig bij de vossen. Er lag een mooi tapijt van sneeuw dat heerlijk knisperde onder je schoenen Bedankt voor jullie mooie reacties op mijn vorige foto. Fijne feestdagen allemaal!

'1077179' door ALouwe '1077179' door ALouwe

Nederland

Nederland

Vos in een sneeuwstor

ALouwe

Vorig jaar winter, 10 december 2017. Ik had gehoord dat het ging sneeuwen dus ik ging de duinen in. Ik werd teleurgesteld door een groen landschap en dacht, nee dit wordt niks vandaag. Maar zo rond een uur of 10/11 begon het dan toch licht te sneeuwen. Mijn hoop steeg weer en zo ook mijn looptempo. Op naar de plek waar de vossen zitten! Daar aangekomen stonden er zoals verwacht met sneeuw al enkele tientallen mensen met ongeduld te wachten op een glimp van het oranje/rode dier. En ja! Daar kwam hij aangelopen. Het geklik kwam van alle kanten. Uiteindelijk zaten we allemaal in een rij zodat niemand iemand anders in beeld had en de vos ongestoord zijn gang kon gaan en voor het eerst in zijn leven dat vreemde spul uit de lucht mee kon maken. Het was een heerlijke dag waarop het vanaf die ochtend tot ver in de avond door bleef sneeuwen.

'871524' door ALouwe '871524' door ALouwe

Nederland

Nederland

Vossen familie

ALouwe

Ik heb alweer heeeel lang niks geplaatst. Hier een foto van vorig jaar april. Ik mocht vanaf die dag 3 kleine fluffy vossenwelpjes op zien groeien tot volwassen vossen. Het was super en verslavend om ze te volgen. Inmiddels is het welpje rechts of daarachter zelf moeder van 2 welpen. Die heb ik nog niet goed kunnen zien.

'564331' door ALouwe '564331' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Porseleinzwammen

ALouwe

Wat is de herfst toch prachtig. De mooie verschillende kleuren die straks aan de bomen hangen, blaadjes die naar beneden dwarrelen en natuurlijk de explosie van paddenstoelen, zwammen en dergelijke. In de Amsterdamse Waterleidingduinen ben ik vorige week met nog 2 dames op zoek gegaan naar allerlei soorten paddenstoelen. In wat men het Beukenlaantje noemt, waren veel porseleinzwammen te vinden. Het was redelijk zonnig, maar dat hinderde niet omdat we in een deel waren met veel bomen. We wachten (on)geduldig af tot de zon op ons onderwerp scheen. Bij deze zwammen is het het mooist, als je ze van hun achterkant fotografeert. Zo zie je het licht er doorheen schijnen en zie je de mooie details van deze zwammen. Verder wat judasoren gezien, vliegenzwammen en zwavelkopjes. Ik ben nu ziek thuis maar als het weer en mijn gezondheid het toelaten wil ik binnenkort naar Landgoed Elswout om op paddenstoelentocht te gaan. Ik wens jullie allen een mooi weekend en ik probeer zo snel mogelijk ook jullie foto's te bekijken en erop te reageren :)

'564196' door ALouwe '564196' door ALouwe

BahamasNassau

BahamasNassau

Luxe cruise

ALouwe

In mei van dit jaar heb ik een mooie reis gemaakt met een vriendin. Het laatste onderdeel was 3 dagen op een cruiseschip naar de Bahama's. We verbleven 1 middag op een klein eiland om te zwemmen en te luieren. Op dag 2 hebben we de hele dag rondgelopen in Nassau en daarna daar nog even op het strand gelegen. Het cruiseschip zelf had 10 a 11 verdiepingen. Aan boord waren een casino, meerdere zwembaden en bubbelbaden, een fitnessruimte, 2 restaurants, winkeltjes en nog wat ruimtes. Erg luxe allemaal! Maar nu is mijn spaargeld wel op, haha.

'564071' door ALouwe '564071' door ALouwe

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Poseren

ALouwe

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige 2 foto's :) Vandaag een foto van mei 2014 toen ik met familie een maand in Thailand en Cambodja ben geweest voor een traditionele bruiloft. Kinderen in Aziatische landen vinden het altijd erg leuk om te poseren en vooral het peace teken is altijd erg populair. Daar heb ik ook een foto van, maar deze vond ik leuker.

'563886' door ALouwe '563886' door ALouwe

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Times Square

ALouwe

Na ongeveer 2 jaar sparen kon ik in mei van dit jaar dan eindelijk weer op vakantie. We zijn naar New York, Miama en de Bahama's geweest. Op alle plekken konden we 3 dagen genieten, foto's maken en rondlopen. Hier een foto van Times Square. Het was heel vreemd om er zelf te lopen, na het zien van zoveel films die zich afspelen in New York en de rest van de VS. New York vond ik leuker dan Miami, maar de cruise naar de Bahama's was ook erg gaaf, daar komt later een foto van. Bedankt voor jullie complimenten en reacties op mijn vorige foto. Ik zal proberen om weer wat actiever te zijn hier :) Fijne avond.

'563876' door ALouwe '563876' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vos verstopt achter..

ALouwe

Beste RR's, ik heb geen idee of jullie mij nog kennen? Met mij begon de vossengekte volgens mij ooit :P Ik ga nog steeds regelmatig naar de duinen. Je komt er zo heerlijk tot rust en in oktober begint de damhertenbronst weer en daar ga ik hopelijk ook wat mooie foto's van maken. Deze vos heeft zo'n mooie intense blik en je ziet al dat het echt herfst is.

'550737' door ALouwe '550737' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Portret

ALouwe

Dit keer maar eens een foto van een vos ;) Ik fotografeer te weinig in de portretstand en ik vind het ook wat moeilijker om in die stand een mooie foto te maken maar deze viel wel in de smaak. Ze kijkt omhoog omdat mijn vader aan het eten was. Met deze vos in de buurt kun je nooit rustig eten maar het leverde wel een mooie foto op. Bedankt voor al jullie reacties op mijn vorige foto's. Ik ga z.s.m. bij jullie foto's kijken en reageren!

'546253' door ALouwe '546253' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Licht

ALouwe

Het is altijd genieten in de AWD, of je nu wel of geen vos tegenkomt. Het is natuurlijk altijd leuk om een vos te zien. Zeker met het mooie licht wat je in de avond kan treffen als het een mooie zonsondergang wordt.

'546244' door ALouwe '546244' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Jonge vos

ALouwe

De vos blijft een van mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen. Ik heb net de 7D Mark II in handen en ben nog erg aan het uitvogelen wat ie allemaal kan. Ik verwachte niet veel van deze dag in de duinen, omdat de vossen zich nauwelijks laten zien, en als ze er zijn, zijn ze ook zo weer weg. Maar tot mijn geluk heb ik er als vanouds weer 4 tegelijk mogen bewonderen.

'541756' door ALouwe '541756' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Trotse man

ALouwe

Het begon als een druilerige dag, afgelopen zaterdag. Het zou alleen in de ochtend wat regenen maar bij aankomst op de parkeerplaats ging het steeds harder regenen. Ik kan het wel vergeten voor vandaag dacht ik. Na een half uur gingen we toch maar op pad. Camera's nog in de tassen, bepakt met capuchon en paraplu liepen we door een drassig AWD. Aangekomen bij "De Arena" geburl gehoord maar het was veel te donker voor goede foto's. Even een bezoekje gebracht bij de vossen, daar was er ook maar eentje. Na een paar foto's weer terug naar de arena. Tot onze blijdschap begon het op te klaren. Zon en blauwe lucht namen de overhand aan de wolken. Voor het eerst mocht ik een gevecht aanschouwen. 2 herten liepen trots op hoge poten naast elkaar, waarna zij steeds even de geweien in elkaar zetten alvorens weer een stap te nemen. Een derde hert aanschouwde de andere 2 steeds, als een scheidsrechter. De gevechtsfoto's moet ik nog uitzoeken maar hier alvast een trotse man.

'530672' door ALouwe '530672' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vos tegen een tak op

ALouwe

Mijn lievelingsvosje op een donkere en regenachtige dag in de duinen. Het regende bijna de hele tijd maar gelukkig niet zo hard. Door het slechte weer was het gelukkig zeer rustig bij de vossen dus hadden we haar voor onszelf.

'517813' door ALouwe '517813' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Lady

ALouwe

Deze lieve vos is er niet meer... Ze had een moeilijk leven nadat haar moeder en zusje waren overleden. Ze werd verjaagd uit haar gebied en leefde een tijd op een andere plek. Ergens in november of december is zij terug gegaan naar haar oude plek en nog een stukje verder, het territorium van een andere vossenfamilie in. Deze familie wilde haar niet in hun gebied hebben. Na een aantal gevechten is zij overleden aan haar verwondingen. Ze was gezien door mensen en die zagen dat ze nauwelijks kon lopen. Dagen is er naar haar gezocht met hoop op dat zij nog leefde en dat ze nog geholpen kon worden. Helaas is zij gisteren dood gevonden. Velen die haar ''kenden' missen haar en hebben hier veel verdriet om. Het is alsof je een huisdier hebt verloren. Velen zullen het ook weer onzin vinden, dat de vossen namen krijgen. Maar als je vaak in hun gezelschap bent geweest dan leer je die dieren toch soort van kennen. Het was een aparte vos, een wat zwakke vos met een moeilijk leven. Ze zou dit jaar 3 worden. Onder jullie zullen vast ook mensen zijn die haar gezien en gefotografeerd hebben. RIP mooi vosje.

'516433' door ALouwe '516433' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nog even herfst

ALouwe

Deze foto heb ik ongeveer een maandje geleden genomen. De titel heb ik gekozen omdat de foto mooie herfstkleuren heeft en omdat het op dit moment nog geen echt winterweer is. Hopelijk krijgen de vossen het niet al te druk als er sneeuw ligt.

'491007' door ALouwe '491007' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vos in wintervacht

ALouwe

Poe, het is alweer een tijd geleden dat ik hier een foto plaatste. Vast weer veel nieuwe reislustige mensen en fotografen. Deze foto is van februari, ik loop steeds achter met foto's uitzoeken. Dit is de rekel van het gebied waar men makkelijk vossen kan spotten. Hier nog lekker in dikke wintervacht, straks gaan ze weer 'vervellen'

'457698' door ALouwe '457698' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vosje op 't zand bij.

ALouwe

Beste mede reizigers en fotografen, het is weer even geleden dat ik iets plaatste. Het fotograferen stond even op een laag pitje, maar ik ga er weer vaker op uit. Zeker als het gaat sneeuwen! Ik had gisteren (eerste kerstdag) geen verplichtingen en ben lekker gaan wandelen in de AWD. Zo'n 5 uur lang heb ik rondgelopen langs het water, in de regen en in de zon. Onderweg ben ik veel Rudolphs tegen gekomen. 1 groepje stond aan beide kanten van het pad. 2 links, 3 rechts. Eentje rechts rende hard weg terwijl de rest mij bleef aankijken om te zien of ik geen gevaar voor ze was. Op de vossenplek 3 vosjes gezien waaronder deze brutale meid. Ze beet in m'n schoen en wilde mijn veter losmaken. Het schijnt dit weekend misschien te gaan sneeuwen. Dan ben ik er zeker weer te vinden. Zondag leid ik waarschijnlijk iemand rond uit Engeland, die in Duitsland woont maar in België is voor kerst en naar Nederland komt voor de vosjes, hahaha. Fijne dagen allemaal! :)

'451441' door ALouwe '451441' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De Rekel

ALouwe

Iedereen bedankt voor de reacties op mijn vorige foto. Sinds vorige week zondag thuis zitten is voor een natuurliefhebber/wandelaar niet prettig. Des te meer zal ik na mijn 'huisarrest' genieten van de natuur :) Hier nog een foto van een prachtig exemplaar die net wat roder is dan de rest.

'451421' door ALouwe '451421' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Lief Moertje

ALouwe

Elke keer als ik na een mooie wandeling jouw lieve gezichtje zie, is mijn dag in dit prachtige gebied geslaagd. Ik weet dat de dag steeds dichterbij komt, dat jij er opeens niet meer zult zijn. Dit maakt mij verdrietig, je bent mijn favoriete vos. Zo, even een sentimenteel stukje, verder gaat alles goed hoor, behalve dat ik al een week thuis zit met een verrekte kuit. Fijne zondag iedereen!

'441615' door ALouwe '441615' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Beauty

ALouwe

"Maar vos, wat heeft u grote oren" Het was voor het eerst dat ik deze vos zag, samen met een paar RR's. Ze heeft een mooi kopje en grote oren. Opeens moest ik daarom denken aan Roodkapje.

'441209' door ALouwe '441209' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Wat heb ik nou op m'n

ALouwe

Gisteren met een aantal andere RR's genoten van een dagje AWD. Erg leuk dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die mee willen naar dit prachtige gebied. We hebben vlinders gezien, rupsen en ander klein spul. Maar ook groot wild zoals damherten en natuurlijk de vossen. Ik zag pas bij het bewerken van de foto dat de vos een bezoeker had :)

'438001' door ALouwe '438001' door ALouwe

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Cambodjaanse Bruid

ALouwe

Vorige maand heb ik doorgebracht in Thailand en Cambodja. 1 weekje Chiang Mai en 3 weken in Siem Reap. We waren daar omdat mijn stief neef getrouwd is met een Cambodjaanse vrouw. Voor haar familie zijn ze daar ook getrouwd. Zij komt uit een dorpje genaamd Ankor Krau, wat eigenlijk in het tempel gebied ligt. Het was een mooi feest van 2 dagen. Er kwamen monniken om urenlang te 'zingen' en bij de Ankor wat hebben ze een fotoshoot gedaan. Op de foto is de bruid te zien. In totaal heeft zij 14 verschillende jurken aangehad. Wat lijkt dat me een gedoe in die hitte :) Meer foto's van deze reis zullen volgen.

'430072' door ALouwe '430072' door ALouwe

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

De Wijze Vos

ALouwe

Zo, kennen jullie mij nog? :) Het is een heeele tijd geleden dat ik hier een foto heb geplaatst. Ik kon de afgelopen keer helaas niet mee met de groep naar de vossen, maar afgelopen woensdag ben ik in mijn eentje op pad geweest. Voor zover ik weet en heb gehoord, hebben 2 mama vossen al kindjes, zo ook deze oudste vos die je hier op de foto ziet.

'418085' door ALouwe '418085' door ALouwe

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Zei er iemand pinda's

ALouwe

Eekhoorntjes zijn zo schattig. Vooral als je hun witte buikje kunt zien. Ze bewegen zo snel dat je een snelle sluitertijd moet gebruiken. Ook bewegen ze erg vaak hun hoofdjes waardoor ik veel onscherpe foto's van ze heb, ook omdat het redelijk donker was toen ze op bezoek kwamen.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >