ALopezBlanco

'1068408' door ALopezBlanco '1068408' door ALopezBlanco

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Wandel door het...par

ALopezBlanco

Voor wandelaars is La Palma een waar paradijs. Op een van onze wandelingen dachten we ook echt door het paradijs te lopen. We doen een wandeling vanaf het dorp San Bartolo, naar de La Galga kloof. Een zeer afwisselende wandeling door akkerland, langs de prachtige kust, door een kleine fruitboomgaarde, langs de alom vertegenwoordigde bananenplantages en dan....het paradijs de La Galga kloof! Wat mooi!! We lopen ongeveer 40 minuten door de kloof terug naar San Bartolo. We doen het rustig aan, niet alleen om te genieten van het fantastische landschap maar ook omdat het pad een paradijs blijkt voor spinnen, het wordt versperd door spinnewebben. De wandelstokken kwamen goed van pas, ze gingen minder tik, tik op het pad en meer zwaai, zwaai voor ons. Sorry spinnen, een beetje gekriebel van het rag vinden we niet erg ...maar als jullie meekriebelen!?! :-(

'1063685' door ALopezBlanco '1063685' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Ervaar de woestijn

ALopezBlanco

De Wadi Rum woestijn is magisch mooi, een sprookje, buitenaards en zo kan ik nog wel even verder gaan met nog meer superlatieven! Je kan dit overweldigend mooie landschap (vooruit ik gooi er nog eentje in :-) ) op verschillende manieren ervaren. Het meest relaxte? Zittend op de bult van een dromedaris. Ik had het van tevoren niet gedacht maar wat zat dat lekker en een geweldige ervaring. Wat een rustige, lieve, sterke dieren! Hier liggen er twee in de schaduw van misschien wel het enige boompje in Wadi Rum.

'1062186' door ALopezBlanco '1062186' door ALopezBlanco

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Lucky shot

ALopezBlanco

Ben je een vogelliefhebber dan is Costa Rica een droombestemming. Ben je geen vogelliefhebber en bezoek je Costa Rica dan zou het me niets verbazen als je na je reis ook een liefhebber ben. Er zijn 900 verschillende vogelsoorten, er zitten pracht exemplaren tussen. Een van mijn favoriet is de Kolibrie. Ze zijn zo schattig klein, vlijtig, energiek en prachtig van kleur. Veel geduld en wat geluk heb je nodig om ze goed op de foto te zetten. Dit is zo'n lucky shot!

'1058918' door ALopezBlanco '1058918' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Doe als in The Martia

ALopezBlanco

Tijdens onze rondreis door Jordanie verblijven we een nacht in een bedoeïenen tent in het overweldigende mooie rode landschap van Wadi Rum. Rond het middaguur komen we aan in Wadi Rum Village. We hebben een pick-up om ons naar het tentenkamp te brengen. Het is echter niet de bedoeling om gelijk naar het kamp te gaan. We kunnen kiezen uit verschillende toertjes met de pick-up die je langs de rode highlights brengt. We kiezen voor de tour van 5 uur. Yalah-yalah zegt Abderrahman onze chauffeur. Opschieten, we gaan. Hij yalah-yalaht ook flink in de pick-up zijn voet lijkt vastgeplakt op het gaspedaal. De tweede stop van de toer is bij de grootste zandduin in Wadi Rum. Flink af zien om boven te komen maar eenmaal boven een fantastisch 360 graden uitzicht over de Wadi Rum. Abderrahman had ons al verteld dat de film The Martian met Matt Damon hier was opgenomen. Boven op de duintop is een Indiaas gezin. Wij maken foto's van hen zijn van ons. 'Look' , zegt de man. 'You have to sit on that rock'. There's where Matt Damon sat in the movie The Martians' . Hij laat ons op zijn telefoontje een foto zien. Zo gehoord zo gezeten, met onze konten op dezelfde plek als Matt Damon. Gaaf!!

'1055547' door ALopezBlanco '1055547' door ALopezBlanco

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Ontdek de ruwe...scho

ALopezBlanco

Het noorden van La Palma is van een ruige, ruwe, groene schoonheid. Overweldigend mooi! Hiervan geniet je op zijn best met je wandelschoenen aan, rugzak op en wandelstokken in de handen. Er liggen hier een aantal authentiek dorpjes die hemelsbreed niet zo ver van elkaar liggen. Echter doordat ze gescheiden worden door kloven (zo'n 300 meter de diepte in en weer omhoog) ben je wel even aan de wandel. Aangezien La Palma de naam heeft het steilste eiland ter wereld te zijn, zijn het ook bijna verticale meters! Het is afzien maar het landschap waar je doorheen loopt is zo mooi dat het het meer dan waard is.

'1043506' door ALopezBlanco '1043506' door ALopezBlanco

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Andere strandbeleving

ALopezBlanco

Op La Palma moet je niet zijn als je een lekker luier strandvakantie wil houden. Rust vind je er in de overweldigende natuur. Het eiland is groener dan groen en is een paradijs voor wandelaars. Stranden zijn er wel. Het mooiste strand is Playa de los Nogales, een zwart lavastrand (zoals alle stranden op La Palma) gelegen aan de voet van een steile helling. Het is bereikbaar via een in de rotsen uitgehouwen pad. Heen wandel je in 10 minuten comfortabel naar beneden, een daling van zo'n 100 meter. Terug dan ietsje minder comfortabel maar prima te doen. Naar beneden wandelend hebben we een mooi uitzicht over de grillige kust, de lavarotsen hebben verschillende tinten en er groeien planten die een mooi contrast vormen. Het strand is breed, lang en leeg. Er zijn slechts drie andere badgasten, surfers. Zwemmen wordt afgeraden er is zeer sterke stroming. Daarom is het een geliefd strand voor planksurfers. Het is ook een geweldige plek om een stuk te vliegen met de drone. De surfers maken het plaatje meer dan compleet!

'885747' door ALopezBlanco '885747' door ALopezBlanco

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Zoek het hoger op

ALopezBlanco

De beste manier om van Petra te genieten is om het hoger op te zoeken. Je wordt beloond met een adembenemend uitzicht! Er zijn verschillende trappen die omhoog leiden, waarvan sommige onderdeel van een wandelpad. Zo liepen wij de Wadi al Farasa trail, deze begint vlak voor het theater links omhoog. In mijn zojuist geplaatste blog vertel ik je er meer over. Aan het eind van de trail, gaan we onze eigen weg. Klauteren we via een rots omhoog (waar we 5 minuten daarvoor mensen naar beneden zagen komen) en hebben dan dit uitzicht op de Royal Tombs. We zijn er helemaal alleen en voelen ons nietig!

'848202' door ALopezBlanco '848202' door ALopezBlanco

Jordanië

Jordanië

Ontdek het zelf

ALopezBlanco

In vervolg op mijn foto met tip van gisteren hierbij de foto van de door ons zelf ontdekte kloof. We parkeren de auto langs een droge rivierbedding (wadi) om een stukje te wandelen. Na ongeveer 5 minuten zien we rechts een prachtige smalle kloof waar het licht mooi doorheen valt. Hier lopen we ongeveer 200 meter doorheen en dan kunnen we niet meer verder er ligt een hoop steen en het gebruikelijke plasticafval. We zijn dus zeker niet de ontdekkers van de kloof (die illusie hadden we ook niet :-) ) . Zwerf afval, en dan met name plastic, zien wij als een probleem. Als wij in gesprekken met de Jordaniërs aangeven dat we dit als minpunt zien van dit prachtige land kijken ze ons wazig aan, en lachen ze schaapachtig. Wat is het probleem? De naam van de wadi en de kloof zijn we niet te weten gekomen, de exacte plek weten we ook niet. Dus ik zeg: Ontdek het zelf!

'847061' door ALopezBlanco '847061' door ALopezBlanco

Jordanië

Jordanië

Rijd van Little Petra

ALopezBlanco

Als je net als wij je reis door Jordanie ruim plant en je hebt in de buurt van Little Petra, Petra of Dana tijd over dan kan ik je aanraden (als je met een huurauto reist) om de weg van Little Petra naar Wadi Araba te rijden. Je slingert hier door een magnifiek rotslandschap in verschillende tinten rood, beige, bruin, geel ...regenboogrotsen! Neem je tijd, rijd er rustig door heen en stop als je een mooie punt in het landschap ziet om te fotograferen of om door het landschap te wandelen. Wie weet wat je ontdekt? Wij liepen door een rivierbedding en kwamen onverwachts in een smalle koof terecht...die foto volgt. Op deze foto uitzicht op Wadi Araba en de slingerde weg er naar toe, dit is het laatste stuk (als je vanuit Little Petra rijdt) van het mooie rotslandschap. Als je de weg verder naar beneden slingert kom je in het droge landschap van Wadi Araba. Keer daar, slinger de slang omhoog en rijdt nogmaals (het verveelt niet!) door het prachtige rotsige landschap.

'845951' door ALopezBlanco '845951' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Mujib

JordaniëWadi Mujib

Waden door Wadi Mujib

ALopezBlanco

Ben je in voor een avontuurlijke wandeling? Niet bang om nat te worden? Loop dan de Siq trail door Wadi Mujib. Het begint gemakkelijk, hoe verder je de kloof ingaat hoe meer je tegen het watergeweld moet vechten. De kloof wordt steeds smaller, prachtig! Wij ploeteren door het water, klimmen via touwen en ladders omhoog, worden door de kracht van het wit schuimende water tegen een wand gedrukt waar we langsheen schuiven (dit was een pittig stuk!). Na 2 km eindigen we bij een waterval. We zijn nat van top tot teen! De terugweg is een stuk makkelijker. We weten waar de moeilijke stukken zijn en we hoeven niet meer tegen de kracht van het water in te gaan. Grote stukken laten we ons meedrijven in het water, dat is relaxt! De wandeling start bij het visitor center langs de Dead Sea Highway. Kosten 21 JOD (eur 25) per persoon inclusief een zwemvest (verplicht!). Voor het droog houden van je spullen kan je een waterdicht zak huren voor 15 JOD (eur 18).

'844909' door ALopezBlanco '844909' door ALopezBlanco

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Bezoek Ajloun

ALopezBlanco

De meeste georganiseerde rondreizen in Jordanie (in groepsverband of individueel) hebben Ajloun niet in hun programma. Ook hier op de site kan ik Ajloun niet kiezen als regio of highlight. Highlight is het niet in vergelijking met bijv Petra of Wadi Rum, het is echter zeker de moeite waard om deze stad en omgeving te bezoeken. Als je je reis zelf samenstelt en boekt, zoals wij, kan ik aanraden om Ajloun in je eigen reisprogramma op te nemen. Wij verbleven 2 dagen in Jerash. De eerste dag bezochten we de overblijfselen van de oude Romeinse stad Gerasa (geweldig!). De tweede dag reden we naar Ajloun, ong 1 uurtje rijden. In de ochtend deden we een self-guided wandeling van ongeveer 2 km door het Ajloun Forest Reserve. Langere wandeling kunnen slechts in groepsverband en moet je vooraf reserveren, houd hier rekening mee. In de middag bezoeken we het kasteel van Ajloun. Dit kasteel is een van de best bewaard gebleven Arabische kastelen die niet overmeesterd is door de kruisvaarders. Wat feitjes: Qalat'at al-Rabad (de Arabische naam van het kasteel) stamt uit 1185 en werd gebouwd door Izz ed-Din Ousama. Het kasteel fungeerde als uitvalbasis voor de Islamitische troepen die de regio de kruisvaarders verdedigden. Het is gebouwd op de 1250 meter hoge top van de berg Auf en biedt een fantastisch uitzicht op de Jordaanvallei. Het kasteel is prachtig van binnen en heerlijk koel. Er zijn grote ruimtes met bogen en smalle kieren (ramen) waar het licht door naar binnen valt.

'844751' door ALopezBlanco '844751' door ALopezBlanco

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Groen tussen het groe

ALopezBlanco

We genieten vandaag weer in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is groen, groener, groenst afgewisseld met de witte bloemen van de volop bloeiende meidoorns. We zien dit keer niet zoveel herten. Wel ander nog niet eerder gespot 'wildlife', de zandhagedis. Ritsel, ritsel horen we in het struikgewas en we zien dit prachtig groene zandhagedis mannetje weg schieten. Wij zetten een paar stappen, hij schiet weer weg. Strategisch leiden we hem naar een plek zodat hij goed te fotograferen is...zie hier het resultaat :-)

'844685' door ALopezBlanco '844685' door ALopezBlanco

JordaniëDana Wildlife Reserve

JordaniëDana Wildlife Reserve

Loop de Danatrail

ALopezBlanco

De Dana trail is een 14 km lange wandeling door het Dana Wildlife Reserve. De wandeling start bij het Dana viewpoint in Dana Village (1240 meter hoog). Het eerste stuk is zwaar. Je loopt 500 meter naar beneden over een pad met losse stenen en grind. Wandelstokken zijn hier zeker aan te raden om niet onderuit te glijden. Zo nu en dan stilstaan en genieten van het uitzicht de diepte, daar lig Wadi Dana. Geweldig mooi! Na 1 uurtje dalen kom je uit bij de rivierbedding waar het wandelpad langs loopt. We liepen door een grillig rood berg landschap, met veel begroeiing, bloeiende oleanders, fladderende vogels, vlinders. Erg snel liepen we niet er was zoveel te zien, te fotograferen en te genieten! Het laatste uur van de wandeling kom je dichter bij Wadi Araba (zandwoestijn) het landschap is hier dorrer en minder groen. Juist hier wonen een aantal bedoeïenen in gammele tentjes van allerlei materiaal in elkaar geflanst. Wat een armoe. De trail eindigt na 14 km bij de Feynan Eco lodge. Om terug te komen in Dana Village hadden we een auto met chauffeur geregeld. De terugrit duurde 2 uur, het is 120 km over de weg!

'842762' door ALopezBlanco '842762' door ALopezBlanco

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Ontdek streetart in..

ALopezBlanco

In Amman deden we een stadswandeling uit de reisgids die startte bij de Citadel en ons langs de highlights van Amman zou leiden. Vanuit het Hotel liepen we eerst onze eigen route om bij de Citadel te komen. Links het hotel uit, na 150 meter weer naar links. Daar wisten we al niet meer waar naar toe te gaan door de wirwar van tussendoor steegjes en trapjes. Stukje terug daar was het steegje dat aangegeven werd door Mapsme en waarmee we een stuk konden afsnijden. Wat een leuk steegje! Een oase van rust in het hectische Amman, de muren beschilderd met kunstwerkjes met een aantal cafeetjes en ateliers (deze waren nog dicht op de vroege ochtend). Ik had Amman niet gelinkt aan street art (ook niets over gelezen in de reisgidsen) en was dan ook blij verrast, want ik hou er van! De naam van het steegje heb ik niet kunnen achterhalen. De locatie wel en die heb ik exact aangegeven op de kaart.

'842610' door ALopezBlanco '842610' door ALopezBlanco

PortugalCosta de Lisboa

PortugalCosta de Lisboa

Strand voor jezelf

ALopezBlanco

In november verbleven we 5 dagen in Sesimbra, een gezellig vakantiedorp met een prachtig breed zandstrand en een kristalheldere zee. Het najaar is een prima periode om hier te vertoeven. Om op het strand te liggen luieren is het wat koud, je kan er wel heerlijk wandelen, genieten van de rust en oefenen met je drone :-). In de omgeving ook genoeg te zien en te doen.

'836123' door ALopezBlanco '836123' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Groeten uit Mars

ALopezBlanco

Wil je ook een keertje Mars bezoeken? Wist je dat daar geen lange ruimtereis voor nodig is? Mars vind je in het zuiden van Jordanië, in Wadi Rum! Een prachtig overweldigend mooi, uitgestrekt woestijn landschap. Niet voor niets is de film The Martian hier opgenomen. Zeg nou zelf als je deze foto ziet, deze man loopt toch op Mars?

'835291' door ALopezBlanco '835291' door ALopezBlanco

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Bekijk Petra van bove

ALopezBlanco

Al jaren stond Petra bovenaan mijn lijstje om te bezoeken. Van dat lijstje kan het nu af en prijkt het boven aan het lijstje van de mooiste plekken die ik heb bezocht. Wat was het fantastisch!!!! Trek minstens twee dagen uit voor Petra en geniet! De tweede dag liepen wij de High Place of Sacrifice Trail. Deze begint vlak voor het theater, links omhoog. Het is een klimmetje maar goed te doen. Je loopt in de schaduw, het is rustig (de meeste toeristen blijven beneden) en je staat (wij tenminste wel) om de 5 minuten stil om weer een foto te schieten. Na ong een half uurtje kom je aan op de High Place of Sacrifice waarvan je een prachtige kijk de diepte in heb (zie de foto). De trail vervolgt zijn weg door Wadi al Farasa, door het prachtige landschap, langs een aantal mooie uitkijkpunten, monumenten, vriendelijke Bedoeïenen. Neem de tijd om een kopje thee bij ze te drinken (wij zelfs 3 X) en een souveniertje te kopen. Als je aan het eind van de trail bent (vlak bij de Great Temple) sla dan rechts af en volg het pad. Je komt bij prachtige grotten (foto volgt nog) met minerale sedimenten. Je hebt hier goed overzicht over Petra en zo vind je vanzelf een pad terug naar de 'hoofdstraat'.

'572883' door ALopezBlanco '572883' door ALopezBlanco

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Vrolijke Lif

ALopezBlanco

In Terschelling laat Staatsbosbeheer steeds grotere delen van het duingebied begrazen. Dit vindt grotendeels plaats met paarden van de eilanders. Deze begrazing zorgt voor een veranderende plantengroei die weer zorgt voor een positieve verandering in de fauna. Als je wandelt of fietst door de duinen zul je zeker grazende kuddes tegenkomen. Misschien kom je ook dit aller schattigste IJsland paardje, Lif en haar vriendinnen (op de achtergrond) Leentje en Sofie tegen. Een hartstikke leuke foto maar wat het nog leuker maak is dat ik de namen van deze paarden via Instagram te weten ben gekomen. De eigenaresse van de paardjes plaatste de namen in een reactie op de door mij geplaatste foto. Een beetje credit mag ik haar wel geven...... www.deprairie.nl.

'572629' door ALopezBlanco '572629' door ALopezBlanco

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Wulpse vlucht

ALopezBlanco

Bij de receptie van het appartementcomplex waar we verblijven in Terschelling hebben wij bij het inchecken een informatieblad meegenomen. Het is gemaakt door Vogelbescherming Nederland en heet ' Welke vogels van Terschelling heb jij gezien?'. Er prijken een aantal vogels op die wij nog nooit gezien hebben, met een (altijd leuk) afvinklijstje. De eerste middag toeren we een stukje over het eiland en kunnen we er al een aantal afvinken. Kievit, check, Brandgans, check, Grauwe gans, check. We zien ook een vogel die we niet kennen en ook niet op het 'afvinklijstje' staan. Het internet biedt hulp, het is de kramsvogel. Zondagmiddag rijden we richting Boschplaat, een natuurreservaat in het oosten van Terschelling. Het informatieblad geeft aan dat hier ontelbare vogels broeden....niet in februari. Geen vogel te zien. Flink uitwaaien doen we wel, het is open gebied en er staat een behoorijke harde wind. Wad..uhh ik bedoel wat :-) we wel kunnen afvinken is de wulp. Wat leuk, we zien er een aantal rondscharrelen, driftig met hun snavel pikkend in een weiland. Ook deze vogel nog nooit eerder gezien. Op de kaart zien we dat de kwelder bij Stryp een goede plek is om vogels te spotten. We weten niet wat we zien! Zoveel wulpen! Zo ben je blij dat je er vijf ziet rondscharrelen op een weiland, zo weet je niet hoeveel wulpse vogels je ziet! Wulp, check, check, check, check...........

'572508' door ALopezBlanco '572508' door ALopezBlanco

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Uitwaaien doe je zo

ALopezBlanco

Een weekendje weg in eigen land voelt als een minivakantie. Wat zijn er nog heerlijke rustige, bijna uitgestorven plekken te vinden. Zo waren we afgelopen weekend in Terschelling, toch best wel een vakantie-eiland, maar niet in deze periode. We hebben genoten! Genoten van de rust, de uitgestrekte (!) stranden, de vele vogels, de mooie duinen, de vele paarden, de vriendelijke mensen en van elkaar :-) . Terschelling is ideaal om per fiets of wandelend te verkennen. Wij hebben beide gedaan en daarbij vooral de wind en kou getrotseerd. Uitwaaien doe je zeker!

'571614' door ALopezBlanco '571614' door ALopezBlanco

Costa RicaCahuita NP

Costa RicaCahuita NP

Het vogelrijk Costa..

ALopezBlanco

Aan de titel bij deze foto kan je afleiden dat ik al eerder foto's heb geplaatst van een van de meer dan 900 vogelsoorten die voorkomen in Costa Rica. Pura vida! voor de vogelliefhebber. Niet alleen voor vogelliefhebbers maar voor liefhebbers van natuur, jungle, wild-life of actieve vakanties is Costa Rica een aanrader. Deze fregatvogels (en een meeuw vermoed ik) zagen we tijdens een zweterig wandeling door Cahuita NP. Een wandeling van 8 km vlak langs het strand door de klamme jungle. Wild life gegarandeerd!

'571279' door ALopezBlanco '571279' door ALopezBlanco

Nieuw-ZeelandNapier

Nieuw-ZeelandNapier

Alleen tussen de...ja

ALopezBlanco

Cape Kidnappers ligt 30 km ten zuiden van Napiers. Op deze kaap nestelen zich zo'n 6500 jan-van-gents koppels. Een van de grootste op het vasteland gelegen jan-van-gents kolonies. Als je deze kolonie zelfstandig wilt bezoeken kan dat alleen als het laag water is. Een wandeling over het strand van 8 km heen en 8 km weer terug. Een pittige maar leuke wandeling. Pittig omdat je in een hoog tempo moet wandelen om op tijd terug te zijn voordat het water te hoog is. Wij waren schijnbaar de enige die dit aandurfden. We waren bij Cape Kidnappers de enige 2 mensen tussen de duizenden jan-van-genten! Fantastisch!

'570993' door ALopezBlanco '570993' door ALopezBlanco

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Macrofotografie in de

ALopezBlanco

Sinds vorig jaar staat niet alleen het prachtige duingebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) op mijn favoriete lijst, zo ook macrofotografie. Wat is de insectenwereld fascinerend! Het gekke is dat ik eigenlijk wel een beetje griezel van insecten maar zodra ik ze fotografeer is dat gevoel helemaal weg. Ik zit er praktisch bovenop, zonder camera zou ik dat echt nooit doen! Het zijn prachtige wezentje. Al wandelend in de AWD trof jij mij vorig voorjaar en zomer (als ik er was) de helft van de tijd vlak bij de grond met mijn hoofd tussen de bloemen, struiken, bij bijen, rupsen, vlinders, mieren, libelles, kevers een waar pardadijsje voor macrofotografie! Zo had ik wel eens van de meikever gehoord, nog nooit gezien en daar zat er een midden op het wandelpad, klaar om door mei....uh mij gefotografeerd te worden. Prachtig toch?

'570946' door ALopezBlanco '570946' door ALopezBlanco

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

In het krijt

ALopezBlanco

Sinds vorig jaar pas ontdekt en nu hoog op onze favoriete lijstje van natuurgebieden in Nederland, de Amsterdamse Waterleidingduinen. Als we hier wandelen voelen we ons als op safari. Je mag hier van de ' gebaande' paden lopen, dwars door de gevarieerde natuur. Het landschap bestaat uit stuifzandgebieden, vennetjes, stromende watertjes, loofbos en dennenbos. Damherten grazen tussen de bomen of op de open vlaktes, met een beetje geluk zie je een vos, echt heel veel geluk een boommarter (nog niet gezien). Vogelaars zijn hier ook hun element er broeden hier jaarlijks zo'n honderd verschillende vogelsoorten. De aalscholvers zijn niet te missen, ze zitten in grote groepen bij elkaar in bomen. Je ziet ze niet alleen, de geur van de krijtkleurige uitwerpselen is een aanslag op je reukorgaan. De aalscholver is wellicht geen mooie vogel maar ik vind hem bijzonder, hij doet prehistorisch aan. Hij zou zo in het krijttijdperk tussen zijn grote broers de dinosaurussen kunnen rondvliegen.

Community updates

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik