Overnachten op de Noordpool? Hier kan het! image

Overnachten op de Noordpool? Hier kan het!

Overnachten op de Noordpool: te koud? Helemaal niet! Binnenkort kun je ook overnachten op dit stukje aarde waar nog geen hotels gebouwd zijn. Benieuwd? In april 2020 wordt het meest noordelijke hotel ter wereld eindelijk geopend.


Dit is een flinke verandering, want nu is de Noordpool alleen nog toegankelijk voor de dare devils die extreme omstandigheden wel gewend zijn. De enige manier waarop je nu kunt overnachten op de immense ijsvlakte is door te kamperen. De temperaturen liegen er niet om; je moet niet opkijken van zo’n min dertig graden! Dit verklaart dan ook waarom de noordpool jaarlijks maar door ongeveer duizend mensen wordt bezocht, voornamelijk dagjestoeristen vanuit Spitsbergen.

Speciale accommodatie

Je verblijf zal er anders uit zien dan een gemiddeld hotel, je zult in een glazen iglo slapen. North Pole Igloos zal tien glazen iglo’s openen die stuk voor stuk voorzien zijn van de nodige luxe. Elke iglo heeft een eigen slaapkamer, badkamer en een chef-kok. Ook kun je rekenen op een wildernisexpert die je zal rondleiden door de Noordpoolse landschappen. Je hebt niet veel privacy; de iglo’s zijn van glas. Daar tegenover staat dan weer wel het feit dat je elke nacht in slaap kunt vallen met uitzicht op het noorderlicht.

Reistijd

Het hotel is alleen in april geopend. Dit omdat het buiten deze maand vaak gevaarlijk kan zijn om de Noordpool te bezoeken. Je kunt dan te maken krijgen met sneeuwstormen, bewegende gletsjers of smeltend ijs … Ook in april is het vrij lastig om het hotel te bezoeken, je zult moeten reizen per helikopter.

Duurzame ervaring

Je kunt je afvragen of het een goed idee is om naar de Noordpool te gaan op vakantie; is het hotel wel duurzaam? Het antwoord is ja. De iglo’s zijn op duurzame manier ontworpen en kunnen verplaatst worden. Na april wordt alles weggehaald onder streng toezicht. Ook wordt geprobeerd de gasten tijdens het verblijf iets bij te brengen over de klimaatverandering en hoe dit het noordpoolgebied beïnvloedt.

Prijskaartje

Wil je gaan? Wij ook! Je zult helaas wel even flink moeten sparen. De reis zal alles inclusief voor drie nachten zo’n 100.000 dollar gaan kosten. Wij beginnen alvast met sparen … 

 

Spectaculair overnachten is het met uitzicht op het noorderlicht op de Noordpool... (Foto: Instagram)

Hoofdafbeelding: Kamil PitonakUnsplash