Groenland image

Groenland


Populaire bestemmingen

Groenland
Poolgebieden
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Groenland

Groenland kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Groenland naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Groenland. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Een bijzonder spektakel vanuit de Cockpit
Een bijzonder spektakel vanuit de Cockpit
Westkust Groenland
Pjdegoffau
Op koers?
Op koers?
Westkust Groenland
Mathilde
Ilulissat
Ilulissat
Westkust Groenland
Mathilde

Praktisch

 • Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Groenland.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: deense kroon. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Groenland – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Groenland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Groenland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type BStekker type E
 • Tijdsverschil: 4 uur vroeger
  De hoofdstad van Groenland is Nuuk.
  Het oppervlak van Groenland is 52 x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Deens, Groenlands.