Espiritu Santo

Champagne Beach op Espiritu Santo is op vele ranglijsten uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Het strand dankt haar naam aan een fenomeen waarbij gas omhoog borrelt vanuit de vulkanische ondergrond. Op het eiland vind je verschillende blue holes.

Informatie over Espiritu Santo

Beste foto's & tips van Espiritu Santo

'524010' door Bart Brouwer '524010' door Bart Brouwer

VanuatuEspiritu Santo

VanuatuEspiritu Santo

Champagne Beach

Bart Brouwer

Vanuatu is een zeer veelzijdig land: Er zijn actieve vulkanen, tropische stranden en dichte regenwouden en heeft een rijke cultuur en hele vriendelijke inwoners. Toch blijft het, waarschijnlijk door de afgelegen ligging, een onbekende bestemming. Dit is Champagne Beach op Espiritu Santo, op vele ranglijsten uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Het strand dankt haar naam aan een fenomeen waarbij gas omhoog borrelt vanuit de vulkanische ondergrond.

'405315' door krijnvandergiessen '405315' door krijnvandergiessen

VanuatuEspiritu Santo

VanuatuEspiritu Santo

Stralende gezichtjes

krijnvandergiessen

Na een 2 daagse trektocht te voet door de jungle van Vanuatu, bereikten we dit dorp. Volledig afgesloten van de moderne buitenwereld, leven de mensen daar als honderden jaren geleden, volledig volgens de originele customs. Het duurde even voordat deze kinderen de moed hadden gevonden naar buiten te komen, maar eenmaal "over de drempel" waren ze één en al blijheid! Prachtige mensen in een werkelijk waar prachtig land!

'400834' door jeannette '400834' door jeannette

VanuatuEspiritu Santo

VanuatuEspiritu Santo

Blue hole

jeannette

Op het eiland Espiritu Santo, ook wel kortweg Santo genoemd zijn verschillende blue holes in het landschap zoals deze bij de Riri Riri river, zo'n 12 km ten noorden van Luganville. Het knalblauwe zeer heldere water heeft iets onwerkelijks.

Laat kaart zien