Tonga image

Tonga


Populaire bestemmingen

Tonga
Oceanië
Terence

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Tonga

Tonga kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Tonga naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Tonga. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Reisinspiratie

Van onze community

Vuurdansen in Tonga
Vuurdansen in Tonga
Nuku'alofa
Bowral
Duiken
Duiken
Vava'u
Flygirl
Rise and shine
Rise and shine
Nuku'alofa
Annaben

Praktisch

 • Over het algemeen geldt er een positief reisadvies voor Tonga. Er komen wel berovingen en diefstallen voor, maar in beperkte mate. Wees na zonsondergang voorzichtig. Dit geldt voornamelijk voor het grootste eiland van Tonga, Tongatapu

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Tonga:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Tonga kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: pa. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Tonga – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Tonga, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Tonga gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 12 uur later
  De hoofdstad van Tonga is Nuku.
  Het oppervlak van Tonga is iets groter dan Texel.
  De gesproken taal/talen: Tongaans, Engels.