Samoa image

Samoa


Reisgids

Samoa
Oceanië
Jeannette

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Samoa ligt in de Grote of Stille Oceaan en bestaat uit de eilanden Upolu en Savai'i, met acht kleinere eilanden eromheen. De eilanden van Samoa werden voor de twintigste eeuw ook wel Navigatoreilanden genoemd, vanwege de uitstekende vaarkwaliteiten van de Samoanen. In de vorige eeuw was Samoa een kolonie van Nieuw-Zeeland, maar mede dankzij de inspanningen van de vrijheidsorganisatie Mau werd in 1962 de onafhankelijkheid verklaard. De eilanden van Samoa zijn vulkanisch en tropisch. Alleen op het eiland Savai'i was in 1906 nog sprake van enkele kleine uitbarstingen, verder zijn de vulkanen van Samoa non-actief. De bevolking van Samoa leeft voor een groot deel van ontwikkelingshulp, giften van familie in het buitenland en de export van landbouwproducten. Samoa is een goede bestemming om eens helemaal tot rust te komen in een paradijselijke omgeving, met een interessante geschiedenis en een vleugje avontuur.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Een hommage aan Stevenson
Een hommage aan Stevenson
Samoa
Bowral
Sopo'aga Falls
Sopo'aga Falls
Samoa
Jeannette
bezoek een kerk
bezoek een kerk
Apia
Jeannette

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Samoa:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Samoa kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Tala (WST). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Samoa – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Samoa, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Samoa gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 12 uur vroeger
  De hoofdstad van Samoa is Apia.
  Het oppervlak van Samoa is 5x Texel.
  De gesproken taal/talen: Samoaans en Engels.