Salomonseilanden image

Salomonseilanden


Reisgids

Salomonseilanden
Oceanië
Esthers

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

De Salomonseilanden hoorden ooit tot de gevaarlijkere plekken op aarde: kannibalisme, headhunting en oorlogen waren heel gewoon. Nu kun je dat niet meer voorstellen als je de relaxte en vriendelijke locals ontmoet. Ze bewonen verbluffende koraal atollen, lagoons en riffen waar je bijna geen toeristen ziet. Vroegere kunsten en ambachten worden nog steeds beoefend. Scheepswrakken liggen in het hele gebied verspreid over de zeebodem. Hagelwitte stranden grenzen aan dichte jungle. De tijd lijkt hier stil te staan…

Reisinspiratie

Van onze community

Tropisch uitzicht!
Tropisch uitzicht!
Western Province
Esthers
Marovo lagune
Marovo lagune
Marovo lagune
Esthers
Munda
Munda
Western Province
Esthers

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor de Salomonseilanden:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Salomonseilanden van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Salomon Eilanden dollar (SBD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Salomonseilanden – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Salomonseilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Salomonseilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type GStekker type I
 • Tijdsverschil: 10 uur later
  De hoofdstad van Salomonseilanden is Honiara.
  Het oppervlak van Salomonseilanden is 70% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels.