Marlborough, Nelson, Kaikoura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

1x per jaar: Marlborough Wine & Food Festival

Marlborough, Nelson, Kaikoura,
Nieuw-Zeeland


De 'Marlborough' regio is dé wijnregio van Nieuw-Zeeland. Je kan er eindeloos tussen de wijngaarden rijden. Eén keer per jaar organiseren ze er het 'Marlborough Wine & Food Festival'; normaal ergens in februari. Alle wijnhuizen verzamelen er met proefkraampjes, aangevuld met verschillende eetstandjes en muziekoptredens van bekende NZ-artiesten. Wij waren er net op het juiste moment. De Nieuw-Zeelanders hebben een heel strikt afvalbeleid, dus ze doen niet aan wegwerpbekers. Bij de ingang ontvang je 1 glas dat je de hele dag bij je houdt en kan laten vullen bij de verschillende kraampjes. Bezoekers nemen de glazen mee naar huis als aandenken en het festivalterrein is geen complete vuilnisbelt achteraf. Top idee, toch?
Het festival was uitverkocht. Mijn tip is dus om je tickets op voorhand te boeken op http://wine-marlborough-festival.co.nz/
Hoewel de wijnregio uiteraard populair is, waren er op het festival weinig toeristen, veel locals. Mocht je er op een ander tijdstip zijn: geen ramp. Het is ook fijn om de wijnhuizen apart te bezoeken om 'de Sav' te proeven.