White Island

Foto door Reisreporter carla

White Island is een actieve vulkaan die bewandeld kan worden, maar met strenge veiligheidsinstructies. Er vinden geregeld aardbevingen en uitbarstingen plaats, alleen met speciale gidsen, een valhelm op je hoofd en een gasmasker op mag je het eiland op.

Informatie over White Island

Beste foto's & tips van White Island

'531282' door carla '531282' door carla

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Steam

carla

White Island (Maori: Whakaari), de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland, ligt in zee aan de vlakke noordkant van het Noorder eiland. Het landschap doet denken aan dat van de Maan of Mars. Zwavel dampen die hoog de lucht in worden geblazen, en allerlei kleuren en geuren in overvloed.... prachtig Whakaari !

'531939' door carla '531939' door carla

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Walking on the Moon

carla

Nog steeds is deze vulkaan actief: er doen zich regelmatig aardbevingen en soms ook uitbarstingen voor. Het betreden van het eiland is daarom aan strenge veiligheidseisen gebonden: men mag alleen onder begeleiding van speciale gidsen het eiland op en wordt dan verplicht om valhelmen (onverwachte uitbarstingen) en gasmaskers (extreme geur van zwavel) te dragen. Het aanwezige kratermeer varieert in de loop der tijd regelmatig zowel in niveau als in de kleur van het water. De vulkanische activiteiten van het eiland worden continu door vulkanologen gevolgd, onder andere met camera's, seismograaf en magnetometers.

'1089574' door MiekeDeHaas '1089574' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Vulkanisch eiland

MiekeDeHaas

Kan toch niet laten om nog één foto te plaatsen van het vulkanisch eiland 'White island'. Bij aankomst op het eiland werd ik al lyrisch van het aanzicht. De stoom, het geluid, de kleuren enz. Eerst hebben we met een grote boot de oversteek gemaakt, daarna moesten we overstappen op een klein rubberen bootje en vervolgens klim je via een klein laddertje het eiland op. Thuis had ik deze trip al geboekt. Geweldig om daar rond te sjouwen tussen de stoom en de gekleurde zwavel. Wel onder strikte begeleiding van twee gidsen en de gasmaskers bij de hand. Verder zijn er geen paden gemaakt. wanneer je maar een beetje in de buurt van de gidsen blijft is het goed.

Laat kaart zien