Tongariro NP

Met een tocht van één dag door het vulkanische landschap van Tongariro National Park zie je de Mount Ngauruhoe (bekend als Mount Doom in de films van The Lord of the Rings), loop je langs helder turkooise meren en heb je uitzicht over het Noordereiland. Het park ligt aan de zuidkant van het Taupomeer.

Informatie over Tongariro NP

Beste foto's & tips van Tongariro NP

'552833' door hardom '552833' door hardom

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Tongariro Alpine...Cr

hardom

Eén van de mooiste dagtochten die je kunt maken op het Noordereiland is de Tongariro Crossing. Deze ruim 19 km lange wandeling brengt je door het landschap van de gelijknamige (actieve) vulkaan. Het vulkanische landschap is spectaculair mooi en is decor geweest voor de filmThe Lord of the Rings

'553916' door hardom '553916' door hardom

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Emerald Lakes

hardom

De Tongariro Alpine Crossing is een schitterende wandeling van ruim 19 km. Je komt door een bijzonder mooi vulkanisch landschap met bijzonder gekleurde kraters en meren. Op de foto zie je de Emerald Lakes die door mineralen een fraaie kleur hebben gekregen. De wandeling is zeer populair en je loopt dan ook nooit alleen.

'525155' door MoniqueLandman '525155' door MoniqueLandman

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Mount Doom

MoniqueLandman

Wie de Lord of the Rings trilogie heeft gezien herkent hier wellicht "Mount Doom", de vulkaan in Mordor die Frodo moet zien te bereiken om de ring te kunnen vernietigen. Dit is Mount Ngarahoe in het Nationaal park Tongariro op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De Ngarahoe is 2291 m hoog en is nog een actieve vulkaan (laatste uitbarsting was in 2012).

Laat kaart zien