Bay of Plenty, Coromandel, Eastland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verborgen oase

Bay of Plenty, Coromandel, Eastland,
Nieuw-Zeeland


"moeten we hier echt rechtsaf??" vraag ik. Maar het staat op de aanwijzingen, dus gaan we een onverharde weg op met oranje zanderige ondergrond. We slingeren langs een afgrond steeds verder de inheemse bossen in, al stijgend. Na een kwartier dalen we ineens af naar een riviertje waar een verhoging is gemaakt waar we door het water heen over kunnen steken. Ik heb de versnelling in twee staan, en dat komt me gelijk duur te staan, want de stijging daarna is gigantisch en de auto trekt het totaal niet. We vallen stil, ik gooi hem op de handrem en start opnieuw. Met moeite komen we boven en belanden in een oase.

De Wairua Lodge in de Hidden River Valley is een geweldige verblijfplaats om het schiereiland Coromandel te ontdekken. Wat een hideaway is dit! We hebben de river deck suite, de varens en inheemse bomen groeien aan de achterkant direct tegen het raam aan, in de avond gaan er lichtjes aan bij het riviertje wat beneden langs de suite loopt, je kunt daar heerlijk zitten en barbecuen. Als slotstuk blijkt er een (bubbel)bad te zijn, dat aan de zijkant open is, ook daar kun je in de avond relaxen in een badkuip met een wijntje terwijl je zo het bos inkijkt en het riviertje onder je hoort kabbelen.

We zijn hier een hele week gebleven, de beste locatie die we in 8 weken Nieuw Zeeland gehad hebben. Meer informatie kun je vinden op "www.wairualodge.co.nz/wairualodge".
De foto heb ik genomen door dezelfde weg die ik hiervoor beschreef andersom te voet af te leggen en aan de overkant de onverharde weg verder omhoog te volgen, dan zie je de lodge prachtig liggen aan de Old Coach Road.