Video: Kakapo-papegaai wordt aanhalig image
Canva Images

Video: Kakapo-papegaai wordt aanhalig

Wanneer je in je eentje door de bush wandelt, kun je misschien nog wel eens behoefte voelen aan wat gezelschap. Daar dacht deze kakapo-papegaai in Nieuw-Zeeland blijkbaar hetzelfde over. Zijn aanhankelijkheid gaat echter net iets verder dan waar zoöloog Mark Cawardine op gehoopt had ... Presentator Stephen Fry vindt het maar al te vermakelijk. 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

De kakapo-papegaai, die met uitsterven wordt bedreigd, werd na het uitzenden van deze BBC-aflevering van 'Last chance to see' in 2010 wereldberoemd, mede door de duizenden hits op Youtube.

Nieuwe baan

Sirocco, zoals deze kakapo is gedoopt, werd door de toenmalige Nieuw-Zeelandse minister-president John Key benoemd tot 'woordvoerder voor natuurbehoud'. Key: 'Sirocco is mediageil, heeft wereldwijd fans, kan duidelijk zijn zegje doen over dit onderwerp en het behoud van bedreigde diersoorten onder de aandacht brengen.' 

Bedreigd

In 1995 leefden er nog maar 51 kakapo's in Nieuw-Zeeland. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot 199. De inheemse vogelsoort is de enige papegaai ter wereld die 's nachts leeft en die niet kan vliegen.

Bekijk ook: Moeder en kind duiken met dolfijnen


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!