Micronesië image

Micronesië


Reisgids

Micronesië
Oceanië
Ralfenlodewijk

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Micronesië, oftewel ‘kleine eilanden’, is een groep van meer dan 600 prachtige, tropische, vulkanische en beboste eilandjes. Ze liggen vijfduizend kilometer ten zuidwesten van Hawaï, tussen de Verenigde Staten en Australië in de Grote Oceaan. De Federale Staten van Micronesië bestaan uit vier eilandengroepen: Kosrae, Phonei, Chuuk en Yap. Ga eilandhoppen, met bootjes of vliegtuigjes en snorkel of duik je suf in het azuurblauwe water langs koraalriffen en tropische vissen. Maak een overlevingstocht in de dichte jungle of strijk neer op een van de ontelbare verlaten zandstranden onder een palmboom.

Van onze community

Cut the crab in Yap
Cut the crab in Yap
Yap
IKat
Betaalbaar naar Micronesië en Palau
Betaalbaar naar Micronesië en Palau
Micronesië
IKat
Geografische kennistest
Geografische kennistest
Micronesië
Pdanielse

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Micronesië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Micronesië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Micronesië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Micronesië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Micronesië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 9 uur later
  De hoofdstad van Micronesië is Palikir.
  Het oppervlak van Micronesië is 1,2x Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.