Kiribati Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

Ergens midden tussen Australië en Midden-Amerika, aan ‘het einde van de wereld’ ligt Kiribati (spreek uit: kieriebas) in de Stille Oceaan. Het land bestaat uit een paar eilandengroepen; de Gilberteilanden, de Phoenixeilanden en de Line-eilanden. De eilanden, waar vooral kokospalmen op groeien, liggen meestal slechts een paar meter boven de zeespiegel en kunnen dus wel eens in gevaar komen door de klimaatverandering. Twee onbewoonde eilandjes verdwenen al onder het wateroppervlak. Veel te doen is er niet op Kiribati, maar dat geeft ook niet: je kunt hier pure rust vinden, snorkelen en duiken en bij laag water liggen er allerlei schelp- en schaaldieren voor het oprapen op het strand. Kiribati is altijd moeilijk bereikbaar geweest, al is het met de komst van ‘Round The World Tickets’ wel goedkoper geworden om er heen te vliegen.

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Kiribati:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Kiribati kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: dollar (AUD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Kiribati – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Kiribati, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kiribati gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 11 tot 13 uur later
  De hoofdstad van Kiribati is Zuid- Tarawa.
  Het oppervlak van Kiribati is iets groter dan Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels, Kiribatisch.