Guam image

Guam


Reisgids

Guam
Oceanië
IKat

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Guam, een eiland onder de vlag van de Verenigde Staten, is een van die paradijsjes in de Stille Oceaan. Het is het grootste eiland van de archipel Marianen. Belastingvrij winkelen heeft van het land een toeristische trekpleister gemaakt. Toch heeft Guam meer te bieden dan grote winkelcentra. Veel tropische vissen, schildpadden en dolfijnen bevolken de Guamese wateren. Dit maken de kleurrijke riffen die het eiland grotendeels omringen een ideale plek om te duiken of snorkelen. Hoge steile kliffen en een kalksteenplateau kenmerken het noorden. In het zuiden kun je wandelen door vulkanische heuvels en valleien, waar bananenbomen, kokospalmen en papajabomen groeien. In deze heuvels zorgen rivieren voor klaterende watervallen. De komst van de bruine boomslang, die er per ongeluk met een militairtransport is mee gelift, heeft jammer genoeg veel vogelsoorten doen uitsterven.

Van onze community

Tumon Bay
Tumon Bay
Guam
IKat

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Guam:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Guam kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: US Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Guam – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Guam, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Guam gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 9 uur later
  De hoofdstad van Guam is Hagatna (Agana).
  Het oppervlak van Guam is even groot als Texel.
  De gesproken taal/talen: Chamorro, Engels.