Fiji image

Fiji


Populaire bestemmingen

Fiji
Oceanië
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Fiji

Fiji kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Fiji naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Fiji. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Reisinspiratie

Van onze community

Kula Eco Park Fiji
Kula Eco Park Fiji
Viti Levu
Charlotte-frankort
droom strand
droom strand
Kadavu
Esthers
Kayak op het strand!
Kayak op het strand!
Fiji
Globeskater

Praktisch

 • Op de buiteneilanden is er een gebrek aan goede communicatiemiddelen. Het mobiele telefoonnetwerk functioneert niet altijd. Het aantal dodelijke auto-ongelukken is hoog. Dat komt vooral door roekeloos rijden. Na zonsondergang kunt u beter niet autorijden. Dan dwalen dieren over de weg of slapen ze op de weg. Vooral op de weg tussen Nadi en Suva gebeuren daardoor veel ongelukken. In Fiji komen regelmatig gewelddadige berovingen en diefstallen voor. Het aantal diefstallen stijgt de laatste jaren sterk, vooral op stille stranden. Er zijn ook steeds meer zakkenrollers. Die zijn vooral actief in de grotere steden, in nachtclubs en op de markten. U kunt de achterbuurten in Suva beter mijden.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Fiji:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Fiji kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Fiji Dollar (FJD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Fiji – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Fiji, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Fiji gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 11 uur later
  De hoofdstad van Fiji is Suva.
  Het oppervlak van Fiji is 40% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels, Fijinees, Hindi.