Fiji image

Fiji


Reisgids

Fiji
Oceanië
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Fiji is een eilandengroep ten oosten van Australië en ligt tussen de archipels Vanuatu en Samoa. Fiji bestaat uit ongeveer 322 eilanden, omringd door honderden rotspartijen. Slechts 106 eilanden zijn bewoond, wat Fiji een droombestemming maakt voor de echte ontdekker.

De oorspronkelijke bevolking van Fiji is een mix van Melanesische en Polynesische volken. Het bestuur van Fiji is in handen van deze oorspronkelijke bewoners, waarop stamhoofden (Ratu's) en koningen (Toi's) nog grote invloed hebben.Het landschap wordt verder gekenmerkt door bergen en tropische bossen. De cultuur van Fiji is een mix van inheemse-, Indiase-, en Europese invloeden. Dit is terug te vinden in bijvoorbeeld de architectuur en de keuken van Fiji. De eilanden zijn ideaal voor de sportieve reizigers, duikers en snorkelaars. En de echte luiwammes kan altijd nog vanuit zijn hangmat kokosmelk drinken en uitkijken over turkooisblauw water.

Een geweldige bestemming als je nieuwsgierig bent naar de inheemse cultuur. De verschillende eilanden zijn overal het algemeen vrij primitief en kennen weinig ontwikkeling. Hierdoor zijn er beperkte wegen en diensten beschikbaar. Het oude imago 'kanibaal eiland' zijn ze echter al lang kwijt en heeft plaats gemaakt voor 'aards paradijs'.

Reisinspiratie

Van onze community

Jumpers
Jumpers
Viti Levu
RobHoekstra
Castaway Island (Qalito) - Fiji
Castaway Island (Qalito) - Fiji
Fiji
Frido
Waya island
Waya island
Fiji
RobHoekstra

Praktisch

 • Op de buiteneilanden is er een gebrek aan goede communicatiemiddelen. Het mobiele telefoonnetwerk functioneert niet altijd. Het aantal dodelijke auto-ongelukken is hoog. Dat komt vooral door roekeloos rijden. Na zonsondergang kunt u beter niet autorijden. Dan dwalen dieren over de weg of slapen ze op de weg. Vooral op de weg tussen Nadi en Suva gebeuren daardoor veel ongelukken. In Fiji komen regelmatig gewelddadige berovingen en diefstallen voor. Het aantal diefstallen stijgt de laatste jaren sterk, vooral op stille stranden. Er zijn ook steeds meer zakkenrollers. Die zijn vooral actief in de grotere steden, in nachtclubs en op de markten. U kunt de achterbuurten in Suva beter mijden.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Fiji:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Fiji kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Fiji Dollar (FJD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Fiji – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Fiji, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Fiji gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 11 uur later
  De hoofdstad van Fiji is Suva.
  Het oppervlak van Fiji is 40% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Engels, Fijinees, Hindi.