Fiji

Fiji is een eilandengroep ten oosten van Australië en ligt tussen de archipels Vanuatu en Samoa. Fiji bestaat uit ongeveer 322 eilanden, omringd door honderden rotspartijen. Slechts 106 eilanden zijn bewoond, wat Fiji een droombestemming maakt voor de echte ontdekker.

De oorspronkelijke bevolking van Fiji is een mix van Melanesische en Polynesische volken. Het bestuur van Fiji is in handen van deze oorspronkelijke bewoners, waarop stamhoofden (Ratu's) en koningen (Toi's) nog grote invloed hebben.Het landschap wordt verder gekenmerkt door bergen en tropische bossen. De cultuur van Fiji is een mix van inheemse-, Indiase-, en Europese invloeden. Dit is terug te vinden in bijvoorbeeld de architectuur en de keuken van Fiji. De eilanden zijn ideaal voor de sportieve reizigers, duikers en snorkelaars. En de echte luiwammes kan altijd nog vanuit zijn hangmat kokosmelk drinken en uitkijken over turkooisblauw water.

Een geweldige bestemming als je nieuwsgierig bent naar de inheemse cultuur. De verschillende eilanden zijn overal het algemeen vrij primitief en kennen weinig ontwikkeling. Hierdoor zijn er beperkte wegen en diensten beschikbaar. Het oude imago 'kanibaal eiland' zijn ze echter al lang kwijt en heeft plaats gemaakt voor 'aards paradijs'.

Informatie over Fiji

Alle highlights van Fiji

Beste foto's & tips van Fiji

'519543' door RobHoekstra '519543' door RobHoekstra

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Jumpers

RobHoekstra

Fiji is tot nu toe toch wel een van de mooiste eilandengroepen die ik heb bezocht. Natuurlijk waren het de kleine bounty eilandjes en de blue lagoon bij turtle island die mij het meest wisten te bekoren maar ook het binnenland van Viti Levu had leuke plekken te bieden. Met een bootje gingen wij de rivier op het binnenland in. Onderweg stopten we oa bij kleine dorpjes en een enkele waterval. Bij deze waterval was een groep jongens aan het stunten. Ze beklommen de steile wand van de waterval tot minimaal nek brekende hoogte en sprongen daarna kaarsrecht naar beneden het poeltje in. Leuk om te zien en vast ook wel om te doen ;-) Ik hield het maar gewoon bij scuba diving. Als je goed kijkt zie je links in het midden nog iemand omhoog klimmen trouwens.

'353043' door Esthers '353043' door Esthers

FijiKadavu

FijiKadavu

Droom strand

Esthers

In de voetsporen van Columbus. In het najaar van 2010 viel Columbus nr. 25 op de mat en we lazen de reportage over de eilandengroep Fiji en hadden meteen zo iets van, daar willen we ook naar toe! Dit droomstrand ligt op het eiland Kadavu, een van de buiten eilanden van Fiji. Wij hadden het geluk dat er geen andere gasten in het nabij gelegen resort Papageno waren, waar wij verbleven, prachtige stranden, geen mens te zien, we kregen hier helemaal het Robinson gevoel. Er zijn bijna geen wegen op Kadavu, je gaat overal met de boot naar toe of lopend door de jungle. We hebben ook de in de Columbus omschreven excursie ''snorkelen met manta's'' gedaan. Een onvergetelijke ervaring, zonder andere toeristen, 's-morgens vroeg in het donker met de boot mee, omdat de manta's er alleen zijn bij vloed en je dus afhankelijk bent van de getijden. Helaas ging de onderwatercamera bij de eerste foto kapot en hebben we alleen wat foto's vanaf de boot. Ook hebben we in het resort een exemplaar van de Columbus achtergelaten bij de eigenaressen die helemaal blij waren dat hun hond in het blad afgedrukt stond.

'60024' door charlotte-frankort '60024' door charlotte-frankort

FijiViti Levu

FijiViti Levu

Kula Eco Park Fiji

charlotte-frankort

Op het hoofdeiland Vitu Levu aan de coral coast ligt het Kula Eco Park.

Praktische informatie over Fiji

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  januari t/m maart
 • Internet extentie
  fj
 • Hoofdstad
  Suva
 • Aantal inwoners
  0,8 miljoen
 • Oppervlakte
  40% van Nederland
 • Reistijd
  22:00
 • Talen
  Engels, Fijinees, Hindi
 • Religie
  christelijk
 • Tijdverschil
  11 uur later
 • Tijdsverschil
  11 uur later
 • Telefooncode
  679
 • Voltage
  240 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Suva (SUV)
 • Nationale feestdagen
  5 maart Missionarissendag
Laat kaart zien
Snorkel- en duikparadijzen waar je nooit van hebt gehoord

De mooiste snorkel- en duiktochten zijn duurzaam, met de grootste zorg uitgevoerd, en staan garant voor een onvergetelijke reiservaring. We zochten vier beestachtig goede trips op bijzondere locaties voor je uit.

De mooiste snorkel- en duiktochten zijn duurzaam, met de grootste zorg uitgevoerd, en staan garant voor een onvergetelijke reiservaring. We zochten vi...

FijiKadavu
Zo ontdek je de waterwereld van Fiji

Fiji bezoeken zonder een lange kajaktocht over zee of door de mangroves is als een eitje zonder zout. Gooi je snorkelspullen aan boord en peddel naar een van de vele motu’s (onbewoonde eilandjes) voor de kust.

Fiji bezoeken zonder een lange kajaktocht over zee of door de mangroves is als een eitje zonder zout. Gooi je snorkelspullen aan boord en peddel naar...

Fiji - Fiji's finest

Dat Fiji meer is dan zon, zee, strand en toeristen hadden wij niet verwacht. Maar die toeristen zitten allemaal op een kluitje, zodat we het rijk alleen hadden op de ruim driehonderd tropische eilanden. We gingen op avontuur en ontdekten, ontdekten en ontdekten...

Dat Fiji meer is dan zon, zee, strand en toeristen hadden wij niet verwacht. Maar die toeristen zitten allemaal op een kluitje, zodat we het rijk alle...