Aitutaki

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Druk, maar niet met mensen

Aitutaki,
Cookeilanden


Honeymoon Island: een motu van Aitutaki en het ultieme paradijs. We legden er aan na wat snorkelen en op het naburige eiland gingen we lunchen. Er is alleen wit zand en wat palmbomen. Geen andere mensen, alleen veel vogels die aan en af vliegen.
De vogel op de foto is de red-tailed tropic bird = roodstaartkeerkringvogel (OF de white-tailed tropic bird, maar ik denk het niet want die hebben een gelere snavel).

De roodstaartkeerkringvogel (Phaethon rubricauda) is een zeevogel afkomstig uit tropische delen van de Indische en Stille Oceaan. Hij heeft een bijna geheel wit verenkleed met een zwart masker en een rode snavel. De volwassen exemplaren hebben rode staartwimpels die ongeveer twee keer hun lichaamslengte zijn.

De roodstaartkeerkringvogel eet vis, voornamelijk vliegende vissen en inktvissen, nadat hij ze heeft gevangen door in de oceaan te duiken. Het nestelen vindt plaats in losse kolonies op oceanische eilanden; het nest zelf is een schraapsel op een klif, in een spleet of op een zandstrand. Wij hebben ook nog zo'n nest gezien aldaar. Foto volgt ;-)

(met dank aan wiki)