West Australië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

10 seconden

West Australië,
Australië


Na vierenhalve week elke dag onder een strak blauwe hemel van Darwin naar Perth te zijn gereden, komt uitgerekend vandaag de regen werkelijk met bakken tegelijk uit de hemel. Op het programma staan The Pinnacles in Nambung National Park, één van de fotografische hoogtepunten van West-Australië. Het zal toch niet dat we die alleen in de regen gaan zien?

De avond ervoor bestuderen we uitvoerig yr.no (de website van de Noorse KNMI, die altijd akelig punctueel voorspelt) om de beste kans te maken op een verdwaalde zonnestraal. De vooruitzichten zijn somber.

Dat beeld wordt bevestigd als we 's ochtends vol goede moed om 6 uur opstaan en de regen nog harder naar beneden klettert dan de avond ervoor. 'Gaan we wel of niet?', kijken we elkaar vragend aan. Terwijl de kinderen blijven slapen, stappen we de auto in en rijden als enige toeristen door het park. En dan .... heel even, hooguit 10 seconden, piept de zon tussen de gitzwarte regenwolken door en zorgt voor een magische lichtval op The Pinnacles.

Yes! Toch blij dat we in de auto zijn gestapt.