Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vroeg uit de veren!

Victoria,
Australië


Het Grampians National Park bevind zich een paar uur rijden ten noorden van Warrnambool dat aan de Great Ocean Road ligt, voor Australische begrippen een vrije korte rit.

De Grampians en haar omgeving zijn heerlijk om te vertoeven als je op zoek bent naar het outdoor leven, lokale wijnen of lekker eten.. wat eigenlijk allemaal heel goed samen gaat!

Het heerlijke aan reizen met een camper is mobiliteit, daarnaast pas je eigenlijk automatisch je ritme aan aan het daglicht; relatief vroeg slapen en vroeg weer uit de veren. Dit brengt het voordeel mee dat je een bosrijk gebied kunt verkennen bij het ochtenddauw waarbij het nachtleven in de natuur nog enorm zichtbaar is (wallabies, kangeroes en wombats) en de mist langzaam wegtrekt door de overnemende zon. Op zo'n vroege ochtend een hike gaan maken en daarbij langs een onverharde weg gekomen waarbij het einde niet goed zichtbaar was en precies illustreert waarom het zo mooi is om vroeg op te staan. Een kleine tip: neem warme kleding mee als je in periode april/mei in deze omgeving bent, in eigenlijk heel Victoria kan het best fris zijn in de avonden en dit wordt nog wel eens over het hoofd gezien als je op reis gaat naar Australie (mijzelf inclusief ;-))