Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sarah Island

Tasmanië,
Australië


Rond 1815, toen James Kelly door Hell’s Gates zeilde om de eerste Europeaan te zijn die Macquarie Harbour bezocht, noemde hij Sarah Island naar Sarah Birch, de vrouw van de koopman die de reis had betaald. Binnen enkele jaren werd het eiland gekozen als locatie voor een strafkolonie omdat het zo geïsoleerd was en moeilijk te ontsnappen was.

Macquarie Harbor Strafkolonie, gelegen op Sarah Island in Macquarie Harbor, Australië, was operationeel van 1822 tot 1833. Toegang tot deze Britse koloniale gevangenis was alleen mogelijk door Hell's Gates te passeren, een smal kanaal met gevaarlijke stromingen en ongebruikelijke getijden die de ingang vormen naar deze ondiepe inham aan de westkust van Tasmanië.

In deze strafkolonie werden de ergste van de ergste opgesloten, veroordeelden die moeilijk op één plek te houden waren. Het eiland Sarah was de perfecte plek voor hen omdat het werd omgeven door diep water en gekenmerkt werd door hoge bergen en meedogenloze wildernis.

Bovendien is het dichtstbijzijnde bewoonde gebied honderden kilometers verwijderd. De naaste buur van Sarah Island, Grummet Island, werd ook gebruikt door de gevangenis, want hier bevonden zich de cellen voor eenzame opsluiting.

De meest beruchte vluchteling was Alexander Pearce. Hij wist tweemaal van het eiland Sarah te ontsnappen en beide keren maakte hij letterlijk een maaltijd van degenen die met hem meegingen. Pearce loste het probleem op om iets te eten te vinden door zijn medemensen op te eten. Lekker ventje...

Dus Sarah Island is met recht een eiland weg van de massa en een leuke plek om te bezoeken, dus pak een cruise vanuit Strahan, met bijvoorbeeld WORLD HERITAGE CRUISES prijs rond de 160 euro voor twee personen voor de goedkoopste stoel..